... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
bavo36

Streda, 12. Septembra 2007, 17:33

Robertino napísal:
bohus napísal:
takze ti co maju slabu baterku im to zere jak rusky tank?
za svietenie som neni lebo slnko presvieti aj 1kw halogen
a ked clovek nevidi auto musi byt slepy

ty co tu trepes za voloviny, daj si facku a sa postav do kuta... :evil:

neviem co tu do toho motas slnko, svietiace auto je ovela lepsie a skor vidno aj za slnecneho dna! znizuje sa tym riziko, ze dojde k nehode.

este raz opakujem ze to nie je dobre na to aby si ty videl ale aby videli teba, chapes? asi ne...

Čo sa rosčuluješ a si podráždený =; . Každý má právo napísať svoj názor. Aj ja som za to, aby sa svietilo, ale kôli tomu nenadávam niekomu s iným názorom. peace
Zase E36????

Oldman
Auto: E46 325 TI, E46 320i
Kraj: Žilinský

svietenie

Streda, 12. Septembra 2007, 17:39

VČechách je svitenie povinné, ale v Rakusku a Belgii vážne uvažuju o zrušení
compakt E46 325 TI Individual ,e46 320 touring

Spionator
Auto: E60 530i xdrive 2009
Kraj: Bratislavský

Streda, 12. Septembra 2007, 18:29

ja som tiez proti, nech je to dobrovolne ale nie povinne.....

Spionator
Auto: E60 530i xdrive 2009
Kraj: Bratislavský

Streda, 12. Septembra 2007, 18:39

Rakúsky minister dopravy Werner Faymann a minister vnútra Günther Platter v utorok na tlačovej konferencii vo Viedni potvrdili, že vodiči už čoskoro nebudú pokutovaní za jazdu bez svetiel počas dňa. Zodpovedajúci návrh bude predložený parlamentu.

Ministri sa odvolávajú na konkrétny prieskum, ktorý urobil Správny výbor pre bezpečnosť na cestách (Kuratorium für Verkehrssicherheit). Podľa jeho výsledkov zapnuté svetlá vo väčšej miere odvádzajú pozornosť vodičov, než zvyšujú bezpečnosť. Ako povedal Platter pre ranný žurnál rádia Ö1, "...pravidlo zapnutých svetiel počas dňa neprinieslo žiadne zvýšenie bezpečnosti na cestách. Naopak, nehodovosť prudko stúpla."

Ako dôvod uvádza oslepovanie svetlom, čo spôsobuje ľahšie prehliadanie chodcov a prekážok na okrajoch ciest. Napriek tomu by za jazdu so zapnutými svetlami počas dňa nemal byť v budúcnosti nikto pokutovaný.

crumar
Auto: 528i

Streda, 12. Septembra 2007, 19:02

Moj nazor je svietit, ale nie povinne.

Diablo

Streda, 12. Septembra 2007, 20:28

Kolega je magor :D :D :D ale s takouto vecou prídu len škodvkári :D

Svietim stále od kedy mám vodičák. Tak ako Robertino píše, ide o to byť videný. A to hlavne keď človek jazdí rýchlejśie.

Celodenné svietenie je asi jediná normálna vec, ktorú bude zahŕňať nová vyhláśka.Ak bude :D

Podla mojho názoru, by to malo platiť aj pre cyklistov.

Pabil:
s tými Xenónmi nemáś vôbec pravdu.
Denne štartujem viac než desaťkrát a za každým si pustím aj svetlá a počas troch rokov som nemal s Xenónmi žiaden problém.

Dokonaca na 46tke mám vypínač stále zapnutý, takže keď štartujem xenón už svieti od prvej polohy klúča. Pri štarte preblikne ale ani to xenónom nevadí(aspoň zatial)
ola ola emtroáááá

MT-SPEEDY
Auto: ex E36 318i Touring

Streda, 12. Septembra 2007, 20:57

Diablo napísal:

Nie vsetci skodovkari su magori... Ked som este jazdil schade, jazdil som so zapnutymi svetlami furt. Tak ako teraz...

kačo
Auto: OOOO A6 3.0TDi

Streda, 12. Septembra 2007, 20:59

najlepsi su ti, co stale svietia dialkovymi a ked im bliknes, tak ti zakyvaju :lol:
E36 325 TDS (ex)
E46 MT-330CI (ex)
E46 M3 (ex)
E70 X5 35d (ex)

OOOO A6 C7 3.0TDi quattro avant

Diablo

Streda, 12. Septembra 2007, 20:59

MT-SPEEDY napísal:
Diablo napísal:

Nie vsetci skodovkari su magori... Ked som este jazdil schade, jazdil som so zapnutymi svetlami furt. Tak ako teraz...

vieš , že som to tak nemyslel :wink: ale musíš uznať, že prví sa proti takýmto veciam vzburujú śkodovkári
ola ola emtroáááá

MT-SPEEDY
Auto: ex E36 318i Touring

Streda, 12. Septembra 2007, 21:02

Diablo napísal:
MT-SPEEDY napísal:
Diablo napísal:

vieš , že som to tak nemyslel :wink: ale musíš uznať, že prví sa proti takýmto veciam vzburujú śkodovkári

Nie vzdy :oops: Skodovkari su uz informovani... Skor skorodochodcovia, ktori maju superkar typu opel kadett, fiat uno a podobne...

slamec

Streda, 12. Septembra 2007, 21:33

crumar napísal:
Moj nazor je svietit, ale nie povinne.
Presne tak. Je to vec každého šofér/ky ale aj tak je to lepšie.
:idea: A zabudli ste ešte na niečo:
Je šero, druhé auto tak sto metrov od teba. Kam smeruje :shock: (súbežne alebo oproti)?
odpoveď:
Najlepšie keby súbežne, nech môžem obiehať. :roll:

lupo

Streda, 12. Septembra 2007, 21:36

tu polemiku o Rakusku by som rad trosku poopravil, sestra tam uz nejaky ten rok zije a dovody zrusenia denneho svietenia su trosku ine.
nejaky kreten zeleny vypocital, ze sa tak minie priemerne o 0,5l paliva/auto rocne viac (aj ked to pri modernych autach totalne neplati, ale taky kokot odrasteny na starych hrciach to nepochopi). ked si to spocitaju podla poctu aut, pridu na celkom velke cislo za rok. no a kedze v rakusku je zelene takmer vsetko a napr. v steiermark sa kvoli feinstaub musi na dialniciach chodit 100km/h a niektore dni maju dieslove auta bez filtra pevnych castic uplne zakazane jazdit, tento zeleny kreten presadil, aby sa zacalo uvazovat o zruseni denneho svietenia.

svietim a priputavam sa aj ked cuvam z garaze, xenony su mi ukradnute, kto nema 1500skk na vybojku alebo 150skk na ziarovku, tak nech radsej nejazdi.
955 CT-S

TiTAN
Administrátor
Auto: BMW 530d xDrive

Streda, 12. Septembra 2007, 22:07

lupo napísal:
tu polemiku o Rakusku by som rad trosku poopravil, sestra tam uz nejaky ten rok zije a dovody zrusenia denneho svietenia su trosku ine.
nejaky kreten zeleny vypocital, ze sa tak minie priemerne o 0,5l paliva/auto rocne viac (aj ked to pri modernych autach totalne neplati, ale taky kokot odrasteny na starych hrciach to nepochopi). ked si to spocitaju podla poctu aut, pridu na celkom velke cislo za rok. no a kedze v rakusku je zelene takmer vsetko a napr. v steiermark sa kvoli feinstaub musi na dialniciach chodit 100km/h a niektore dni maju dieslove auta bez filtra pevnych castic uplne zakazane jazdit, tento zeleny kreten presadil, aby sa zacalo uvazovat o zruseni denneho svietenia.

svietim a priputavam sa aj ked cuvam z garaze, xenony su mi ukradnute, kto nema 1500skk na vybojku alebo 150skk na ziarovku, tak nech radsej nejazdi.

jj dokazom je asi milion tych vrtul na elektriku hned za BA, neviem rakusaci su zeleny ale hovno s toho, postavia radsej 10 000 tych vrtul ako jednu atomovku ktora ma isto nizsi dopad na zivotne prostredie :) ako tie vrtule a vyrobi take mnozstvo energie ako tie vrtule nevyrobia dokopy ani za 100 rokov :D :twisted:
Ex BMW 325TDS bostongreen [TiTAN's Diesel Supermachine]

I´m not a trendy asshole, do what I want, do what I feel like! (c) Dexter Holland
I choose to live, not just exist (c) James Hetfield

crumar
Auto: 528i

Streda, 12. Septembra 2007, 22:30

O povinnom, ci nepovinnom svieteni sa da debatit do aleluja.
Vyhlaska jasne hovori co ma a co nema robit sofer pocas jazdy atd.
Darmo budem svietit ked nejaky kreten do mna nabura a to len z toho dovodu, ze robil pocas jazdy somariny a nesustredil sa na jazdu. Policajtom sa nikto neprizna, ze nabural, lebo sa bavil napr. s radiom apod. Radsej povie, nevidel som.

Najlepsi su ti, co si cez den zapnu rovno dialkove. Teraz odhadni ako ten vol ide rychlo, stiham, nestiham?
:smile:

Pabil

Štvrtok, 13. Septembra 2007, 00:40

diablo : to je normalna wec ze xenony castim vypinanim rapidne zniziju svoju zivotnost :idea:
Naskok vdaka technike
Sila snov
Radost z jazdy

Simply the best
-Porshe-
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 223 neregistrovaných