... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Re: BMW vs. Mercedes

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 12:30

No nech sa vyjadri juri750i, mal 7er, teraz S-Klasse :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ako uz bolo napisane, neda sa to porovnat,
1. BMW je Freude am Fahren, cize auto prisposobene na vodicovu radost z jazdy, presne riadenie, uzasny feedback, tvrdsi podvozok, skratka auto na zabavu.
2. Mercedes je auto, o ktorom sa hovori, ze ked don raz sadnes, uz z neho nevystupis. Maco je auto prisposobene na pohodlie vodica, jeho "rozmaznavanie", vid aj stare S-Klasse, Piano a mnoho dalsich. Uzasne doplnky pre komfort, odpruzeny podvozok, krasny vyrovnavanie nerovnosti, co najhladsia jazda. Pokusy medaku vyrobit sportak mozes brat seriozne tak maximalne pri 3 autach v celej historii seriovej vyroby, jednoducho to auto nema "feeling" sportovej jazdy.

A ano, raz budem mat aj ja S-Klasse, lebo budem stary a pohodlny. A na Freude am Fahren bude M3 :mrgreen:
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

bavorak30
Auto: E-30 318i M40
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 16:09

Nieco som nasiel o motoroch Mercedes http://www.automotorevue.cz/auto/techni ... vkami.html
ale BMW konkuruje BMW EfficientDynamics a okrem toho motory BMW uz parkrat vyhral titul Motor roka. Takze...

Romeo
Auto: BYD
Kraj: Košický

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 16:55

AJ MB ma BlueEfficiency, tak isto ako BMW ma Ed, vsetci to uz maju..

A vela inych znaciek vyhralo uz motor roka, zalezi v akej triede si..
Klub netvoria autá, ale ľudia.

BMWklub.sk /// Vsetko o vaších komplexoch.

VW Golf MK4 biturbo, ///W Power Chiptuning na 386 PS.

bavorak30
Auto: E-30 318i M40
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 17:25

Ale Mercedes pouziva adblue na znizenie spotreby a emisii ale BMW ide inou cestou, pouziva systemy ako start-stop, aktivne vzduch. klapky a ine systemy.

wino
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 19:44

AMGčka mozem vsetky...

SL a G su u mna asi top :wink:

El_Scorpio
Auto: Ford Mondeo 2.0i

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 20:35

Nesúhlasím, že Mercedes-Benz a BMW nemožeš porovnať. Práveže toto sú to najpriamejší konkurenti. Audi od nich odpadá, lebo je to už luxusne-naleštený VW a ešte k tomu FWD. Ako chlapec sa mi páčili BMW, teraz sa mi viac páči Mercedes-Benz. Inak Karl Benz sa musí v hrobe obracať, keď všetci tú automobilku volajú len Mercedes. Mercedes je španielske ženské meno a bola to dcéra jedného papaláša, ktorý sa rozhodol Benzovi s Daimlerom pomôcť s propagáciou vo vyšších kruhoch (keďže bežný sedliak si vtedy autá nekupoval) "výmenou" ak použijú v názve meno jeho dcéry... Takže poprosím celý názov!

A v čom majú v Stuttgarte navrch? Podľa mňa v designe. Od Bangla BMW veľmi nemusím, aj keď musím sa priznať, že na E90 si konečne začínam zvykať ale všetky ostatné triedy (E81, E60, E65...) sú imho designová grcka. Naproti tomu, MB má krásnu C-klasse, ktorú si navyše môžeš vybrať buď v dynamickom prevedení (znak na mriežke chladiča) alebo ako klasiku (zameriavač). E-klasse je s tými kubistickými svetlami nádhera. Keď prišli s mäsiarkou bol to hnus, W211 to troška skorigovala ale až W212 je to pravé orechové. Navyše sa mi páči, že každá trieda od MB vyzerá inak. U VW je to všetko viac-menej zväčšený alebo zmenšený Golf, Ford zase nafukuje Focusa (C-Max, Galaxy, Kuga) rovnaké masky na každom aute. Tu nie. Ďalej má navrch v tom, že ponúka celú paletu áut. BMW napríklad nemá žiadne vany ani malé dodávky. Technologický nádskok hrá tiež skôr pre Mercedes-Benz, všetko mali skôr. ABS, ESP, airbag... S-klasse akoby udávala technológie ktoré sa neskôr dostanú do celého automobilizmu. Čo sa týka komfortu, tam je to len veľmi mierne pre MB, pretože BMW ladí o niečo tvrdšie podvozky a neviem čí má nejaké pneumatické pruženie?

BMW vyhráva jednoznačne v dynamike. V podstate neexistuje vyslovene pomalý Werkel, narozdiel od starých Méďakov ktoré nešli ani z kopca (atmosferické diesle). U bežných áut je miera športovosti na oveľa vyššej úrovni. AMG modely sú veľmi ale veľmi schopné autá, ktoré môžu smelo súperiť s hocikým. Avšak... Motorsport produkuje tak dokonalo vyladené motory, že M3 je aj podľa odborníkov auto, ktoré je z bežných sofistikovaných áut svojimi jazdnými vlastnosťami a vyladením motorov najbližšie k pocitu jazdy v nejakom superšporte (napr. Gallardo). Tam to ale asi končí, dynamika a športové oddelenie funguje v Mníchove lepšie než v Stuttgarte. Inak je to dosť narovnako. Motory sú kvalitné aj tam aj tam. MB sa väčšinou kupuje s cdi, BMW síce kvôli spotrebe idú d-čka na odbyt, avšak kto sa do toho rozumie kupuje benzínový R6. Ale aj MB má skvelý 3.5 L V6 (úžasný motor, v E-klasse som nechcel veriť tej spotrebe). V komforte je tiež len maličký rozdiel a spoľahlivosti detto. Ceny či kvalita služieb tiež rovnako vysoká. Najväčší rozdiel je teda asi v osobných preferenciách, designe a histórii.

PS: jo a som tu asi jediný komu sa G-klasse nepáči? :smile: Nie som ani na SUV ani na off-roady, ale keby si už mám niečo vybrať do púšte, savany či pralesa, tak je to Defender.
“Nothing will make a driver more faithful to a car than a car that is faithful to it's driver."
Obrázok

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 21:02

El_Scorpio napísal:
PS: jo a som tu asi jediný komu sa G-klasse nepáči? :smile: Nie som ani na SUV ani na off-roady, ale keby si už mám niečo vybrať do púšte, savany či pralesa, tak je to Defender.

len defender ma nevyhodu, ze nema uzavierky vpredu a vzadu :roll: + vybava nic moc, ale inak skoroneznicitelne vozidlo a superspolahlivy motor \:D/
a Gcko je pre neho tiez dost silna konkurenica aj ked cenovo inde :roll:
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

El_Scorpio
Auto: Ford Mondeo 2.0i

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 21:14

Tak potom starý, klasický Range Rover s 3.9 L V8 a priamym vstrekom... Proste bolo by to niečo od LR. A myslím, že keby sa kymácam nejakou bušou tak mám hlboko v péčku akú mám výbavu, či mám CD charger na 6 diskov, 2-zónovú automatickú klímu a hlavicu šaltpáky v koži... Podstatné pre mňa je prejsť tým terénom a dostať sa na miesto určenia a vtedy potrebujem jednoduchú techniku, ktorá vkuse funguje.
“Nothing will make a driver more faithful to a car than a car that is faithful to it's driver."
Obrázok

Arnost
Auto: krhla kachle x2
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 21:48

mna by zauímalo "porovnanie" E-clasee 270,320cdi od 03 a E39 fl. 525,530d. čo sa týka motorov ani nie ale čo sa týka prevodovky, podvozku, a tak všeobecne

PatrikKN
Auto: Mercedes W220 S500
Kraj: Nitriansky

Piatok, 27. Augusta 2010, 06:13

No zaujímavé čítanie, aj mňa zaujal MB W220 S500 z roku 2001 a poviem vám, na začiatku sa mi to auto vôbec nepozdávalo, ale po čítaní na rôznych fórach a testovacej jazde som bol milo prekvapený. Myslím si, že je to super auto.

BMW ako ste tu už mnohý spomínali, je skôr športovo založené auto šité na mieru vodiča, u ktorého precítiš každý moment.

MB je skôr pohodlné vozenie, v aute ako W220 S500 nepočuješ motor, necítiš žiadny hrbol na ceste...

lukas76
Autor témy
Auto: e39 525tds, e90 318d

Piatok, 27. Augusta 2010, 09:04

no co sa tyka toho porovnania E-classe a E39 tak to by ma tiez dost zaujimalo... co sa tyka toho gečka, tak to je auto, ktore by som ja vyuzival viacej na ceste ako v terene... uz ked dam napr. 20 000 eur za auto, tak istotne by som ho nesiel nahnat niekam do najblizsieho bahna... na taketo veci v terene by som volil ine auto... kamos ma v anglicku S-classe 320 rocnik 2000, s autom velka spokojnost...

lukas76
Autor témy
Auto: e39 525tds, e90 318d

Piatok, 27. Augusta 2010, 09:13

mal som na mysli taketo tu nieco ....http://mercedes-g-trieda.autobazar.eu/4 ... 29683.html , takto si ja predstavujem gečko, ziadne T3 kolesa na tom a navijaky, snorchel nic... akoze hodi sa to aj na gečko, ale urcite nie na gečko rocnik napr ako je tento a na gečko za ktore pytaju 20 tisic...

wino

Piatok, 27. Augusta 2010, 10:52

M divizia musi vymyslet konkurentna tomuto = SL 65 AMG

patres
Auto: qupé

Piatok, 27. Augusta 2010, 10:59

M divizia nemusi nic vymyslat, na to tu je Hurricane :twisted:

pepo286

Piatok, 27. Augusta 2010, 11:29

MB ma podla mna zo vsetkych znaciek k BMW najblizsie ... BMW je viac o dravosti, sportovosti a pocitu z jazdy ... a MB o prestizi, luxuse a pohodli .. ale tym nechcem povedat ze MB nemoze byt sportove a BMW pohodlne ..

a MB sa mi aj dizajnovo celkom pacia .. :)
E46 320D Touring 100kW (2001)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 232 neregistrovaných