... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
mexican napísal:Pri akcelerácii z 0-100 príp 0-200 je asi úplne jedno, či máš D alebo DS.
Aspoň u mňa to funguje tak, že pri zošliapnutí plynu na podlahu to vždy točí až do 7000 ot/min, bez ohľadu na to, či je tam D alebo DS. Ale u chrochtáka to môže byť možno trochu inak. U benzínu má väčší význam točiť to až po obmedzovač, keďže vo vyšších otáčkach nie je taký pokles krútiaceho momentu ako u chrochtáka.
buy-10 napísal:no budem musiet si to natocit, a je lepsie natacat v DS alebo iba v D-cku? no ja len dufam ze tam ziadny problem nebude...
BMW540iA napísal:Chlapy a čo keby na tej 530xd šmýkal automat, potom by to víťazstvo C220cdi malo zmysel.
bruno75 napísal:
D alebo DS, to mas jedno, v DS ti akurat podrzi dlhsie zaradeny nizsi stupen a pusti ta viac do otacok, takze vysledny cas by mal byt lepsi.
ja v beznej premavke DS takmer nepouzivam, aj ked mi uz viacero ludi hovorilo, ze ked chcem rychlo vyrazit napr. pri predbiehani, je vyhodne preradit z D do DS, auto podradi o 1 stupen (ked das kick-down, tak aj o 2) a akcelerujes ovela rychlejsie - k tomu mam jednu spomienku: pri jednej z prvych jazd na E60 som onoho casu v jednej nemenovanej krajinena kopci tesne za Ratkovou smerom na Kralovany predbiehal kolonu, podla rady skusenejsich som preradil do DS, potlacil na plyn a vyrazil z rychlosti cca 70-80, snazil som sa co najlepsie vyuzit priestor a co najrychlejsie ukoncit predbiehaci manever, takze som stale tlacil na plyn, ked som sa zaradil a pozrel na HUD svietilo mi tam.... 160 - sam nechapem, ako to auto v priebehu 10-15s (aj ked dolu kopcom) tak rychlo akcelerovalo, okamzite, ako som to ziostil som samozrejme znizil rychlost na predpisovu hodnotu
bruno75 napísal:
Co si predstavujes pod pojmom "smykal automat"?
Ak by mu automat zle radil a auto by mu bezdovodne islo do otacok, tak by to asi napisal a ako poznam buy-10 uz by sa davno stazoval![]()
Skor to vidim na lenive kone a/alebo to, ze ho to zrychlenie Medveda zastihlo nepripraveneho, resp. ze zareagoval o trosku neskor
bruno75 napísal:buy-10: jednoznacne to zistis len tak, ze to zopakujes. Inak, vies ako ten Medved radil (ci tam mal DS, sekvencne manualne radenie, nejaky iny mod prevodovky - neviem ako to maju MB)? Aj to mohlo ovplyvnit vysledok. A o kolko je to C220 lahsie od E60?
bruno75 napísal:buy-10 : jaaaa, ja som predsa nic neporusil, to bole este za Rakuska-Uhorska, to je premlcane...![]()
![]()
![]()
tym 1670 kg by som neveril, ja mam v TP zapisane 1780kg a to neviem, ci je v tom aj vsetka vybava (ktorej mas aj ty pozehnane), ak bol ten Medved social edition, tak mohol byt rozdiel v hmotnosti aj 150-200kg. Medved moze byt aj inak sprevodovany a takto teoreticky sa to asi skutocne da tazko vyriesit
kick-down: ano, trochu to trhne (oprie ta do sedacky), ale zase nie tak, ako ked preradis na E60 M5 (tam ta to az hodi dopredu), ak ti to trha prilis silno, nieco nebude s kostolnym poriadkom. Ten automat ma aj v DS mode radit pekne plynulo bez velkych trhani...
Uz nad tym moc spiritizujeme. Otazka na zaver:
Vadilo ti to niekdy v premavke? Neakcelerovalo auto niekedy tak ako si chcel / potreboval? Pride ti auto bezne lenive pri predbiehani?
Ak nie, tak by som to neriesil a nech sa Medved da vypchat