... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Lopo napísal:a naco presne je ti takyto retardovany kamarat?
AlienZV napísal:Feldy a Fábie...len zlé spomienkyVýkon nikde, pohodlie nikde, hrdza všade...A to som sa čo to na Felíciách najazdil, na Fábiach tiež kúsok /našťastie/
Proste také....neosobné vozenie, duté. Zatiaľ čo taká E36 mi prišla pohodlnejšie vozenie. Ale to je len čisto môj názor.
E36 a Fábia sa nedá porovnať, obe majú klady a zápory. E36 si poväčšine kúpi fakt už len FANda, rovnako ako E30.
Ale porovnávať Fabču a E90...to už je na posudok u lekára /môžem dodať kontakt/. Teda ak neporovnávame servis že
![]()
Ale kto chce chovať opicu, musí mať na banány.
airbone napísal:Povedz svojmu kamosovi ze sa velmi myli. Ja som sice na fabii nechodil, ale do prace a po meste sa vozim na vw polo 1.2htp (47kw 12v) takze sa viem vyjadrit aspon k tomu motoru a tak isto aj takmer identickemu podvozku oproti fabii. Takze kvazi fabia. Ale inac parada, auto na zlyncovanie. Neviem kolko zerie po meste na kratke trasy, ale celkovo dost, no totalna hroza je previest sa na tom motore po dialnici.
Spotreba pri 130kmh okolo 12-13litrov benzinu a asi pol litra oleja na 100km (porovnanie E60 545i 333ps spotreba pri 130-140km s plne nalozenym autom okolo 10L). TIeto motory maju konstrukcnu vadu, maju nedoriesene chladenie oleja a ten sa prevadzkovo pohybuje v teplotach okolo 150stupnov. Je to auto len na jazdenie po meste pri nizsich rychlostiach. Par pretiahnuti po dialnici sa konci destrukciou motora ktory prehrieva olej a nasledne dojde k enormnej tvorbe karbonu, poskodeniu valcov, stratu kompresie apd. Okrem inych dalsich konstrukcnych vad spomeniem aspon problemy s rozvodmi. Rozvodova retaz ma hydraulicky napinak. Pri studenych startoch ak je olej trosku stuhnuty hrozi preskocenie rozvodu pretoze pri startovani napinak nenapne retaz dostatocne z dovodu husteho oleja. Vysledok je samozrejme vsetkym jasny. Stava sa to na prvych verziach motorov, ale kolegovi sa to stalo aj na novsom 1.2htp.
Tento predpotopny motor je jednoducho jeden z najvacsich omylov doby vw/skoda a jeho zivotnost sa pohybuje max do 150tkm. S bmw e36 to nebudem ani porovnavat, pretoze su to uplne ine kategorie ako aj vozidiel, tak aj motorov. O autach uz ani nehovoriac Co sa tyka pohodlnosti a podvozku tak nebol by som rad ak by som na tomto ohreble musel absolvovat dlhsie trasy (fabia/polo). Podvozok je dost naprd, ako jazda na detskom kociari.....Ale kazdopadne, bmw e36 taktiez povazujem za prezitok. Cest poslednym mohykanom a peknym kusom.
michaltt napísal:Muad : e46 je az tak nepohodlna ze e36 je pred nou ? Ja nemam ten pocit, este som z auta nevystupil s bolestou chrbta alebo unavou. Aj ked idem 4-5h cez celu republiku
AlienZV napísal:Proste viac sme si vybrali srdcom ako rozumom.