... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
upir156
Kraj: Trnavský

Re: Politika a ine sr*cky

Utorok, 17. Marca 2020, 15:37

No že bol asi nejaký dokrčený a namiesto toho, aby sedel doma na riti, tak sa trepal do roboty.

undy
Auto: Xxxxxx
Kraj: Zahraničie

Utorok, 17. Marca 2020, 15:42

mentalita idiota, rodinný príslušník, s ktorým žije v spoločnej domácnosti má od včera lekárom nariadenú karanténu a tento si išiel do práce medzi niekoľko sto zamestnancov, bol v spoločnej jedálni, na WC atď a až poobede prišiel ku mne, nakoľko bol kolegom oznámený. Alebo sa k nemu ešte nedostali informácie o CoVid 19?

upir156

Utorok, 17. Marca 2020, 15:48

Tak to je dobrý káár. Takže zatvárate firmu včulek?

undy
Auto: Xxxxxx

Utorok, 17. Marca 2020, 15:49

musí sa počkať na výsledok testu, viac nemôžem..

starynovy

Utorok, 17. Marca 2020, 17:49

Bobor tu par dni do zadu pisal cosi, ze by sa jebol do gabcikova v pohode.. :D Si precenil kamo. Akurat mi to moja posielala v svetle vypravenia letu do UK, ze nejde nazad ani keby tam mala sediet na pici bez roboty.

https://www.aktuality.sk/clanok/773619/koronavirus-slovakov-z-rakuska-previezli-do-karanteny-chybaju-im-deky-a-voda/?fbclid=IwAR2aMKxib2ZHtRHUTOxrsojrMa-ja782SUQ6JfseQ-mEK7jWe5UQrZLwvpU

boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 17. Marca 2020, 17:53

Na, DoubleBlee by Hilton.

Killo
Auto: lexaurin

Utorok, 17. Marca 2020, 20:38

Bohvieco to asi nebude, prikladam status svagrovho spoluziaka:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... ent_filter
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

boborjelotor

Utorok, 17. Marca 2020, 21:00

som ani nevedel, ze Erasmus robi aj staze a pracovne pobyty, som to teraz guglil, celkom zaujimave.
dufam, ze im aspon zoberu grantove peniaze, vsetkym, co vyhodili ludi na ulicu.

aj kamos z Talianska, robi v malom horskom hoteli, do 30 izieb, najprv sa dohodol s majitelom, ze on tam so zenou zostane, ze nechce ani plat, len ze proste ostanu byvat v tej izbe, lebo doma nemaju kam ist ako k rodine a nechceli ich vystavit povinnej karantene, italian bol vraj aj spokojny, ze niekto mu to postrazi, bude kurit/temperovat, sneh odpratavat, proste, ze hotel neostane napospas, kedze v taliansku uz sa zacali okrem ineho aj vykradacky. o 2 dni talian dosiel, ze nech sa do 24 hodin pakuju. 6 rokov unho robia kazdu zimu, bol im aj na svadbe. A ze ked isli vcera vecer cez rakuske hranice, nikto ich ani nezastavil, stali tam na okraji cesty ale ze absolutne nic. nikto sa ich nepytal odkial idu, nikto im nemeral teplotu.

boborjelotor

Utorok, 17. Marca 2020, 21:07

Dávku hanby a poníženia si užil predseda Smeru. Na rokovaní predsedov strán presadzoval, aby mali prístup do vyhradenej garáže, kam má inak prístup len vedenie Národnej rady. Za Danka si užíval túto vymoženosť so špeciálnym výťahom, vďaka ktorej sa vyhýbal novinárom.

Nová koalícia mu toto papalášstvo správne zatrhla. Cestou z rokovania sa už preto novinárom nevyhol. Aj pod rúškom bolo vidieť, že zúri.

aspon trosku veselosti nadnes

tom6667
Kraj: Bratislavský

Utorok, 17. Marca 2020, 21:41

boborjelotor napísal:
Dávku hanby a poníženia si užil predseda Smeru. Na rokovaní predsedov strán presadzoval, aby mali prístup do vyhradenej garáže, kam má inak prístup len vedenie Národnej rady. Za Danka si užíval túto vymoženosť so špeciálnym výťahom, vďaka ktorej sa vyhýbal novinárom.

Nová koalícia mu toto papalášstvo správne zatrhla. Cestou z rokovania sa už preto novinárom nevyhol. Aj pod rúškom bolo vidieť, že zúri.

aspon trosku veselosti nadnes
uplny duševný mrzak sa z neho stáva na záver svojej kariéry ...hádam ho neskoli rakovina vajec, to by bola dosť hlúpa smrť pre takého významného štátnika ..

boborjelotor

Utorok, 17. Marca 2020, 21:54

nuz volby pre neho dopadli najhorsie ako mohli (pre neho osobne). nie tak dobre, aby vyhral, a nie tak zle, aby ti, co ho drzia za gule, zlomili palicu a presunuli lobbing k novemu subjektu, rozbili smer..eeerr. firmu, pellegriniho spojili s druckerom a vyskladali novy subjekt, hlavne teraz, ked bude musiet matovic robit naozaj nepopularne opatrenia, ak aj vlada vydrzi 4 roky, potom to zas vyhraju nejaki ficoidni curaci.
Jedina utecha pre Matovica v tomto celom moze byt to, ze bude moct relativne lahko, idealne do roka, zrusit vsetky kokotiny, vlaky zadarmo, obedy zadarmo, 13. dochodky, zlate padaky v statnych firmach, zavriet bane a bude mat sancu nastartovat reformy..lepsie povedane vratit nas naspat tam, kde sme uz, aj ked kratko boli, kde sa zjednodusi byrokracia, odvody, dane, a stihne to mat efekt taky, ze ovocie bude vidno prave ten rok pred volbami.
Lenze lizat si rany 4 roky a drzat to ako tak v chode, to je zlata cesta pre smeracku mafiu vyhrat zasa so 40% o 4 roky Nebyt toho vsetkeho vysetrovania kocnerovin, Fico by mal celkom pekne 4 rocne prazdniny, ale aspon vieme, ze sa mu tazko zaspava v Hiltone.

starynovy

Utorok, 17. Marca 2020, 22:57

Tak to je fajn, ze spaniel ma handier dost. Ja som cital o ludoch co tam dosli z dovoleniek a nemaju nic, mrznu. :D Dalej mi hovorili, ako sa ktosi pytal na pravnej poradni, co ma robit v situacii: pracuje vo firme ktora vyraba dezinfekcie, zamestnavatel im predlozil dodatky ku zmluve ktore ustanovuju, ze budu poberat len 60% mzdy. Dovod je solidarita s narodom. Ci to ten kokot predava za solidarnu cenu sa nepise, ale sme na slovensku takze urcite nie.. este prirazil. Samozrejme je to podmiene prepustenim. Mna uz tito slovenski curaci neprekvapia, ale oni prekvapia lebo na toto modzkovu kapacitu nemam.

boborjelotor

Utorok, 17. Marca 2020, 23:01

mna by aj zaujimalo ako je mozne, ze vw zatvoril zavod s tym, ze budu poberat zamestnanci len 60% mzdy. Asi to maju nejak osetrene v kolektivnej zmluve alebo ja neviem, ale pride mi to tiez trochu kokocke, roki49 nevies k tomu povedat nejake detaily?

starynovy

Utorok, 17. Marca 2020, 23:06

Ako co je na tom kokocke? Ze beru o 5% viac nez PN ci ze neberu 100? :D Lebo v najlepsiej firme nielen na orave, niekolkonasobny podnikatel roka, filantrop ktory uprednostnil zdravie zamestnancov pred ziskom. Ano, MTS Krivá! Tak ti sedia doma uz 3 tyzdne a beru presne 0%. Neviem ci vsetci ale radovi zamestnanci ano. Sa mozu vo wajci kopat do..vajec.

boborjelotor

Utorok, 17. Marca 2020, 23:17

ti ludia, ktori nemaju nariadenu karantenu nie su PN ani nic. Mal som mylne info, ze ak je to prekazka na strane zamestnavatela malo by to byt s nahradou priemernej mesacnej mzdy, ale je tam 60%.
tak potom to nie je kokocke, len chujovske pre zamestnancov no ;).

§ 142 Prekážky na strane zamestnávateľa

§ 142
Prekážky na strane zamestnávateľa
(1) Ak zamestnanec nemôže vykonávať prácu pre prechodný nedostatok spôsobený poruchou na strojovom zariadení, v dodávke surovín alebo pohonnej sily, chybnými pracovnými podkladmi alebo inými podobnými prevádzkovými príčinami (prestoj) a nebol po dohode preradený na inú prácu, patrí mu náhrada mzdy v sume jeho priemerného zárobku.
(2) Ak zamestnanec nemohol vykonávať prácu pre nepriaznivé poveternostné vplyvy, poskytne mu zamestnávateľ náhradu mzdy najmenej 50% jeho priemerného zárobku.
(3) Ak nemohol zamestnanec vykonávať prácu pre iné prekážky na strane zamestnávateľa, ako sú uvedené v odsekoch 1 a 2, zamestnávateľ mu poskytne náhradu mzdy v sume jeho priemerného zárobku.
(4) Ak zamestnávateľ vymedzil v písomnej dohode so zástupcami zamestnancov vážne prevádzkové dôvody, pre ktoré zamestnávateľ nemôže zamestnancovi prideľovať prácu, ide o prekážku v práci na strane zamestnávateľa, pri ktorej patrí zamestnancovi náhrada mzdy v sume určenej dohodou najmenej 60% jeho priemerného zárobku. Dohodu podľa prvej vety nemožno nahradiť rozhodnutím zamestnávateľa.
(5) Ak zamestnanec nemôže vykonávať prácu z vážnych prevádzkových dôvodov, môže zamestnávateľ postupovať podľa § 87a; ustanovenie § 90 ods. 9 sa v tomto prípade nemusí uplatniť.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 231 neregistrovaných