... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Wincik
Auto: BMW 325 TDS
Kraj: Žilinský

Re: Driftovanie na parkovisku

Štvrtok, 13. Decembra 2012, 21:51

čo načo ?...načo som urobil hodiny ? :D zastal som akurát na okraji parkoviska...tak som tam dal dvojku a otočil sa dokola...len tak..pre zábavu

Užívateľov profilový obrázok
slevin
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 13. Decembra 2012, 21:52

:mrgreen:
Prílohy
3511a96ade0b60_full.png
3511a96ade0b60_full.png (85.32 KiB) 1285 zobrazení
M36R
F11 525xd
next car: radical sr3
skr 2:33.847 onboard

Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 13. Decembra 2012, 21:57

Aj takto sa objavuju pretekarske talenty :mrgreen:
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

Borisss

Piatok, 14. Decembra 2012, 01:27

Ano, mozu ti dat pokutu. Ako spomenul maiki, minimalne za neprisposobenie jazdy povahe a stavu vozovky, no urcite sa tam da najst nieco viac.
Od 50€ vyssie =D>

Je to v pohode, vysalit sa v zime, vsak na to je :mrgreen: , len to proste chce bud naozaj prazdne parkovisko, alebo nejaku cestu, ktora nikam nevedie a nikto tam nejazdi, pripadne ist fakt v noci. My sme tak bezne chodili cez vikend o 12 v noci a vratili sa domov o 7 rano :mrgreen:

minco
Auto: BMW E46 330ci

Sobota, 15. Decembra 2012, 19:57

Keďže sme z Oravy, takže snehu tam máme viac než dosť...

Policajti zatiaľ nikdy nemali nič proti, maximálne keď sa pridal k šmýkaniu nejaký debilko so znakom H na kapote a začal svojím zvukom svojej starej 1,6tky budiť všetkých ľudí naokolo, tak prišli a zobrali mu techničák :D

Inak väčšinou povedia, nech nerobíme hovadiny, že sa môže niečo stať. Hold iný kraj, iný mra (pravdepodobne)
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW
BMW E46 320d 110kW Touring - ex ale nadohlad
BMW E46 330ci 170kW - moja nová fesanda

Ako sa hovorí, k dobrému sa dobre vracia :)

majro
Auto: e36 328i limo LSD

Nedeľa, 16. Decembra 2012, 01:44

Borisss napísal:
Ano, mozu ti dat pokutu. Ako spomenul maiki, minimalne za neprisposobenie jazdy povahe a stavu vozovky, no urcite sa tam da najst nieco viac.
Od 50€ vyssie =D>

Je to v pohode, vysalit sa v zime, vsak na to je :mrgreen: , len to proste chce bud naozaj prazdne parkovisko, alebo nejaku cestu, ktora nikam nevedie a nikto tam nejazdi, pripadne ist fakt v noci. My sme tak bezne chodili cez vikend o 12 v noci a vratili sa domov o 7 rano :mrgreen:

skor by som povedal, ze v tej noci beha viac policajtov, ako cez den.. napr. ja som minuly rok sa bol previest naa parkovisku lidl, a do 1-2 minut tam dosli policajti, tak som hned pekne ja-nic-ja-muzikant odisiel :D cez den pokial niesu auta, tak si myslim, ze ta nebudu za to zjebavat a isto maju aj nieco dolezitejsie na robote ako zjebavanie za prkotiny.. aj ked na slovensku je vsetko mozne..
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

Risho_21
Auto: BMW E36 318i LPG
Kraj: Košický

Nedeľa, 16. Decembra 2012, 14:00

noo u mňa by nepochodili.
at 1 - V zákone nikde nieje definované, čo je to šmyk
at 2 - v sadzobníku pokút nieje definovaná pokuta za neprispôsobenie stavu a povahe vozovky
at 3 - na ceste pokiaľ nepresahujem pruhy a vleziem sa do pruhu tak by tiež nepochodili
at 4 - musia mať kamery na dokázanie
at 5 - mohli by dať pokutu za rušenie nočného kľudu vytáčaním motora - ale nech zoberú merák na meranie hluku a potom nech si vyskakujú.

stačí sa týmito bodmi ohradiť a policajti spapajú pelé...
Ex BMW E39 523iA 98" Cosmoschwarz
Ex BMW E39 540iA 98" Kashmeerbeige

auto111
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 16. Decembra 2012, 14:36

Risho:

v bode 4 nemas pravdu - kamerovy zaznam vobec mat nemusia - policajti su verejnymi cinitelmi takze ich svedectvo ma vacsiu vahu - specialne ak su dvaja (2 svedectva voci tvojmu).

Risho_21
Auto: BMW E36 318i LPG

Nedeľa, 16. Decembra 2012, 15:03

to už bolo, od júla 2012 musia mať na všetko kamerový záznam, darmo že je verejný činiteľ, už to neplatí, lebo ak budeme sedieť v aute dvaja tak je to dvaja proti dvom a je to nedokázateľné. Mám to od policajta z DI tak mi to rovno povedal. Slovo policajta už nieje to čo bývavalo, takže stále sa držte tých bodov.
Ex BMW E39 523iA 98" Cosmoschwarz
Ex BMW E39 540iA 98" Kashmeerbeige

auto111
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 16. Decembra 2012, 16:14

O tom dost pochybujem.

Je sice pekne ze ti to povedal policajt z DI, no neverim ze je to zaväzne resp. sa to dodrzuje.

Pokial viem policajti nemaju kamery a navyse by museli potom kamerou zaznamenat vsetko (inak by povinny zaznam iba u riskantnej jazdy nemal zmysel) - rutinne cestne kontroly, kontrolu podozrivych vozidiel (dokaz o zlom tech. stave), kontrola podozrivych osob (opiti/sfetovani vodici) a pod.
Naposledy upravil/-a auto111 v Nedeľa, 16. Decembra 2012, 16:39, upravené celkom 1 krát.

Borisss

Nedeľa, 16. Decembra 2012, 16:18

Trebalo by to vyskusat v praxi.

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov

Nedeľa, 16. Decembra 2012, 17:44

Risho_21 napísal:
noo u mňa by nepochodili.
at 1 - V zákone nikde nieje definované, čo je to šmyk
at 2 - v sadzobníku pokút nieje definovaná pokuta za neprispôsobenie stavu a povahe vozovky

Pozri si tohtorocny sadzobnik pokut, je tam paragraf 16 za 60 eur:

Neprispôsobenie rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam
vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky
a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať

Oni nemusia dokazovat, ci to bol smyk alebo nie. Skratka ta zastavia a medzi vami troma bude jasne, ze ty si santil a oni ta videli. Ponuknu ti pokutu. Ty nemusis suhlasit, pojdes na spravne konanie. Ked budes nadporucikovi sympaticky, len ti dohovori (lebo nie je zaznam, drift treba subjektivne posudit).
Ked mu budes nesympaticky, bude mu jedno, o com tocis a posle ta domov s vyssou pokutou.
Mozes sa odvolat, ist na sud, ale sranda to nebude, mozno ti to zapisu do papierov a zasvieti im to zakazdym, ked ta niekde zastavia behom najblizsich 3 rokov..

minco
Auto: BMW E46 330ci

Nedeľa, 16. Decembra 2012, 18:57

No a práve tu je zaujímavá vec. Rozprával som sa s kamarátom právnikom, ktorý tvrdí, že v tomto prípade veta neprispôsobenie rýchlosti blabla... znamená, keď nabúraš, čiže šmýkať si môžeš koľko chceš kým ťa nevyseká. Zákon podľa neho neurčuje akým štýlom máš jazdiť...

Bum da tss...

Le Gend napísal:
Pozri si tohtorocny sadzobnik pokut, je tam paragraf 16 za 60 eur:

Neprispôsobenie rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam
vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky
a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať

Oni nemusia dokazovat, ci to bol smyk alebo nie. Skratka ta zastavia a medzi vami troma bude jasne, ze ty si santil a oni ta videli. Ponuknu ti pokutu. Ty nemusis suhlasit, pojdes na spravne konanie. Ked budes nadporucikovi sympaticky, len ti dohovori (lebo nie je zaznam, drift treba subjektivne posudit).
Ked mu budes nesympaticky, bude mu jedno, o com tocis a posle ta domov s vyssou pokutou.
Mozes sa odvolat, ist na sud, ale sranda to nebude, mozno ti to zapisu do papierov a zasvieti im to zakazdym, ked ta niekde zastavia behom najblizsich 3 rokov..
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW
BMW E46 320d 110kW Touring - ex ale nadohlad
BMW E46 330ci 170kW - moja nová fesanda

Ako sa hovorí, k dobrému sa dobre vracia :)

ice.blade

Nedeľa, 16. Decembra 2012, 20:06

mas jazdit tak aby si nikoho neohrozil alebo neobmedzil, to ze sa smykas moze policajt brat ako vsobecne ohrozenie a si zas na zaciatku... hadat sa mozes ale policajt s tebou bude moct vzdy zamavat

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov

Nedeľa, 16. Decembra 2012, 20:47

minco napísal:
No a práve tu je zaujímavá vec. Rozprával som sa s kamarátom právnikom, ktorý tvrdí, že v tomto prípade veta neprispôsobenie rýchlosti blabla... znamená, keď nabúraš, čiže šmýkať si môžeš koľko chceš kým ťa nevyseká. Zákon podľa neho neurčuje akým štýlom máš jazdiť...
Bum da tss...
Tvoj kamarat pravnik ma pravdu, ze to "neprisposobenie" musi mat hmatatelny dosledok, ale nemusi to byt iba naburanie. Staci, ze clovek dostane smyk a vyleti z cesty a uz moze dostat pokutu. A ked v dosledku driftu ostanes stat krizom cez vozovku, prip. inym spsobom, ktory sa nezlucuje s plynulou cestnou premavkou, pokuta ma opodstatnenie.

V sadzobniku pokut je napr. doslova toto:

§ 9 Spôsob jazdy
ods. 2
1. Jazda po krajnici, s výnimkou zastavenia a státia alebo pri obchádzaní a vyhýbaní sa prekážke cestnej premávky 150 €
2. V prípade spôsobenia dopravnej nehody predložiť

Tu vidno, ze aj samotne "konanie" sa da pokutovat, nielen ako pricina nehody.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 249 neregistrovaných