... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
MuadDeeb napísal:Super info pani, dakujem.
Vcera ma zaujala jedna vec: Davali reportaz ohladom merania na dialnici a nasi flojdi si nastavili pristroj tak ze im meral presne. Podotykam kamerka vo fabii.
Ak meraju policajti z auta v nemecku (a to su novucicke BMW s riadnou technikou) tak davaju z nameranej rychlosti dole 5% v ramci odchylky.
Preto moja otazka: Su nasi v nastavovani taki super ze nemusia odpocitavat odchylku? Mala by sa odchylka odpocitavat aj u nas? Odpocitava sa vobec? A ak nie, da sa proti tomu nejako branit?
pepo286 napísal:nasi su majstri vo vsetkom .. ale papier neoj*bes .. ked ma raz RAMER vyrobcom v technickej dokumentacii udavanu odchylku +-3kmph (... nad 100kmph to je 3% z nameranej rychlosti) ... a LIDAR ma to iste akurat s 2kmph resp 2% .. tak ked ti nameraju 52 v meste .. hoc aj LIDAR-om .. tak ti nemaju ako dokazat ze si isiel viac ako 50 .. jedine sam priznas vinu tym ze zaplatis pokutu ..
flojdi to dobre vedia .. a vetsina z nich (az na zopar zakomplexovancov) preto pokutuje az tych ktori idu napr. 60kmph a viac
TT-SIMIK napísal:Žiadna hranica nefunguje ak ideš už viac ako o 10km/h....ak by si išiel 140,tak sa nič nedeje, už pri 145km/h na dialnici maju nastavený radar, som sa minule rozpraval z policajtom keď som im coloval.....))))povedal, radar máme nadstavený na 145, takže tých 140 si ho možeš valiť....)))))
Cosmo napísal:Žiaden vypatlanec nebude chcieť dať pokutu za prekročenie rýchlosti o 3,5 km/h...
Pežot napísal:A ako to je v prípade nepresnosti rýchlomeru?![]()
Obstojí mi takýto argument?
pepo286 napísal:... ked prisla 50ka v obci .. kamaratovho kolegu zastavili za to ze mu namerali 51 .. takze asi tak :)
(BTW .. nevedel o odchyklach .. a zaplatil pokutu = priznal vinu ... proste kombinacia 'poctivy' policajt .. a pokorny vodic)
... neobstoji .. preto vetsina vyrobcov kalibruje tachometre tak aby ukazovali o kusok (niektore o dva kusky) viacej ..
BlackMW napísal:
podla mna obstoji, zoberu mu technicak kedze je zodpovedny za technicky stav..
pepo286 napísal:... neobstoji .. preto vetsina vyrobcov kalibruje tachometre tak aby ukazovali o kusok (niektore o dva kusky) viacej ..