... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
ROKI49
Auto: G20 330i
Kraj: Bratislavský

Re: Cestní piráti a parkovanie.

Štvrtok, 5. Marca 2015, 07:24

TomNR napísal:
ROKI, ano, skoda zivota... neverim tomu, ze hocikto z vas po vyfasovani vodicaku nebol nezodpovedny a neporusoval dopravne predpisy a zdravy rozum... chalan by o par rokov mozno pisal tu na bmwklube a suhlasil s vami o darwinizme a smial sa chujovnosti simpsona, no smola, ze rozflakal auto a aj seba... poniektori, napr. oblubene noviny na markize a podobnych pcvinach, ku ktorym sa zrejme pridavate, si myslia, ze cim vykonejsie auto, tym sa clovek lahsie zabije... ako keby nie su smrtaky na s120 a pod... takze bullshity o blbosti a pod si piste viete kam vsade, ked aj tak moralizujete jak najvacsi a potisku si pozerate napr. getaway in stockholm, tevzadzeho apod...
btw darwinizmus by sa dal preniest aj na bitky v meste, ako niekto nedavno prezentoval, ze to je normalka, len teraz sa to moc publikuje... to je take iste, aby sa vsetky tieto "primitiva" pomlatili, sak su sproste jak delo (darwinizmus) a nic ine ako vyhynutie si nezasluzia...

skor ma ale zaraza, ked vybuchne 40r. clovek a vidim tu nehodu z nedbalosti... ten ma nieco najazdene, tam je to fakt o slabom usudku (tusim pred zimou boli nehody s podobnym scenarom)

a naviac ostavam v pomykove, ked sa (bez rozdielu, ci mesto, ci dialnica) prechadza z pruhu do pruhu bez smeroviek... asi im dosla blinker fluid :D

Tebe pripada, ze 26 rocny clovek mal cerstvy vodicak? ako moze byt, ale silno o tom pochybujem. je to o cloveku, bude v tej hlave nasrane mas alebo nie. Aj ked som dostal vodicak, tak som to sice osolil, ale mimo mesto za dobreho pocasia. Zase je to o tom pocite zodpovednosti. Rozumny clovek si zvazi dosledky svojich cinov a holt strach z toho, ze ublizim dakomu alebo sebe je silnejsi ako chut tomu nalozit. Tak tu prosim netrep kokotiny ako potajme pozerame stockholm getaway a podobne.... :wink:
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 5. Marca 2015, 09:23

ano, mas pravdu, ze clovek nasrane v hlave ma alebo nema... Lenze s nasratym v hlave zacinas vzdy a je na tebe, ci to sracky budu aj neskor alebo tam bude nieco ine...
Navyse si myslim (co je tak isto irelevantne, ci mi nieco pripada alebo nie), ze ho hecovali a dal sa, bo upravena audina atd... Ano, urobil chybu, nevravim, ze nie, ale zaraza ma, ako ste ho hned odsudili, pricom pochybujem, ze sami ste bez viny...
Ono v zaklade s vami suhlasim, ze spravil nehoraznu blbost a skoda celej nehody... V com s vami vrcholne nesuhlasim - za to, ze niekto moze byt nezodpovedny (pricom fakt nevieme, co presne sa udialo), rovno ho odfajcite, (parafraza) ze dobre ze skapal...
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

jkk
Auto: E91 330xd

Štvrtok, 5. Marca 2015, 09:43

TomNR napísal:
... Lenze s nasratym v hlave zacinas vzdy a je na tebe, ci to sracky budu aj neskor alebo tam bude nieco ine...

s tymto vobec nesuhlasim...mam vodicak od 18tky ale nikdy som svojou jazdou nikoho neohrozil, toboz nie ked niekoho veziem...ano idem sem tam na dialnici 150, ked predbieham na okreske tak zrychlim na 120 ale nikdy som nikoho svojou jazdou neohrozil [-X a uz vobec nie ked som zacinal jazdit, mal som velky respekt lebo som si uvedomoval co mozem sposobit...

teoretizovat o tom zeby ho to o par rokov preslo a "vyrastol" by z toho mozme, ale tak isto mozme teoretizovat ze by o tyzden na tom aute zabil niekoho v aute oproti...takto zabil sam sema za co (ci sa ti to paci alebo nie) mozme byt radi lebo nikdy nevies kedy niekto takyto nezostreli niekoho z tvojho okolia...nikomu nepriame smrt ale ked uz nastane a clovek zomrie svojou blbostou a sám, poviem si ze apson ze tak...

a ze sa mozno dal vyhecovat? a? aky je rozdiel v nasledkoch ci clovek niekoho zabije sam alebo sa nechal vyhecovat? keby niekoho zabil myslis ze by to brali lahsie s vedomim ze sa len nechal vyhecovat? v dnes dobe internetu a youtubu vie kazdy jeden clovek ako moze dopadnut havaria a ako lahko moze niekoho zabit, tu sa nebavime ze nevedel co robi a netusil co sa moze stat, vedel len to umyselne ignoroval a to prinasa svoje rizika o ktorych tiez vedel a doplatil na to...

je mi luto ludskeho zivota? ano. je mi luto tohto chalana? nie...je mi luto dosledkov na jeho najblizsich ktori sa s tym musia teraz vyrovnavat...
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

jozko2828
Auto: BMW E46 Coupe

Štvrtok, 5. Marca 2015, 20:43

Ja osobne zastavam striktny nazor ze niektore auta by nad isty vykon mali mat ludia co uz maju nieco odjazdene... (nie nie je to zaruka nizsej nehodovosti ale predsa) pretoze dnes je to o tom ze 18 rocny soplos si kupi vylagrovanu staru hajtru ktora este aky taky ten vykon ma... vodicske skusenosti nula bodov ale potrebuje sa ukazovat ci v premavke alebo aj na zrazoch... su blbci aj medzi starsimi vodicmi... ale naburat v 50tke a v 150tke je echt rozdiel. Tak ako pise aj JKK ak jazdim tak ze nikoho neohrozujem paci sam mozem si dovolit ist mierne nad limit podotykam mierne... na rychlosti nad 160 plus je tu okruh a moze sa ist jasit tam... [-X a nejde o to ci bol alebo nebol mlady alebo stary ci ruzovy alebo zeleny... v premavke nie som sam... su tam chodci, cyklisti a ini vodici... ak by sme vsetci jazdili ako henten curak na audine tak ? Stale vravim ze ludia nemaju dostatocne informacie o tom co je spravna jazda, bezpecna vzdialenost, nedotacavost, pretacavost atd... nie su rozsirene skoly smyku v ramci autoskol, vodicak dnes dostanem za nic staci zaplatit... a potom to tak vyzera... o tom ci je nebezpecnejsi vodic co sa vlecie alebo co lieta mozeme polemizovat donekonecna... stale vsak tvrdim ze vodicak by mal byt podmieneny psychotestami, pravidelnym preskusanim zo zakona, skolu smyku a defenzivnou jazdou a taktiez aj kategoriami na ake moje soferske zrucnosti stacia (ano som v tomto puritan) lebo ked vidim co stvaraju ludia na cestach tak mi pride smiesne odsudzovat niekoho pri prekroceni rychlosti nad 10 -20 km ako pri napriklad nebezpecnom predbiehani... nehody budu stale a cim bude viac aut tym ich bude viac ale vzdy je rozdiel riesit preliaceny blatnik alebo dvere ako utrhnute motory leziace dalej o 30 metrov, obmotane auta okolo stromov ci stlpov alebo zobratych ludi na prechode ci chodniku...
Tohto chalana mi absolutne nie je luto pretoze si za danu situaciu moze sam... je mi luto jeho pribuznych a spolujazdcov. Tiez je mi luto policajtov, hasicov a zachranarov ze sa museli na to pozerat aj ked to maju v naplni prace a oznamovat rodicom takuto spravu... (hlavne ak su oni sami rodicmi).

Len taky maly priklad za vsetky moja sestra robi na zachranke v Cechach. Skuste si predstavit ako vysvetlite hysterickej matke ze jej syna ktory ma utrhnutu hlavu o 10 metrov dalej od auta a telo s pocetnymi zlomeninami proste neviete zachranit a ze nie nemoze ist k nemu aj ked je to jej syn... ? Neprajem Vam vidiet niektore z foto tesne po nehode... [-(
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 5. Marca 2015, 22:20

Jozefe mudro vravis...az mi je divnuo. :thumbup:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 6. Marca 2015, 07:17

Tiez suhlasim.. teda az na to delenie vykonu podla veku (viem, funguje to aj pri motorkach) ale niesom si isty, ci ma 21 rocny o tolko viac rozumu ako 18 rocny.
suhlasil by som s psychotestami pre vsetkych. a tak isto soferovanie auta nad urcity vykon napriklad papierom zo skoly smyku podobne ako bolo planovane pri vlastneni urcitych plemien psov mat za sebou vycvik (aj ked pri avizovani tohto zakona som sa vyjadril, ze vycvik by mal mat kazdy pes)

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Piatok, 6. Marca 2015, 08:04

zacinam sa citit ako v amerike :lol:
myslim ze uz to trochu moc prezivate...chlan to prehnal, rozjebal sa a hotovo...
Klub tvoria ľudia, nie autá...

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 6. Marca 2015, 08:29

Ja si tiez pripadam ako v amerike. vodicak dostane kazdy dement co sa vie naucit 150 otazok. na cestach to tak aj vyzera. nevedia kedy dat smerovku (T krizovatka kde L je hlavna a je tam prikazany smer jazdy a on aj tak vyhodi smerovku) popripade prava smerovka ked vchadza na kruhac a v kruhaci hodi lavu lebo sa kruti do lava je len vrchol ladovca ](*,)

auto111
Kraj: Trnavský

Piatok, 6. Marca 2015, 09:10

Ja som za opak - robenie vodicaku co najskor (aj v 15 roku) a zaroven za kvalitativne uplne iny sposob robenia vodicaku.
Ono cim skor si clovek osvoji soferovanie tym lepsie (nieco podobne plati aj pri sportoch) - ziska podvedome navyky a zrucnosti (co je vo vyssom veku uz prakticky nemozne).
Zaroven je treba aby sucastou autoskoly bola skola smyku, jazdenie na vsetkych druhoch ciest (dialnice) a toto vsetko skutocne poctivo cize ziadne take ze len 1x jazda po dialnici a staci.
Zaroven by som vyrazne obmedzil teoriu v autoskolach - hlavne typu v akej vyske ma byt namontovana hmlovka.
Takyto inovovany vodicak by mohol byt (povinny) predmet v skole, alebo by vyuku mohli robit rodicia.

A aby rodicia boli motivovani robit instruktorov (svojim detom) mohli by sa naklady na vodicak (skola smyku a pod.) dat odratat z dani.

Toto je podla mna spravna cesta ako zabranit tomu ked si 19 rocny chalan sadne do auta a vdaka chabemu vycviku v autoskole zabije alebo zmrzaci vsetkych naokolo vratane seba.

Easa
Auto: Staré

Piatok, 6. Marca 2015, 09:22

Moc to tu prežívate. To nieje o veku to je o výchove a o charakteri človeka, ja som si prakticky s teplým vodičákom a necelými 10tkm odjazdených na 40kw vzal 528 a ešte som sa nedostal do rizikovej situácie ktorú by som spôsobil ja ... Jedna vec je frajerina druhá vec je tá mentálna stránka veci pochopiť to že hoc tam človek má viac hp než 90% vecí čo jazdí okolo tak to neznamená že mňa sa Newton netýka...

K hentej nehode, týždeň pred tým v LM zase dvaja narafali vzadu na ceste popri D1 ako je spojnica kruháču a cesty na Ploštín...myslite si o mne čo chcete, ale mňa sa to vôbec netýka a nič to somňou nerobí, ľutujem jedine rodičov pretože tí za to nemôžu, no čo sa týka toho, pokiaľ je kokot vodič trpí celá posádka.
EX [E38 740i M62B44 Orientblau / Marineblau]

Dogg88

Piatok, 6. Marca 2015, 11:17

Čo mám info tak tí dvaja chalani v LM na Cerate mali rýchosť 130km/h - vodič mŕtvy a spolujazdec ochrnutý. Otca toho mŕtveho vodiča poznám.
V RK mal na tej audine 144km/h podľa polície (jeden známi mi hovoril)
hold keď niekto neovláda fyzikálne zákony...

ROKI49
Auto: G20 330i

Piatok, 6. Marca 2015, 11:26

To bolo teda na tej ceste z Demanovej od Akademie smerom na Areal? Lebo tam to trochu zvadza ist rychlejsie, aj ked 130 v zime po tme je teda dost cez ciaru.
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

Dogg88

Piatok, 6. Marca 2015, 11:48

ano je to ta cesta..ona je aj dost "derava" takze normalnemu cloveku tam staci aj 50km/h az az

Easa
Auto: Staré

Piatok, 6. Marca 2015, 12:22

Roki ano je to ono, tam sa da rezat, ale nie v tom smere v ktorom sli oni. Z toho smeru je tam hned za zakrutou vyjazd z druzstva a spoza plechoveho plota vychadzaju cyklisti a chalupari cize cista samovrazda. Ked ides opacne smerom na Akademiu, 100+ nieje problem, ale je to tam derave to je fakt.
EX [E38 740i M62B44 Orientblau / Marineblau]

Dendo
Auto: E30 325i

Piatok, 6. Marca 2015, 17:24

Ja jazdim vsade bokom, premavka nepremavka, ostatne auta v premavke su clippointy a plati ze cim drahsie auto tym viac bodov. Jediny problem je , ze to takou jazdou vela zere. :-({|=
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 228 neregistrovaných