... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
SnipE_88 napísal:celkom zaujimave citanie len nechapem ako moze zvysit oktanove cislo???
PetiE34 napísal:WoW toto je asi najlepsia tema na fore zaujimava zabavna a vsetko proste pecka.
Precital som celu temu od_zaciatku a dost ma to zaujalo s tým vodikom. Dopredu hovorim nejdem to skusat!!! Ale vidim v tom dajaku sancu zeby to mohlo aj fungovat.
Nie_som ziaden (hovori sa ziadny) nagelovaný gymnazista co nahana sialene sny som mechatronik kto nevie co to je nech halada (pise sa hlada).
Premýslal som to s tým vodikom ako_by to mohlo fugovat . Dostat vysoke striedave napätie do tej hovadiny co vyvija vodik nie_je problem takze prevodnik DC/AC existuje mal_som ho aj v ruke, energia na napajanie nieje problem lebo alternator nenabija v_kuse, regler ho odpaja, tesnost sa da vyriesit tým ze podtlak ktory vyvija motor bude v celej sustave takze vodik nema sancu ujst motor ho nasaje .
Ale co dalej??? V dieselovom motore je vysoka kompresia vodik bude vybuchovat prilis skoro pred hornou uvratou piesta = detonacne spalovanie, mensi vykon, velke opotrebenie klukoveho mechanizmu motora
V benzinovom mozno nebude detonacne spalovanie na 80% bude ?aco s predzapalom , tvorenim zmesi a vsetkým ostatným velmi tazko vyresit
V benzinaku to mozno bude fungovat mozno to znizi spotrebu ale podla mna dodrbe motor.
PetiE34 napísal:stou elektrolizou je to pravda sriedavim prudom to nepojde . Len tu niekto spominal ze ne exiztuje DC/AC prevodnik. Tieto vecicky aj keby tak lenn na plynný vodík, pocas jazdy vyrobit kvapalni toby bolo velke boooooooooom a kopa srotu.
BMino : Tak sory za toho nagelovaneho gymnazistu ale tuje vydno rozdiel gymnazista aspon vie pravopis![]()
![]()
![]()
![]()
SnipE_88 napísal:veru stretol som jedného chlapa ( pri prihlasovaní auta:-D ) ktorý to mal namontované v chrysler voyager tuším. Vravel že naozaj to znížilo spotrebu, akurát že mu do roka odišli dva alternátory, kôli veľkému odberu tohto zázraku.
pripomínam že to bol cudzí človek takže netuším či vravel pravdu.
inak aj ja som mechatronik (momentálne)