Piatok, 22. Decembra 2017, 16:40
Nie som si celkom istý, že či zrovna henten bazmek je použiteľný na tajmleps. Mne to pripadá, že sa to pohybuje konštantnou rýchlosťou a nie v krokoch.
Keď chceš fotiť tajmleps, tak potrebuješ aj aby sa to synchronizovalo s foťákom. Cez deň by to možno nemuselo vadiť, ale za súmraku resp. večer keď potrebuješ dlhšie expozičné časy, tak by kontinuálny pohyb bol nežiadúci.
Keď chceš nejaký solídny slider na tajmleps, tak tie stoja násobne vyššie sumy. Odhliadnuc od toho ja moc veľkú dôveru v hentaké peťkorunové hračky nemám.
Možno na začiatok ak chceš tajmlepsy niečim oživiť, tak si kúp bazmek, ktorý vie robiť rotáciu.
napr. Alpine Labs Radian
alebo eMotimo
alebo Syrp Genius
alebo Edelkrone
alebo nejaký komplexný systém od Dynamic Perception - tí majú pekný stavebnicový systém. Napr. si poskladaj slider s dvojosým rotátorom a môžeš za to vyjebať pár tisíc eurorupií.
Ja by som hentaký lacný kokot nekúpil ani len na vyskúšanie. Možno na video by to bolo použiteľné ale na tajmleps skôr nie.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11
Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.