Štvrtok, 1. Augusta 2019, 05:35
25tkm rocne je uz celkom hranicne na male auto, pokial si to nekupujes na zodratie. Ak to chces po 3-4 rokoch predat so 100tkm tak dovidopo. Predavam jednu taku Fabiu kazde 4 roky, priemerny kupca takehoto auta jednoducho chce 4 rocne male auto s max 60tkm a ked je tam 100, tak sa ti ozyvaju strasne kokoty.
Osobne som vsak tiez toho nazoru, ze tieto male auta treba kupovat skromne. Jednak ked budes predavat po 4 rokoch auto, ktore stalo 15k, dostanes zan nie ovela viac ako za auto, ktore stalo 11. Celkovo sa tieto male auto dost tazko predavaju jazdene pokial maju vela natocene, a zaroven sa za ne este pyta nad 5000. Ludia maju vzitu predstavu, ze 4 rocny kompakt, po 1. majitelovi, neburany, garazovany, s gulickovym potahom a wunderbaumom na zrkadle by mal stat 2500 ecka.
Nad cim rozhodne ani neuvazuj je Suzuki, akekolvek, Suzuki moze pri vsetkej mentalnej pritomnosti odporucit len clovek, co do toho presadol zo zigulaka alebo je to hajzel, co chce ludom zle. Suzuki robi dobre motorky, a maju kurevsku vyhodu v tom, ze ich auta si naozaj kupuju ludia, co predtym jazdili zigulaky a skodovecky a celkovo 15+ rocne auta a lave vajco im pulzuje od stastia z toho, ze maju okna v elektrike (ktore nemaju ani dojazd a budes gombiky drzat ako hluchy dvere). Ani v novej Vitare nevyriesili 15 rokov stary problem s tym, ze ked auto stoji dlho na Slnku, moze sa roztopit lepidlo na stropnici a robit zlte flaky, pripadne odpadove kanaliky zo strechy sa upchaju kazdeho pol roka a vsetka voda ti jebe na kobercek spolujazdca, nehovoriac o prevodovke Getrag, kde vyrobca vyzaduje menit olej kazdych 30tkm v prevodovke a diferaku. Servisna siet uplne v pici, predajna detto, kedze je to podobne jebnuty predaj ako Subaru - komisionalny predaj Mikony. Z pohladu servisovania je kupa Suzuki u nas horsia ako servisovat Lexus a Toyotu, nehovoriac o tom, ze za 15tisicove Suzuki suverenne najviac penazi zo vsetkej konkurencie. Keby si si kupil MINI BMW 1er 75i s osemturbovym dvojlitrom bez servisneho balika tak zaplatis na 100tkm menej za servis ako za Shitzuki, s antikoroznou ochranou a la Urob si sam. Jedina vyhoda je naozaj v tom, ze ked ta 2 roky bude z toho boliet hemoroid a das to na inzerat, tak auto, ktore si kupil za 15 od teba za 12 niekto kupi, lebo Suzuki je investicne zlato v ociach slovenskej tupelosti.
No, zapicoval som si, podme dalej.
Diesel do maleho auta je chujovina, tieto male 3 hrnce maju este horsi zvukovy predaj ako cesky sen 2.0tdi, tie auta su beztak tazke na predek, nedotacave, nakladovo sa to neoplati, a hluk v aute bude vacsi.
Napriklad pri koncernoch je slabsi vs silnejsi 1.0tsi s 5/6 kvaltom rozdiel minimalny, pri 130kmh toci na sestke ten silnejsi len o 200 otacok menej, spotrebovo rovnako, dynamikou velmi podobne, tam je skor o tom, ze na viac jazd do mesta je lepsie sprevodovany ten 5kvalt, a 6kvalt je vhodnejsi na dlhsie jazdy.
Ak chces Kiu, ja by som zebral tu 1.4MPI kym su estew skladovky, kedze od jula uz ten moter nevyrabaju. Ale mna by jeblo z toho interieru.
Kup si Polo GTI a hotovo :).