... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

undy
Auto: Xxxxxx
Kraj: Zahraničie

Re: Politika a ine sr*cky

Utorok, 21. Apríla 2020, 06:15

len na okraj- to brutto neostáva mne, platím z toho sestričku, všetky odvody, dane za ňu ako zamestnávateľ, prenájom priestorov, jednorazový materiál, energie, poplatky za medicínske programy atď, samozrejme odvody dane za seba, treba odkladať na preddavky.,, tie úplatky, o ktorých sa tu bavíme- ano, ak by mi ich niekto dával, bol by som asi nútený ich prijať. Nie pre chamtivosť, ale kvôli tomu, aby som si nemusel to "brutto" naháňať službami na APS alebo na záchranke nekonečnými hodinami mimo domu bez rodiny. Ak sa niekomu nechce počítať, tak to vychádza napiču a ak by sa človek nepostaral o rodinu aj inak, divili by ste sa...

Užívateľov profilový obrázok
kkt1
Kraj: Žilinský

Utorok, 21. Apríla 2020, 06:33

Slovaci zarabaju omnoho viac ako su tieto pracovne ponuky a statistiky. Snad si nemyslis ze anesteziolog zije z 2300.
A za dalsie, ked trochu zistis ako svet funguje tak prides na to, ze peniaze sa v praci az tak velmi nezarabaju, ale ti ludia co ich nosia v igelitkach tak maju peniaze z kseftov s pozemkami, nehnutelnostami atd.Tam sa vytvaraju peniaze o akych v beznej praci ani len nesnivas a ver ze v tychto kseftikoch lieta mozno hornych 10 percent, ale funguju viac nez spolahlivo. Povedal by som, ze ked chces byt realne bohaty tak praca je len Tvoj vedlajsi prijem :D

Uvediem ti kludne priklad z jedneho mensieho okresneho mestecka, miestny poslanec ktoreho kvoli gdpr nebudem specifikovat :D tu ma skupeneho pol mesta, pozemky v lukrativnej casti kupil za 300 000Sk vdaka kontaktov s primatorom, dnes ich bude predavat za cenu 100E/m2. Suhrnna hodnota vysoko cez milion euro. Takto zarabaju ti naozaj bohati a nie pozeri s 3kou hrubeho a X5kou na lizink.
Naposledy upravil/-a kkt1 v Utorok, 21. Apríla 2020, 07:00, upravené celkom 1 krát.

pablohablo

Utorok, 21. Apríla 2020, 06:59

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 08:43, upravené celkom 4 krát.

undy

Utorok, 21. Apríla 2020, 07:16

hovor tomu ako chceš, napr. aj bagatelizovanie...je to samozrejme niečo iné, ak si to niekto vypýta, aby vôbec niečo išlo, to je to tvoje zneužívanie a je to chrapúnstvo, ja som hovoril o iných formách "poďakovania sa". A ak by som bol štátny zamestnanec a dostal by som 2300 brutto, je to omnoho lepšie ako to, čo som písal ja a nechce sa mi to tu dopodrobna počítať.
Len príklad- ostane ti po odpočítaní všetkého, čo som spomínal cca 900 v čistom+ si môžeš prilepšiť za služby 80 cez týždeň, 240 cez víkend za službu. Toto je realita a je to hamba, a keď Ti niekto napríklad dá fľašu, kávu, bomboniéru alebo napríklad 3 /slovom: tri eurá/ a budú do teba oststní jebať za úplatky, tak je mi ozaj z toho do smiechu

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Utorok, 21. Apríla 2020, 07:32

neni to bohvie co oproti nemeckym platom ale o nic horsie oproti inym odvetviam, v nejakej technickej firme zoberu absolventa VS (normalnej skoly co aj nieco da nie tych fejkovych) je rad ked ma v cistom v rozmedzi 600-1000 podla regionu a musi sa kurva snazit aby este v skusobnej nesiel do prec, a u nemeckeho partnera z celeho stafu 10% schopnych ludi a zvysok iba do poctu za 4-5x plat a vysoko vazeny lebo maju diplom (tam diplom aj nieco znamena oproti slovensku kde je kazdy druhy clovek ing ci mgr), aj ked nevedia zlomok toho co ten slovak za tie drobne

ked da niekto lekarovi vsimne z vlastnej vôle, lebo si to moze dovolit, tak budis, tie peniaze lekarom nezavidim, problem je ze cast ludi casto na pokraji chudoby co su tak nauceny ze bez penazi nic nejde a daju aj posledne peniaze a par nenazranych doktorov to priam aj vyzaduje (verim tomu ze ty nie si z tych ale proste aj taki su)
Naposledy upravil/-a ViktorDDD v Utorok, 21. Apríla 2020, 07:37, upravené celkom 2 krát.
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

pablohablo

Utorok, 21. Apríla 2020, 07:34

lekar ked sa rozhodne podnikat formou sukromnej ambulancie to asi nerobi z toho isteho dovodu ako TPP zamestnanec co po prechode na s.r.o posiela len jednu fakturu mesacne.

undy

Utorok, 21. Apríla 2020, 07:45

Viktor- akurát že absolvent som bol pred 24 rokmi...prvá výplata v roku 1996 bola 4750 Kčs...teraz som si prečítal, čo si doplnil. Tak si predstav, v 2017 mi akútne operovali manželku, dal som jednému docentovi 3000 lebo 1. som chcel 2. som musel, lebo takú má taxu. To len na okraj, všetci musia platiť, lekári tak isto lekárom...napadá ma jedno zviera na hy...
pablo- nie lekár sa rozhodol, nemohol som si vybrať. A podnikanie- ako mám asi podnikať v pravom zmysle slova, pacientov je toľko, koľkí sú chorí, nevymyslím si ich navyše, môžem "podnikať" len tým, že budem pracovať dlhšie, čiže poobede z ambulancie do služby, cez víkend nie do Auparku alebo na ryby alebo ručnú umyvárku alebo byť proste doma s rodinou ale do služby a nikam to nevedie k niečomu lepšiemu, tak sa človek aspoň ozve, že kurva aspoň to zaplaťťe a aj to je zle...
to taký murár, záhradník apod si vypýta nekresťanské peniaze za každé pohnutie prstom a nikto nenadáva, ešte mu lezú do zadku, že bol tak milý a prišiel vôbec...

a potom ti o 21.45 príde na pohotovosť človek buď s úplnou blbosťou alebo naopak s chorobopisom ako Leninove spisy a chce od Teba za každých okolností 100% výkon, bez ohľadu na to, že si na pokraji fyzických aj psychických síl, robíš takmer nonstop ambulancia- záchranka- pohotovosť...za smiešne peniaze, bez motivácie a v konečnom dôsledku - máš pomôcť niekomu, kto ti prepichuje pneumatiky, keď chceš aspoň slušne vyžiť a štrajkuješ za zvýšenie platu a ide ťa ukameňovať, keď počuje slovo úplatok
Naposledy upravil/-a undy v Utorok, 21. Apríla 2020, 07:58, upravené celkom 1 krát.

Abyssko
Auto: E60 535d, e91 330xd

Utorok, 21. Apríla 2020, 07:57

Dokedy sa tu ideme baviť že je to vlastne normálne ze platim do poisťovne ako kokot a od roku 2013 co som mimo školu, a ta za mňa dokopy zaplatila 330eur. (doteraz) Každý mesiac som tam posielal, prečo kurva nedostaneš z toho tie skurvene peniaze preco ako kokot musim este aj doktorovi nosiť peniaze? Tak dokedy sa ideme tváriť ze je to v pohode ved aj doktor doktorovi platí... Prečo nie my

undy

Utorok, 21. Apríla 2020, 08:01

Abyssko- aj ja platím do poisťovne...od 1996, aj moja manželka platí od 1990. To je otázka na niekoho iného, prečo a kde sú tie peniaze...

Abyssko
Auto: E60 535d, e91 330xd

Utorok, 21. Apríla 2020, 08:08

Ja vôbec nenarazam na teba, naopak som rad ze si povedal ako to je lebo toto sa len tak niekde nedocitas, aspon mne takéto podstatne informácie chýbali. A neboj nie som ten co vykrikoval keď lekári chceli zvýšiť že čo si to dovoľujú, v tejto republike potrebuje zvýšiť každý, lenže to nie je možné lebo nevyrábame nič svoje, len muklujeme pre druhych
Edit: akože ja som doteraz ma ružové okuliare alebo co ale uz tu napísalo minimálne 5ludi že ma takú skúsenosť, poznam možno jedného dvoch a to ke moc veľa, ospravedlňujem sa že som si doteraz neuvedomoval aky veľký problém to vlastne je, nikdy som sa s tým nestretol osobne ani moja rodina

pablohablo

Utorok, 21. Apríla 2020, 08:16

co ti poviem, raz davnejsie na jednom teambuildingu sa mi jedna celkom pekna svedka stazovala ake tazke to ma jej sestra lebo uci v materskej skolke, ked mi povedala kolko zarobi skoro zomrela lebo mi ujebalo dekel ze zarobala tolko co ja :D Co narobis, zijes jednej z najchudobnejsich krajin EU, tak deal with it. Jasne zije sa tam za ine peniaze, ale aj tak. Vsetky odvody su normalne na principe solidarity, nemam s tym problem a to zaplatim len na dani z prijmu bez odvodov viac ako priemerny clovek zarobi pricom zdravotnu starostlivost ktoru potrebujem mam snad 100% na priamu platbu. A pohotovosti 24/7 trvajuce v priemere 2 tyzdne v mesiaci mam aj ja ;)

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Utorok, 21. Apríla 2020, 08:29

ked chcu lekari viac tak sa do nich kazdy pusti ale keby mi nedajboze mal lekar zachranovat zivot bol by som radsej keby to bol spokojny vyrovnany clovek ako znechuteny vyhoreny nedoceneny
rovnako v skolstve, ucitelia chceli viac kazdy sa im smial, ale ked potrebuju dat dieta do skolky alebo skoly a neda sa lebo nie su kapacity, chybaju pedagogovia (bezna vec v satelitoch hlavneho mesta) tak sa uz nesmeju, jasne naco by sla ucitelka nicit nervy za drobne ked s troskou snahy vie zarobit 2-3x take peniaze, ale kto bude potom ucit nase deti?
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

pablohablo

Utorok, 21. Apríla 2020, 08:39

Lenze toto mozes povedat o kazdom kto robi nejaku pracu hen v presove zistili ake je to ked na to bagrista jebe, akurat v sukromnom sektore si nemozes zobrat pacientov a deti ako rukojemnikov. Ja napriklad nadcasy platene nemam, plat mam rovnaky uz 7 rokov, nezvysuje sa mi kazdy rok alebo pri zvyseni kvalifikacie tabulkovo, a tak to ma dalsich X stotisic pracujucich a držia hubu a krok.

undy

Utorok, 21. Apríla 2020, 09:11

lenže- ak si šikovný napr. remeselník, môžeš si vypýtať za identickú prácu viac. Alebo za rovnaký čas urobíš viac metrov, lebo si šikovný- viac si zarobíš. Čo ale pomôže mne, že som šikovný? Zvýšia mi poisťovňe platbu? Podľa čoho? Môžem akurát tak od rána do noci sedieť a čakať...alebo sa mi teda niekto bude chcieť odvďačiť nejako a hneď ma zavrú natvrdo za dve kačice...alebo teda dám najavo nespokojnosť a prepichnú mi gumy
a ži s týmto pocitom a maj pritom čistú hlavu a dokáž sa na 100% sústrediť VŽDY za KAŽDÝCH okolností, nemôžem si dovoliť ani jeden omyl, ja nemením súčiastky za peniaze majiteľa v autorizáku, ja mám častokrát v rukách ľudský život. Skús si predstaviť, že by som resuscitoval tvoje dieťa, koľko by si mi vtedy doprial mať na výplatnej páske kurva!!
Naposledy upravil/-a undy v Utorok, 21. Apríla 2020, 09:15, upravené celkom 1 krát.

Napster050
Auto: G30, E92, 1000MB

Utorok, 21. Apríla 2020, 09:14

ako sorry, ale obhajovať si tu uplatky za svoju pracu v ktorej sa zachraňuju životy.... to ste už fakt uplne bez chrbtovej kosti ? jebe vam ?
ked k vam pride nejaky človek čo ma minimalnu mzdu tak ho nechate zdochnuť na ulici ?

velebnosti jdu blejt... hlavne že mate kruhače pred domom do piči.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 216 neregistrovaných