Štvrtok, 17. Decembra 2020, 15:53
neviem ale co sa v tejto konkretnej veci vycitat Sulikovi, ja mam voci Sulikovi vyhrady dlhodobo, to aky je to tvrdohlavy kokot ukazuje aj najnovsia klebeta, preco ako minister nebol na rokovani s VW, lebo im tam v lete prisiel povedat, ze maju postavit fabriku na vychode, aby mohol potom populisticky povedat volicom, ze aha co som vybavil, nehladiac na to, ze Madari im ponukali lopatami stovky milionov a ak to Slovensko, posielat ich niekam, kam nevedia suvisla dialnica a celkovo sa spravat "vy chcete nieco od nas, nie my od vas" bolo take sulikovske ako sa len da.
vdaka covidu sme sa ale dostali do situacie, ked uz naozaj nikoho nezaujima nejaka diplomovka Matovica a Kollara, alebo to, ze je to v kokote ujabene na hlavu, ze mame paseraka heroinu a vypalnika na jednej z najvyssich pozicii vlady,
Matovic prisiel prvoplanovo s plosnym testovanim, ktore k nicomu neviedlo, pretoze nebolo naviazane na nasledne PCR testovanie, na ziadne trasovanie kontaktov, na nic.
Sulik od zaciatku hovoril, ze to treba cielit. Ze tomu treba dat strukturu. Ale Matovic si honil na tom,ze sa o nom pise po celom svete, ze otestoval celu krajinu.
Ked slava pominula a ludia sa pytali, co dalej, nebolo nic. Okrem netransparentnych nakupov testov, ktore len cisto nahodou viedli ku kamaratom OLANO.
Ked to Sulik odmietol, tak Krajci tyzdne neodpovedal, nespolupracoval medzi rezortami, nic, az kym zrazu zistili, ze testy nie su. Matovic sa potom zas sustredil na nejake pojebane kloktanie, kde 20 deti ma spolocne plut do kybla, maju to vraj robit ucitelky. Odbornici sice hovoria, ze aj ked to nie je zlozite, ucitelia to ani nahodou robit nemaju, ale mame sa zas tesit na fiasko hned v januari.
Stovku mrtvych denne tu asi budeme mat do Vianoc, uz realne zomieraju pacienti, ktorym lozka na nutne zakroky obsadili covid pacienti, a operacny zakrok im mohol zivot predlzit o niekolko rokov. Od Matovica nikto nic nechce len aby manazment krizy nechal niekomu inemu, kto je schopny niest zodpovednost a nerozplakat sa, takych ludi na Slovensku mame dost. Nema to byt politik, ma to byt tvrda kapitalisticka kurva, co sa zamera na jeden ciel a ide za nim. kazdy si mysli, ze je riaditel zemegule, vacsina ludi nema zaludok robit tvrde rozhodnutia, ktore nikdy nebudu mat dobry vysledok, ale vyberat si len najlepsi scenar z troch zlych. V komercnom svete by Matovic nebol schopny robit veduceho vratnikov a upratovaciek, lebo v komercnom svete impulzivni sasovia nepreziju. Takuto krizu nemoze riadit niekto, kto sa schovava podla chuti raz za konzilium, za hygienika, za parlament, za vladu a kazdy tyzden ma noveho nepriatela.