... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
BranoMW napísal:ale keby vyrobcovia mohli, najradsej by mali planovanu zivotnost (teda auto zdochne den po zaruke)(to sa uz v dejnach udialo a nielen s autami-60te/70te roky)
voMacK napísal:Tak sa mozme tesit, ze sa nam ef desiny do roka a do dna dojebu hej?
Kallon napísal:
ale ved toto sa uz dneska deje, konstrukteri su uz tak daleko s technologiami ze dokazu naplanovat zivotnost suciastok resp. celeho auta na +/- 1-2 roky ako ma koncit zaruka.
a nielen auta, ale vsetky spotrebne veci su takto konstruovane
voMacK napísal:Tak sa mozme tesit, ze sa nam ef desiny do roka a do dna dojebu hej?
EBOLA napísal:tos od urcitej doby sa do novych tv/mobiloch/prackach/autach atd. atd. zacali davat takzvane kurvitka... preto niektori nedaju dopustit na auta 80‘ 90‘ bez kopy elektroniky. alebo mi niekto ukazte nokiu 3210 ktora sa "bezdovodne" pokazila narozdiel od novych mobilov kde odide pisplay ked mam mobil 24,5 mesiaca.... smutna to doba
Pežot napísal:Preco ma tlaciaren cip, ktory rata tlacene strany? Kompresory a motory maju cipy, ktore rataju nabehane hodiny, to iste v TV, nedivil by som sa, keby to bolo aj v autach.
BranoMW napísal:Toto su uz konspiracne otazky!Netreba to prehanat, nic nieje biele alebo cierne. My tiez ucelovo v niektorych svojich zariadeniach pocitame pocet spusteni a prevadzkove hodiny, ale je to z technickych alebo servisnych pricin, nie aby sme tam spustili nejake kurvitko.
Ale ta nokia bol dobry priklad, tiez mam este tu Nokiu v sufliku a par krat som ju uz vytiahol a fungovala. Asi to bude nejaky nepodarok z vyroby s prilis dlhou zivotnostou... mozno sa na spajkovanie pouzila este olovnata pasta ktora ma niekolko nasobne dlhsiu zivotnost a vyssiu spolahlivost... ono to kurvia aj ti v EU parlamente, napriklad tym bezolovnatym pajkovanim sa zivotnost a spolahlivost elektroniky znizila rapidne....cize nielen vedome kurvitka, alke aj kurvitka v EU parlamente ktori nerozumeju comu nerozumeju.