... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

starynovy
Kraj: Zahraničie

Re: Politika a ine sr*cky

Utorok, 19. Januára 2021, 11:13

No neviem o tom, ze by sa v zlatych casoch pre-2020 pristavovali mrazaky pred nemocnice.. :D Je pravda, ze asi nema nik cas detailne skusat ci to bola korona alebo ine respiracne ochorenie v spojeni so zlym zdrav. stavom, tak sa to vsetko pise pod koronu. Ale prakticky je to jedno, umrtnost ludi je hore hore.. ked ich nestihas pochovavat, neviem ako chces stihat kazdeho rozoberat do srobku ci to bola alebo nebola urcite korona. Na co.. ti normalni vedia, ze tu je tento problem a nespochybnuju ho. Nepotrebuju vediet kolko presne umrelo na koronu, pretoze sa na nu umiera. Po tychto cislach kricia ti, co by radi zosmiesnovali tento problem, zmensovali ho alebo uplne negovali. ZE AHA! Vidis, hovno sa na nu umiera, pome na stadion. A kvoli takim, urcite nema zmysel vytazovat zdravotnikov este viac.

Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 19. Januára 2021, 13:06

ja som sa dnes opat raz pozabudol v case a priestore a chcel som ist nakupit do potravin v case pre seniorov, tak reku uz ked som tu, tak idem pozriet na tie lokalne odberne miesta, pri jednom bolo do 20 ludi, tak som sa tam dal otestovat, a neviem teda ako zachytavaju tych pozitivnych, lebo ten ster mi zobrala raketovou rychlostou. A nesla ani do hlbky, proste nic, dnu, von, ako prva jebacka gymnazistov na lyziarskom zajazde. Vsetci hovoria, ze ked sa tie stery robia kvalitne tak ag testy maju dobru presnost. Pri prvych dvoch testoch minuly rok mi tam krutila tycinkou jak keby opekala spekacik na ohni, a tuto fakt len sekunda. A mam papier, s ktorym mozem teraz 2 tyzdne chodit akoze negativny, great success, aj keby mi sople tiekli aj z usi.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Utorok, 19. Januára 2021, 14:48

tiez min. tyzden som siel na test a bol som uz pripraveny ze mi to tam vrazi nadoraz a rozryje celu dutinu (nie nebol som na urologii ale na antigen test), a nic, sekunda, samozrejme par dni nato sa vlada dohodne a mozem ist zas :D
na tom jesennom testovani som si myslel ze mi tam hlada nejaku tajnu passaz do mozgu, oproti tomu to posledne testovanie bolo ako vtip
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

filipe46
Kraj: Žilinský

Utorok, 19. Januára 2021, 15:08

I tak zaujímavé doma som na teste ešte nebol, ale tu Nemci berú ster aj z ústnej dutiny
VW Golf R 2016 2.0TSI

Ex BMW 3er 2001 3.0d tour

Ex Audi A6 2013 3.0TDI

Killo
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský

Utorok, 19. Januára 2021, 15:10

no ved to je asi napicu takyto sposob. Sak aj kolovalo vyjadrenie nejakych doktorov, ze hento pohladkanie v nose nie je spravny sposob.
Za mlada ked som chodil na vytery streptokoka tak mi slzili oci este pol dna jak hlboko to pchali.
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

boborjelotor

Utorok, 19. Januára 2021, 15:24

tak mohol by nam tu unDRy povedat svoj nazor, kedze o tom asi vie viac, a bol aj pomahat pri testovani a predpokladam, ze ako lekara ho tam nepostavili aby zapisoval udaje ale robil stery, ze ako by sa to malo robit spravne. Ked robil Trencin svoje prve vlastne testovanie tak Rybnicek sa pretrcal pred kamerou, ze po otestovani vsetkych bezpriznakovych pozitivnych z ag testov mali velmi nizku falosnu pozitivitu po naslednom pcr pretestovani lebo vraj si davali extremne zalezat na preskoleni vsetkych pracovnikov, co robili stery tak aby ich brali dokladne lebo to je vraj extremne dolezite.
Takze otazka teraz znie, ci je spravne strcit tycinku a 5x nou otocit alebo skor pritlacit na spodnu stenu dutiny (prepytujem nevzdelanu terminologiu), lebo tento ster bol absolutne iny, pri tych na jesen som reflexivne stahoval nos az ma upozornila, ze mam uvolnit a nerobit picoviny, dnes som to fakt skoro ani necitil, velmi rychle, akoze tycinka vosla pomerne hlboko, ale skor som mal pocit, ze sam si pcham prst do nosa a vytahujem nejakeho zeleneho alzaka.
Zasa na druhej strane, na nejake ochrany osobnych udajov sa nehrame, za ten cas co som tam bol boli traja pozitivni, a minimalne dvaja to cakali, aj sa drzali uplne daleko od ostatnych zabaleni v saloch a respiratoroch a rukaviciach, a davala im instrukcie ked im niesla vysledky ako postupovat dalej, takze aspon teda tych priznakovych to odhalilo aj pri tomto jemnom skrabkani.
Co ma trochu znepokojuje je fakt, ze sice mame modre tlacivo, ktore ma mat ochranne znamky, ale na tych prvych testoch aspon napisali, kde sa odber vykonal.
Na tomto nic, zasa ani peciatka, nic, len datum a podpis, z ktoreho ani jedno pismeno nevylustis. Cize overit pravost potvrdenia by bolo jedine tak, ze overia zaznamy v danom odbernom mieste, ale ak zas niekde zmizne 1000 certifikatov, tak je ti chuja platne, ze je to tlacivo s ochrannou znamkou, ked ho staci vypisat perom za 30 sekund, na oklamanie policajta absolutne ziaden problem, a nejaky mentalny chuj, ktory bude chciet falosny negativny certifikat aby mohol koronu ist sirit niekam do fabriky, lebo n echce zostat na PNke nebude mat absolutne ziadne zabrany to pouzit, ak sa k takemu certifikatu niekde na bazosi za 20 eur dostane. Uz takmer rok sa u nas testuje, aj v celej EU sa testuje, preco nemame jednotny system...aha, zabudol osm, ochrana udajov, ale to ze kade tade po papieroch su adresy, telefonne cisla, to nas nesere, len aby to nedajboze nebolo v databaze.

kkt1

Utorok, 19. Januára 2021, 15:29

Prosimta jeb na to, riesis tu do detailov nepodstatne hluposti. Podstata tohto screeningu je proste preventivne otestovat co najviac ludi. Statisticky je to lepsie ako nerobit nic. Ak si pozitivny tak automaticky tvoje udaje su zozbierane a ked ta najdu rano najebaneho v meste so stitkom z bordelu na ruke tak mas problem. Ano bude vela pozitivnych ludi, ktori z dovodu subjektivneho zlyhania alebo vychcanosti budu aj tak behat po svete, ale stale je to lepsie ked bude po SVK behat 3000 pozitivnych ludi ako keby ich behalo 25 000. Preto sa to cele robi. Nie preto aby sme zachytili uplne kazdeho.

starynovy

Utorok, 19. Januára 2021, 16:04

Vedci tvrdili nieco ine, ked stoj co stoj nechceli testovat plosne.

filipe46

Utorok, 19. Januára 2021, 16:09

A čo falošne pozitivny? Ktorí si potom budú 3 mesiace behať bez testovania a keď naozaj budú mať covid, tak ho nevedomky budú šíriť ďalej.
Naposledy upravil/-a filipe46 v Utorok, 19. Januára 2021, 16:39, upravené celkom 1 krát.
VW Golf R 2016 2.0TSI

Ex Audi A6 2013 3.0TDI

e38flight
Auto: bmw e38 735í lpg

Utorok, 19. Januára 2021, 16:20

Smer SD nás všetkých zachráni od zúfalej situácie ,ja už tie hovna ani nemôžem počúvať . Slovenská politika je na smiech opozícia stále vykrikuje aké je všetko zle ,zas sa snažia získať si na ich stranu jebnuté ovce a o tomto je celé dianie už 20 rokov . Je mi z toho na vracanie a stále dookola to isté ,boj o hlasy ľudí nič iné dokola sa nedeje . To ako všade vo svete takto funguje politické dianie ? Alebo je to len divadlo zo strany televízie ako správne manipulovať z občanmi ? a držať ich v strachu ? Ved toto celé dianie poukazuje len na jedno držať nás všetkých v strachu . A čo ked bude iný priemer a čo ked bude iný prezident ? čo mi máme z toho veľké prt nič iné . drbnuté ovečky zjedia všetko

kkt1

Utorok, 19. Januára 2021, 16:38

filipe46 napísal:
A čo falošne pozitivny? Ktorý si potom budú 3 mesiace behať bez testovania a keď naozaj budú mať covid, tak ho nevedomky budú šíriť ďalej.

starynovy napísal:
Mam v zivote jednu skvelu zásadu ktorá ma este nikdy nesklamala. Ked niekto nevie gramatiku, je kokot. Mozes privierat oci, dobrý clovek bla bla ale ono ta to nakoniec dobehne, v dakej krizovke. A si povies, boha kokot! Takze to len taka dekadou overena rada, ktorá mi usetrila kopu casu a nervov.

:D

filipe46

Utorok, 19. Januára 2021, 16:39

Vidím, Opravené 👍🏻 😁
VW Golf R 2016 2.0TSI

Ex Audi A6 2013 3.0TDI

boborjelotor

Utorok, 19. Januára 2021, 16:44

kkt1 napísal:
Prosimta jeb na to, riesis tu do detailov nepodstatne hluposti. Podstata tohto screeningu je proste preventivne otestovat co najviac ludi. Statisticky je to lepsie ako nerobit nic. Ak si pozitivny tak automaticky tvoje udaje su zozbierane a ked ta najdu rano najebaneho v meste so stitkom z bordelu na ruke tak mas problem. Ano bude vela pozitivnych ludi, ktori z dovodu subjektivneho zlyhania alebo vychcanosti budu aj tak behat po svete, ale stale je to lepsie ked bude po SVK behat 3000 pozitivnych ludi ako keby ich behalo 25 000. Preto sa to cele robi. Nie preto aby sme zachytili uplne kazdeho.
detail spravneho odberu sterov, ak ma mat vplyv na kvalitu vysledkov nie je nepodstatna hlupost.
ale suhlasim, ze modry papier, ktory nema ziadne identifikacne znaky je nepodstatna hlupost, ktora stoji zbytocny cas pri odberoch
ja chapem podstatu skriningu, a nic proti nemu nemam, to, ale toze na zaklade toho v tejto chvili dostanem papier, ktory bude platit 2 tyzdne mi pride ako absolutna hlupost.

Killo
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský

Utorok, 19. Januára 2021, 16:51

kkt1 napísal:
metodika vyteru, ktora vyznamne moze ovplyvnit spolahlivost testu neni hlupost.
Mimo to, kolko je udavana spolahlivost antigenovych testov? Miera falosne negativnych moze byt az 20%. Prirataj k tomu chyby sposobene nespravnou manipulaciou a uz je to zaujimave percento nespolahlivosti.
Ak tak, moja laicka uvaha nad statistikou je, ze minimalne by mali byt povinne 2 kola testovania s 2 tyzdnovym rozostupom pocas, ktoreho bude tvrdy lockdown, aby sa minimalizovali tieto odchylky sposobene nespolahlivostou.
Lebo ked sa ti tych teoretickych 20% falosne negativnych rozuteka za ludmi po prvom testovani, mavajuc papierom ze jemu nic neni, tak to testovanie s cielom ZNIZIT sirenie nema zmysel, to je dobre fakt iba na nejaky hruby odhad a nejake dalsie kroky. Lenze ako sme mali moznost vidiet po prvom kole plosneho testovania, ziadny zazrak sa nekonal.
Tak bud to robit poriadne, alebo sa na to vyjebat uplne, lebo taketo polovicate akcie potrebuju podla mna ovela vacsie naklady (ci uz ludi, penez, sily a casu) nez aky je z toho benefit.
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma

Utorok, 19. Januára 2021, 17:09

boborjelotor napísal:
detail spravneho odberu sterov, ak ma mat vplyv na kvalitu vysledkov nie je nepodstatna hlupost.
ale suhlasim, ze modry papier, ktory nema ziadne identifikacne znaky je nepodstatna hlupost, ktora stoji zbytocny cas pri odberoch
ja chapem podstatu skriningu, a nic proti nemu nemam, to, ale toze na zaklade toho v tejto chvili dostanem papier, ktory bude platit 2 tyzdne mi pride ako absolutna hlupost.

Za toto máš bobrika 😉 kľudne by som šiel aj každý týždeň, ale nech to má hlavu aj pätu, ak bude percento nižšie, nech to postupne okres po okrese otvárajú, ináč v tom nevidím zmysel.

Zajtra idem aj ja po čip, nech môžem ísť niekam na výlet cez víkend.

Ináč 24. - 27. žiaden lockdown není?
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 253 neregistrovaných