... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: Politika a ine sr*cky

Nedeľa, 9. Marca 2014, 11:05

šťuk na ta3 je tam zopar uchadzacov :)
E36 compact 316i           (||||)(||||)

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 9. Marca 2014, 11:08

ja som bol rozhodnuty volit kisku no po jeho vyjadreni na margo kosova si to u mna riadne posral. tak nakoniec asi alternativa... moj hlas asi dostane prochazka. najviac sa mi pacilo, ze podporil spolu s matovicom smeracky navrh. nie preto, ze mu to nariadili z hora ale preto, ze bol o tom navrhu presvedceny. to je pre mna argument hodny dobreho politika.

banned
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 9. Marca 2014, 15:50

Ja tiez nepojdem volit, nic sa pre mna nezmeni, riadim sa svojimi zakonmi, resp. co je nezakonne v tomto state nerobim, davam si pozor. Je mi jedno, kto tam bude, ziaden nezmeni tak zakon, aby sa ma zacal tykat, alebo by mi snad pomohol, ci uskodil. Kazdy, kto sa tam dostane zacne len hrabat a hrabat, niekto menej, niekto viac, niekto okato, niekto to dokaze schovat, ale priamo urobit nieco preto, aby som sa ja mal lepsie nedokaze nikto, jedine ja sam. Takze je jedno, ake kurvy sa ku korytu dostanu, vzdy to bude rovnake. Jedine, ze by prisla revolucia ako na ua, potom by sa tu mozno zilo inak. Len teda ti mrtvi ludia by museli byt vsetci z parlamentu...
banned... ...connecting people :)

Rottwa
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 9. Marca 2014, 19:38

Tiez nevolim. Volil som zatial iba 2x - Gasparovica v druhom kole ked bol proti Meciarovi a 1x Slotu, nech im aspon ma kto od srdca ponadavat. Teraz uz len cakam na Kotlebu a drzim palce tomuto chlapcovi: http://strana-tip.sk/eurovolby/kandidat ... sletter=ok

Osobne sa nerad zapajam do reci o politike so slovakmi, u nas to kazdy berie hrozne osobne a ak nahodou niekto voli ineho kandidata, tak su schopni pohnevat sa do krvi nebodaj si nadavat a sudit. Na zapade si to pekne vedia vyrozpravat a aj ked sa nezhodnu, nerozhada ich to. Su nad vecou.

Hranol to robi mudro, udrziavat vacsinu obyvatelov statu chudobnu a nevzdelanu a potom im slubovat lepsie casy. Vacsina hlasov je tym padom zarucena. Problem u nas je (v porovnani so zapadom) ze nemame poriadnu pravicovu a poriadnu lavicovu stranu. Vsetko su to socialne pravice a podobne hybridy.

Ako som uz spominal, ak by volby mohli nieco zmenit, uz davno ich zrusia a demokracia je to, ked dvaja hlupaci prehlasuju jedneho genia. Raz som cital nieco o geniokracii, taka utopia kde by pravo volit mali iba inteligentni ludia (aj nevzdelany clovek moze byt inteligentny, netreba si to mylit). Celkom dobra idea, ale vo svete, ktory ovladaju peniaze nerealne.

Musime sa teda drzat Darwinovej teorie, silnejsi (bohatsi, mudrejsi, ...) prezije.

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6

Nedeľa, 9. Marca 2014, 21:22

trosku ta poopravim. toto nieje jediny stat kde volenie politikov je osobnou nazorovou zalezitostou. na zapada plati to iste. v usa napriklad zena presla autom svojho muza len koli tomu, ze nebol volit: http://mbadman.azet.sk/clanok/2862/muz- ... ho-zabila/
tiez sa ta opytaju ci si republikan alebo demokrat. lejbrista alebo konzervativec.....

jkk
Auto: E91 330xd

Pondelok, 10. Marca 2014, 07:25

nevolit znamena vzdat sa prava nadavat na stat...a toto pravo si ja nikdy zobrat nedam [-X
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Pežot

Pondelok, 10. Marca 2014, 07:28

Tieto volby pojdem ... prve kolo podla seba, druhe proti hranolovi :D uz len z principu.

Rottwa
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 10. Marca 2014, 09:04

Mne sa najviac paci ako to maju vo svajciarsku. Tam ak idu schvalit nejaky zakon, tak maju referendum. Tusim tam maju aj online volby.

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 10. Marca 2014, 10:03

@ Pezot & jkk: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :mrgreen:

@ Rottwa: jedneho experta na Svajciarsko sme tu uz mali a vsetci vieme ako to dopadlo... vlastne nie, on si vybudoval sukromne Svajciarsko v malej dedinke za Trencianskymi Teplicami (ktoru celu skupil) :mrgreen:
Priame demokracia (referendum) je sice pekna vec, ale naskor je potrebne mat narod, ktory na takuto formu demokracie dozrel - a taky teda u nas urcite nie je. Vo Svajciarsku si svoju formu demokracie buduju uz tusim > 400 rokov a ani tam to nie je dokonale. Slovensky narod na nieco take este zdaleke nadorastol. Referendum v slovenskych pomeroch je vzdy len bohapuste vyhadzovanie penazi na nieco, co aj tak vobec nic neznamena. Za cele dejiny samostatneho Slovenska sa uskutocnilo jedine referendum, ktore bolo s odratymi usami platne (o vstupe do EU), vsetky ostatne vyzneli naprazdno, pretoze ludia neprisli hlasovat, resp. sa o ich neplatnost postarala statna moc... Cize referendum a priama demokracia u nas miesto (zatial) nema. :? Geniokracia ci elitokracia je sice krasna myslienka, ale inak cisto utopicka - kto a ako by urcoval, ci niekto smie volit / byt voleny alebo nie?!
Churchill kedysi povedal nieco v tom zmysle, ze demokracia je najhorsie mozne statne zriadenie s vynimkou tych, ktore boli skusene doteraz... a to prosim povedal o demokracii v Britanii... ako by hodnotil tu "nasu", radsej ani vediet nechcem #-o :evil:
Volit ist treba, pretoze podla nasho volebneho systemu, ten kto nevoli nikoho prihrava body vitazovi volieb... inak povedane, ked prepodkladame, ze Hranol 1. kolo (zial ](*,) ) vyhra, tak ti co nevolia zvysuju jeho relativny percentualny podiel.
A radikalizaciu pomerov (volenim extremistov typu Slota (v minulosti), Kotleba a im podobni) sa nic nevyriesi. Tam kde ludia v krize zacali volit extremne riesenia to vzdy dopadlo extremne zle (Hitler v r. 1933 v Nemecku, komunisti v r. 1946 v CSR a pod.)

@ banned: Ak by si vytiahol hlavu z piesku (ci kde ju mas :mrgreen: ), zistil by si ze prave prezident je opravneny vratit parlamentu nepodareny zakon a tym (ked uz nic ine) aspon oddialit jeho stupidnu aplikaciu. A ze tato vlada nam tych nepodarenych zakonov, ktore skodia obycajnym ludom uz vyprodukovala dost (registracna dan za auta, danove registracie pravnickych osob, zmeny v DPH....). Prezident vobec nie je taka bezvyznamna figurka, ako sa nam tu niektori snazia nabulikat...
Ano, o to, aby si sa mal dobre sa musis pricinit v prvom rade sam, ale stat Ti na to musi aj vytvorit zakladne podmienky a nie zdierat na kazdom kroku a hadzat podnikatelom pod nohy polena, len aby mal (obrazne) za co kupovat ruzicky na MDZ pre vsetky zeny a plosne zvysovat dochodky o 1,50 €, pretoze sa potrebuje zapacit volicskej zakladni... Samozrejme, ze takto nazbijane peniaze skoncia uplne inde, nez nas "ti hore" presviedcaju...
Uz som na tomto fore pisal, ze "od Tatier k Dunaju" sa vzdy kradlo, kradne a bude kradnut... :? "Pridanou" hodnotou "dobrej" vlady je, ci popri kradnuti napr. zlepsi podnikatelske prostredie, vytvori slusny obraz krajiny v zahranici, zabezpeci rozvoj ekonomiky a vytvori pracovne miesta a pod.

jkk
Auto: E91 330xd

Pondelok, 10. Marca 2014, 10:14

...amen...
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Pežot

Pondelok, 10. Marca 2014, 10:17

Kedy zapálime hradný vršok? ... už sú to dva roky, čo vyhorela Krásna Hôrka, čo keby vyhorel parlament s politikmi? :lol: :lol: :lol:

Tiež by sa 90% obsahu parlamentu nemuselo zachrániť :mrgreen:

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 10. Marca 2014, 10:29

Nepodnecuj tu na spachanie trestneho cinu [-( a radsej zorganizuj poznavaci zajazd pre "deti zo socialne znevyhodnenych skupin" z vychodneho Slovenska do Bratislavy.... Zn. zapalovace a PePo dodame... :mrgreen:

Pežot

Pondelok, 10. Marca 2014, 10:37

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pardon, nechcel som podnecovať k spáchaniu trestného činu. To by bolo oslobodenie tohto štátu ...

Ale podľa ich pracovných hodín by tam aj tak tí kokoti neboli :x

gasp0
Auto: e36 96 328i qp
Kraj: Trnavský

Pondelok, 10. Marca 2014, 12:10

inak na margo referenda ... nechapem preco musi mat v krajine kde je volebna ucast viac ako 50 percent udalost, referendum hranicu 50 percent?

na slovensku kde vela ludi nejde volit z principu atd, a ani niektore volby prezidenta nedosiahli hranicu 50 percent nechapem hranicu 50 percent u referenda .... neviem ci ju treba uplne zrusit, ale neviem si predstavit keby tu je na referendum rovnaky system ako v svajci,
ze by peticia napriklad za: zrusenie registracnej dane nemala podporu a nepresla do referenda

ale chapem ze by sa asi nasli jedinci ktory by mohli vyzadovat referendum napriklad na zrusenie dani z prijmu alebo nieco podobne a bal by som sa vysledku tohto referenda :D

dedo1
Auto: Holup na masle

Pondelok, 10. Marca 2014, 12:49

Na dane sa referendum myslím nesmie vypísať.

Uz som na tomto fore pisal, ze "od Tatier k Dunaju" sa vzdy kradlo, kradne a bude kradnut... :? "Pridanou" hodnotou "dobrej" vlady je, ci popri kradnuti napr. zlepsi podnikatelske prostredie, vytvori slusny obraz krajiny v zahranici, zabezpeci rozvoj ekonomiky a vytvori pracovne miesta a pod.

Túto vetu cca. opakujem každému už niekoľko rokov stále dookola. Je to úplne presne vyjadrené.
predpremiera pre exkluzivnych mystery shopperov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 229 neregistrovaných