... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Borisss napísal:Ano, mozu ti dat pokutu. Ako spomenul maiki, minimalne za neprisposobenie jazdy povahe a stavu vozovky, no urcite sa tam da najst nieco viac.
Od 50€ vyssie![]()
Je to v pohode, vysalit sa v zime, vsak na to je, len to proste chce bud naozaj prazdne parkovisko, alebo nejaku cestu, ktora nikam nevedie a nikto tam nejazdi, pripadne ist fakt v noci. My sme tak bezne chodili cez vikend o 12 v noci a vratili sa domov o 7 rano
Risho_21 napísal:noo u mňa by nepochodili.
at 1 - V zákone nikde nieje definované, čo je to šmyk
at 2 - v sadzobníku pokút nieje definovaná pokuta za neprispôsobenie stavu a povahe vozovky
Le Gend napísal:Pozri si tohtorocny sadzobnik pokut, je tam paragraf 16 za 60 eur:
Neprispôsobenie rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam
vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky
a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať
Oni nemusia dokazovat, ci to bol smyk alebo nie. Skratka ta zastavia a medzi vami troma bude jasne, ze ty si santil a oni ta videli. Ponuknu ti pokutu. Ty nemusis suhlasit, pojdes na spravne konanie. Ked budes nadporucikovi sympaticky, len ti dohovori (lebo nie je zaznam, drift treba subjektivne posudit).
Ked mu budes nesympaticky, bude mu jedno, o com tocis a posle ta domov s vyssou pokutou.
Mozes sa odvolat, ist na sud, ale sranda to nebude, mozno ti to zapisu do papierov a zasvieti im to zakazdym, ked ta niekde zastavia behom najblizsich 3 rokov..
minco napísal:Tvoj kamarat pravnik ma pravdu, ze to "neprisposobenie" musi mat hmatatelny dosledok, ale nemusi to byt iba naburanie. Staci, ze clovek dostane smyk a vyleti z cesty a uz moze dostat pokutu. A ked v dosledku driftu ostanes stat krizom cez vozovku, prip. inym spsobom, ktory sa nezlucuje s plynulou cestnou premavkou, pokuta ma opodstatnenie.No a práve tu je zaujímavá vec. Rozprával som sa s kamarátom právnikom, ktorý tvrdí, že v tomto prípade veta neprispôsobenie rýchlosti blabla... znamená, keď nabúraš, čiže šmýkať si môžeš koľko chceš kým ťa nevyseká. Zákon podľa neho neurčuje akým štýlom máš jazdiť...
Bum da tss...