... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
pepo286

Re: Policajna akcia - pozor!!!

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 08:03

MuadDeeb napísal:
Super info pani, dakujem.

Vcera ma zaujala jedna vec: Davali reportaz ohladom merania na dialnici a nasi flojdi si nastavili pristroj tak ze im meral presne. Podotykam kamerka vo fabii.
Ak meraju policajti z auta v nemecku (a to su novucicke BMW s riadnou technikou) tak davaju z nameranej rychlosti dole 5% v ramci odchylky.

Preto moja otazka: Su nasi v nastavovani taki super ze nemusia odpocitavat odchylku? Mala by sa odchylka odpocitavat aj u nas? Odpocitava sa vobec? A ak nie, da sa proti tomu nejako branit?

nasi su majstri vo vsetkom .. ale papier neoj*bes .. ked ma raz RAMER vyrobcom v technickej dokumentacii udavanu odchylku +-3kmph (... nad 100kmph to je 3% z nameranej rychlosti) ... a LIDAR ma to iste akurat s 2kmph resp 2% .. tak ked ti nameraju 52 v meste .. hoc aj LIDAR-om .. tak ti nemaju ako dokazat ze si isiel viac ako 50 .. jedine sam priznas vinu tym ze zaplatis pokutu ..
flojdi to dobre vedia .. a vetsina z nich (az na zopar zakomplexovancov) preto pokutuje az tych ktori idu napr. 60kmph a viac
E46 320D Touring 100kW (2001)

Lil_Ego
Auto: Hrdzavý kýbeľ
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 08:32

Tam niekto pisla o Zilinskom tmawom passate wiem zaciatok znacky ZA-413 ?? piismenka si nepamatam.....
LSD hrkalka

Pežot

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 08:33

Značky aj tam menia si myslím ... ak majú civilné auto :-k

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 13:55

pepo286 napísal:
nasi su majstri vo vsetkom .. ale papier neoj*bes .. ked ma raz RAMER vyrobcom v technickej dokumentacii udavanu odchylku +-3kmph (... nad 100kmph to je 3% z nameranej rychlosti) ... a LIDAR ma to iste akurat s 2kmph resp 2% .. tak ked ti nameraju 52 v meste .. hoc aj LIDAR-om .. tak ti nemaju ako dokazat ze si isiel viac ako 50 .. jedine sam priznas vinu tym ze zaplatis pokutu ..
flojdi to dobre vedia .. a vetsina z nich (az na zopar zakomplexovancov) preto pokutuje az tych ktori idu napr. 60kmph a viac

To som chcel vediet, dakujem. Lebo vcera bolo presne o tom, ze mu namerali na 130 148kmh a zobrali to presne o 18kmh, ziadne odpocitavanie. Takze akonahle ma zastavia mam aspon cim namietat (aj ked len trochu) ale tato hranica niekedy postaci.

Este raz dakujem.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 14:04

Žiadna hranica nefunguje ak ideš už viac ako o 10km/h....ak by si išiel 140,tak sa nič nedeje, už pri 145km/h na dialnici maju nastavený radar, som sa minule rozpraval z policajtom keď som im coloval.....))))povedal, radar máme nadstavený na 145, takže tých 140 si ho možeš valiť....)))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

M3driver
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 14:38

su rozne pokuty za rozne prekrocenie rychlosti. takze niekedy je ta odchylka hodna par € :lol:
M3 -> Ducati

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Piatok, 11. Septembra 2009, 07:22

TT-SIMIK napísal:
Žiadna hranica nefunguje ak ideš už viac ako o 10km/h....ak by si išiel 140,tak sa nič nedeje, už pri 145km/h na dialnici maju nastavený radar, som sa minule rozpraval z policajtom keď som im coloval.....))))povedal, radar máme nadstavený na 145, takže tých 140 si ho možeš valiť....)))))

Jasne, ide mi skor o to, ze natrafim na nejakeho vypatlanca a ten mi bude chciet dat pokutu stoj co stoj pri rychlosti povedzme 133kmh. Preto tato otazka. Nepoviem, ze mam radost ich stretnut, ale ak stretnem normalneho da sa, ale ak debila tak hlavne preto.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

Pežot

Piatok, 11. Septembra 2009, 08:08

A ako to je v prípade nepresnosti rýchlomeru? 8-[
Obstojí mi takýto argument? :-k

Cosmo
Auto: E53
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 11. Septembra 2009, 08:19

Žiaden vypatlanec nebude chcieť dať pokutu za prekročenie rýchlosti o 3,5 km/h. Vždy je tam nejaká tolerancia, takže na odchýlku sa ťažko odvolať. Taktiež kalibračný protokol a papier že dotyčný policajt je vyškolený na používanie daného typu meracieho prístroja. Na toto si každý dáva pozor. Keď ma zastavia za rýchlosť, tak v 90% prípadoch viem že som ju aj prekročil. Hádanie je len lianie oleja do ohňa, a nechcem aby niekto robil STK na ceste a lustroval auto. Radšej sa ,,študentsky'' dohodnúť a snažiť sa jazdiť predpisovo :wink:

Pežot

Piatok, 11. Septembra 2009, 08:23

Veď práve o tých 3,5 km/h mi ide. Lebo sú aj takí exoti :roll:

Cosmo
Auto: E53
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 11. Septembra 2009, 08:38

Ešte som sa s tým nestretol. Ale určite sa medzi nimi nájdu aj taký. To je to percento tých čo sú ľudský a zhovievavý. Akurát to by museli zastavovať všetkých čo prekročia rychlosť o 3,5 km/h. Lebo by mali tak nastavený radar. Neviem?

pepo286

Piatok, 11. Septembra 2009, 09:39

Cosmo napísal:
Žiaden vypatlanec nebude chcieť dať pokutu za prekročenie rýchlosti o 3,5 km/h...

... ked prisla 50ka v obci .. kamaratovho kolegu zastavili za to ze mu namerali 51 .. takze asi tak :)
(BTW .. nevedel o odchyklach .. a zaplatil pokutu = priznal vinu ... proste kombinacia 'poctivy' policajt .. a pokorny vodic)
Pežot napísal:
A ako to je v prípade nepresnosti rýchlomeru? 8-[
Obstojí mi takýto argument? :-k

... neobstoji .. preto vetsina vyrobcov kalibruje tachometre tak aby ukazovali o kusok (niektore o dva kusky) viacej ..

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Piatok, 11. Septembra 2009, 09:44

pepo286 napísal:
... ked prisla 50ka v obci .. kamaratovho kolegu zastavili za to ze mu namerali 51 .. takze asi tak :)
(BTW .. nevedel o odchyklach .. a zaplatil pokutu = priznal vinu ... proste kombinacia 'poctivy' policajt .. a pokorny vodic)

... neobstoji .. preto vetsina vyrobcov kalibruje tachometre tak aby ukazovali o kusok (niektore o dva kusky) viacej ..

podla mna obstoji, zoberu mu technicak kedze je zodpovedny za technicky stav.. :P
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

pepo286

Piatok, 11. Septembra 2009, 09:47

BlackMW napísal:

podla mna obstoji, zoberu mu technicak kedze je zodpovedny za technicky stav.. :P

jj .. to je ako ked som daaavno chodil na Fiat Ritmo :) .. a nefungoval tachometer (asi lanko v <> ) ..
tak to keby ma zastavili ze 'pan vodic .. isli ste 70 v obci' .. a ja by som im na to odpovedal 'jak 70? .. neblaznite .. sak to tolko ani nepojde .. sak sadnite a vyskusajte' .. a tachometer v kuse na nule :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pežot

Piatok, 11. Septembra 2009, 09:50

pepo286 napísal:

Takže tak. Dobre vedieť. Čiže už len nosiť so sebou potvrdenie o kalibrácii tachometru ak si to dám spraviť v nejakej firme :-"

Ale tak ja sa na to nemusím vyhovárať :lol: môj ukazuje spoľahlivo o 10 viac 8)
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 237 neregistrovaných