... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

jankode
Kraj: Bratislavský

Re: Pomoc Povinne zmluvne poistenie Allianz

Utorok, 17. Augusta 2010, 07:36

Nič neodhlasuj ani neprihlasuj, jednoducho ju nezaplať, ak ju po 30 dnoch nezaplatíš ona sa automaticky zruší a Alianz Ti naučtuje iba tých 30 dní čo je nejaká alikvotna čiastka a Ty sa potom poistíš nanovo. Sám som to tak spravil a nebol žiaden problém. Potom sa len poistíš tam kde Ti to bude prijatelnejšie.

Užívateľov profilový obrázok
Black
Autor témy
Auto: BMW e91 325 ix
Kraj: Nitriansky

Utorok, 17. Augusta 2010, 07:43

jankode napísal:
Nič neodhlasuj ani neprihlasuj, jednoducho ju nezaplať, ak ju po 30 dnoch nezaplatíš ona sa automaticky zruší a Alianz Ti naučtuje iba tých 30 dní čo je nejaká alikvotna čiastka a Ty sa potom poistíš nanovo. Sám som to tak spravil a nebol žiaden problém. Potom sa len poistíš tam kde Ti to bude prijatelnejšie.

MYslis ze takto by to bolo ok bo sa menil zakon a urcite ty hajzli to maju nejako podchytene len aby neprisiel exekutor a neodviezli si auto :D
Ale priznam sa rozmyslal som nad takimto niecim.
Teraz: BMW e91 325 xi 218 PS
Potom: BMW e46 328i, 142 kW 193 PS
Najskôr: BMW e46 318i, 87 KW 118 PS.

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Utorok, 17. Augusta 2010, 08:17

jankode napísal:

Ide o peniaze, to vazne si myslis ze je to take jednoduche ?
Ak si to tak spravil pred rokom 2005, je to ok, vtedy to este nebolo v zakone.
Ak si to spravil tento rok, tak sa asi velmi budes cudovat ked ti pri buracke
poistovna odmietne plnit z dovodu ze mas neplatne poistne,
maju spolocnu databazu a chytaju sa cohokolvek..

Ja by som bez zaplateneho PZP na cestu ani nevyliezol.
asi si este nevidel ako poistovna pri neplateni cuci co najdlhsie aby mohla uctovat poistne
a pri poistnej udalosti ti ukonci PZP z dovodu neplatenia so spatnym datumom..

381/2001 Z.z.

§ 9 Zánik poistenia zodpovednosti

(5) Ak poistenie zodpovednosti zanikne pocas poistného obdobia pre neplatenie poistného, osoba,
ktorá má povinnost uzavriet poistnú zmluvu podla § 3 tohto zákona, je povinná uzavriet poistnú
zmluvu na zostávajúcu cast poistného obdobia s doterajším poistovatelom. Poistná zmluva
uzavretá pocas tohto poistného obdobia s iným poistovatelom je neplatná.
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

matyson
Auto: e84 X1
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 17. Augusta 2010, 10:55

Ideš na úrad a daš si dočasne odhlásiť auto nakoľko budeš pracovať v zahraničí a auto nebude používané.
Zoberú ti tabule a orazia papier že auto je dočasne vyradene evidencie,papier prefotiš zanesieš na poisťovňu a sú v piči.Poistka zaniká!Dostaneš výpoveď a už ti dajú zaplatiť len dáku časť podľa toho či nové obdobie už je.Ak nie tak nebudeš platiť nič.
Keď to budeš mať vybavené,pojdeš na úrad že práca v zahraničí padla a auto chceš naspäť do evidencie.
A môžeš riešiť daku normalnu poistku.
Odskusané! :wink:

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Utorok, 17. Augusta 2010, 11:31

Popripade urob tak ze prepis auto na otca a potom zas spat na seba vynde ta to 30 euro podmienka je ale aby ste byvali v tom istom okrese, nech nemenia znacky. Tvoj otec bude musiet ale ukazat poistku, ktoru si vybav cez internet a nezaplat ju.

jankode

Piatok, 20. Augusta 2010, 09:25

Spravil som to v roku 2008 a žiaden problém, kedže som už mesiac čo som akože neplatil bol poistený v inej poisťovni, žiaden problém, tak nechápem čo tu zase kto mudruje. Takže pre nechápavých, ku dnu kedy Ti prestáva platí poistka ju uzavrieš u inej a o mesiac neplatenia Ti ju zrušia v Alianzi a Teba to bude stáť iba tú alikvótnu časť postenia po dobu 30 dní!!!Pochopené????A PZP je automaticky zrušená, vyrozumenie aj so šekom Ti príde domov poštou....Booože 8)

Lopo

Piatok, 20. Augusta 2010, 09:38

skus si ten paragraf co je vyssie napisany precitat este raz

to, ze ti ju zrusili je jasne, lebo si ju nezaplatil v prvych 30tich dnoch od uzavretia. To ze si ju uzavrel niekde inde je tvoja vec, ale to neznamena, ze si ju nemal znovu uzavriet v povodnej poistovni a ze ta nova poistka ti aj na nieco bude... Auto si mozes poistit aj v piatich poistovniach naraz. Si myslis, ze sa budu branit, ked im budes chciet dobrovolne odovzdat prachy? V kazdompripade ked pride na preplacanie skodovej udalosti, tak sa kazda z nich zacne ohradzat tym, ze platna moze byt iba jedna, tj. ta prva zmluva.

je pekne ze sa snazis uplatnit logicke myslenie, lenze to akosi v oblasti zakonov nejde
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

cretino
Auto: ..kombik :)

Piatok, 20. Augusta 2010, 09:44

jankode napísal:
Spravil som to v roku 2008 a žiaden problém, kedže som už mesiac čo som akože neplatil bol poistený v inej poisťovni, žiaden problém, tak nechápem čo tu zase kto mudruje. Takže pre nechápavých, ku dnu kedy Ti prestáva platí poistka ju uzavrieš u inej a o mesiac neplatenia Ti ju zrušia v Alianzi a Teba to bude stáť iba tú alikvótnu časť postenia po dobu 30 dní!!!Pochopené????A PZP je automaticky zrušená, vyrozumenie aj so šekom Ti príde domov poštou....Booože 8)

kolega sa o nieco podobne pokusal pred 4 mesiacmi, ale neuspel.. tu novu poistku mu neschvalili a platila mu aj nadalej ta stara..

inak rok 2008 je uz dost daleko, nemyslis? :roll:
F11 525d
E70 35d

alex_iS
Auto: E53 FL 3.0D
Kraj: Trnavský

Piatok, 20. Augusta 2010, 11:06

Black napísal:
Caute mam dost velky problem, kde zacat tak skusim od zaciatku. V piatok mi prisiel sek na PZP na dalsi rok suma je 339,75 euro to je hnusne vela tak dnes som tam volal ze chcem zrusit poistku a oni ze uz nemozem ze to som mal pred 6-timy tyzdnami hmm zaujimave ked len tu korespondenciu poslali z Blavy dna 10.8.2010 a mne prisla 13.8.2010 tak uz som ja nemal sancu to stihnut zrusit vtom termine. Co mam teraz robit? Odhlasovat auto sa mi kvoli tomu nechce ale asi mi nic ine nezostava ze?

Ahoj ,

tento "ťah" vyuziva kazda poistovna... Ak ti prisiel sek v horizonte 6 tyzdnou a menej , tak mas moznost tuto skutocnost pouzit ako argument v ziadosti o zrusenie zmluvy , resp. upravenie poistneho do povodnej vysky , nakolko si nemal moznost na zvysenie poistneho reagovat. Treba teda sformulovat nejaku ziadost a adresovat to poistovatelovi ( t.j. Allianz ). Mali by to akceptovať.
Dalsia vec je , ze ak si v priebehu poistneho obdobia sposobil nehodu , tak si s tym mohol ratat , aj ked sa mi to zdá fakt vela za PZP... :)
Tak vela stastia.
E53 3.0D FL
E46 320d Touring - ex
E30 318iS - ex

jankode

Piatok, 20. Augusta 2010, 11:48

Môj kolega to spravil tento rok v inej poisťovni, proste to nezaplatil poistil sa v druhej poisťovni aby bol krytý v prípade DN a do pol roka mu prišlo vyrozumenie že PZP je ukončená a nech doplatí rozdiel čo je 30 dní!!!!! Tak nechápem čo tu všetci chytráčite, točíte očami a neviem čo. Radšej som už ticho lebo tu ked človek napíše návod čo a ako tak ešte aj to spochybníte. Riešte si všetko sami chytráci. Zaujímave že v BA sa dá všetko vybaviť len inde je to asi problém....no comment / a nevidím rozdiel v tom či som to ja urobil v roku 2008 a kolega tento rok/, a že je naplatná som radšej ticho aj ked je to v zákone napísané, ale som fakt radšej ticho....Nebudem tu dávať nikomu rozum ani návod už radšej nišť...

BlackMW

Piatok, 20. Augusta 2010, 14:44

jankode napísal:
Môj kolega to spravil tento rok v inej poisťovni, proste to nezaplatil poistil sa v druhej poisťovni aby bol krytý v prípade DN a do pol roka mu prišlo vyrozumenie že PZP je ukončená a nech doplatí rozdiel čo je 30 dní!!!!! Tak nechápem čo tu všetci chytráčite, točíte očami a neviem čo. Radšej som už ticho lebo tu ked človek napíše návod čo a ako tak ešte aj to spochybníte. Riešte si všetko sami chytráci. Zaujímave že v BA sa dá všetko vybaviť len inde je to asi problém....no comment / a nevidím rozdiel v tom či som to ja urobil v roku 2008 a kolega tento rok/, a že je naplatná som radšej ticho aj ked je to v zákone napísané, ale som fakt radšej ticho....Nebudem tu dávať nikomu rozum ani návod už radšej nišť...

jaky navod prosimta ? :lol:

daj este nejaky silny navod, napriklad ze na dialnici je neobmedzena maximalka, lebo ty si raz isiel 200.. :lol:
Obrázok

BlackMW

Piatok, 20. Augusta 2010, 14:52

ale s5 k teme, najlacnejsie riesenie je odhlasit auto na niekoho z rodiny s inym menom (odhlasenie je bez poplatku),
odhlaseny technicak okopirovat, s tym vypovedat poistku
a ist s5 na DI ze kupujuci to odmietol prevziat lebo sa nieco pokazilo a ze to chces prepisat s5 na seba.
Kolky za to stali pred rokom 3.50 E, po novom zrejme plus 6.- E za vystavenie noveho velkeho TP a dalsich 6.- E za polykarbonatovu karticku (maly TP).
Casom zrejme poistovne pravne osetria aj toto, ale zatial to funguje.
Obrázok

bavorak30
Auto: E-30 318i M40
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 20. Augusta 2010, 16:18

Nejako nechapem ze preco si suhlasil zo sumou 339,75 eur. Mas nejaku sumu v zmluve, precitam si to a podpisem ked suhlasim. Neviem ako ti mozu bez tvojho vedomia dat taku vysoku sumu?

Arnost
Auto: krhla kachle x2

Piatok, 20. Augusta 2010, 16:46

alex_iS napísal:

Ahoj ,

tento "ťah" vyuziva kazda poistovna... Ak ti prisiel sek v horizonte 6 tyzdnou a menej , tak mas moznost tuto skutocnost pouzit ako argument v ziadosti o zrusenie zmluvy , resp. upravenie poistneho do povodnej vysky , nakolko si nemal moznost na zvysenie poistneho reagovat. Treba teda sformulovat nejaku ziadost a adresovat to poistovatelovi ( t.j. Allianz ). Mali by to akceptovať.
Dalsia vec je , ze ak si v priebehu poistneho obdobia sposobil nehodu , tak si s tym mohol ratat , aj ked sa mi to zdá fakt vela za PZP... :)
Tak vela stastia.

kamarát to skúšal (tiež mu axa zdvihla z cca140 na niečo cez 200) a neuspel, odpoved bola že oni cenu uverejnili na ich stránke a že on si to mal pozret.

alex_iS
Auto: E53 FL 3.0D
Kraj: Trnavský

Piatok, 20. Augusta 2010, 17:05

Arnost napísal:

kamarát to skúšal (tiež mu axa zdvihla z cca140 na niečo cez 200) a neuspel, odpoved bola že oni cenu uverejnili na ich stránke a že on si to mal pozret.

...by som ich raz-dva niekde poslal... :) viem , ze je to mozno cudne , ale nie kazdy clovek musi mat pristup k internetu... kazdopadne by som to skusil , nema co stratit...
E53 3.0D FL
E46 320d Touring - ex
E30 318iS - ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 213 neregistrovaných