... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

RKa74
Kraj: Trenčiansky

Re: Politika a ine sr*cky

Utorok, 2. Februára 2021, 21:38

Tak podobná absorudita sa deje aj u nás. Po mojej známej ktorá bola v tom čase v kóme chceli aby podpísala nejaké dokumenty aby jej rodičia dostali na ňu príspevok....
Samozrejme argument nezabral žiadny a príspevok nedostal žiadny.

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Utorok, 2. Februára 2021, 21:40

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 05:21, upravené celkom 3 krát.

Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor

Utorok, 2. Februára 2021, 21:54

RKa74 napísal:
Tak podobná absorudita sa deje aj u nás. Po mojej známej ktorá bola v tom čase v kóme chceli aby podpísala nejaké dokumenty aby jej rodičia dostali na ňu príspevok....
Samozrejme argument nezabral žiadny a príspevok nedostal žiadny.
aj lepsi priklad si si mohol vybrat a nie takuto jednapanipovedacku. Rodicia tvojej znamej ju bud nechceli zbavit sposobilisti na pravne ukony alebo tam bol iny problem. Nemozes byt trochu tehotny, aby si bez lekarskej spravy a nasledneho sudneho rozhodnutia mohol len tak mirnix dirnix za niekoho nieco podpisovat. Presne aj na taketo pripady, a je jedno ci je to koma, demencia, alzheimer su tu sposoby ako pozbavit cloveka pravnej sposobilosti.

Konanie v niektorých statusových veciach fyzických osôb je zakomponované do ustanovení §§ 220 až 277 zákona č. 161/2015 Z. z. Civilný mimosporový poriadok, ktorý nadobudol účinnosť dňom 1. júla 2016. Legislatívne zmeny, ktoré so sebou priniesol nový kódex sa premietli do vypustenia inštitútu pozbavenia spôsobilosti na právne úkony.
Návrh na začatie konania o obmedzenie spôsobilosti na právne úkony môže podať blízka osoba, poskytovateľ zdravotnej starostlivosti, poskytovateľ sociálnych služieb alebo ten, kto má na veci právny záujem. Nová právna úprava explicitne uvádza osobitné náležitosti návrhu na začatie konania.
Návrh musí obsahovať opísanie skutočností odôvodňujúcich zásah do spôsobilosti fyzickej osoby na právne úkony a zdôvodnenie, že iné menej obmedzujúce opatrenia nie sú možné alebo opísanie skutočností odôvodňujúcich zmenu obmedzenia spôsobilosti na právne úkony. Súd uloží navrhovateľovi, ktorým je blízka osoba, lehotu na predloženie lekárskej správy o zdravotnom stave osoby, o ktorej spôsobilosti sa bude konať. Ak navrhovateľ správu v určenej lehote nepredloží, súd konanie zastaví.

RKa74

Streda, 3. Februára 2021, 21:20

Chceli ale na úrade videli ďalšie problémy. Peniaze potrebovali keďže tam bola maloleté dieťa o ktoré sa mali starať. Išli bez príspevku až bohužiaľ dievča zomrelo a následne začali vyplácať syrotske.

Abyssko
Auto: E60 535d, e91 330xd
Kraj: Žilinský

Streda, 3. Februára 2021, 21:26

ja neviem co k tomu dodat

voMacK
Autor témy
Auto: G31 540i

Streda, 3. Februára 2021, 22:53

Ach dopice, klikol som na to, prestartoval som sa a potom mi to zacalo este ponukat videa Bukovskeho. No jebem jaaa
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

boborjelotor

Štvrtok, 4. Februára 2021, 08:28

Ako to bolo s objednávaním striekačiek a ihiel na slovenské očkovanie?
Vláda naše upozornenie určite nezobrala tak vážne, ako sme to my mysleli. Neviem, či si ešte donedávna mysleli, že dostanú predplnené striekačky s vakcínou, lebo my sme od začiatku tvrdili, že na ne nie sú vo svete vybudované dostatočné výrobné kapacity. A ak niekto čaká na predplnené striekačky, tak v tejto situácia je to čakanie v rokoch, a nie v mesiacoch či týždňoch.
Všade na svete sa vakcíny na covid iba ampulkujú a idú hneď do distribúcie. Vôbec neprechádzajú cez výrobcov predplnených striekačiek. Väčšina krajín preto má už dnes vytvorené zásoby striekačiek a ihiel a očkujú z ampuliek.
Nás slovenská vláda oslovila 29.januára, teda až koncom minulého týždňa. Napriek tomu, že sme ju vyzývali na rokovania cez média i pri osobných stretnutiach už od marca. Slovenská vláda reaguje veľmi neskoro. My sme už skôr vyhrali dodávky do viacerých iných krajín Európy, naša vlastná vláda je posledná. A neskorá reakcia Slovenska nám spôsobuje veľké komplikácie.

####
Na Krajciho obranu, az doteraz bol zvyknuty na to, ze aplikacia liecivych ucinkov sa nevykonava intravenozne ale peroralne - ci uz chrumanim kukuricnych lupienkov alebo fararovho plodnika, precvicovanim tai-chi a odriekanim zaklinadiel alebo vyzradenim vsetkych osobnych tajomstiev v kadibudke s glory hole.
Este vzdy moze niekto z olano prist s napadom, ze ampulky so sputnikom budeme kloktat.

undy
Auto: Xxxxxx

Štvrtok, 4. Februára 2021, 09:37

podľa mňa by napr v trnave na konci dňa mohli obslúžiť ludí, ktorí si prinesú vlastné striekačky, vakcíny mali dosť..

boborjelotor

Štvrtok, 4. Februára 2021, 09:49

iste, ved aj v nemocniciach ta obsluzia len ak si na planovany zakrok donesies toaletny papier, mydlo, pribor.
Mna vie takato neschopnost riadenia vytocit snad este viac ako ked podobne situacie vznikaju v dosledku rozkradania. Ked som viezol tatka na operaciu kolena, v taske pribaleny aj "hygienicky balicek" (pre spravnost uvediem, ze to bolo asi v 2015/2016 niekedy, ak rozumiem spravne, dnes uz by taketo hygienicke "balicky" mal fasovat pacient priamo v nemocnici, co je rovnako tragikomicke, lebo ti tym povedia "musime to naporcovat do sackov a rozdavat to pacientom na prijme proti podpisu, lebo keby sme to nechali na centralnom sklade nemocnice tak by sme to rozkradli skor ako sa to dostane k sestram na oddeleni") tak som mal pocit, ze sme v tej krajine zaslubenej a postupne budu dopravne tabule menit za tie v azbuke.
Aj hociaky pracovnik vo vyrobnej prevadzke musi vidiet, ze keby jeho priamy nadriadeny - nejaky majster/veduci prevadzky bol tak neschopny ako Krajci alebo Matovic, tak by nezvladali ani riadenie prevadzky kde sa balia PET flase mineralky na palety a do folie.

pablohablo

Štvrtok, 4. Februára 2021, 09:54

nejak mi trosku unika co s tym ma Krajci, to akoze minister mikromanazuje vsetko ci ako ?

boborjelotor

Štvrtok, 4. Februára 2021, 09:59

to sa pytas seriozne?

tomas.k
Auto: BMW F10 520xd LCI
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 4. Februára 2021, 10:01

No mal dost casu zabezpecit aspon ramcovu zmluvu na nakup zdravotneho spotrebaku, kedze, ako bolo spomenute, mu (vlade) to bolo komunikovane uz od marca. Je svojpravny a priamo zodpovedny za dany rezort, tak myslim, ze mohol konat aj z vlastnej iniciativy a necakat na prikazy od Matovica. Nejdeme sa pustat do jednotlivych procesov vo vlade, ide o to, ze ich mal iniciovat sam od seba, nakolko je minister.

pablohablo

Štvrtok, 4. Februára 2021, 10:39

Vzdy som si teda mylne predstavoval ze politicke funkcie ako minister su o niecom inom ako naklikavani objednavok na hajzlak, striekacky a milion dalsich veci co rezort nakupuje, ale asi sa teda mylim. Spytam sa pri najblyzsej porade nasho generalneho riaditela ci uz ma naklikany hajzelpapier na 2021 cez Lyreko. Ak ma pod sebou neschopnych ludi co nevedia zabezpecit zasobovanie zakladnym spotrebnym materialom tak ako minister by si mal iniciovat systematicke zmeny na napravu, ale tam jeho rola ako v podstate CEO konci. A clanok je o com teda ? Ze CEO slovenskej firmy Chirana picuje cez dennikN ze nedostal skor objednavku, lebo chcel aby vlada nakupila matros uz v Marci 2020.

starynovy

Štvrtok, 4. Februára 2021, 13:27

pablohablo napísal:
nejak mi trosku unika co s tym ma Krajci, to akoze minister mikromanazuje vsetko ci ako ?

Si dobre vychovali tento narod. Keby si sa pytal co ma krajci s obstaravanim stihaciek, pochopim. Ale ako najvyssi predstaveny rezortu zdravotnictva je samostatna jednotka, ktora si vo svojej rezii riesi vsetko s tym spojene, co nakup ihiel na ockovanie proti pandemii rozhodne je. Dozoruje ho kontrolny urad atd. Byt kokot, co len caka na pisany prikaz kdesi od matovica, ktory ale nieje v zdravotnictve a jeho vnimanie problemov zdravotnictva znacne laguje, to je funkcia hodna aj takeho kokota ako je krajci. Alebo hocijakeho kokota z pred jednoty v potôni. Ta uroven ocakavanej kvality cloveka v najvyssich poziciach statu je uz zajebana tak nizko, ze sa tu seriozne spyta co ma minister zdravotnictva s nakupom zdrav. materialu.. ty kokot, tato krajina. :D

fritolko
Auto: X3 E83
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 4. Februára 2021, 13:43

Moze za to Sulik!! Do vianoc octup!

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 270 neregistrovaných