Poniektorí z nás určite pozerajú po cenách v prípade pneumatík, o to viac dnes.
Taký continental alebo bridgestone 225/50/R17 zima sa pohybuje od 180-220€ za ks. Jasné, sú sunewy a nankangy a ešte boh vie čo v cenách od 70-100€ a sú aj kompromisy typu semperit, fulda 140-180€.
Na autobazar.eu je mnoho ponúk, riskol som to u tohto:
http://chromekpneu.autobazar.eu/Objednal som v septembri (riskol!) 2ks Nokiany WR G2, DOT5010 a dezén 5-5,5mm, a také aj prišli. Cena za ks 30€ :-)
Pred zimou bolo potrebné nakúpiť 10 párov na firemné vozy, rôzne rozmery. S kolegom sme to v robote riskli, objednali od tohto človeka. Gumy prišli, trochu stresu že čo to príde a všetky sedeli ako bolo dohodnuté. Jasné 6,5mm 2009-2010 gumy niesu nové, ale za 10 párov sme dali 500€. Keď som to nahodil do lacnejšieho eshopu do košíka, 1300€ by to vyšlo. Takže úspora na značkových gumách, boli to rôzne continental, vredestein, goodyear...
Pretože som tie 5mm Nokiany už vyjazdil, pozeral som po nových Falkenoch za 150€/ks, ale nakoniec som zobral jazdené. Dnes mi prišli 2ks bridgestony dot3810 za 75€/ks cca 6-6,5mm dezén.
Keď má niekto dilemy nad kúpou pneu, je toto jedna z alternatív.
Píšem o tomto len preto, že ma tento človek neošidil. Možno existuje viac takýchto obchodníkov s použiteľnými jazdenými pneu a poctivými praktikami.