... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
pepo286

Re: Prehladávanie auta??

Utorok, 19. Mája 2009, 23:41

eko.fresh napísal:
Neviem ako to je ale ked kukam 112tku :mrgreen: tak pani policajti to robia tak ze dotycneho vzdy vyzvu aby si vystupil, otvoril im kufor, vysypal vrecka, pytaju sa ho ci prevaza drogy alebo zbrane.... Ak je dotycny v klude a nic nelegalneho u neho nenajdu tak mu popraju peknu cestu... Ak vsak na vyzvu moc nereaguje tak ju par krat ujo v zelenom zopakuje a potom uz ide pouzitie hmatov, chvatov, uderov a kopov plus puta a auto mu presvietia baterkami. Ak nic nenajdu aj tak skonci c CPZtke :mrgreen:

zas nemozes porovnavat to co vidis v 112ke s realitou ... pred kamerou si nedovolia postupovat pomimo pravidiel .. dokoca je tam v urcitych momentoch vidno ze uz uz ide policajt napr. dat mu jednu po hlave a sa uvedomi ze ho toci telka tak sa stopne :)
... kuka to velmi vela znalych ludi co by si to vsimli a lamparen prip. palba by mala dalsi scenar na reportaz ..
E46 320D Touring 100kW (2001)

xtreme
Auto: felda, stilo
Kraj: Žilinský

Streda, 20. Mája 2009, 00:03

Max-Max napísal:

ako chlapci spravne poznamenali, staci podozrenie a dokonca ti mozu zadrzat auto na cas nevyhnutny na vykon kontroly... sudny prikaz ako ho pozname z filmov je z americkeho prava, urcite je tu nejaky pravnik ktory to vysvetli presne.

v praxi je to vsak tak, ze policajt by mal poziadat otvorit kufor, otvori toto otvorit tamto a az ked sa mu nieco nezda, potom postavit sa na bok a dokladna prehliadka je zdovodnena podozrenim na bla bla bla.... popisovany pripad jak vyhadzali oktaviu, no neviem neviem ci to bolo naozaj tak ako bolo popisane,skor to vidim ako vystrahu od policajtov pre pana aby si dal pozor ked je vonku ze ho maju na muske policajti ... ani colnik si nedovoli rozjebat ti auto, pretoze neodovodnene znicenie musi niekto zaplatit.

dik :wink:
.

Arnost
Autor témy
Auto: krhla kachle x2
Kraj: Trenčiansky

Streda, 20. Mája 2009, 00:57

eko.fresh napísal:
Neviem ako to je ale ked kukam 112tku :mrgreen: tak pani policajti to robia tak ze dotycneho vzdy vyzvu aby si vystupil, otvoril im kufor, vysypal vrecka, pytaju sa ho ci prevaza drogy alebo zbrane.... Ak je dotycny v klude a nic nelegalneho u neho nenajdu tak mu popraju peknu cestu... Ak vsak na vyzvu moc nereaguje tak ju par krat ujo v zelenom zopakuje a potom uz ide pouzitie hmatov, chvatov, uderov a kopov plus puta a auto mu presvietia baterkami. Ak nic nenajdu aj tak skonci c CPZtke :mrgreen:

Toto nebolo prvý krát čo mi prehladávali auto. Aj prvé auto mi prehladávali, ale to bolo na pražských značkách a 2 roky jazdilo po TN a prehladávala ho kriminálka, normálny policajti ma len zastavili a pozerali sa. Začínalo to tak isto, vyzval ma aby som otvoril kufor, ked sa mu niečo nezdalo tak povedal aby som mu to ukázal. To isté spravili aj teraz. Ďalej ma vtedy vyzval aby som otvoril dvere, to spravil aj teraz, ale predtým zas ked sa mu niečo nezdalo tak odstúpil od auta, ničoho sa nedotkol, a povedal aby som mu to ukázal. Ale tomuto som mal len otvoriť dvere a kludne sa tam hrabal sám jak keby to bolo jeho auto #-o
Ja nechodím napitý ani sfetovaný ani neviem jaký na aute, neni som žiadny díler, ani nič nepšujem , nepredávam zbrane, proste nič také nezákonné, sem tam prekročím rýchlosť. Viem že oni to nemajú jako vedeť, ale hrabať sa mi v aute jak vo svojom je si myslím trošku moc [-X

birki
Auto: 540iA touring
Kraj: Bratislavský

Streda, 20. Mája 2009, 06:43

mozno to znelo blbo ako som to povedal stymi kuklacmi ale bolo to takto

vybehli z dodavky zastavili si panka nech vystupi a zacali prehladavata auto ale totalne zadne sedacky vybrali koberceky pes kamerkou sondoval do kurenia nic nenasli. zacali nastupovat naspat do dodavky. a Pankom im povedal a kdo mi to zlozi (da dokopy auto) tak sa vratili spat dobili ho a odisli. :)
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

K2
Auto: e36 328iA coupe
Kraj: Košický

Streda, 20. Mája 2009, 09:07

birki napísal:

vybehli z dodavky zastavili si panka nech vystupi a zacali prehladavata auto ale totalne zadne sedacky vybrali koberceky pes kamerkou sondoval do kurenia nic nenasli. zacali nastupovat naspat do dodavky. a Pankom im povedal a kdo mi to zlozi (da dokopy auto) tak sa vratili spat dobili ho a odisli. :)

Dost tazke svinstvo ](*,) No uz v najblizsej dobe by sa do aut mali namontovat kamery. Cize kazdu akciu si budu musiet nahrat a samozrejme aj zvukovy zaznam.

Teraz uz nepametam ktory paragraf to je ale zda sa mi, ze c.8- sa stebou musi policajt rozpravat slusne. Zatial stopercentna uspesnost. Naposledy som to pouzil v Pezinku a hned su jak anjelici O:)
Jazda v BMW je lepšia ako sex:)

Nesnívam svoj život, žijem svoj sen!!!

Nie som povinný byť taký, aký by som podľa ostatných mal byť.Je to ich omyl, nie moje zlyhanie.(R.P. Feynman)

nehpo
Kraj: Zahraničie

Streda, 20. Mája 2009, 09:28

birki napísal:

pes sondoval kamerkou do kurenia? dobry brutal

J E B AT :!:
Obrázok

birki
Auto: 540iA touring

Streda, 20. Mája 2009, 09:34

nehpo napísal:

pes sondoval kamerkou do kurenia? dobry brutal

J E B AT :!:

lol tam mala byt ciarka :)), ale to bol taky chlapec ze o tyzden ho zbalili doma ked ho umyval sluha vo vani :D
v sedacke pol kila koksu a tvrdil ze to nie je jeho ten byt ma prenajaty :D
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

nehpo

Streda, 20. Mája 2009, 09:40

birki napísal:
lol tam mala byt ciarka :)), ale to bol taky chlapec ze o tyzden ho zbalili doma ked ho umyval sluha vo vani :D
v sedacke pol kila koksu a tvrdil ze to nie je jeho ten byt ma prenajaty :D

heh tim by sa na zraze v Malackach ľúbilo Obrázok

pre moralistov - ide o FAKE
Obrázok

100RM
Auto: e61 550i

Streda, 20. Mája 2009, 11:15

Ak by ma zastavili a zacali sa mi hrabat v aute, tak si vypytam povolenie k prehliadke. Pokial nemaju, volam 158 a volam dalsiu vyjazdovku aby si svojho nepouceneho a nespratneho kolegu prisli spacifikovat. Toto vsetko sa moze udiat aj za telefonickej asistencie pravnika. Tym treba zacinat. Ale kazdopadne - nech sa pozru do kastliku, kufru a podobne, ale svoje hnusne spinave placate paprce mi do auta nikto cpat nebude !

rasto524
Auto: bmw e39 530i

Streda, 20. Mája 2009, 11:20

Mulder5 napísal:

Užívanie alkoholu a omamných látok za volantom je prísne zakázané. Takže pokiaľ má "podozrenie" tak môže a súvisí

dobre ale ked mi najdu alkohol v aute este neznamena ze som opity........preco potom nerobia testy na drogy????ale prehrabavaju sa v aute......ja si myslim ze nasa policia funguje ako za cias tvrdeho komunizmu.....proste nic a nikto im nic nemoze a oni mozu vsetko.......myslim si ze by bolo vhodne vytvorit nejaku temu.....ze co vsetko mi ako soferi mozme alebo nie.......ako sa branit pred policiou ktora vyuziva casto fakt ze vecsina soferov nepozna zakon a tak platia pokuty ktore by ani nemuseli.........
bmw e39 530i "01

jankode

Streda, 20. Mája 2009, 19:39

No priatelia, vidím že v tom máte úplný chaos, takže dávam veci úplne do poriadku. Prehliadka vozidla sa vykonáva bude v zmysle § 23 ods. 2 písm. b) Z. č. 171/93 Z. z. /Zák. o PZ/. Nemá to nič spoloťné s § 3 a pod. lebo prehliadka sa vykonáva podľa Zák. o PZ a nie podla Zák. o Cestnej premávke. Pri vykonávaní uvedeného oprávnenia nie je treba žiadne povolenie ani papier ani príkaz od sudcu. Spisuje sa iba záznam ak sa vo vozidle nachádzajú veci pochádzajúce s TC /drogy, zbrane, kradnuté vecia pod./Ak sa nič nenájde, nič sa nespisuje vodič môže pokračovať dalej. Pri uvedenom oprávnení môže policajt pozerať všetky miesta v interiery vozidla vrátene odkladacích miest a priestorov. Existuje ešte druhá prehliadka podla Trestného poriadku, avšak to je už vo vínimočných prípadoch to nemá s cestnou kontrolou nič spoločné. To sa aplikuje pri plánovaných akciách voči konkrétnym pachatelom na konkrétne vozidlo. Takže chalani, odpoveď na Vašu otázku ano môže policjat pri bežnej kontrole Vám pozerať /resp. prehladávať alebo si to inač nazvite/ interiér auta. Je to v zmysle Zákona. Tí slušný to pochopia. To nie je o tom že Vám niekto chce zle, resp. niekoho buzerovať a zasahovať do jeho práv, to je využité oprávnenie podľa zákona, ktoré sa plne využíva už niekolko rokov bez ohladu na typ a značku vozidla. Hlavne tu v Ba, kde sa drogy vozia a predávaju pomaly na hocijakej značke a keby sa to nerobilo bol by tu úplný humus. Prajem všetkým pekný deň O:)

eko.fresh
Auto: bmw

Streda, 20. Mája 2009, 20:27

jankode napísal:
No priatelia, vidím že v tom máte úplný chaos, takže dávam veci úplne do poriadku. Prehliadka vozidla sa vykonáva bude v zmysle § 23 ods. 2 písm. b) Z. č. 171/93 Z. z. /Zák. o PZ/. Nemá to nič spoloťné s § 3 a pod. lebo prehliadka sa vykonáva podľa Zák. o PZ a nie podla Zák. o Cestnej premávke. Pri vykonávaní uvedeného oprávnenia nie je treba žiadne povolenie ani papier ani príkaz od sudcu. Spisuje sa iba záznam ak sa vo vozidle nachádzajú veci pochádzajúce s TC /drogy, zbrane, kradnuté vecia pod./Ak sa nič nenájde, nič sa nespisuje vodič môže pokračovať dalej. Pri uvedenom oprávnení môže policajt pozerať všetky miesta v interiery vozidla vrátene odkladacích miest a priestorov. Existuje ešte druhá prehliadka podla Trestného poriadku, avšak to je už vo vínimočných prípadoch to nemá s cestnou kontrolou nič spoločné. To sa aplikuje pri plánovaných akciách voči konkrétnym pachatelom na konkrétne vozidlo. Takže chalani, odpoveď na Vašu otázku ano môže policjat pri bežnej kontrole Vám pozerať /resp. prehladávať alebo si to inač nazvite/ interiér auta. Je to v zmysle Zákona. Tí slušný to pochopia. To nie je o tom že Vám niekto chce zle, resp. niekoho buzerovať a zasahovať do jeho práv, to je využité oprávnenie podľa zákona, ktoré sa plne využíva už niekolko rokov bez ohladu na typ a značku vozidla. Hlavne tu v Ba, kde sa drogy vozia a predávaju pomaly na hocijakej značke a keby sa to nerobilo bol by tu úplný humus. Prajem všetkým pekný deň O:)

=D> konecne mi je to jasne.

V zasade som napisal to iste, len nie pravnickou terminologiou ale po sedliacky.

rasto524
Auto: bmw e39 530i

Streda, 20. Mája 2009, 20:48

jankode napísal:

ok.....ale este otazocka.........mozu mi vramci tohto zakona prehladat aj sedacky tak ze mi ich rozrezu?????teda mozu mi pri tejto obycajnej prehliadke "nicit" auto????
bmw e39 530i "01

eko.fresh
Auto: bmw

Streda, 20. Mája 2009, 21:59

rasto524 napísal:

ok.....ale este otazocka.........mozu mi vramci tohto zakona prehladat aj sedacky tak ze mi ich rozrezu?????teda mozu mi pri tejto obycajnej prehliadke "nicit" auto????

Toto neni asi moc bezne, ale vsak pisal ze vynimocne podla ustanoveni Trestného poriadku...

Fakt nemam sajnu co z toho sa na to pouzije... mozno... dolezity je odsek 2

§ 99

Dôvody domovej prehliadky a osobnej prehliadky
a prehliadky iných priestorov a pozemkov

(1) Domovú prehliadku možno vykonať, ak je dôvodné
podozrenie, že v byte alebo v inom priestore slúžiacom
na bývanie alebo v priestoroch k nim patriacim
(ďalej len „obydlie“) je vec dôležitá pre trestné konanie
alebo že sa tam skrýva osoba podozrivá zo spáchania
trestného činu, alebo je potrebné vykonať zaistenie
hnuteľných vecí na uspokojenie nároku poškodeného
na náhradu škody.
(2) Z dôvodov uvedených v odseku 1 možno vykonať
aj prehliadku priestorov neslúžiacich na bývanie (ďalej
len „iné priestory“) a prehliadku pozemku, ktoré nie sú
verejne prístupné.
(3) Osobnú prehliadku možno vykonať, ak je dôvodné
podozrenie, že niektomá pri sebe vec dôležitú pre trestné
konanie.

jankode

Štvrtok, 21. Mája 2009, 15:58

Pri tzv. bežnej kontrole kde je vykonávané oprávnenie v zmysle § 23/2 písm. ) Z. č. 171/93 Z. z. Ti samozrejme nemôže nikto rozrezat sedačku a keď tam nič nenájde poslať Ťa dalej. To musíš predsa uznať že to asi nie je normálne. Osobne som sa s tým ešte nestretol aby niekto nožom pri bežnej kontrole rozrezával sedačku a potom ked nič nenájde ho poslal akoby sa nič nestalo dalej. Ale, môže sa stať,že pri bežnej kontrole sa nič nenájde a je podozrenie že vo vozidle je to niekde veľmi dobre ukryté, môže sa vozidlo zaistiť na mieste, vyrozumie sa vyšetrovateľ, ten vyrozumie prokurátora a ten vydá príkaz na prehliadku vozidla podla TP. Ak ide o drogy, zbrane, náboje zavolá sa havino - špecialkár a začne sa pracovať. Potom sa už musí auto dať rozobrať ale to je už iná téma. To sa nerobí na ulici. Ale myslím že na začiatku sa niekto pýtal či sa môže pozerať do kufra a kastlíkov, odkladacích priestotorov a pod. Tak to sa samozrejme môže.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 242 neregistrovaných