... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Trojec
Auto: BMW E90 - 320d
Kraj: Banskobystrický

Re: Cestní piráti a parkovanie.

Utorok, 8. Apríla 2014, 15:52

Jao napísal:
To, že tam zaparkoval na kríži mi až tak nevadí, ale tučnejšie deti tam skoro neprešli :-)

Toto ma rozsekalo :mrgreen:
BMW E90 320d

auto111
Kraj: Trnavský

Utorok, 8. Apríla 2014, 16:15

Jao napísal:
Takto parkujú KE v BA. :-)

A neparkuju tam velkoryso cize ako pridrbani aj vodici Thalie a Octavie ?

Alebo pred Feliciou tam parkoval Hummer H1 ze museli tak nasiroko zaparkovat ? :lol:

BranoMW
Kraj: Košický

Utorok, 8. Apríla 2014, 20:01

Jao napísal:
Takto parkujú KE v BA. :-)

mozno si ten majitel feldy myslel ze to je vyznacene miesto na teleport z BA do KE... kedze tu na vychode nemame ziadne dialnice (len cca 3 x 5km) a ako ficovolic to abral ako bonus pre KE-canov...

Jao
Auto: BMW E39 525d
Kraj: Bratislavský

Streda, 9. Apríla 2014, 00:34

Samozrejme, že je plno debilov z BA aj v KE, to je jasné.
Ale nerozumiem tomu, prečo si vodiči z určitých okresov myslia (nie z KE), že v BA nemusia dodržiavať predpisy.
Pravidelne na Prístavnom moste sa z vedľajších pruhov vrhajú do úplne ľavého pruhu a držia si ekonomickú 70-tku. Z 90-tky na tri metre je potom spotreba brzdových platničiek často mimo tabuliek. Opačný prípad, keď sa v piatok večer vraciam z chalupy do BA, z diaľnice vchádzam do mesta a postupne spomalím na predpísaných 90 kmh, tak som ten najpomalší dilino. A to ma v pravom pruhu ešte vyblikáva nižšia stredná trieda dovezená z Talianska a klopká si na čelo, keď ma obieha v 130-tke zo šrotom s každým blatníkom v inej farbe a plne naloženom montérkovým osadenstvom. A keď sa niekto pripája z bočného pruhu, tak ho naschvál nepustí a radšej doňho napáli. Potom sa serieme cez mosty 30-tkou aj hodinu.
Kurňa, ten teleport by sa zišiel.
BMW E39 525d touring exclusive

jararak
Auto: skodofka 120l

Streda, 9. Apríla 2014, 10:02

ja sa na podautach so sipom v znaku uz nerozculujem, vcera sa rano spolu preradzujem s neajkym seatom z praveho do laveho naco on na mna zacne vyblikovat - samozrejme sli sme subezne rychlo, tak som ho pustil, ze chod, starsi ujom s pohladom majitela obchvatu na mna skaredo pozeral a isiel do prec, samozrejme zapcha a tak, takze to sa daleko nedostal, sli sme viacmenej vedla seba. ja odbocujem do prava na einstanovu a on - hla pred nim nikto v lavom blokoval tak asi 7 aut svojou poslusnou 70km/h
poobede, pripajam sa cestickami na roznavsku, preslo auto, hned sa hodim za neho, fobia este vcelku daleko, 1-2 plne otacky uz som niekde do prec a on vtedy na mna zacne blikat ze som ho obmedzil? btw pokial viem v zakone to uz nieje ze nemozem niekoho obmedzit, len ohrozit nesmiem.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Streda, 9. Apríla 2014, 10:11

Vyhláška definuje danie prednosti v jazde (pokiaľ si vchádzal z vedľajšej na hlavnú) takto:

(2) Na účely tohto zákona sa ďalej rozumie:
...
b) dať prednosť v jazde povinnosť účastníka cestnej premávky počínať si tak, aby ten, kto má prednosť v jazde, nemusel zmeniť smer alebo rýchlosť jazdy

Ak musel kvôli tebe brzdiť, t.j. zmeniť rýchlosť jazdy tak si mu vlastne nedal prednosť a si pirát.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

jararak

Streda, 9. Apríla 2014, 12:59

z ktoreho roku mas tu vyhlasku? doplinili tam slovko "nahle", tak ako si to napisal to bolo predtym - cca 4-5 rokov dozadu

je to slovna hracka ale ano, neporusil som zakon. on musel len znizit rychlost, vobec nie nahle, stacilo mu dat nohu z plynu, ak sa bal, popripade nerobit nic, ja som odtial zdrhol rychlejsie, nez on dosiel na hranicu krizovatky.

edit

takto to je (Zbierka zákonov č. 49/2014)
b) dať prednosť v jazde povinnosť účastníka cestnej premávky počínať si tak, aby ten, kto má prednosť v jazde, nemusel náhle zmeniť smer alebo rýchlosť jazdy,
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

fritolko
Auto: X3 E83
Kraj: Žilinský

Streda, 9. Apríla 2014, 15:50

Tak tak jararak ma pravdu je chyba tam slovicko nahle .
Vezmite si taky kruhovy objazd skoro vzdy sa proste stane ze tam niekoho obmedzite. Keby tam nebolo slovicko nahle v tom zakone ci vyhlaske, tak tam mozu stat policajti a rozdavat pokuty jak pedofil cukriky.

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Streda, 9. Apríla 2014, 16:10

Je možné, že som to skopíroval z nejakého starého zákona, čo som našiel na nete.

Ale stejne je tam pre mňa jedna nejasnosť. Kedy sa zmena rýchlosti považuje za náhlu a kedy nie? Hlavne keď si odmyslíme hraničné prípady že na jednej strane iba pustím nohu z plynu (nie je náhla zmena) a na druhej strane pískajú gumy, cvaká ABS, prípadne si nepripútaný spolujazdec rozjebe hlavu o čalné sklo (náhla zmena). Definuje to zákon?
Ja subjektívne viem nejako odhadnúť či to bola náhla zmena alebo nie, ale na to aby nejaký cajt za to mohol dávať pokuty tak to musí byť niečo čo je merateľné.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Streda, 9. Apríla 2014, 18:09

to sa da ale aplikovat aj na slovicko nemusel. totiz ked niekto vychadza napriklad na 540 z vedlajsej tak vodic na hlavnej nemusi brzdit, lebo akceleracia je dostatocna. no co si pomysli acab? musel ten chlap brzdit alebo nemusel? to je tiez dost diskutabilne.

sineDko
Kraj: Zahraničie

Streda, 9. Apríla 2014, 18:51

prax je skor takato: keby do teba nabural tak si na vine. ak nabural tak uz nikto nezisti aka bola situacia. prakticky z toho vyplyva ze musel nahle zmenit smer alebo rychlost co nestihol. ukoncene. snad to pochopite trocha som to zamotal

jararak

Streda, 9. Apríla 2014, 23:01

dalsia haluz ked spominas kruhac
slovensko je jedina krajina kde ma prednost ten, kto do kruhaca !!vchadza!!, pokial nieje znackou dane inac.

dnes sme toho s hellriderom nabehali po bratislavskych zapchach, kedze sme vybavovali jeho pracku, bolo srandy kopec ale najlepsia bola OOOO ktora nam ofukla prach mne zo zadneho a janovi z predneho naraznika ked sa z odbocovacieho jebol do rovneho medzi nas za 3. vezami.
bmwcoding.sk

Jao

Streda, 9. Apríla 2014, 23:06

Sinedko, ale ak si do niekoho nabúral, tak si neprispôsobil jazdu stave vozovky a nepredvídal si. Takže si na vine.
V takýchto prípadoch to je na vyšetrujúcom policajtovi, koho si vyberie za obeť.

Jao

Streda, 9. Apríla 2014, 23:08

Jararak, mal si prudko zabrzdiť :-) Tým by si tú Andinu vytrestal :lol:

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Streda, 9. Apríla 2014, 23:31

nedanie prednosti je vzdy vaznejsi priestupok ako neprisposobenie jazdy a nepredvidanie .. predvidat ma aj ten, co vchadza z vedlajsej na hlavnu..
nedanie prednosti ta niak neospravedlni .. tobos nie, ked sposobis nehodu..

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 251 neregistrovaných