... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Majo napísal:to bude tym, ze boli v NR na obed
Majo napísal:to bude tym, ze boli v NR na obed
ViktorDDD napísal:
skôr tým, že tempom vyšším o 20km/h ušetria po trnavu reálne možno 7-8minút, od trnavy si nedovolujú tak ja ich na tempomate s ručičkou pod 120 pred BA dám dole![]()
a ten úbohý 4valec musí cucnúť minimálne o liter a pol viac pri takom tempe tak to sa fakt oplatí za tých 8minút . . .
ViktorDDD napísal:to so 4valcami som písal tiež zo skúseností, u takej 1,6-1,8 s krátkou prevodovkou rastie spotreba nad 130-140 skokom![]()
jasne keď ideš ráno do roboty tak to je jasné že sa tam potrebuješ dostať ešte pred návalom, tam aj ušetríš omnoho viac, ale to čo píšem mám tiež zo skúseností, keď ma niekto za zvolenom vyblikáva lebo zrazu ako sa dostal na diaľnicu sa nenormálne ponáhľa tak také autá si väčšinou zapamätám, a často sa stáva že ich potom pred BA stretávam, proste tých +20-30km/h im stačí nato aby spravili náskok rádovo v minútach na trase 150km, to radšej postojím na odpočívadle o 5minút menej a môžem si ísť v kľude
cptObvious napísal:
...ale joo urcite. Kedze okrem business tripov som aj CeeePeeeckar tak si davam kazde rano trasu R1 - D1 rano a vecer. Tu ide o to dostat sa na okruh/do Blavy skor ako nejaky jebo sposobi nehodu medzi sencom a blavou. Ak idem podla predpisov cesta do kanclu mi trva 1hod20mins. Ak idem svojim obvyklym tempom, trva mi to 45-50 minut v priemere. Statisticky redukujem sancu narazit uz na plniaci sa obchat ludmi so Senca, PK, modry atd. Rano ide o par minut rozdiel medzi v pohode prejazdnou blavou a bloknutym mestom. Jazdim s prestavkami uz 10 rokov tuto trasu.
S tymi ubohymi 4 valcami opatrne, aby si nebol prekvapeny nad efektivitou. 20D sa vie dostat na kilo uz za nejakych 6.3 sec a tych 250 tiez vie urobit s mensimi upravami...pri spotrebe priemernej okolo 6 mimo slovakia ringu.
jararak napísal:hugino - nebola to strieborna e39 tour?
ViktorDDD napísal:...čo sa týka tej cesty do UA, ak idete na nemecke, tak povedz tvojmu kamarátovi nech občas zaradí aj vyšší stupeň ako 1 a 2, ono sa to dá spraviť v noci v pohode za 3,5 max. 4hod zo ZV, a z DT o niečo menej
za 6 a pol hodín by som už bol na ceste domov natankovaný a prežratý šašlíkmi