... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

auto111
Kraj: Trnavský

Re: IT Poradňa PC Error

Utorok, 12. Novembra 2013, 08:18

Odkial vies ze sa ten Seasonic (pomerne skoro) odporuca ??

Co sa tyka HDD ja to mam vyriesene podobne ako ty - zaklad je nekupovat 5400 otackove HDD (kvoli pomalosti).

Ten hybridny HDD neplanujes ??

Lebo ked chces SSD na system pouzitelna resp. kupitelna kapacita za prijatelne peniaze je 160GB az 200GB co je na bobtnajuci (predpokladam) Windows 7 /8 + programy ako napr. Office nie je az tak nekonecna kapacita.

Užívateľov profilový obrázok
j.matrix
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Utorok, 12. Novembra 2013, 09:23

nikto nepise ze sa pomoerne skoro odporuca :) ale zivotnost aj kvalitneho zdroja je podla mna otazna a zavisi od toho ako casto pouzivas pocitac, ako casto je v zatazi atd.

hybridnemu disku by som sa vyhybal, je to viacmenej novinka a zivotnost je otazna, kedze cast ssd je mala a bunky maju obmedzeny prepis.

pred pol rokom som kupoval ssd crucial 256gb za 180€. Na system a par najcastejsie pouzivanych hier a programov je to dostatocna velkost. Samozrejme pravidelne sa zide pustit cistenie disku aby bol co najmenej zaplneny a zbytocne sa neopotrebovavali stale tie iste bunky.

Na data klasicky disk ako pise pezot.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Utorok, 12. Novembra 2013, 09:47

seasoniku sa neboj, pouziva kvalitne kondenzatory.. pokial ho nebudes teplotne pretazovat, tak vydrzi este hodne dlho..

co sa tyka SSD, tak ja mam corsair 128GB, mam tam system + office + adobe veci a nemam ani polovicu zaplnenu.. co je stale ideal pre SSD.. pokial sa nepouziva kryptovanie disku, tak sa nema coho bat a ten disk stoji cca 110e ..
zaroven potvrdim, ze SSD bola asi najlepsia invseticia co som mohol kedy spravit..
ziadne hybridne disky by som nekupoval ako spominal vyssie.. mala kapacita a velmi caste opotrebenie buniek v SSD casti.

Pežot

Utorok, 12. Novembra 2013, 12:46

Nie, nerozmyslal som nad hybridom a ani nechcem. Momentalne mam 80gb part na disku pre Win a musim povedat, ze ho udrzujem v dobrej kondicii ... max. 45GB. Pravidelne cistenie a bohato staci, cize 128gn SSD musi vystacit.

Co sa tyka zdroja napisal som, ze mu dam este dva roky. Kedze u mna ide komp aj 14-16 hodin denne. A nepredpokladam, ze je stavany na dozivotie.

j.matrix

Utorok, 12. Novembra 2013, 14:05

vsetky komponenty (aj auta :)) su stavane na dozivotie :) ale svoje :mrgreen:

auto111

Utorok, 12. Novembra 2013, 16:16

OK tak nejdem uz nikoho presviedcat k hybridnemu HDD. :wink:

Len upresnim ze SSD v hybridnom HDD je cache cize sa tam nic nezapisuje natrvalo a keby aj ta SSD cast odisla o data majitel nepride.

Nadhodim zakernu myslienku: Co ak odide "plnohodnotne" SSD ? :-k

K zdrojom - bol dost poctivy rozbor zdroja Seasonic na http://www.diit.cz . Dokonca islo o lacnejsi model (OEM) a ozaj tam nic neobabrali (suciastky, navrh a pod.) - narozdiel od zvucnej konkurencie ...

P.S.:

j.matrix: vsak Pezot pise o pomerne skorom odporucani sa jeho Seasonicu (za 2 roky co nie je vela).

ice.blade: Dik za podporu :thumbup:
Naposledy upravil/-a auto111 v Utorok, 12. Novembra 2013, 16:23, upravené celkom 1 krát.

ice.blade

Utorok, 12. Novembra 2013, 16:19

5400rpm 2tb disk s ssd cache je aj napriek 5400rpm dostatocne rychly ako bezne ssd s tym ze mas megaplac a nezaplatis za to 600 eur

Pežot

Utorok, 12. Novembra 2013, 16:35

Lenze som pisal, ze uz 3 roky toci :D takze 5 rokov je na zdroj dost, nie? :)

A ked odide SSD? Tak pridem o Windows :)

Hybridom neverim moc proste :) nechcem vsetko novinky.

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 12. Novembra 2013, 16:45

auto111 napísal:
Nadhodim zakernu myslienku: Co ak odide "plnohodnotne" SSD ? :-k

Vtedy sa stane presne to isté ako keď odíde obyčajný HDD :D

Mne v jednom PC plnohodnotný SSD odišiel, ale nie tak, že by odišla flash-ka, ale skrátka umrel. Po zapnutí PC išiel vždy pár minút normálne a potom vydochol.
Riešil som to presne rovnakým spôsobom ako keby to bol normálny HDD - dal som ho na reklamáciu. A keďže som mal obavu ako dlho bude trvať vybavovanie reklamácie a nechcel som byť niekoľko týždňov bez PC, tak som do neho ako provizórium dal 10000 otáčkový disk (jednalo sa o systémový disk), čo bola asi trochu chujovina, lebo SSD disk sa mi vrátil vyreklamovaný behom 1 týždňa. PC sa mi už nanovo nechcelo preinštalovávať, jednak z časových dôvodov a druhak kvôli tomu že po čase som zistil že 90GB systémový disk sa mi zdal malý.
Takže odvtedy mám doma jeden nerozbalený 90GB SSD disk ( OCZ Agility ) a nadávam aký je ten WD Velociraptor pomalý. Bohužiaľ som si na tú pomalosť nezvykol, keďže krátko na to som kúpil notebook so SSD diskom, ktorý mi pripadá byť ešte rýchlejší než ten desktop. Jediné pozitívum je to, že s tým SSD diskom sa mi odmietalo PC prebrať zo standby režimu - vždy to skončilo na BSOD - a s normálnym HDD tento problém nemám.

Ak by mal niekto záujem o ten nerozbalený SSD disk, ozvite sa.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

ice.blade

Utorok, 12. Novembra 2013, 16:52

Pežot napísal:
Lenze som pisal, ze uz 3 roky toci :D takze 5 rokov je na zdroj dost, nie? :)

A ked odide SSD? Tak pridem o Windows :)

Hybridom neverim moc proste :) nechcem vsetko novinky.

neodides lebo ziadne data nemas ulozene v ssd ale su to data ktore pracuju s pamatou... ak das nieco ulozit ulozi ti to na pozadi na otacajuci sa disk...

auto111

Utorok, 12. Novembra 2013, 16:57

Da sa povedat ze aj tie najstrasnejsie zdroje (ak ich nepretazujes) vyzdrzia tie 2 roky prevadzky bezproblemov.

A (tvoj) Seasonic je postaveny RADOVO lepsie - cize tie suciastky v nom nie su toho druhu, aby vydrzali povedzme 2,5 roka (resp. inu nazvem to planovanu dobu) a potom aby zdroj odisiel ...

Ked odide SSD tak prides o Windows, plno nastaveni, mozno aj maily (zalezi ako to mas nakonfigurovane). Este potencionalne prides o vacsie prachy v porovnani s (hybridnym) HDD. :wink:

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 12. Novembra 2013, 17:15

mexican napísal:
Ak by mal niekto záujem o ten nerozbalený SSD disk, ozvite sa.

Som kupoval pred mesiacom!!! :(
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Pežot

Utorok, 12. Novembra 2013, 17:42

Auto111 na mojom domacom hracom pocitaci? :D neviem no :)

Nieco to vydrzat musi ;)

j.matrix

Utorok, 12. Novembra 2013, 20:06

tak hadam netreba zdoraznovat ze treba data pravidelne zalohovat, nielen si nechat zalohovat na nsa server 8)

idealne je nahodit si win a vsetky programy na ssd a potom urobit image disku na nejaky externy disk a v pripade potreby to mas za par minut obnovene.

kedze vacsina ma asi na chrome google ucet tak zalozky, historia a vsetko je synchronizovane takze clovek v podstate nema o co prist ak si na plochu vsetko neuklada :mrgreen:

obcas je asi dobre skontrolovat ako je opotrebovany ssd disk. Ale predpokladam ze pri beznom pouzivani by mal vydrzat tri roky bez problemov.

Keby sa nieco stalo s obnovou dat je to z neho horsie ako z magnetickeho disku...

BMWslav
Auto: F22 M235i
Kraj: Košický

Štvrtok, 14. Novembra 2013, 17:58

POTREBUJEM POMOC

Zmizli mi subory v jednom adresary/priecinku

jedna sa o .docx subory
Z nicoho nic mi zmizlo cez 200 suborov (faktury) aj zalohy co boli v tom priecinku a ostalo tam len par suborov spred 2 mesiacov. Ked som skusal nakopirovat do toho priecinku subory zo zalohy, tak mi ale vyhodilo ci chcem prepisat subory, cize sa to sprava ako by tam boli. No priecinok ma iba par kB (tych zopar suborov co tam su) namiesto povodnych +- 10MB

Skusal som prehodit disk (USB disk) na druhy pocitac, spravalo sa to rovnako. Ked som skusil prekopirovat subor zo zalohy, a prepisat ten neviditelny subor tak zmizol.

Vie mi niekto pomoct ako obnovim tie data? Lebo zalohu mam tyzden staru, a tyzden zivota je dost...
Aktual: F22 235i

Ex E92 335xi
Ex E46 330i
Ex E46 316Ti
Ex E36 316i

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 232 neregistrovaných