... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
salat
Autor témy
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Potenie sa v aute

Piatok, 17. Júna 2011, 09:44

Mozno pre niekoho nechutna tema, ale isto nie som jediny. Patrim prosto k ludom co sa (v lete) potia. Nie nadmerne, tak uplne normalne. Napriklad aj preto nemozem kozene sedadla ci sedacky ani citit, lebo po hodine na nich som jak prilepeny :-/

Mozem prosto mat v aute vyklimene aj na 21°C, po hodine/dvoch na normalnej textilnej sedacke sa na nevetranych plochach, ktore su oprete o sedacku, prosto mierne spotim. Nerad by som ale sedacky takto nicil cele leto a cele roky. Riesite to nejako? Napadlo ma par veci, ale potahy su zvacsa skarede, tie taxikarske drevene gulicky ani v zlom sne... no ja neviem, uvazujem co s tym, lebo v starom aute sa mi obcas stalo, ze po dlhsej jazde bolo sedadlo vlhke a ak rychlo zaschne, vyzraza sa "sol" na potahu. (a to potom jedine cistit/tepovat)

Nemate nejake elegantne riesenie?
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

heretik
Auto: S6
Kraj: Banskobystrický

Re: Potenie sa v aute

Piatok, 17. Júna 2011, 11:59

No mna napada jedine raz za rok vytepovat, aspon predne sedacky a malo by to byt ok, inak neviem ci sa s tym da nieco robit.

Ahmed
Auto: BMW
Kraj: Prešovský

Piatok, 17. Júna 2011, 12:02

Najst nejake pekne potahy, jednofarebne, cierne, tmavomodre, a pod... podla toho ca sa ti hodi do interieru a cas od casu preprat....
Speed means freedom of the soul.

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 17. Júna 2011, 12:02

mozem ti toto dodat po stovkach, natiahnes si to na sedacku a mas vystarane :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

http://www.depend.sk/produkty/podlozky/

inak tiez nechapem, ako moze mat v aute niekto kozu...nezniesol by som to...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

auto111
Kraj: Trnavský

Piatok, 17. Júna 2011, 12:06

domontovat odvetravane sedadla. S trochou stastia by to mohli mat aj BMW 3 E91 cize tvoje(ako dodatocnu vybavu).
Je mi jasne ze lacne to nebude.
A samozrejme nezabudnut na prevenciu proti prehrievaniu interieru (vid potenie) folie / roletky. Snad aj taku reflexnu hlinikovu foliu pod celne sklo.

Ahmed
Auto: BMW
Kraj: Prešovský

Piatok, 17. Júna 2011, 12:15

Nie kazdy sa poti, ja nemam ani klimu a mam kozene sedacky a pohoda
Speed means freedom of the soul.

salat
Autor témy
Auto: BMW 320d E91 LCI

Piatok, 17. Júna 2011, 12:35

vomack - diky moc :D mozno nieco podobne najdem aj v kope krabic a sackov pre maleho (ma 4 mesiace) :D

Ze by E91 mohlo mat odvetravane sedacky, o tom neviem. Ak by boli v cenniku, isto si ich dam, no neboli tam. Na americkych forach je o tom par diskusii, lebo California a ine staty mavaju pekne horuce dni a bez odvetravania je to vraj udesne. Nadavaju, ze to BMW neponuka. Jeden ale mal dobry napad, vyduchy pre nohy zadneho pasaziera otocil smerom hore, do sedacky, perforoval kozu (mal kozene) a vraj to celkom funguje :DDDD Tak ze by sa pri latkovom potahu len otocili vyduchy, trosku sa pomohlo vzduchu napichanim peny a je to? (len kurna neprerazit si vyhrievanie :D )

ale ta prevencia prehriatia bude asi zaklad... poobzeram sa tusim po tych foliach #-o
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

auto111

Piatok, 17. Júna 2011, 13:17

no ak existuju odvertravane sedadla pre E91 tak by ti ich mali vediet predat - podla cisla dielu. Vyhladaj si nejaku americku E91 (napr na realoem) a snad to najdes.

Roletku vzadu (pod zadnym sklom) mas ? Pripadne na zadnych bocnych dverach ?

auto111

Piatok, 17. Júna 2011, 13:43

Na E46 som nasiel retrofit kit (na dodatocnu montaz) aktivnej ventilacie sedadla !!

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... 27&lang=cs

Teda neverim ze na E91 take nieco nebude

M-m-M
Auto: filcka po cipe

Piatok, 17. Júna 2011, 16:39

tristvrte roka je na slovensku zima a tu sa riesi jak sa potit do madracov co najefektivnejsie nabuduce treba kupit kozu
A S R

auto111

Piatok, 17. Júna 2011, 18:00

M-m-M : dalsi tvoj prispevok masivne odveci. Ten BAN si zasluzis.

caliopcar
Auto: BMW E 46 316i

Piatok, 17. Júna 2011, 18:11

auto111 napísal:
M-m-M : dalsi tvoj prispevok masivne odveci. Ten BAN si zasluzis.

=D> =D> =D> =D> =D>

Jannci
Auto: MB

Piatok, 17. Júna 2011, 18:51

inak stale nechapem preco je to koza zla, ked sa clovek poti. ved to je ten lenpsi pripad, len utres handickou ked sa spotis, ziadne rychle susenia. a ked mas auto odparkovane na slnku, a ked nastartujes, a das klimu na MAX, tak ti sediacky za chvilu vychladi. Ja mam osobne ciarnu kozu, a nemam stym nejaky extra problem.

M-m-M
Auto: filcka po cipe

Piatok, 17. Júna 2011, 19:54

auto111 co tak dat solarny siber z audi na strechu 4samorezky s ventilatorom na palubovku a kable cez blootut?a auto bez koze je jak zenska bec ceckov toto je najviac kozu by som nechcel :D kozene sedacky skor vychladnu neprepalis ich a hlavne nerysujes s pazuchami aa to uz je posledny od veci aa inac som za najlacnejsiu variantu potahy stym ze este potah na volant vo farbe
A S R

Deadlock
Auto: F25 X3
Kraj: Žilinský

Piatok, 17. Júna 2011, 20:07

Obrázok
F25 X3 20d 6q

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 224 neregistrovaných