... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Abyssko
Auto: E60 535d, e91 330xd
Kraj: Žilinský

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Sobota, 26. Júna 2021, 05:35

Už keď ste sa rozbehli poraďte čo je z hľadiska výživy najvhodnejšie na raňajky a koľko toho asi. A ešte mi prosím poraďte ako sa naučiť raňajkovať, zobúdzam sa o šiestej ale do ôsmej mám úplnú nechuť dačo jesť, niekedy keď sa naranajkujem takto skoro ráno až mi je ťažko od zaludka

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 26. Júna 2021, 06:13

Sak neranajkuj ak ti to nesedi. Ja si jebnem jeden skyr a mam vystarano.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Sobota, 26. Júna 2021, 06:18

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 04:32, upravené celkom 2 krát.

voMacK

Sobota, 26. Júna 2021, 06:25

pablohablo napísal:
do programatorov mi nadavat, pfuj. Silno podcenujes ako vplyva tvoja strava a navyky na tvoje fungovanie mimo bazalny metabolizmus. Ci sa zobudis o 5tej vyspaty a plny energie alebo o 8mej rozjebany, rovnako o kolkej ta lame spat, ci si cez den malatny alebo mas jasnu mysel jak neo ked zacne vidiet matrix tym cim je. Ci frajerka po sexe kriva alebo zyva, atd atd. Preto je kokotina sa pozerat na telo ako na moter calories in calories out kokotina, pretoze ano calories out, lenze to cislo vyrazne ovplyvni co zeries bez tvojho vedomia, calories out nedas ked sa citis po obede unaveny a zalomis na gauci 2 hodky.

Dopycy, vsak nikto nevravi, ze napr spanok a kompozicia stravt nema vplyv na tvoj zivot, ale ked je rec cisto o zhadzovani/naberani tuku, tak je to o energii IN/OUT. Neviem kolkokrat to tu treba este napisat.
Btw ked uz cvicis tak dlho, kolko nasobek svojej vahy das na bench, drep, mrtvola, military press, hrazda?
-- P.R.

pablohablo

Sobota, 26. Júna 2021, 06:51

Nikdy som nemal ambiciiu byt daky arnold, hlavohrud a pod. cvicim si len tak pre radost a oddych, udrzanie si formy a kondicky ktoru mam, teda posledne roki cim viac kardia, a nejaky silovy okruh bez postupneho zvysovania vahy, rovnake vahy davam 10 roki. Na cicinovanie kolko kto vytlaci ako argument vazne nemam roki.
No sak ja tu vsetkym drzim palce s pocitanim kalorii, som zvedavy ake budete mat bruska ked Vam bude tahat na 40 so sedavou robotou :) Lebo este nemate problemy ktore pridu s vekom jak tak citam :) Do 30 som ani nevedel hadam kolko vazim, nebolo treba :D Mladi chalankovia treneri fitnesaci po 20tke, budem pocuvat trenera co ma po 40tke a je vo forme, 20tnik si jebne vecer pizzu zaleje kolou rano jebne 3x cinku o zem a je vo forme.

Abyssko

Sobota, 26. Júna 2021, 07:43

pablohablo napísal:
o kolkej vecerias ?
Posledné jedlo okolo 18 až 19 potom už len keď mi je málo tak jogurty alebo dáke Lidl kokotiny s mliekom

Abyssko

Sobota, 26. Júna 2021, 07:44

voMacK napísal:
Sak neranajkuj ak ti to nesedi. Ja si jebnem jeden skyr a mam vystarano.
Čiže len toľko koľko mi pustí a hotovo?

voMacK

Sobota, 26. Júna 2021, 08:20

Presne tak. Casovanie jedla je viac menej irelevantne, ked nejdes dvojfazove treningy, pripadne nejaky narocnejsi IF. A miesto jogurtov skus skyr.
-- P.R.

voMacK

Sobota, 26. Júna 2021, 08:41

pablohablo napísal:
Nikdy som nemal ambiciiu byt daky arnold, hlavohrud a pod. cvicim si len tak pre radost a oddych, udrzanie si formy a kondicky ktoru mam, teda posledne roki cim viac kardia, a nejaky silovy okruh bez postupneho zvysovania vahy, rovnake vahy davam 10 roki. Na cicinovanie kolko kto vytlaci ako argument vazne nemam roki.
No sak ja tu vsetkym drzim palce s pocitanim kalorii, som zvedavy ake budete mat bruska ked Vam bude tahat na 40 so sedavou robotou :) Lebo este nemate problemy ktore pridu s vekom jak tak citam :) Do 30 som ani nevedel hadam kolko vazim, nebolo treba :D Mladi chalankovia treneri fitnesaci po 20tke, budem pocuvat trenera co ma po 40tke a je vo forme, 20tnik si jebne vecer pizzu zaleje kolou rano jebne 3x cinku o zem a je vo forme.
Uff. :)
Tak v prvom rade, ked chodis 20roki do fitka a nemas system a progres; mam pre teba zlu spravu- cvicis zle. :)
Rezistentny trening a progress overload, cize postupne navysovanie vah je zaklad k zdraviu a rozvoja sily, zvratenia svalovwj atrofie, osteoporoze, degeneracii nervovej sustavy a dalsich X benefitov. Ale jasne, robis to 20roki, cize musis tomu rozumiet. Iba zeby nie.
Silove standardy; cize to kolko nasobek svojej vahy das na zakladnych cvikoch je objektivny ukazovatel sily, nie to kolko roki uz cvicis. A s tou hlavohrudou je to dost zly vtip.
Ale ak das na benchi 1,5 nasobok, na drepe 2,0 ; deadlifte 2.5, military presse 1,0 a 1.5x na hrazde nasobok svojej vahy; tak beriem spat a si mierne pokrocily.
Ja cinkujem vacsinu zivota a vacsinu zivota som to v podstate robil na pici. Tak ako ty. :)
A btw taha mi na 40 a som vo vyrazne lepsej forme (silovo, kondicne ) ako za mladi a telesny tuk mam cca 14%. Vekom sa ti zhorsuju urcite parametre, najma regeneracia, ale sval sa vie pri spravnych impulzoch rozvijat cely zivot.
-- P.R.

boborjelotor

Sobota, 26. Júna 2021, 08:46

voMacK napísal:
vacsinu zivota som to v podstate robil na pici.
no ved k tomu cielu sa vacsina chce dopracovat od ranej puberty, nie ;)

pablohablo

Sobota, 26. Júna 2021, 08:51

asi teda zacnem jebat skyr 3x denne, za 20roki som uz mohol tlacit pol tony, premrhany zivot. inak je cuket dobry aj na zuby, netreba ho demonizovat.
Nevyzieraj vecer kokotiny Abyssko a rano budes hladny. Ja davam posledne jedlo vecer medzi 17-18:00. Ale ak nemas rano problem ze cez den nevladzes ranajky kludne preskoc.

voMacK

Sobota, 26. Júna 2021, 09:02

Aj tu mam pre teba zlu spravu- naturalne limity mame vsetci velmi nizke a pri systematickm cviceni (cize nie ako to robis ty) vies uz za dva roki byt niekde na 90%. S tym, ze uz po prvom roku sa ten progress vyrazne spomaluje.
Alebo mozes zasypat a nemusis ani cele dni vstat z gauca a za mesiac si tam, kde natural za 4roki 😀
-- P.R.

sluggish
Auto: G30 530d
Kraj: Nitriansky

Sobota, 26. Júna 2021, 09:03

Súhlasím s VoMack-om, ak chce niekto schudnúť základ je kalorický deficit. Skúste si pozrieť stravovanie IIFYM, ja si toto idem už cez dva Roki49 a úplne super, žiadne obmedzovanie sa. Jeden deň kalórie prepískneš, tak si ich na druhý deň doženieš, dôležité aby povedzme celotýždňový priemer bol taký aký chceš, či už deficit alebo nadbytok. Áno, okolie sa stále čuduje že si skoro všetko zapisujem do MyFitnespall, ale za ten čas som si na to zvykol a zaberie to možno tak 15 minút z celého dňa. Okrem toho, získaš tým prehlad ktorá potravina má koľko kalórií a sem tam sú to celkom zaujímavé a prekvapivé čísla.
Nechcem robiť reklamu ale chalani z Fitclan majú dosť veľa zaujímavých fact based článkov na svojich stránkach, ja som sa ku tomuto stravovaniu dostal vďaka nim. Stačí trošku poštudovať a skúšať.
Samozrejme každé telo je iné, a musí si človek sám na sebe odpozorovať, čo mu vyhovuje čo nie, či viac sachrov, alebo tukov. A bielkoviny na 1,5-2g, pri diéte by som povedal možno dokonca 2-2,5g na kilo hmotnosti. Poprípade zaplatiť si nutričného poradcu, ale s dobrými referenciami :)

boborjelotor

Sobota, 26. Júna 2021, 09:14

no k tomu zapisovaniu - kolko si zapises napr. za kus mamkinho kolaca? ci take radsej nezjes ak si nechces dojebat tabulky?
Lebo ja aj ked som parkrat zacal, vydrzal som 3 dni, potom som stratil akukolvek doveru, ze tie cisla su co i len 70% presne. Co si zapisem z obeda v restauracii, ked som ho sam nevaril, ked si neviem odvazit, kolko je to ryze, kolko je to masa, kolko omacky, co v tom secko je?
Prestalo mi to davat zmysel pokial som nechcel zrat len to co ma presnu tabulku a vahu. Napr. krajec chleba. Mozes si jeidne odvazit, a aj tam stale bud eminimalne 20% odchylka od tho kedze nevies zlozenie na 100% ani ci tam vcera dali muku kvalitnu alebo pozametanu zvyskovu 2. akosti.
Toto pocitanie kalorii by ma fakt zaujimalo ako to riesite tak, aby ste tomu cisliu dokazali verit.

pablohablo

Sobota, 26. Júna 2021, 09:14

otazne co z toho dokazes robit cely zivot a co par roki/12, pretoze akakolvek diéta docasna nema zmysel, musis prekovat svoj zivotny styl na furt. ked si
poviem ze nezerem muku, cukor, zemaky je to izi, simpl, dokaze to kazdy, naveky. ale pocitat kalorie a hladovat ? no good luck.
edit: teraz ked ma vomack iny nazor musim sa mu pozriet na DPH :D
Naposledy upravil/-a pablohablo v Sobota, 26. Júna 2021, 09:25, upravené celkom 1 krát.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 253 neregistrovaných