... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

chup44
Auto: Nikdy v živote BMW
Kraj: Trnavský

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Utorok, 30. Júla 2019, 20:39

Asi hej, kým je to nové, ten “boomefekt” je veľký, no časom opadne, to je pravda. Ale aj tak by mi som chcel v tej farbe :lol:

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 30. Júla 2019, 21:11

Tu M4 stretavam pravidene v NM a mne sa to teda luba kurefsky. Netypicka farba pre netypicke afto. :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

starynovy
Kraj: Zahraničie

Streda, 31. Júla 2019, 06:44

Cough cough amg gt r cough

chup44

Streda, 31. Júla 2019, 18:10

Čo myslíte, akú hodnotu môže mať tá naša W124 ? Lebo chceme to predať a potenciálny “veľký” záujemca sa už dva týždne neozýva, tak že to dáme na inzerát. Pýtam sa, aby som neskončil v astronomickom okienku. To auto len stojí v garáži, tento rok som s nim išiel raz, zbytočné je nám. 1993, 221 000 najazdené...

boborjelotor

Streda, 31. Júla 2019, 18:55

tak hovoril si ze to ma novy celolak, nie? ak to nie je prekvitnute tak by som sa odrazil od cien na mobile.de a uz to nastavil podla toho ako rychlo musi ist z domu. sezona uz konci, mali ste sa asi rozbihat par mesiacov skor. ale dlho vam to nevydrzalo, nesplnilo ocakavania?

chup44

Streda, 31. Júla 2019, 19:15

Práveže splnilo, je to fakt dobrá kára, taká “klasika”, len načo také auto, keď sme na ňom za dva roky najazdili 1000km ? Lak to má nový, dvojfarebný (akurát čo som pozeral sa vyjebali na A stĺpiky, tie sú pôvodné), nová strecha je tam (čalúnenie), urobili sme pár chujovin (nefunkčný podávač pásu, lakťovú opierku, originál rádio, vymenený olej + filtre, nové brzdy). Čo som pozeral, tak to kvitne iba na jednom mieste, na dverách v strede ako je tá strieborná lišta, asi 2x2cm, viac nie, nič strašné, ale úprimne, lakýrnikom sa do toho veľmi nechcelo, lebo keď vraj začnú, môže sa to “zosypať” celé a to je roboty veľa. Ceny idú tak od 10-15 na mobile.de. Dik za info o tej sezóne, na tom som aj zabudol, že pri cabrioletoch je to dosť podstatná vec. Ak by to bol nejaký veľký rozdiel, to by sme asi už počkali na Jar budúceho roka, či to stojí o pol roka dlhšie v garáži alebo nie, je jedno, súrne to určite nie je, že by sme potrebovali narýchlo peniaze.

Killo
Auto: lexaurin

Streda, 31. Júla 2019, 21:18

do pici teraz som chytil strach, ze sa objavim v astro okienku ked budem svoje predavat :D
inak co myslite, je kupa novej Kia Rio 1.0TGDI strasna kokotina alebo v pohode?
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Streda, 31. Júla 2019, 21:28

Mas aj inu alternativu? Kie su v poslednej dobe vseobecne fajn akurat motory moc korejcom nejdu. Oproti konkurencii su skor lenivsie a jazdia za viac.

Killo

Streda, 31. Júla 2019, 21:57

Mazda 2 G115 bola alternativa, lenze tam je cennikova cena 18t eur, co je totalne nezmyselne. A nema automat, jedine slabsia G90 je s automatom, ale pod 100koni som nechcel ist.
Rio som pozeral preto, lebo sa mi celkom lubi, ako jedno z mala tychto kompaktov
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

boborjelotor

Streda, 31. Júla 2019, 22:00

1.0tgdi nebrat, ked hunady moter oturbeny tak 1.4/1.6tgdi, aj ked aj tie 1.6 mali svoj diel sraciek.
ale do Ria asi nedavaju 1.4, ci?
ta 1.0tgdi ma o dost nizsi krutak ako ponuka konkurencia na trojvalcoch, a je to cele take mrtve. Jazdil som v Ceede, v riu to moze byt o maly kusok zivsie.

neviem za kolko ti to predavaju, Kia vcul mala celkom agresivne ceny, hlavne na Ceed, ale ak ti ide o cenu, tak to co usetris oproti konkurenciu pri kupe do toho nalejes na servise, tych +5 rokov zaruky cez 3rd party poistenie niekto zaplatit musi, a vyrobca to nebude. Chalani v mojom okoli za garancky Ceedov platievaju viac penazi ako ja za Golf a ked som to naposledy tak zhruba ratal pred 4 rokmi, na 100tkm bol len minimalny predpisany servis - oleje, filtre, sviecky, picovinky u Kie drahsi o 30%, s vyrazne vacsim prepadom ceny auta po 3 rokoch a 100tkm.

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Streda, 31. Júla 2019, 22:13

Z tychto dvoch by som si vybral ja osobne rio. Keby sa nieco videlo od PSA, tak motoricky patri ten trojvalec na vrchol co sa da kupit, pripadne okolo 15 by mohol byt aj swift s automatom. Ale vseobecne s malymi autami a podmienkou AT je to bieda - strasne to lezie do penazi.

Killo

Streda, 31. Júla 2019, 22:25

hej, 1.4tgdi nedavaju do Ria, a 1.0tgdi je jedine s 6st man, alebo 7st DCT.
hej tusim mali nejake zlavy teraz, ale to aj tak nejdem riesit hned. Bol som sa do toho len posadit, ci sa vlastne zmestim, pri 110kg/2m, a relativne ok. Praveze v Ceede sa mi sedelo horsie, bol som kusok od stropu, ale moc som to tam nenastavoval no.
Hej servisne naklady som zatial vobec neporovnaval, to je pravda ze to spravi dost..
Ceed co som pozeral konfiguraciu tak mi vychadzal okolo 17-18tkm (SW), to uz by som mozno radsej potom siel do Mazdy 3 (ktora ale zas nema kombi, tak som stale na kompromisoch).
Neviem, mam taku iluziu, ze mi bude stacit kompakt trieda, na 90% jazd po rozjebanej D1 v 110km/h to snad take zavratne rozdiely medzi triedami odpovedajucimi Riu a Ceedu nebudu.

@RTG hej pocul som, ze motoricky by mali byt Pezoty ok, len sa mi strasne nelubili tie interiery. Ale teraz som cekol ze maju novu 208, aj elektricku, tak to pojdem omrknut. Automat neni podmienka, skor mam podmienku 6 stupnovy manual, a uz ten byva casto iba v najvyssich vybavach s najsilnejsim motorom, tak priplatok za automat uz nie je velky. Bojim sa, ze 5st. manual bude na dialnici tocit relativne vysoke otacky - a z toho vyplyvajuci hluk. Ale neviem, mozno ze pri tychto nizkoobjemovych kosackach bude ten motor zabity 6tym stupnom a nebude vladat. Fakt neviem, este som to ani nejazdil, zatial mam len take uvahy, lebo 2.5ka lexus isiel trosku viac do penazi, plus som viac dochadzal nez som prvotne planoval, tak asi je cas na zefektivnenie nakladov no

Este posledna uvaha inak, diesel do takeho maleho auta je asi blbost, ze? najazd je predpokladany okolo 25tkm rocne, nejde ani tak primarne o usetrenie za palivo, ale skor o prejav, pocit z jazdy

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma

Štvrtok, 1. Augusta 2019, 02:36

A nejaké to clio by sa neľúbilo?
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

boborjelotor

Štvrtok, 1. Augusta 2019, 05:35

25tkm rocne je uz celkom hranicne na male auto, pokial si to nekupujes na zodratie. Ak to chces po 3-4 rokoch predat so 100tkm tak dovidopo. Predavam jednu taku Fabiu kazde 4 roky, priemerny kupca takehoto auta jednoducho chce 4 rocne male auto s max 60tkm a ked je tam 100, tak sa ti ozyvaju strasne kokoty.
Osobne som vsak tiez toho nazoru, ze tieto male auta treba kupovat skromne. Jednak ked budes predavat po 4 rokoch auto, ktore stalo 15k, dostanes zan nie ovela viac ako za auto, ktore stalo 11. Celkovo sa tieto male auto dost tazko predavaju jazdene pokial maju vela natocene, a zaroven sa za ne este pyta nad 5000. Ludia maju vzitu predstavu, ze 4 rocny kompakt, po 1. majitelovi, neburany, garazovany, s gulickovym potahom a wunderbaumom na zrkadle by mal stat 2500 ecka.

Nad cim rozhodne ani neuvazuj je Suzuki, akekolvek, Suzuki moze pri vsetkej mentalnej pritomnosti odporucit len clovek, co do toho presadol zo zigulaka alebo je to hajzel, co chce ludom zle. Suzuki robi dobre motorky, a maju kurevsku vyhodu v tom, ze ich auta si naozaj kupuju ludia, co predtym jazdili zigulaky a skodovecky a celkovo 15+ rocne auta a lave vajco im pulzuje od stastia z toho, ze maju okna v elektrike (ktore nemaju ani dojazd a budes gombiky drzat ako hluchy dvere). Ani v novej Vitare nevyriesili 15 rokov stary problem s tym, ze ked auto stoji dlho na Slnku, moze sa roztopit lepidlo na stropnici a robit zlte flaky, pripadne odpadove kanaliky zo strechy sa upchaju kazdeho pol roka a vsetka voda ti jebe na kobercek spolujazdca, nehovoriac o prevodovke Getrag, kde vyrobca vyzaduje menit olej kazdych 30tkm v prevodovke a diferaku. Servisna siet uplne v pici, predajna detto, kedze je to podobne jebnuty predaj ako Subaru - komisionalny predaj Mikony. Z pohladu servisovania je kupa Suzuki u nas horsia ako servisovat Lexus a Toyotu, nehovoriac o tom, ze za 15tisicove Suzuki suverenne najviac penazi zo vsetkej konkurencie. Keby si si kupil MINI BMW 1er 75i s osemturbovym dvojlitrom bez servisneho balika tak zaplatis na 100tkm menej za servis ako za Shitzuki, s antikoroznou ochranou a la Urob si sam. Jedina vyhoda je naozaj v tom, ze ked ta 2 roky bude z toho boliet hemoroid a das to na inzerat, tak auto, ktore si kupil za 15 od teba za 12 niekto kupi, lebo Suzuki je investicne zlato v ociach slovenskej tupelosti.
No, zapicoval som si, podme dalej.

Diesel do maleho auta je chujovina, tieto male 3 hrnce maju este horsi zvukovy predaj ako cesky sen 2.0tdi, tie auta su beztak tazke na predek, nedotacave, nakladovo sa to neoplati, a hluk v aute bude vacsi.
Napriklad pri koncernoch je slabsi vs silnejsi 1.0tsi s 5/6 kvaltom rozdiel minimalny, pri 130kmh toci na sestke ten silnejsi len o 200 otacok menej, spotrebovo rovnako, dynamikou velmi podobne, tam je skor o tom, ze na viac jazd do mesta je lepsie sprevodovany ten 5kvalt, a 6kvalt je vhodnejsi na dlhsie jazdy.
Ak chces Kiu, ja by som zebral tu 1.4MPI kym su estew skladovky, kedze od jula uz ten moter nevyrabaju. Ale mna by jeblo z toho interieru.
Kup si Polo GTI a hotovo :).

starynovy

Štvrtok, 1. Augusta 2019, 07:53

Co sa ti neluba na 2.0TDI.. :D Vsak to ma zvuk ako chora mačka, a to v dobrom. Bmv a Japonce zneju ako ked mrdnes hrst matic do mlynca na maso.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 220 neregistrovaných