Streda, 27. Septembra 2017, 23:22
V prehliadači obrázkov je jedna sekcia zvaná "memories", kde mi ipad generuje nejaké kolekcie fotiek. Ja tam do tej sekcie nechodím, je to pre mňa zbytočnosť. Fotky si triedim sám a keď ich chcem mať v tablete, tak ich mám zorganizované do albumov. No a jednoho krásneho dňa sa mi zobrazí notifikácia, že mi ten zmrd zasraný vygeneroval nejakú kolekciu fotiek, pričom od neho nikto nič takého nechcel. Ako pre mňa za mňa nech si tie kolekcie generuje, keď sa inak nedá, ale aspoň nech s tým nikoho neotravuje. Mne to pripadá ako keď sa vegán chce niekomu pochváliť, že je vegán, tak rovnako sa ipad potreboval pochválť, že vygeneroval nejakú zbytočnú kolekciu fotiek o ktorú nikto nestojí.
Ako je fajn, že si môžem fotky pozrieť zotriedené podľa času, podľa miesta kde boli nafotené, ale vytvoriť novú kolekciu fotiek z dvoch existujúcich albumov, a ešte sa tým pochváliť mi príde viac než zbytočné.
Teraz keď si odmyslím všetky tie flamewars ohľadom výkonu a tak, tam mne čím ďalej tým viac prekáža že si apple vymýšla všelijaké prijebané funkcie a ideálne ich automaticky pozapínať, lebo užívateľ je zrejme kokot ktorý nevie čo má robiť, tak mu to musí nejaká bukvica z Cupertina nanútiť aby nerobil veci po svojom ale nejako inak.
Ale hneď to využijem a popičujem si aj na iné systémy.
Vo Windowse 10 mi vadí že vždy po update sa mi zrušia asociácie súborov. Čiže na JPG je defaulte nastavená nejaká kokotina a vždy po update si to musím ručne prestaviť na Photo Viewer, či ako sa to volá. A druhá vec, ktorá sa pravidelne stávala je tá, že mám nastavené prihlasovanie sa lokálnym účtom a nie cez LiveID a už neviem koľkorazy sa mi stalo že po update sa mi to preplo na LiveID, pretože v Redmonde si myslia, že to je tá jediná správna cesta.
Na Samsungu S8 ma neskutočne serie aký vlezlý je ten ich asistent Bixby. Dnes večer mi ten kokot zobrazil notifikáciu, že chýba hodina do typického času kedy chodievam spať, takže šup šup do postele, alebo niečo v takom zmysle. Samozrejme nikdy som si nič také explicitne nezapínal že chcem dostávať takýto typ notifikácie. Takže som všetky tieto veci musel pracne vypínať.
Svet smeruje do riadnych sračiek. Stará dobrá Nokia 3210. Možno ju ešte niekde nájdem zapadnutú prachom.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11
Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.