... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
boborjelotor napísal:a to je lepsi zazitok hrat to hned po polnoci, nez sa na to vyspat a pustit to rano?kundy zverejnuju timetable pre regiony, kedy releasnu v ktorom regione fh5, pre nas to malo byt o polnoci...no ale nie ked mas steam, tam to bude o polnoci US EST,
spekillant napísal:klucovy aspekt je to "vyspat", sezona insomnie, 2,5 hodiny denne, ako rybicka...a to je lepsi zazitok hrat to hned po polnoci, nez sa na to vyspat a pustit to rano?
spekillant napísal:Jasne, skutocnym vitazom je 12600K ktore realne podava lepsie vykony (pun intended) ako drahsie 5800X. S DDR4 vs DDR5 to je take osemetne, DDR5 je drahe lebo je nove, cize dobry kit DDR4 bude ovela vyhodnejsi ako DDR5, ale zas kupovat DDR4 teraz.. ked je jasne ze smeruju do silikonoveho neba rovnako ako DDR2 ci DDR3 je tak trochu kokotina. Treba pockat kym sa dostupnost DDR5 zlepsi a potom skocit na bandwagon. Ber to aj tak ze je novy socket, v ktorom raz budu fungovat pravdepodobne aj procaky 13600K/13900K (Q3 2022) a tie mozu/nemusia mat podporu DDR4. Inak mozes kludne k 8700K hodit RTX3080 a pokial hravas aspon 1440p budes v pohode.neviem to tu uz dohladat, ale kedze dnes padla NDAcka tak neviem odkial by to pablo vedel![]()
ale tak nevravim ze nie, mozno vytesnujem, spomienkovy optimizmus neplati u pablovych vyrokov.
Ja sa len vytesujem, ze i5 s nasobne vyssim vykonom, vyssim poctom jadier nez moja 4rocna 8700k stoji skoro rovnako, po mogbuku mozem spekilovat o novej zostave
pablohablo napísal:tak zatial som nesloval DDR5 ceny, ani aky je performance gain oproti DDR4, akurat to strasenie vysokymi cenami by mna zatial odradzalo ak by som staval komp. Plus sa pocita, ze aj DDR5 doska bude vyrazne drahsia, takze ono sa to celkom predrazi, a kvoli par percentam vykonu sa to niekedy neoplati. To radsej o rok-dva dosku a ram vymenit. Hlavne s tou i5 mi to ekonomicky nedava zmysel zatial.Jasne, skutocnym vitazom je 12600K ktore realne podava lepsie vykony (pun intended) ako drahsie 5800X. S DDR4 vs DDR5 to je take osemetne, DDR5 je drahe lebo je nove, cize dobry kit DDR4 bude ovela vyhodnejsi ako DDR5, ale zas kupovat DDR4 teraz.. ked je jasne ze smeruju do silikonoveho neba rovnako ako DDR2 ci DDR3 je tak trochu kokotina. Treba pockat kym sa dostupnost DDR5 zlepsi a potom skocit na bandwagon. Ber to aj tak ze je novy socket, v ktorom raz budu fungovat pravdepodobne aj procaky 13600K/13900K (Q3 2022) a tie mozu/nemusia mat podporu DDR4. Inak mozes kludne k 8700K hodit RTX3080 a pokial hravas aspon 1440p budes v pohode.
https://www.notebookcheck.net/Full-list ... 908.0.html
spekillant napísal:zle sa na to pozeras, ked predas 1080Ti na bazosi za 7 kill tak si len dalsich 8 kill daleko od RTX3080.tak zatial som nesloval DDR5 ceny, ani aky je performance gain oproti DDR4, akurat to strasenie vysokymi cenami by mna zatial odradzalo ak by som staval komp. Plus sa pocita, ze aj DDR5 doska bude vyrazne drahsia, takze ono sa to celkom predrazi, a kvoli par percentam vykonu sa to niekedy neoplati. To radsej o rok-dva dosku a ram vymenit. Hlavne s tou i5 mi to ekonomicky nedava zmysel zatial.
Dohram CBug2077 a pojde ta moja i7 na delid s vymenou ihs, a bude snad stacit. Ved hej 3080 som mal v plane pred rokom a pol, ked pozrem na alzu tak za 1500 dakujem neprosim
spekillant napísal:Si pozri co je skladom v obchodoch, a to uz mame vylozene vianocne kokotiny, a pochopis ze 1080Ti za 7 kill je este dobry deal. Za 6 kill mas na sklade tak akurat novu RTX2060 (nem Super) co je hodne slabe oproti 1080Ti.edit: tiez som nevyspaty a postujem kktiny
ja proste neverim ze by niekto 1080Ti za 700 kupil, to mi hlava nebere. Mat zopar stovak ktore teraz mozem utopit by som to mozno aj skusil, ale takto jebat.
spekillant napísal:a to je lepsi zazitok hrat to hned po polnoci, nez sa na to vyspat a pustit to rano?![]()
FH4 som ja cele odohral na klavesnici kedze s gaypadom neumim, a uplne dopohody, akurat na tych 400ps+ autach bez trakcnej uz to bolo o nervy hlavne v pomalsich zakrutach
pablohablo :
TLDR: i5-12600K je nobrainer, top cpu vykon/cena. Len o $10 drahsi nez 5600x, vykon o viac nez 30% vyssi oproti 5600x, spotreba podobna ako 5900x, teploty ako 5600x. Plus to ma iGPU co je dneska nice-to-have. Ak sa to sparuje s DDR4 doskou, tak to aj ako komplet cenovo vyjde dobre. Na gaming uplne najlepsie cpu dneska.
i9-12900K - monstrozna spotreba, teploty v zatazi pri produktivite pod 100stC, pri gamingu ok. Vykonovo nejako medzi 5900x a 5950x, takze ako celok uz nie az tak zaujimave. Ale ta i5 ma dostala, uplna jeba.
Ak som dobre pochopil, tak non-K modely budu mat obmedzenia vykonu PL1 - 125W, takze vykonovo budu na tom horsie, nez tieto K modely, kde PL1=PL2=241W
EDIT: ku grafom co si hodil, v komentoch sa objavilo toto : "The 5950x scores in cinebench r23 is way too low. Normal scores are 26-30k with pbo on with a nh15 air cooler. and 3600 cl16-16-16-16 ram". Plus herne benchmarky na Win11 napr pri CSGO ukazuju vyssie fps pre 5900x nez pre 5950x, nejak to zavana driver/scheduler problemami Win11.
Takze stale mi z toho vychadza, ze generacny pokrok je iba pri i5 vs 5600x, medzi i9 5900x 5950x je to +- vyrovnane, znama klasika kde intel nahana vykon vysokou spotrebou.
boborjelotor napísal:mas fakt znepokojujuce predstavy pri tychto character creatoroch#edit
a zabudol som na dolezitu ficuru dnesnej doby, cista inkluzia, mozte si vybrat zensku postavu s muzskym hlasom a vybrat si pronouns he, she, they... a vybrat si protezu, no shit, tak ja mam ceckatu zensku co ma obe ruky aj nohy protezy, crash test dummy
pablohablo napísal:zas pravda, 2060 za 600 je teda obr kokotinaSi pozri co je skladom v obchodoch, a to uz mame vylozene vianocne kokotiny, a pochopis ze 1080Ti za 7 kill je este dobry deal. Za 6 kill mas na sklade tak akurat novu RTX2060 (nem Super) co je hodne slabe oproti 1080Ti.
pablohablo napísal:zle sa na to pozeras tyzle sa na to pozeras, ked predas 1080Ti na bazosi za 7 kill tak si len dalsich 8 kill daleko od RTX3080.