... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
BJS napísal:A ak ma aj namerajú, nemám právo od nich poprosiť k nahliadnutiu certifikát zo SLM ( Slov. legálna metrológia) o vykonaní kontroly na zariadení? Pokiaľ som dobre informovaný, na území celej SR je povolené len používanie meradiel s platnou známkou SLM. Ak ma zmysly neklamú, radary a lasery sú tak isto meracie zariadenia. U mňa v práci je používanie takého necertifikovaného meradla považované za hrubé porušenie pracovnej disciplíny.
Cosmo napísal:No a policajtov je toľko že opýtaš sa 5-tich a dostaneš min. 3 rôzne odpovede..
Arnost napísal:
svetá pravda (vlastná skúsenosť)
pýtal som sa ôsmich plicajtov na konkrétnu otázku, čiže odpoved ano-nie.
traja povedali ano, traja nie a dvaja sa vykrúcali bez konkrétnej odpovedi![]()
tak podla čoho sa mám orientovať ked ani samy policajti sa nevedia dohodnúť
pepo286 napísal:napis do telky .. do 'ako to nesPacka-t' :) ... tam ti odpovie sam 'syn nejvyssiho' ... a jeho slovo je svate ...
Peppo napísal:osobne poznam ludi co platili pokuty vzdy okolo cca 100 az 150€ cize o pokutach za 20€ sa Vam moze iby snivat, tabulka je tabulka ale realita je niekde inde....
Lucushka23 napísal:
ja som este pokutu za viac ako 50e neplatila
BJS napísal:A ak ma aj namerajú, nemám právo od nich poprosiť k nahliadnutiu certifikát zo SLM ( Slov. legálna metrológia) o vykonaní kontroly na zariadení? Pokiaľ som dobre informovaný, na území celej SR je povolené len používanie meradiel s platnou známkou SLM. Ak ma zmysly neklamú, radary a lasery sú tak isto meracie zariadenia. U mňa v práci je používanie takého necertifikovaného meradla považované za hrubé porušenie pracovnej disciplíny.
Arnost napísal:
svetá pravda (vlastná skúsenosť)
pýtal som sa ôsmich plicajtov na konkrétnu otázku, čiže odpoved ano-nie.
traja povedali ano, traja nie a dvaja sa vykrúcali bez konkrétnej odpovedi![]()
tak podla čoho sa mám orientovať ked ani samy policajti sa nevedia dohodnúť
armando napísal:
packa ti povie len to co je v zakone, ber to tak, ze policajt je len tiez clovek, inak skoleny, inak individualne pristupujuci k svojej praci a naberaniu vedomosti :))) a kazdy moze mat na vec odlisny pohlad, to mas v kazdom odvetvi, nikde sa nedozvies rovnaku pravdu riesenia, nanajvys len z takeho vseobecneho pohladu. Ak potrebujes sa nieco dozvediet, tak si treba prestudovat prislusne nariadenie ci zakon.
Arnost napísal:
hladal som ale nenašiel preto som sa pýtal pz sr, sú tu aj na to nie?
armando napísal:
su tu pre ludi, to mas pravdu :))), ale nie kazdy ti bude vediet odpovedat, to nieje jeho povinnost :))). Co nevies? Mozno budem vediet :)))
Arnost napísal:
tak ked nevie tak nech povie že nevie a nech si nerobý svoje zákony![]()
išlo o to že som mal auto z čr s čr papiermy, špz, majitelom(nie ja) akurát že som chodil po slovensku.
češi mali povolené fólie na predných bočných oknách(bledé ale povolené, a samozrejme som ich mal aj ja) tak ma zastavili ani ovedčenie si nepýtal od fólii a hned brať značky,techničák a 2000 sk pokuta. tak som ich strhol, ostal techničák aj špz ale o 1500 sk lahší.
potom ked som zisťoval či stými fóliami môžem chodiť po sk bez toho aby sa na mne odbavovali,som dospel k zisteniu že ani zelený sa nevedia dohodnúť