... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Re: Pomoc Povinne zmluvne poistenie Allianz

Sobota, 21. Augusta 2010, 08:05

bavorak30 napísal:
Nejako nechapem ze preco si suhlasil zo sumou 339,75 eur. Mas nejaku sumu v zmluve, precitam si to a podpisem ked suhlasim. Neviem ako ti mozu bez tvojho vedomia dat taku vysoku sumu?

staci si precitat prvy prispevok... poistku mal minuly rok uzavretu na inu sumu, tento rok mu ju dvihli a oznamili mu to az po vypovedacej lehote
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

bavorak30
Auto: E-30 318i M40
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 21. Augusta 2010, 08:43

Lopo napísal:
staci si precitat prvy prispevok... poistku mal minuly rok uzavretu na inu sumu, tento rok mu ju dvihli a oznamili mu to az po vypovedacej lehote

To je zaujimave , citam citam a nic ale tebe to pise asi nieco ine ako mne!

Thorien
Kraj: Košický

Nedeľa, 22. Augusta 2010, 07:21

no s tym nezaplatenim poistky to funguje..ciastocne ... totiz pravda je taka ze ak nezaplatis tak ti poistku zrusia ... ale ak chces dalej jazdit a zriesit novu poistku musis tak urobit v tej istej poistovni ... cize asi velmi nevyhras kedze ta uz budu mat za neplatica ... mne sa to stalo tento rok ... nejak sa zalozil sek a zabudli sme ho zaplatit ... druha vec ze sla tam manzelka ktora tam ma znamu a poistka je nizsia ako bola predtym :D

.. ale podstata ... ano nezaplatenim poistneho zanika zmluva ... ale podla nejakeho zakona si povinny uavriet novu poistnu zmluvu v tej istej poistovni .. najlepsie riesenie ... ako pisali chalani je prepis

Lopo

Nedeľa, 22. Augusta 2010, 23:44

bavorak30 napísal:
To je zaujimave , citam citam a nic ale tebe to pise asi nieco ine ako mne!

Black napísal:
V piatok mi prisiel sek na PZP na dalsi rok ... korespondenciu poslali z Blavy dna 10.8.2010 a mne prisla 13.8.2010 tak uz som ja nemal sancu to stihnut zrusit v tom termine

:wink:
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

Romeo
Auto: BYD
Kraj: Košický

Pondelok, 23. Augusta 2010, 08:15

Lopo napísal:

:))))))
Klub netvoria autá, ale ľudia.

BMWklub.sk /// Vsetko o vaších komplexoch.

VW Golf MK4 biturbo, ///W Power Chiptuning na 386 PS.

bavorak30

Pondelok, 23. Augusta 2010, 16:16

Lopo napísal:

Tak mi este napis ze preco mu to zvysili, to tam tiez bude niekde zakodovane. Mimochodom tu je jeden prispevok k teme od uzivatela Britt.
Britt napísal:
Podla toho čo viem tak vypoveď je možné dať do dvoch mesiacov po uzavreti bez udania dôvodu. Zároveň je možné dať výpoveď aj v prípade že Vás poisťovňa neskoro informuje o výške vášho nového ročného predpisu ( nový predpis je výška ročného poistného na nový rok ) ale len v tom prípade keď sa suma líši od predchadzajúcej sumy. V takomto prípade totiž poisťovňa zmenila jednu z hlavných podmienok dohodnutých pri uzavreti PZ (poistnej zmluvy). Slušná poisťovňa by Vás mala o takomto navýšení poistného informovať aspoň 7 týždňov pred výročným dňom aby ste sa ako klient mohol rozhodnúť ako budte postupovať. Ja všetkým radím uzatvárať PZP buď na dobu určitú ( to jest na jeden rok) alebo dávať výpoveď 6 týždňov pred výročným dňom. Výpoveď sa vprípade dobrého predpisu dá stiahnuť. Momentálne má takéto problemý Groupama kde navýšili poistné od 01.02.2010 oproti minulému roku takto: od 2500 cm vyššie v roku 2009 bolo 241 eur. teraz 315 eur.
Viem že v Groupame neinformovali klientov včas a teraz im klienti dávajú výpovede. Viem aj to že tieto výpovede Groupama akceptuje. Samozrejme že prístup poisťovní je rozdielny ale pokiaľ by poisťovňa nechcela v takomto prípade uznať výpoveď treba argumentovať tým že porušila časť dohody uzavretej v čase keď ste poistnú zmluvu podpisovali a preto máte právo od zmluvy odstupiť.

Lopo

Pondelok, 23. Augusta 2010, 16:54

bavorak30 napísal:
Tak mi este napis ze preco mu to zvysili, to tam tiez bude niekde zakodovane.

poistovne predsa casto samovolne aj bez zjavneho dovodu zvysuju vysku poistneho (mne samemu takto chceli zvysit dva krat, pritom som ziadnu skodovu udalost nemal)... kazdopadne dovod zvysenia je uplne nepodstatny.. pytal si sa preco s tou sumou suhlasil a preco to podpisal, pricom na to bola uz odpoved v prvom prispevku - nesuhlasil a nepodpisal, ta suma mu bola oznamena po vypovednej lehote

a to quote od Britta je dobre, tiez som pocul, ze to je tak nejak, ale nebol som si isty a bolo to uz davnejsie
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

bavorak30

Pondelok, 23. Augusta 2010, 17:10

Lopo napísal:
poistovne predsa casto samovolne aj bez zjavneho dovodu zvysuju vysku poistneho (mne samemu takto chceli zvysit dva krat, pritom som ziadnu skodovu udalost nemal)... kazdopadne dovod zvysenia je uplne nepodstatny.. pytal si sa preco s tou sumou suhlasil a preco to podpisal, pricom na to bola uz odpoved v prvom prispevku - nesuhlasil a nepodpisal, ta suma mu bola oznamena po vypovednej lehote

a to quote od Britta je dobre, tiez som pocul, ze to je tak nejak, ale nebol som si isty a bolo to uz davnejsie

Mozno som naivny ale ide o princip. Na zmluve je suma s ktorou podpisom suhlasim. Ak je tam ina suma, je to porusenie zmluvnych podmienok. Je pravda ze som necital dodatky pisane malymi pismenkami ale dufam ze je to tam a je to porusenie zmluvy zo strany poistovne. Mimochodom prispevky su z februara tohto roku!
A este si dovolim dat druhy prispevok od uzivatela Britt, dufam ze mi to prepaci:
Britt napísal:
Všimol som si že tu chýba ešte jedna dôležitá vec. Ak ste z akého koľvek dôvodu neplatili svoje zákonné poistenie a poisťovňa Vám dala výpoveď musíte sa podľa zákona poistiť v tej istej poisťovni!!! To znamená že ak chcete odísť z poisťovne a zvolíte postup neplatenia poistného nič tým nevyriešite a v konečnom prípade Vás to môže stáť viac. V takomto prípade existujú dva spôsoby ako skončiť poistnú zmluvu a to:

1. Výpoveď dohodou s poisťovňou alebo
2. Prepis auta na niekoho v rodine ( manžel , manželka ) tu si však treba zvážiť koľko sa prepisom ušetrí. No poznám prípady kedy sa to oplatilo.

Dodám len že maximálna pokuta za nezaplatenie PZP môže byť až 100.000,-Sk. 3.320,-eur. a platí sa nie poisťovni ale príslušnému okresnému úradu.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 230 neregistrovaných