... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

auto111
Kraj: Trnavský

Re: registracia anglickych aut v EU - FYI

Sobota, 22. Marca 2014, 10:22

RHD auta nebudu v kazdom bazari lebo bazarnici nie su na hlavu padnuti aby predavali v SR o DOST tazsie pouzitelne (a teda aj predatelne) auto.

Okrem toho ak bazar dovlecie lacne auto z UK urcite si do ceny zarata vsetky naklady a auto zdaleka nebude tak cenovo vyhodne.

A ani 19rocny chalan nebude tak drbnuty aby mu nedoslo ze kupit RHD auto (hoci by usetril 500 EUR ako v tvojom priklade) je riadna volovina.

Užívateľov profilový obrázok
jkk
Auto: E91 330xd
Kraj: Bratislavský

Sobota, 22. Marca 2014, 10:36

vsadzat na 19rocnych chalanov (cest vynimkam) ze sa budu spravat logicky je podla mna usmevne, kedze v spravach je min. raz za tyzden k nahliadnutie ich spravneho spravania na cestach :thumbup:

ale presvedciat ta nebudem, sa som len poukazal na situaciu ked EU spravi z RHD legalne vozidlo na nasich cestach a teda nebude nic stat v ceste bazaristom predavat a mladym kupovat...
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Easa
Auto: Staré
Kraj: Žilinský

Sobota, 22. Marca 2014, 14:03

Ja to hodnotím kladne, bude sa dať doviezť Silvia, Celica GT4, Skyline , Supra a podobné chuťovky za lacný peniaz, ale to predbiehanie je pravda. Proste to RHD je tu v tom nebezpečné. Ja by som to riešil 2din rádiom s MF, kamerou pri prednej L hmlovke a prepojením...ale 99% ludí pôjde proste naslepo...
EX [E38 740i M62B44 Orientblau / Marineblau]

kobrakai

Sobota, 22. Marca 2014, 15:00

som tiež za :) bude sa konečne môcť jazdiť 3gen FD rx7čkami na trackday po cestách a nie na vozíkoch, supru mkIV budem môcť dokonalo spoolnuť na ďálnici v noci keď nebudem nikoho ohrozovať. Na zrazy japcars nebudu chodit len truhlíci s fitmentom, stickerbomberi, vtec šialenci ale true JDM fans. Nerozumiem problému s obiehaním, keď je veľký traffic na cestách, nejazdím rýchlo a nepredbieham. či idem s 44kw, 141kw alebo s 200kw. či ste tu všetci no risk no fun?

MrKublajs
Auto: 330d Touring
Kraj: Prešovský

Sobota, 22. Marca 2014, 20:03

netreba mat iluzie ze sa tu zacnu vozit lacne auta z UK... Auta co by sa oplatili doviest nie su az o tolko lacnejsie zeby to bolo rentabilne... Ked si clovek spocita ze to auto pri optimistickom odhade stoji cca 2/3 co tu tak ta 1/3 znuluje na dovoze prihlaseni a provizii toho co to donesie... A cim lacnejsie auto tym sa ten rozdiel skor znuluje, kedze fixne naklady toho dovozu nie su determinovane jeho cenou. Ja to skor vitam kedze fakt, ze sa budu dat doviest zaujimave RHD auta ktore sa v podstate ako LHD nerobili resp velmi obmedzene... No taketo auta nie su velmi nejako extra lacne a nedaju sa velmi pouzivat ako kazdodenny povoz...
Drive it like you stole it :)

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Pondelok, 24. Marca 2014, 14:37

zabudate na jedno, zakon trhu. Akonahle nebude problem doviezt a prihlasit auto z UK v kontinentalnej EU, zvysi sa aj dopyt po tychto autach a ich cena pojde hore. Obavat sa tak treba mozno par mesiacov kedy bude lacnejsie doviezt hrcu z UK, ale potom bude tato vyhoda prec.
Ze by to realne zamiesalo karty v predaji aut u nas si zas nemyslim, mozno moraci zvacsa na vychode, ale aj tak by isla drviva vacsina do Rumunska, juh Madarska, Bulharsko a podobne...

ak sa ale anskytne sanca doviezt za prijatelne peniaze Skyline KGPC-10 alebo nejaky Holden Ute s V8, tak mam na haku a kupujem :) Rozumny clovek s tym dokaze jazdit aj u nas (jasne ale ze nie ako daily car)
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Pežot

Pondelok, 24. Marca 2014, 21:43

Hej mudrlanti ... zabudli ste na Fico daň. Takže sa nič dovážať aj tak nebude :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

auto111

Pondelok, 24. Marca 2014, 22:46

Ja som na ficodan nezabudol spomenul som ju na str. 4 :wink:

pepino

Pondelok, 24. Marca 2014, 23:07

zatial tu nikto z vas nespomenul najvacsiu vyhodu, ako sofer vystupis rovno na chodnik :D

btw, podla mna je to dobra blbost toto, mozno sa to mohlo len trochu zjemnit aby sa dali prihlasit take kusky ako tu uz spominany skyline a nie masovo dovazat.
E39 530iA titansilber 170 kW
E90 LCI 320xd 130 kW
G30 530xd 195kW
F56 Mini Cooper S

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Utorok, 25. Marca 2014, 06:56

pepino napísal:
zatial tu nikto z vas nespomenul najvacsiu vyhodu, ako sofer vystupis rovno na chodnik :D
:thumbup: :thumbup: tak ma napadlo, ci si nekupim daily car na dochadzanie do prace.. unavuje ma nastupovat a vystupovat na cestu a davat pozor na auta :mrgreen:

Pežot

Utorok, 25. Marca 2014, 07:01

auto111 napísal:
Ja som na ficodan nezabudol spomenul som ju na str. 4 :wink:

Mne sa tie vyplakavacky o predbiehani nechcelo citat ;)

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Utorok, 25. Marca 2014, 09:35

Je to problem , hlavne pre to ze slusneho cloveka drbu za kazdu blbost koli bezpecnosti. Na nasich cestach proste taketo auta nemaju co hladat, niesu usposobene na jazdu na pravej strane. Nejde len o umiestnenie sofera, to auto je cele prisposobene na jazdu po lavej strane. Napriklad aj take svetla, namiesto toho ze by svietili do hradze , budu svietit soferom oproti rovno do oci

Borisss

Utorok, 25. Marca 2014, 10:26

Kolko znalcov sa zhluklo v tejto teme :mrgreen: :mrgreen:
Ale ze jazdi tolko vodicov na rozbitych autach - aj BMW - je jedno, ze? Sak hlavne, ze maju volant nalavo. #-o

RHD auta maju co hladat na cestach, na nasich cestach dufam aj budu (v spravnych rukach) a niekto z toho bude mat uspesny biznis, zatialco vy sa nad tym budete pohorsovat v tejto internetovej krcme. :thumbup:

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Utorok, 25. Marca 2014, 22:36

Sranda bude ak vďaka sikovnemu spolujazdcovi ktorému nenapadne sa pri parkovaní pri ceste ( áno aj tak sa parkuje) prídete v lepsom prípade o dvere V horšom o spolujazdca. (skúsenosť zo života keď som tak skoro zrazil cigana, a chuj ešte sa aj rozculovat bude, a nešiel som zrovna rýchlo keďže o niečo ďalej som sa už chystal parkovať aj ja)
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

auto111

Utorok, 25. Marca 2014, 22:51

Nie som presvedceny ze to s otvaranim dveri je problem iba RHD aut.

Ja vzdy pri prejazde popri takto zaparkovanych aut trpnem kym mi niekto otvori dvere vodica tesne pred auto.

A zdoraznujem pisem o LHD autach.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 237 neregistrovaných