... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
j.matrix
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Re: Cestní piráti a parkovanie.

Utorok, 7. Októbra 2014, 20:57

Majo napísal:
to bude tym, ze boli v NR na obed :mrgreen:

alebo trikrat tankovali lebo mali v nadrzi tornado :mrgreen:

jozko2828
Auto: BMW E46 Coupe
Kraj: Bratislavský

Utorok, 7. Októbra 2014, 21:39

Nemá zmysel veľmi letieť po dialnici ak má čaká veľké mesto ako BA, ZA, PO, KE a pod... lebo tam presne toho človeka aj doženieš na prvom semafore... stačí si hodiť tempomat na 130 a pohodka. Ušetrených 10 - 20 minút sa obvykle stráca v prvej zápche... [-X
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 8. Októbra 2014, 05:43

Majo napísal:
to bude tym, ze boli v NR na obed :mrgreen:

skôr tým, že tempom vyšším o 20km/h ušetria po trnavu reálne možno 7-8minút, od trnavy si nedovolujú tak ja ich na tempomate s ručičkou pod 120 pred BA dám dole :wink:
a ten úbohý 4valec musí cucnúť minimálne o liter a pol viac pri takom tempe tak to sa fakt oplatí za tých 8minút . . .
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

cptObvious

Streda, 8. Októbra 2014, 07:59

ViktorDDD napísal:

skôr tým, že tempom vyšším o 20km/h ušetria po trnavu reálne možno 7-8minút, od trnavy si nedovolujú tak ja ich na tempomate s ručičkou pod 120 pred BA dám dole :wink:
a ten úbohý 4valec musí cucnúť minimálne o liter a pol viac pri takom tempe tak to sa fakt oplatí za tých 8minút . . .

...ale joo urcite. Kedze okrem business tripov som aj CeeePeeeckar tak si davam kazde rano trasu R1 - D1 rano a vecer. Tu ide o to dostat sa na okruh/do Blavy skor ako nejaky jebo sposobi nehodu medzi sencom a blavou. Ak idem podla predpisov cesta do kanclu mi trva 1hod20mins. Ak idem svojim obvyklym tempom, trva mi to 45-50 minut v priemere. Statisticky redukujem sancu narazit uz na plniaci sa obchat ludmi so Senca, PK, modry atd. Rano ide o par minut rozdiel medzi v pohode prejazdnou blavou a bloknutym mestom. Jazdim s prestavkami uz 10 rokov tuto trasu.

S tymi ubohymi 4 valcami opatrne, aby si nebol prekvapeny nad efektivitou. 20D sa vie dostat na kilo uz za nejakych 6.3 sec a tych 250 tiez vie urobit s mensimi upravami...pri spotrebe priemernej okolo 6 mimo slovakia ringu.

ViktorDDD

Streda, 8. Októbra 2014, 08:05

to so 4valcami som písal tiež zo skúseností, u takej 1,6-1,8 s krátkou prevodovkou rastie spotreba nad 130-140 skokom :wink: napr. na takom 1,7litrovom nafťáku rozdiel spotreby 140 vs. 160 v pohode aj 1,5l

jasne keď ideš ráno do roboty tak to je jasné že sa tam potrebuješ dostať ešte pred návalom, tam aj ušetríš omnoho viac, ale to čo píšem mám tiež zo skúseností, keď ma niekto za zvolenom vyblikáva lebo zrazu ako sa dostal na diaľnicu sa nenormálne ponáhľa tak také autá si väčšinou zapamätám, a často sa stáva že ich potom pred BA stretávam, proste tých +20-30km/h im stačí nato aby spravili náskok rádovo v minútach na trase 150km, to radšej postojím na odpočívadle o 5minút menej a môžem si ísť v kľude
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

cptObvious

Streda, 8. Októbra 2014, 08:07

ViktorDDD napísal:
to so 4valcami som písal tiež zo skúseností, u takej 1,6-1,8 s krátkou prevodovkou rastie spotreba nad 130-140 skokom :wink:

jasne keď ideš ráno do roboty tak to je jasné že sa tam potrebuješ dostať ešte pred návalom, tam aj ušetríš omnoho viac, ale to čo píšem mám tiež zo skúseností, keď ma niekto za zvolenom vyblikáva lebo zrazu ako sa dostal na diaľnicu sa nenormálne ponáhľa tak také autá si väčšinou zapamätám, a často sa stáva že ich potom pred BA stretávam, proste tých +20-30km/h im stačí nato aby spravili náskok rádovo v minútach na trase 150km, to radšej postojím na odpočívadle o 5minút menej a môžem si ísť v kľude

Jop suhlas s tymto.

Majo
Auto: e36 328iA LPG
Kraj: Banskobystrický

Streda, 8. Októbra 2014, 08:09

pravda je, ze u mojich konstrukcne starych 4valcov nad 160 spotrebu radsej nepocitam, u 328iA je to opacne. Cim dlhsie idem ako hovado, tym priaznivejsiu spotrebu budem mat :mrgreen:
Ale s tymi usetrenymi minutami sa mylis a to neskutocne. Odkedy je suvisla dialnica, do BA je to fakt na skok, za hodinu sa to da. :wink:
Pripadne priklad okresky: ked ideme s kamaratom dvomi autami na Ukrajinu, kamarat vyraza zo ZV o polnoci(poctivo podla predpisov a dve cikpauzy), ja(pirat ciest #-o ) vyrazam z DT o pol stvrtej. Stretavame sa na hraniciach tesne pred 6:45. :wink:

ViktorDDD

Streda, 8. Októbra 2014, 08:20

ja si vo zvolene zapnem tempomat na 140 a keď je všetko OK tak po trnavu to ani nemusím vypínať, to je cca 150km, pri tempe 140km/h to je hodina a 4minúty, a väčšinou to aj tak je cca hodinku mi to trvá po trnavu, kebyže idem 160 tak by to bolo 56minút v ideálnom prípade, ale keďže treba viac obiehať, neidem plynuje s premávkou ale rýchlejšie tak občas brzdiť atď.
povedz mi kde sa mýlim
takže áno dá sa ušetriť viac, ak ideš vyslovene ako kokot, samozrejme je iné ísť 140 alebo 160 na 400km diaľnici kde sú 3 pruhy a nikto ma neobmedzuje

čo sa týka tej cesty do UA, ak idete na nemecke, tak povedz tvojmu kamarátovi nech občas zaradí aj vyšší stupeň ako 1 a 2, ono sa to dá spraviť v noci v pohode za 3,5 max. 4hod zo ZV, a z DT o niečo menej
za 6 a pol hodín by som už bol na ceste domov natankovaný a prežratý šašlíkmi :mrgreen:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Streda, 8. Októbra 2014, 09:03

cptObvious napísal:

...ale joo urcite. Kedze okrem business tripov som aj CeeePeeeckar tak si davam kazde rano trasu R1 - D1 rano a vecer. Tu ide o to dostat sa na okruh/do Blavy skor ako nejaky jebo sposobi nehodu medzi sencom a blavou. Ak idem podla predpisov cesta do kanclu mi trva 1hod20mins. Ak idem svojim obvyklym tempom, trva mi to 45-50 minut v priemere. Statisticky redukujem sancu narazit uz na plniaci sa obchat ludmi so Senca, PK, modry atd. Rano ide o par minut rozdiel medzi v pohode prejazdnou blavou a bloknutym mestom. Jazdim s prestavkami uz 10 rokov tuto trasu.

S tymi ubohymi 4 valcami opatrne, aby si nebol prekvapeny nad efektivitou. 20D sa vie dostat na kilo uz za nejakych 6.3 sec a tych 250 tiez vie urobit s mensimi upravami...pri spotrebe priemernej okolo 6 mimo slovakia ringu.

Mám to obdobne. Jazdím síce trasu PN-Zlaté Piesky ale je to detto. Vždy sa snažím doraziť do BA pred pol 7, potom to už je zabijak. U mňa je napr rozdiel medzi celou trasou prejdenou 110 a trasou od TT po PN pridaním na 130 len 3 minúty.
A keď idem od priateľky z Bernolákova, tak tam stačí rozdiel 5 minút a cesta do roboty mi netrvá 10 min ale skoro pol hodinu.
Nur Original ist Legal.

jararak
Auto: skodofka 120l

Streda, 8. Októbra 2014, 11:05

byval som na zlatych pieskoch rok, tam minuty hraju rozdiel medzi mentalnym zdravym a vykricanymi hlasivkami. zo zlatych mi to trvalo rovnako dlho do petrzalky ako z malaciek.

hugino - nebola to strieborna e39 tour?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Streda, 8. Októbra 2014, 13:00

Čo som si všimol, tak D1ka po výjazd Zlaté Piesky (ak sa nestane búračka) tak je asi najschodnejšie riešenie, ako sa dostať do BA. Možno ešte tak D2ka. Inde je to všetko na bedňu. Či z Petržalky, či z dedín z okolia BA, či z PK. D1ka po Zlaté Piesky je prejazdná aj v ten horší čas, akurát je blokovaná autami čo idú ďalej po obchvate.
Nur Original ist Legal.

Hugino
Auto: E61&E70

Streda, 8. Októbra 2014, 14:17

jararak napísal:
hugino - nebola to strieborna e39 tour?

Netuším, spýtam sa...
E70 X5 4.8i
E61 530d LCi
Ex E39 540iA Touring " Alles unter acht zylinder ist sozial..."

Majo
Auto: e36 328iA LPG
Kraj: Banskobystrický

Streda, 8. Októbra 2014, 17:36

ViktorDDD napísal:
...čo sa týka tej cesty do UA, ak idete na nemecke, tak povedz tvojmu kamarátovi nech občas zaradí aj vyšší stupeň ako 1 a 2, ono sa to dá spraviť v noci v pohode za 3,5 max. 4hod zo ZV, a z DT o niečo menej
za 6 a pol hodín by som už bol na ceste domov natankovaný a prežratý šašlíkmi :mrgreen:

mi hovor, prvyraz som isiel s nim sucasne, skoro som cestou niekolko krat zaspal, odvtedy uz nikdy :lol:

cptObvious

Štvrtok, 9. Októbra 2014, 06:41

Dobre rano prajem podla vzhladu postpubertalnemu yebovi v tmavomodrej e39 galantske znacky s "chromovymi" kluckami z Mileticky a bielymi AE dnes rano na R1.

Naschval sa yebnut prichadzajucemu autu do rychleho pruhu, len aby ho spomalil a potom trolloval az kym ta neobehne cez pravy, ktory bol cely cas prazdny, je naozaj na psychiatra. Keby som sa neponahlal, tak dopadnes ako podobny frajer par rokov dozadu, za ktorym som siel, az kym nezastavil vo svojej finalnej destinacii...

...tak ale dufam ze si sa urobil a ejakulat mas az na stropnici. #-o :thumbup:

jararak
Auto: skodofka 120l

Štvrtok, 9. Októbra 2014, 07:55

spz ho prezradila
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 208 neregistrovaných