... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
//MPower napísal:Moja skúsenost :
Nato mi napísali že sami evidujú na trhoch obrovské množstvo ich falošného oleja a že s tohoto dovodu začali pridávat do oleja fosfor či čo že originálny ich olej musí pod UV svietit. (ale verím že aj to sa možno už falšuje)
PS: nechcem tvrdit že tie e-shopy majú všetko zaručene fake a podobne, len nech si každý zistí ktorý predajca jeho oleja je original zazmluvnený a len tam má istou. Ja si myslím že pre tú istotu tých pár eur naviac stojí.
januar napísal:mozno trepnem hlupostale kto chce asi origo napr. Shell olej tak asi bude najlepsie kupit olej priamo na ich pumpe, kedze by mali brat priamo od svojho vyrobcu. A inak uz som kupoval olej z jedneho shopu a vsimol som si tiez ze obal nie je hladky a na boku co ukazuje kolko tam toho je tak nebola dokonala.
Rocker napísal:
Bez nejakých osobných útokov, urážania sa... Ako mi zaručíš napr. Ty, že u Teba v servise dostanem len "original" olej?? Každý jeden predajca sa bije do hrude, že on má 101% nefalšovaný olej.
Ten článok už ide celým netom:
http://www.autosnov.sk/aktualne-pozor-na-falosne-oleje/
upir156 napísal:Takže otázka znie? Ktorý olej vlastne nieje pančovaný?
TT-SIMIK napísal:Inak v BA v original servise-nebudem menovat leju sudovy castrol do krkliciek...mam aj foto ked som tam bol brat diely a nahodou som si manika odfotil ako capuje do krhlicky ten 29€/L olej...:-))
AlfarMT napísal:Pri ročnom zisku 150 000 000 euro a niekde uvádzali aj viac, máme aj tak všetci pančovaný...
Easa napísal:Ja lejem od začiatku ako som mal 39 aj teraz do motora jedine Motul, od súkromného dodávateľa ktorý ich berie priamo z fabriky - resp. mi to vydá priamo z Motul dodávky, takže žiadny pančA cena 8 - 16€ za liter podľa typu. Teraz lejem 5W40 X-Cess 8100
germancars napísal:k tomu pancovaniu len tolko - kupil som raz auto ku ktoremu mi dal majitel rezervny 1liter oleja shell helix ultra 5w-40. ja ked som menil olej tak som si objednal presne taky isty z eshopu (nejdem tu pisat ktoreho pretoze v konecnom dosledku je to jedno) ..ked olej prisiel jasne som videl ze etikety na flaskach maju vacsie zrno co sa tyka tlace ako ta povodna flaska. ja si myslim ze oleje z eshopov su pancovane uplne vsetky a je to jedno odkial nakupite. skor sa cudujem ze ta "afera" vypukla az teraz
Easa napísal:Ako ja tu nechcem robiť nijaký marketing Motulu lebo s nimi nemám nič spoločné, ale zo svojich vedomostí a skúseností, máloktorý olej môže konkurovať najvyšším radám od Motulu, a to nerátam 300V ktorý lejú do 1000HP 2JZ-GTE a podobných vecí. Mobil 1 je tiež výborný olej, ale mimo tejto kauzy som už dlho vedel že ten sa pančuje snáď viac než Castrol a je problém ho dostať ako overený origo. Do tretice by som spomenul ešte Liqui Moly, ale ten v praxi vyskúšaný osobne nemám.
runder napísal:Vyjadrím sa na margo zopár spomenutých vecí.
Bolo spomenuté že 90% eshopov berie veci do jedného dodávateľa.
Tak my patríme medzi zvyšok 10%. Prečo si to dovolím tvrdiť? Je to jednoduché, máme dosť dodávateľov a každý jeden je zazmluvnený partner danej značky. Dokonca štítky niekde nechávame na olejoch aj od našich distribútorov, pretože normálny zákazník sa u nich k odberu nevie dostať, pretože to není len tak a zákazník si vie jednoducho pozrieť na internete daného dodávateľa a vie si veľmi rýchlo prezistiť že to je na Slovensku oficiálny dovozca len toho oleja kde nájde aj potrebné certifikáty na internete.
Pri viacerých značkách dokonca vystupujeme ako oficiálny distribútor pre slovenský trh a vie sa k tomu človek veľmi jednoducho dopátrať. My nič netajíme, ak za mnou príde zákazník a posiela mi linky na ten a ten eshop že má olej o neviem koľko lacnejší odomňa, v poriadku, ja si nenadhadzujem 50% ako bolo spomenuté vyššie ale overené zdroje niečo stoja a nech si to kľudne ten zákazník ide kúpiť tam ak má trošku rozumu už tam nenakúpi a vo väčších prípadoch sa aj tak vráti, pretože stále je tam nejaký fígel.
Viem že si každý pomyslí že si každý obhajuje svoje, ale bralo odomňa už dosť ľudí z fóra a berú opakovane, naše meno má tiež svoju váhu na trhu už dlhé roky (aj keď ako internetový obchod pôsobíme pomerne krátko, o to viac úsilia tam je vynaložených), tak nemám v úmysle si to meno pokaziť. Ak niekto čo odomňa bral olej a má pocit že s ním niečo nebolo v poriadku (bolo toho dosť čo sa predalo) nech sa okamžite vyjadrí a nemám problém podniknúť tie správne kroky.
Tvrdili sme to stále že sa to deje, bohužiaľ Slovenský trh je aký je a každému tu ide o cenu za každú cenu. Preto sa tu fejkom tak darí, preto si ľudia kupujú oleje za až priam neuveriteľné ceny, bolo tu na margo toho vyššie písané že máme napríklad s damom rovnaké ceny, áno, kľudne si pozrite v nejakom porovnávači cien že niesme najlacnejší a prečo tak tomu je? Zamyslite sa na sekundu, našou maržou to rozhodne nebude.
ešte sa vyjadrím k tomuto, písal som už vyššie že je verejne známe že ako to je s Castrolom, Castrol bol niekedy fajn olej ale už to dlhé roky neplatí a kto sa bije do hrude že Castrol Castrol Castrol neberiem mu to, každý máme právo na svoj názor, ja hovorím zo skúseností. Vieš prečo ti ten distribútor dal také ceny? Lebo zväčša od takých distribútorov berú overené eshopy a oni majú zľavy na margo odberu, ak berieš veľa máš aj inú cenu a preto si môžeš dovoliť ju predávať lacnejšie ako ty kupuješ, pretože trh olejov je tak konkurenčný že dať si vysokú maržu je ísť ako proti múru. K tomu zabezpečeniu, áno Castrol začal pridávať na svoje oleje hologramy pre overenie originality ale mám taký pocit že aj to sa im podarilo zlomiť ale stále sa dávajú na tie oleje svoje zabezpečenia. Takže je to pravda.
Dovolím si ťa opraviť, pumpy berú častokrát od zdrojov ako eshopy, takže s touto teóriou veľmi nepochodíš. Áno samozrejme, tiež sa stretávame s takými prípadmi keď vidíme nespokojnosť zákazníkov z iných eshopov a sú už našimi dlhodobými zákazníkmi. Tieto veci sa dejú, len slováci si nahovárajú že nie nie nie a keď sme to tvrdili tak sa ľudia tvárili ako kebyže sme ich odhovárali a nútili kúpiť u nás. Ja sa nevyjadrím k žiadnemu eshopu pretože nemám nato právo a ani nechcem posudzovať iných ľudí v tomto obore, obraz si musí spraviť každý sám a ja sa tiež nejdem posúvať vpred a podobne, hovorím len veci ako sú.
Obviňovanie jeden druhého teraz nič nevyrieši, Simikovi už tiež prešlo rukami dosť olejov a svoje meno na fóre má, takže si myslím že je nemiestne sa tu teraz upodozrievať. To by potom človek nikde nekúpil ten olej.
Ľudia ak zacítia príležitosť, chytia sa jej. Preto už každá značka do určitej miery zažila tento problém, ale pri Castrole je to najciteľnejšie za tie roky to musím uznať aj ja sám. To ale neznamená že je jediný.
To že čapujú Castrol zo suda neni žiaden podvod. Dajú sa kúpiť 60 litrové sudy a aj 200 litrové sudy origo Castrolu, tam zohráva rolu cena a je to lacnejšie. Mnoho servisov funguje na takejto báze že si to čapujú, takže osobne v tom by som nič zlé nevidel
Vieš si predstaviť aký je na svete trh po olejoch? Ver mi že tržba 150 000 000 € je len kvapka v mori, takže netreba sa teraz obávať že všetko je pančované
Motul je kvalitovo dobrý olej, takže to ti schvaľujem![]()
teraz je otázne že ktorý olej bol pravýže či už ten ktorý bol predtým alebo ktorý je nový, v takomto prípade že si človek není istý kľudne ma kontaktujte a ja sa rád nato pozriem, je to síce len cez internet ale ak môžem rád pomôžem. Väčšie zrno by teda nemalo byť, je normálne že firmy inovujú svoje oleje a pridávajú sa tam nové veci, ak sa kúpi ešte zo starej edície neni to nič alarmujúce, len treba vedieť že čo s tým a tým olejom bolo a akými stupňami zmien prechádzal.
runder napísal:ja radšej mojím zákazníkom hovorím vlastné skúsenosti a nie to čo som prečítal, lebo sa toho napíše, ale myslím si že Millers je ďalší kvalitný hráč v hre. Millers a Liqui majú zverejnené aj výsledky na internete ohľadom výmien oleja, kde sa išlo so starým olejom na brzdu a s novým a bol nameraný väčší výkon. Myslíte si že to je blbosť? Hlavne keď majiteľom starších áut sa dá takýto premiový olej, tak tam cítiť lepší chod auta (rozumej auto stichne) a auto je živšie. Samozrejme netreba čakať že olej všetky problémy vyrieši, to nie.
runder napísal:Ďalšia vec je ktorá ma napadla a ktorá mi vŕtala stále v hlave, je to klasické VIFko naozaj dobré? Povyhrávalo fakt všetky testy? alebo je to len bohapustý marketingový ťah. Minule som mal niekoľkohodinovú debatu s chalanom z dekarbo.sk, ktorý vyčistil už kvantá motorov a medzi rečou mi opomenul, že raz si testoval všetky aditíva dostupné na našom trhu. Meral účinky jednotlivo a sám mi povedal, že vifko skončilo medzi poslednými, takže obrázok si môžte spraviť sami.
TT-SIMIK napísal:Ja som to sem nedal preto aby niekto kupoval olej odomna(osobne mi je jedno kto si co donesie),ale preto aby si ludia co kupuju z pofidernych lacnych stranok dali pozor!!!!Ja lejem do auta len original olej bmw a ten sa zatial nikde nepancoval(teda o tom neviem) a dlhy cas som ho kupoval priamo z nemecka z vyroby cez jeden kontakt.....teraz ho prekupujem od klubaka co mi ho dodava a viem ze je original,kedze ma svoju ochrannu znamku...Kazdy jeden liter sa otvara pred zakaznikom...
Inak v BA v original servise-nebudem menovat leju sudovy castrol do krkliciek...mam aj foto ked som tam bol brat diely a nahodou som si manika odfotil ako capuje do krhlicky ten 29€/L olej...:-))
Easa napísal:Mňa by skorej zaujímala celá tá veda ohľadom tej dekarbonizácie keď už si to spomenul, popravde nejak tomu neverím, stále som za poctivú GO motora
TT-SIMIK napísal:Netvrdim ze je ojeb ze ho predavaju ale ze ho predavaju ako origo bmw olej pri servise a capuju tam obycajny castroool...nic viac....to je taka mala ojebavka:-)))
Rocker napísal:runder:
Nikoho neobviňujem, Simika osobne nepoznám, nebol som s ním v kontakte, tak nemôžem hodnotiť jeho služby a tovar. Napísal som bez "osobných útokov", teda nič osobné za tým nehľadať. Napr. predajca 1 sa dušuje, že len certifikovaný olej predáva. Tak isto sa dušuje aj predajca 2, predajca 3, aj predajca 4 atď.. Každý to vie vydokladovať certifikátom a pod. Ten istý olej, to isté balenie jeden ho predáva 8,99eur, druhý 10,80eur, tretí 16eur a napr. autokelly 22eur. Certifikátom sa oháňa predajca s cenou 8,99 ale aj autokelly 22eur. Napíšeš na autokelly a pýtaš sa, prečo majú ten olej tak drahý, keď ho iný predajca má viac ako polovicu lacnejší. Odpoveď dostaneš: ooooooooo to nie je možné, to musí mať falošný certifikát, jedine my vieme zaručiť pravosť nefalšovaného oleja. atď, atď. Nakoniec to skončí tak, ako si napísal. "To by potom človek nikde nekúpil ten olej". Stojím si však za tým, že výška ceny nezaručuje kvalitu. Netýka sa to len teraz preberaných motorových olejov.
..a predajcovia olejov neurážať sa, čisto len napísaný príklad, s ktorým sa každý kupujúci určite stretol. Tak teda MIER!!!
len pre porovnanie tak nenávidený Castrol http://www.123-olej.sk/poradna/nove-bal ... nia-olejov
bramborak napísal:ja som tym "original" BMW olejom predavanym za 6-7eur za liter nikdy neveril, nech je to na akomkolvek eshope. doteraz som kupoval oleje z netu tie "lacné", ale prehodnotim teraz odkial kupit![]()
RUNDER: pekné od teba ze si sa neodmlčal, mohli by sa aj ostatní vyjadrit, co tu predavaju. predavaju to nám a nas to zaujima
zollo napísal:
asi ako kazdy majitel prestarnuteho kusa zeleza/bmw som po kupe laboroval s olejmi, cital vsetko mozne-nemozne a myslel si, ze objavim Ameriku... a cca pred nieco vyse rokom som presiel na Millers, a to nie kvoli ich kvazi mega-ultra-top-hyper nanotechnologiam, ale mi ten olej skratka prisiel ako prave-ten, ktory by este nemusel byt tak masivne pancovany![]()
s tymto si ma teda velmi nepotesil, kedze zrovna min.tyzden som si kupil dalsie 5L balenie, ale asi tym predsalen nepokazim tu druho-triednu naftu co k nam dovazaju
TomasE36 napísal:jedina istota je kupovat olej od vyhradneho distributora tej ktorej znacky, inak sa riziko zakupenia pančovanej chcanky asi minimalizovat neda...
banned napísal:Uz roky pouzivam vylucne Starline a nikdy som problem nemal, problem s pancovanim, ci s nizsou kvalitou som zatial nezaznamenal... Neviem vobec ci je to pri mojom najazde mozne, menim kazdych 50 tisic, alebo 10 rokov - co nastane skor.