... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6
Kraj: Bratislavský

Re: Navštevujete detailing centrá? (autoumyvárne)

Utorok, 20. Septembra 2011, 09:58

salat napísal:
tusim aj http://www.mcarwash.sk robia detailing, v BA a SC

Hmm tyto vyzeraju celkom slusne za dobre ceny, urcite ich pojdem vyskusat v najblizsej dobe.
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Utorok, 20. Septembra 2011, 10:04

no aj ja som to mal v plane, zatial som tam nebol, ale ked som vyrazil 150€ za kompletnu kozmetiku na auto, chcel by som to spravit sam :D Len kurna, nie je kde a kedy :( Nemam zavretu garaz. Ale rozmyslam ze sa s nimi skusim dohodnut, ze to dam spravit k nim, len by mi dali moj vosk miesto toho ich.

Najradsej by som bol pri tom a pomohol, nech vidim ako sa to robi, ale to asi nepojde :(
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

jararak
Auto: skodofka 120l

Utorok, 20. Septembra 2011, 13:11

salat ak nemas vlastne priestory, netreba nad tym ani rozmyslat aby si nieco take robil, treba nato mrte casu a materialu (ten je samozrjeme za prachy).

si zober len take napenenie auta, umytie, clay, umytie, len rucne lestenie, vosk je 8 hodin - to je exterier (nie so vsetkymi detailami, to je potom tak na 2 dni potom este dotahovanie), interier - koza je tak 2 hodky, palubka a plasty asi tiez hodinka - to je len osetrenie, ale minule som s vatickou cistil vetracie otvory aj to som robil len z dlhej chvile na chate bez naozaj tvrdeho detailu a trvalo mi to asi 4 hodky. potom take umytie okien, aspon hodinka, kde mame vysavanie, popripade tepovanie.

tych 300euro nieje vela, samozrejme uz apson nejake zakladne lestenie, je to tak minimalne na 2 dni roboty a to sa nebavime o cene materialu ktory je do toho vlozeny a nebodaj nieco zle zreaguje? AG interior shampoo lepta gumky na koliesach 16:9 navi.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

salat

Utorok, 20. Septembra 2011, 13:54

no to je prave ten problem... so zvysujucimi sa narokmi sa moje moznosti umyvania znizuju :) doteraz stacilo skocit babke na dvor a mohol som cely den lestit, ale clayovat vonku pred zahradou ked pofukuje vetrik asi nie je najlepsi napad :) No a moja garaz pod domom zas nema vodu a je zaprasena...

moje auto je este pomerne nove, ma par mesiacov (a cca 15tis km) takze roboty by na nom vela nebolo, ide mi hlavne o kvalitne navoskovanie pred zimou. No, nejako to este premyslim....
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

Utorok, 20. Septembra 2011, 20:48

SB: urcite pozri si aj referencie na detailing.cz maju tam ukazky aj celkom dobre referencie :)
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

minco
Autor témy
Auto: BMW E46 330ci

Utorok, 20. Septembra 2011, 21:46

Vždy sa treba pozrieť aj na marketing jednotlivých firiem ktoré vyrábajú autokozmetiku, vo veľkom prípade sa jedná čisto len o nejaký ten oblb ako nano technologia, ktorú si tak nazvali, pritom vlastne neexistuje
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW
BMW E46 320d 110kW Touring - ex ale nadohlad
BMW E46 330ci 170kW - moja nová fesanda

Ako sa hovorí, k dobrému sa dobre vracia :)

salat

Streda, 21. Septembra 2011, 08:41

tak studoval som to pocas VS a nanotechnologia ako taka existuje :wink: Problem je len to, ze tak mozes nazvat hocico, co ma castice v rozmeroch radovo par nanometrov. To ale nie je zaruka ze to nejako funguje, lebo "nanozmes" je napriklad aj kopa prachovych castic :lol:

Napriklad Dunlop Sport Maxx TT maju zmes s nanocasticami a machruju, ze tym ze su castice tak male, dochadza k pomalejsiemu opotrebeniu lebo z pneumatiky sa oddeluju mensie castice ako u beznej zmesi. V mikroskopickom meritku je tak plocha pneumatiky rovnejsia, plynulejsia a ma lepsi kontakt s vozovkou.... to ano, ale len v pripade ze vozovka je totalne plocha a nema "dierky" ako su napriklad v beznom asfalte. V beznej prevadzke sa teda tato vyhoda akosi "anuluje" :D ale marketingovo skvely tah :D (tym ale nehovorim ze TT je zla guma, to iste nie)
ale ovela vacisa odrbavka existuje v kremoch, kozmetike a inych oblbovacich oblastiach. Tam je to sama "(o)nanotechnologia" :D
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

minco
Autor témy

Streda, 21. Septembra 2011, 21:21

salat napísal:
tak studoval som to pocas VS a nanotechnologia ako taka existuje :wink: Problem je len to, ze tak mozes nazvat hocico, co ma castice v rozmeroch radovo par nanometrov. To ale nie je zaruka ze to nejako funguje, lebo "nanozmes" je napriklad aj kopa prachovych castic :lol:

Napriklad Dunlop Sport Maxx TT maju zmes s nanocasticami a machruju, ze tym ze su castice tak male, dochadza k pomalejsiemu opotrebeniu lebo z pneumatiky sa oddeluju mensie castice ako u beznej zmesi. V mikroskopickom meritku je tak plocha pneumatiky rovnejsia, plynulejsia a ma lepsi kontakt s vozovkou.... to ano, ale len v pripade ze vozovka je totalne plocha a nema "dierky" ako su napriklad v beznom asfalte. V beznej prevadzke sa teda tato vyhoda akosi "anuluje" :D ale marketingovo skvely tah :D (tym ale nehovorim ze TT je zla guma, to iste nie)
ale ovela vacisa odrbavka existuje v kremoch, kozmetike a inych oblbovacich oblastiach. Tam je to sama "(o)nanotechnologia" :D

Presne tak ako hovoríš, marketing je ozaj silný nástroj :D

To existuje zo všetkým, tie sealanty ktoré nazývajú sú úplne bežné sealanty akurát majú prezívku nano, podobne je to aj s tými pigmentovými pastami, nikto to ešte nedokázal, že je to super, ale ajtak, ako je možné, že niečo čo dáš na lak potom zotrieš a mikro vrstva ti zafarbí lak, samozrejme ďalšia hlúposť :D

Takto by sme mohli pokračovať až do nekonečna, ešte aj krmivá pre ryby obsahujú údajne "zaručené" zmesi ktoré prinútia rybu žrať atď :D Vyhodíš za krmifko cez 10€ a chytíš hovno, ale zasa je to ten marketing :D
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

salat

Streda, 21. Septembra 2011, 21:26

moje domace "minidetailing" centrum :D

cital som si informacie z obalu Autoglym HD Wax a chudatko model zo skrinky mi akurat padol pod ruku :) tak som mu navoskoval kapotu :mrgreen:

nie, nebojte, este mi nedrblo, ale sranda musi byt....

PS- na dotyk je to obrovsky rozdiel, hladucke, vonave... uz sa neviem dockat kedy bude moje auto rovnake :D

xIMG_0430.jpg

xIMG_0432.jpg

xIMG_0434.jpg

xIMG_0436.jpg
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

lovebmw
Auto: BMW
Kraj: Prešovský

Streda, 21. Septembra 2011, 22:20

:D tak ty si iny maniak =D>

minco
Autor témy

Sobota, 24. Septembra 2011, 02:40

Tak HD dávať na model auta :DDD

Neboj, kvapky keď ti bude pršať budú padať dosť dlho dole z kapoty :D

Inak mal by si si ho dať vybrúsiť, lak myslím, lebo môžeš ho mať časom poškrábané, vieš ako, občas pôjdeš na nákup, niekto ti ho dverami ťukne a tak :DDD
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

kačo
Auto: OOOO A6 3.0TDi
Kraj: Žilinský

Sobota, 24. Septembra 2011, 07:59

ja si v Martine davam do CAR-IN detailingu ... zatial som iba umyvat nechaval + interier, na detailing nebol cas, ceny OK
Pouzivaju DJ, AutoGlym ...
E36 325 TDS (ex)
E46 MT-330CI (ex)
E46 M3 (ex)
E70 X5 35d (ex)

OOOO A6 C7 3.0TDi quattro avant

minco
Autor témy

Sobota, 24. Septembra 2011, 15:34

kačo napísal:
ja si v Martine davam do CAR-IN detailingu ... zatial som iba umyvat nechaval + interier, na detailing nebol cas, ceny OK
Pouzivaju DJ, AutoGlym ...

Tak vieš ako, detailing nemôžeš robiť s Turtlewaxom :DDD
Dodo, autoglym a Meguiar a swisswax sú asi naj veci čo u nás bežne dostať...
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

salat

Sobota, 24. Septembra 2011, 21:03

minco napísal:
Inak mal by si si ho dať vybrúsiť, lak myslím, lebo môžeš ho mať časom poškrábané, vieš ako, občas pôjdeš na nákup, niekto ti ho dverami ťukne a tak :DDD

no jasne, poslem ti ho postou na vylestenie :D ale skor ako parkoviskovy lisaj tento modelik schyta od nasho maleho, co ma 7 mesiacov a veeeelmi rad sa po baworaciku zahana :D
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

jararak
Auto: skodofka 120l

Sobota, 24. Septembra 2011, 21:40

Preco ne korytnackou?detailing je o tom dostat kazde smietkoz auta a ci ku vysledku dojdem ag, dj alebo h2o s jarou je uz len cesta, cistota je ciel.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 225 neregistrovaných