... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 35
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Kraj: Bratislavský

Re: IT Poradňa PC Error

Nedeľa, 27. Januára 2013, 00:38

mikrotik 750G sa mi vala pod postelou... mikrotiky niesu zle, daju sa neobmedzene konfigurovat ale konkretne 750G ma slaby dosah, osobne by som ajstak kupil linksys a dal don ddwrt

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4

Nedeľa, 27. Januára 2013, 08:21

Avenger napísal:
V najblizsiej dobe budem riesit router lebo mam len G- ckovy d-link s ktorym som spokojny ale ako mam tablet som hodne casu na wifi tak chcem plne vyuzit rychlost netu.

Si si naozaj isty ze ta brzdi standard wireless-G? :D Lebo ten podporuje 54Mbit/s co je 6.75MB/s co predstavuje staihnutie jednej beznej MP3 ktora ma 3MB do tabletu za 0.4s co mi pride velmi rychle, o nacitani www ani radsej nevravim.

auto111
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 27. Januára 2013, 08:59

//Mpower - WLAN ma (poviem to zjednodusene) velku reziu tzn. ked mas 54Mbit to neznamena ze mas realnu prenosovu rychlost 54Mbit.

Dokonca aj ked mas Nkovy standard, da sa povedat ze rychlost povedzme 150Mbit cez WLAN je realne pomalsia nez 100Mbit cez kabel.

fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 27. Januára 2013, 11:01

wifi by bola super....keby bola cez kábel :smile:

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Nedeľa, 27. Januára 2013, 12:35

Tak tak viac ako 15mbit/s som z toho nedostal ... Cez wifi mi stahuje max 1.2 mega za sekundu ... Urcite je to postacujuce ale tak preco nevyuzivat potencial netumked mozem... Navyse uz len zasrany youtube mabvidea velke jak svet kde sa vyssia rychlost oplati....

G mozno 54 da ale tak na pusti alebo v protiatomovom kryte.
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Nedeľa, 27. Januára 2013, 13:00

netreba zabudat ze standard WIFI je len half duplex, = 54Mb/s = 6.75MBs/2 = 2.375MB/s co pri QOS robi cca 2.8MB/s aj to len v idealnych podmienkach, realne tak 2.3-2.5MB/s , za predpokladu ak mas na WIFI len jedno zariadenie..

Avenger

Pondelok, 28. Januára 2013, 19:16

To mi je jasne ale aj so zapnutym QOS mi to viac ako 1,2 netaha podotykam ,ze cez platene servervy kde cez ethernet nemam problem plnou rychlostou tahat...

Neviem Ice_blade co povies na tento... http://www.i4wifi.cz/rb751u-2hnd-32-mb- ... d2248.html 802.11N (300) , gigabitove porty jeden s podporou poe v com vidim velku vyhodu a ma dve integrovane anteny 2x2dbi a kebz to bolo malo ma aj koncovku pre externu antenu a sa naserem a najebem tam smerovu 24db ked to bude malo a budem si na nu vesat pradlo:D
---------------
-----------------
Doska na cibulu

fox1k
Auto: BMW

Pondelok, 28. Januára 2013, 19:50

Avenger napísal:
To mi je jasne ale aj so zapnutym QOS mi to viac ako 1,2 netaha podotykam ,ze cez platene servervy kde cez ethernet nemam problem plnou rychlostou tahat...

Neviem Ice_blade co povies na tento... http://www.i4wifi.cz/rb751u-2hnd-32-mb- ... d2248.html 802.11N (300) , gigabitove porty jeden s podporou poe v com vidim velku vyhodu a ma dve integrovane anteny 2x2dbi a kebz to bolo malo ma aj koncovku pre externu antenu a sa naserem a najebem tam smerovu 24db ked to bude malo a budem si na nu vesat pradlo:D

a vrabce ti budú padať okolo domu :smile:

Borisss

Pondelok, 28. Januára 2013, 19:52

A narastie ti druha hlava :mrgreen:

Avenger

Pondelok, 28. Januára 2013, 20:24

Budem si s tym obed zohrievat :mrgreen:
---------------
-----------------
Doska na cibulu

auto111
Kraj: Trnavský

Pondelok, 28. Januára 2013, 20:36

No skor sa ohreje a uvari vsetko naokolo aj mozog :lol:

ice.blade

Pondelok, 28. Januára 2013, 21:31

na zohrievanie mikrovlnami je dobre satelitne sito :) inak to RB vyzera dobre ale stale by ma odradzalo ze to nema pevne SMA konektory ale zas cez pigtaily si narves co len chces :) inak dnes mi prisiel ten maly TP-Link s ddwrt firmware, 150mbps vo velkosti cigaretovej krabicky, dosah to ma slusny na to ze je to taka mala kocecka, napaja sa cez USB port a to hlavne ze moze byt ako AP aj ako client, nezavadza a naozaj funguje :D este skusim ci to ma POE

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw

Streda, 13. Marca 2013, 08:39

ahojte...ma tu niekto skusenosti s programom website x5?potreboval by som poradit...

pelo
Auto: e39 520i saloon

Streda, 13. Marca 2013, 10:12

Jeden zatracuje TP-link a druhy odporuca D-link...no pekne veci sa tu clovek dozvie :lol:
Moje doterajsie skusenosti s routrami:

D-link
-sracka, ci od T-comu s ich firmware alebo kupene v Ageme, furt to bola sracka. Najprv obycajny D-link ADSL router bez wifi, pravidelne sa odpajal od netu a navyse mal vo zvyku sa raz za cas zrestartovat do vyrobnych nastaveni. Toto iste predvazali aj ine routre od D-link, co mali znami, vsetky sa z casu na cas zrestartovali...potom som upgradoval na D-link s wifi dsl-2461, rovnake problemy ku ktorym sa pridalo este aj nestabilne wifi. Super fungovalo aj NAT, otvoril som povezme porty 9000-9010, router sa tvaril, ze to v pohode zozral, ale ked som to overoval zvonku, tak z tychto portov boli otvorene mozno 3 aj to nahodne na preskacku.

Asus
-mal som len ADSL modem na USB, stale sa odpajal nielen z linky ale aj z USB.

Linksys
-ten som nemal doma, ale v robote sme sa trapili s jednou takou mydlovou skatulou, bol to len obycajny switch, ziadna konfiguracia, nic. Bezna komunikacia medzi PC fungovala v pohode, ale nedalo sa cez neho pripojit na jednu EZS ustrednu. Dlho sme sa s tym trapili, potom kolega prehodil namiesto toho linksys nejaku inu mydlovu skatulu, tusim microtik to bol a ustredna sa pripojila. Dodnes nik nevie, preco to cez ten linksys neslo. Rackove switche Linksys zatial problemy nerobia.

Belkin N+
-ma skvelu vec a to USB port pre pripojenie disku a mal by fungovat v tomto pripade ako NAS. Skoda, ze to funguje len v manuali. Prenos je neskutocne pomaly a pri pokuse tlacit don zalohu (176 suborov, 521MB) pravidelne mrzol, nielen ako NAS, ale zmrzol cely router. Tak som to prestal pouzivat. No a teraz mu zas jeblo v bedni a v intervaloch 7-10 minut v nom vypadava DNS. Bol na reklamacii s vysledkom "zavada sa neprejavila". Cize ho odnesiem naspat do servisu s prijemnym listom pre toho "technika," ktory to riesil. Co som nasiel na nete, tak je to casta zavada tohto Belkinu. Takisto nie vzdy updatuje zaznam v DDNS, takze sa k nemu potom neda pripojit z WAN.

Zyxel
-mal som ADSL router od nich, celkom sikovny ale dost neprehladna konfiguracia, hlavne co sa NAT tyka nebolo uplne jasne, co je vlastne vonkajsi a co vnutorny port. Ale dalo sa, nejake problemy s nim neboli, akurat raz sa restartol po vypadku napajania do default nastaveni.

TP-link
-pouzivam 2 ADSL routre 2960nb. Zatial s nimi nebol absolutne ziadny problem, ked opomeniem wifi, ktora je u nas neskutocne zarusena s tymi vyjebanymi antenami, co maju na kazdom baraku okolo a casto meni kanal. DDNS funguje bez problemov, takisto NAT. Skusal som medzi nimi aj IPsec tunel a fungoval, akurat pouzivam DDNS, takze sa to tym padom nedalo pouzivat, kedze sa overuje cez IP. Jeden uz teraz pouzivam v spojeni s tym Belkinom (ktory hodim po tom technikovi, co mi ho vratil ako funkcny) ako switch a AP, nie su s nim ziadne problemy. Kolega tiez presiel viacerymi znackami a uz ostal pri TP-link, pretoze s nimi nemal absolutne ziadny problem, bezne ich montuje klientom. Takisto wifi bridge je celkom dobra funkcia (len si treba vybrat spravny router, lebo tie jednoduchsie funguju iba s WEP, tie lepsie uz aj s WPA2-PSK), kedy predlzi dosah wifi s jednym SSID a aj v tomto mode pracuje ako bridge, takze sa do siete pripojim aj cez LAN. Vsetko, co som v tych routeroch kedy nastavil fungovalo ako malo, ziadne prekvapenia ako v pripade D-link. Nikdy sa ani sam nerestartoval a uz vobec ze by stracal nastavenia...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

pelo
Auto: e39 520i saloon

Sobota, 23. Marca 2013, 23:41

Vcera ma uz omrzel ten posrany Belkin N+, vobec sa nedalo pracovat, ked net vypadava kazdych 7 minut a treba restartovat router, cim sa to vyriesi na dalsich 7 minut...tak som zbehol do Agemu a kupil TP-link r600VPN a zabil rovno 2 muchy 1 ranou. Konfiguracia uplne easy, na moj vkus az moc, ale aj tak som teraz nemal tolko casu sa s tym hrat. Vsetko som ponahadzoval, a nakonfiguroval hlavne to, kvoli comu som ho kupoval - VPN. Skoda len, ze som si nevsimol, ze VPN server ma len PPTP, IPsec ma tento konkretny router len na tunelling LAN-to-LAN (IPsec client-to-LAN ma az model r6020) ale nevadi, je to len jedna z vrstviev zabezpecenia a do buducna ho mozem vyuzit na prepojenie kancelarii, keby bolo treba (skusim to prepojit s ADSL routrom, ktory ma tiez IPsec tunel, ci to bude fungovat).

Funguje uplne dokonale, linku drzi stabilne, mierne sa zvysila aj priepustnost oproti Belkinu. VPN takisto drzi, dokonca aj ked sa pripojim cez GPRS (miesto s velmi slabym pokrytim signalom). Zatial som fakt spokojny a ostavam pri tejto znacke aj nadalej.
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 35

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 217 neregistrovaných