... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
m4x
Auto: E60 545i
Kraj: Bratislavský

Re: Denne svietenie vs. Policia

Utorok, 23. Októbra 2012, 22:02

btw velky TP sa u seba vraj nesmie nosit, za to uz nepindal ? :|
!!! Obrázok ???

gabikh
Auto: 535d e60, F07 530xd
Kraj: Prešovský

Utorok, 23. Októbra 2012, 22:04

ja to zhrniem asi tak, ze pohlavari vymyslaju totalne k***tiny aby mohli z ludi taht peniaze ... to je asi tak cele... anie tu milion predpisov ake svetla sa smu a nesmu pouzit na denne svietenie .... donedavna nijake denne svietenie nebolo a zili sme, teraz ked je tak maju milion predpisov ohladom svetiel ktore mozu a nemozu byt na denne svietenie pouzite ...niekedy uz nemam ani nervi sa nad takymto niecim rozculovat... svietim ? je ma vidiet aj z vacsej dialky ze svietim ? tak nech si da ciapku na hlavu a pali kade lahsie ...ho**no by som mu dal a nie 30 eur tam by som ho poslal nech si to preveri v bmw c**ak hlupy... to je klasika v nasej republika je**t ludi do nekonecna a este raz tolko ... wrrrrrrrrrrrrr ](*,) to je stat toto

MateX3
Auto: firemné :-)

Utorok, 23. Októbra 2012, 22:41

ked vidim fobku vybavenu ultra vysoko svietivymi led po celom narazniku jak jebakov na vodicovom xsichte tak si myslim svoje, vianocny stromcek uz len salomky na spetaky ovesat. Ale ked zastavia novy bavorak kvoli tomu ze mu svietia kruzky, ta sa spytam ci v zivote nevideli bavorak so svietiacimi kruzkami.

EDIT:
Tu je odpoved o legalnosti, ked je "denne osvetlenie" napr LED od vyroby origo, je to legal ich pouzit za neznizenej viditelnosti.
http://www.priestupky.sk/index.php?mod=page&id=33&category=44
Naposledy upravil/-a MateX3 v Utorok, 23. Októbra 2012, 22:52, upravené celkom 2 krát.

gtit
Kraj: Košický

Utorok, 23. Októbra 2012, 22:48

Ja mam E90 a urobeny LCI. Ako to je vtedy? DRL mi normalne funguje ak mam v polohe auto tak cez den kruzky svietia pekne ziarivo a ked pride sero tak mi to prepne na stretavacky a kruzky znizia intenzitu. Ak ma nejaky komunista zastavi a ma bude jebat tak v skutocnosti ja mam svetla s DRL ale podla rocnika (2007) by tam mali byt ine svetla co DRL nemaju :D co s tym problemom?

MateX3
Auto: firemné :-)

Utorok, 23. Októbra 2012, 22:57

myslim si ze je to jedno. Su to original svetla pre dane auto, certifikovane.

V podstate by to malo byt jedno ci je to lci alebo predlci osvetlenie. A neexistuje svetelnotechnicka poziadavka na DRL aspon co viem, cize ci to je lci alebo predlci, ked to svieti automaticky po otoceni klucikom, a je to origo od vyroby, malo by to byt povazovane za legal "denne osvetlenie". Si myslim.

Definicia DRL:
"Daytime Running Lamps (DRLs) are white lights mounted on the front of an automobile. Mandated in many countries, they automatically switch on when the key is turned and are intended for daytime use, to increase the visibility of the automobile. They are typically built with LEDs. "

gabikh

Utorok, 23. Októbra 2012, 23:18

MateX3 napísal:
ked vidim fobku vybavenu ultra vysoko svietivymi led po celom narazniku jak jebakov na vodicovom xsichte tak si myslim svoje, vianocny stromcek uz len salomky na spetaky ovesat. Ale ked zastavia novy bavorak kvoli tomu ze mu svietia kruzky, ta sa spytam ci v zivote nevideli bavorak so svietiacimi kruzkami.

EDIT:
Tu je odpoved o legalnosti, ked je "denne osvetlenie" napr LED od vyroby origo, je to legal ich pouzit za neznizenej viditelnosti.
http://www.priestupky.sk/index.php?mod=page&id=33&category=44

presne tak ako vravis ... hocake led pasiky su v pohode lebo su schvalane ... ale bmw kruzkami je uz problem ach ...

pelo
Auto: e39 520i saloon

Streda, 24. Októbra 2012, 10:34

Pokial je na svetle vyrazeny symbol s prislusnym certifikatom, dane svetla poiadavky na DRL splnaju. Do TP sa nic nezapisuje, to je kokotina. Problem je, ked mame svetla bez certifikatu a nakodovane napr. US denne svietenie, vtedy to zakonne podmienky nesplna, cize pokuta nas neminie...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

ancaaa
Auto: e46 330ci
Kraj: Košický

Streda, 24. Októbra 2012, 11:46

pelo napísal:
Pokial je na svetle vyrazeny symbol s prislusnym certifikatom, dane svetla poiadavky na DRL splnaju. Do TP sa nic nezapisuje, to je kokotina. Problem je, ked mame svetla bez certifikatu a nakodovane napr. US denne svietenie, vtedy to zakonne podmienky nesplna, cize pokuta nas neminie...

mi nechci povedat ze si dneska dam nakodovat na dialkove drl a ma zastavia policajti ze nech mu ukazem certifikat tak mu ukazem holy kokot...a poslm ho do teplych krajin, svietim sietim ta nech ligne sto pro je to lepsie jak orihane pasiky na kadejakych hajtrach...
E46 330Ci SMG1

život je hra,hrajte ju naplno...

pelo
Auto: e39 520i saloon

Streda, 24. Októbra 2012, 11:53

ancaaa napísal:
mi nechci povedat ze si dneska dam nakodovat na dialkove drl a ma zastavia policajti ze nech mu ukazem certifikat tak mu ukazem holy kokot...a poslm ho do teplych krajin, svietim sietim ta nech ligne sto pro je to lepsie jak orihane pasiky na kadejakych hajtrach...

Presne to Ti chcem povedat. Nemas na svetlach vyrazeny certifikat DRL, tak mozes dostat pokutu. Ja to mam tiez tak nakodovane, zatial ma policajti nezastavili...jo, k tym "orihanym pasikom na kadejakych hajtrach" len tolko, ze tie pasiky maju ten certifikat vyrazeny, bohuzial.
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

crumar
Auto: 528i
Kraj: Žilinský

Streda, 24. Októbra 2012, 18:05

Vsetky BMW svetla s H8 Angel Eyes ako aj tie najnovsie s LED podsvecovanim maju znacku RL, takze sa netreba bat. Tato znacka je vyrazena na skle svetla a aj na stitku. Priklad: RL SM2 1a A DCR (E1)

gabikh

Streda, 24. Októbra 2012, 21:00

ancaaa napísal:

krasne napisane :D :thumbup:

salat
Autor témy
Auto: BMW 320d E91 LCI

Štvrtok, 25. Októbra 2012, 13:08

no ale aj ked som hladal ako stryko Drzgros rozsypane drobaky, ten stitok ci logo na svetlometoch som nenasiel. (a to ich mam origo od novoty, takze by to tam malo byt) Nemate to nieto odfotene, alebo neviete presne povedat kde by sa to malo nachadzat? Svetla su pomerne velky diel...
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 25. Októbra 2012, 16:30

vcera sme toto merkovali na mojej F10 a brunovej E60 lci a obe mali na svetlach "RL" ...urcite to tam nemas salatik??
nasli sme to aj na svetlach samotnych aj na nalepke, kt. bola pri svetlach...

otvoril si si kapotu hej? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

salat
Autor témy
Auto: BMW 320d E91 LCI

Štvrtok, 25. Októbra 2012, 21:12

nie, som to checkoval cez vyfuk #-o zajtra to pozrem cez den za denneho svetla....
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

kubog
Auto: Tiguan 1.5 TSI DSG

Štvrtok, 25. Októbra 2012, 21:34

Ja som to tiez dnes pozeral (Tiez e91, tiez FL, tiez xenony) a nic tam neni napisane nikde a to som pozeral za dna cely svetlomet.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 252 neregistrovaných