rakusania - nemci su napr. v porovnani so slovakmi celkom tolerantny voci cudzincom co neovladaju jazyk, to viem z vlastnej skusenosti ked po nemecky viem minimum a predsa s nimi dobre vychadzam, skus tak napr. hocikde na severnom slovensku opytat nieco po madarsky a hned poznas ten rozdiel

ale pravda je taka, ze bez jazyka je tam problem, studovany ludia v office ovladaju na vysokej urovni 1-2 jazyky navyse, ale napr. vo vyrobe darmo budem vysvetlovat operatorovi ze viem po anglicky a francuzsky a on sa len bude usmievat a kecat daco po nemecky, ale vzhladom nato co som povedal na zaciatku, ze su celkom tolerantny tak sa da s nimi dohovorit rukami-nohami
tke34vt a nadavanie na Bratislavu: som taky isty cpckar ako ty, ale nepicujem,
jednak si treba zratat ci sa ti to oplati sem trepat, kebyze mam o 150 - 250 viac ako na vychode tak serem nato, ale niektore pozicie su ovela lepsie zaplatene (aj 50+ %), alebo na vychode je vobec problem sa v urcitom odbore zamestnat kedze tam nie su firmy s takym zameranim. vacsina zamestnani ako obchod-sluzby, vyroba atd ma platy cca rovnake v celej SR ked sa pozrieme aj na vydavky (hej na vychode 500 a v BA 800 akurat ten rozdiel das do byvania, dopravy atd.) takze musi nato byt fakt dovod preco sem ist
ono je to pekna predstava ze na vychode 5kil, v nemecku 3litre tak Bratislava bude niekde medzi a daju ti z fleku 1500 v cistom, ale takto to nefunguje, treba na sebe zapracovat, stat sa pre firmu dolezitym a potom sa tie platy mozu priblizit aj tym u zapadnych susedov