... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Streda, 27. Septembra 2017, 21:26

Ja nepoužívam iCloud vôbec. Ani na fotky ani na nič iné.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Streda, 27. Septembra 2017, 21:34

A aký systém máš na iPade? Defaultne je iCloud zapnutý, ručne si si ho vypol? Potom je to veľmi divne lebo by si o tie fotky trvalo prišiel. Pozri v aplikácii fotky zložku vymazane, tam by sa mali fotky 30dni po vymazaní ešte uchovať či ich tam máš kde ich môžeš pripadne obnoviť. Pokial tam už 30 dni neboli a nevymazali sa trvale.

Maco
Auto: visavytena pajta

Streda, 27. Septembra 2017, 21:39

Neviem ci je to taky supersky napad ked ti to sam stiahne a nainstaluje napriklad gigovu appku ked si na mobilnych datach.. v zahranici trebars.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

//MPower

Streda, 27. Septembra 2017, 21:48

Keď je app väčšia ako 250MB tak je potrebné wifi pripojenie. A sám od seba ju nestiahne, ty na ňu musíš kliknúť a povoliť jej opätovne stiahnutie.

mexican

Streda, 27. Septembra 2017, 22:08

//MPower napísal:
A aký systém máš na iPade? Defaultne je iCloud zapnutý, ručne si si ho vypol? Potom je to veľmi divne lebo by si o tie fotky trvalo prišiel. Pozri v aplikácii fotky zložku vymazane, tam by sa mali fotky 30dni po vymazaní ešte uchovať či ich tam máš kde ich môžeš pripadne obnoviť. Pokial tam už 30 dni neboli a nevymazali sa trvale.
Na ipade mám presne ten systém na ktorý som tu nedávno pičoval - iOS 11
Icloud mi to núkalo snáď po každom update a vždy som ho poslal do riti, lebo to nechcem používať. Rovnaká kokotina ako som už nedávno spomínal zapnúť po update OS bluetooth ktorý som na ipade nikdy nepoužíval a ani nemám dôvod používať.

Jo a sťahovanie updatov bez opýtania sa za to by som ich niekam nakopal. Sa mi asi tak pred pol rokom stalo, že som bol pripojený cez wifi (keďže mám ipad len s wifi) a bol som zrovna v zahraničí a mal som cez hotspot routovaný mobilný internet (síce cez lokálnu SiM ale aj tak) a ten hajzel len tak pre nič za nič zožral 1GB dát. Zmrd vyjebaný ovocný.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
Obrázok

voMacK
Auto: G31 540i

Streda, 27. Septembra 2017, 22:13

Totok sa mne ale na ajfone nikdaj nestalo, aby sam stiahol akykolvek update. Vzdy sa sam slusne opyta. Naviac, ked som raz daval update a nebol som na wifi ale na mobilnej sieti, tak sa ma opytal, ci som si isty, ze to chcem stiahnut, ci som sa nesekol, alebo mi nejebe...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

mexican

Streda, 27. Septembra 2017, 22:48

Však ale čo sú fakt kokoti, že si myslia že ak je niekto cez wifi tak automaticky neplatí za prenesené dáta? To už aj vo windowse sa dá akékoľvek sieťové pripojenie, či už je to LAN alebo Wifi nastaviť ako metered connection a windowsy potom cezeň nesťahujú apdejty.
Obrázok

//MPower

Streda, 27. Septembra 2017, 22:49

Mexican, po update sa ťa pravdepodobne podľa mna pýtalo či nechceš aktualizovať na iCloud drive, to ale neznamená že máš iCloud vypnutý. Ak môžeš hod sem screen nastavenia iCloudu či máš naozaj všetko vypnuté, lebo vymazať len tak fotky je naozaj neštandartné.

Po aktivácii každého iOS je vždy zapnutá wifi a BT, takto to je už roky :) Nikdy mi to nevadilo, len som cez CC vypol BT čo teraz nemôžem..

Sťahovanie aktualizácii iOS mi príde veľmi fajn. Nakoľko si ju nerušene stiahne a keď ma upozorni tak nemusím čakať než si to stiahne, len mu potvrdim či chcem rovno vykonať aktualizáciu. Priebeha to len cez wifi tak že netreba sa báť mobilných dát. (99% sveta má wifi neobmedzenú) V tvojom prípade si ho ojebal, a sťahovanie automatických aktualizácii aplikácii si vieš vypnúť v nastaveniach. Čiže tu je podľa mna iPad nevinný.

mexican

Streda, 27. Septembra 2017, 22:52

//MPower napísal:
Mexican, po update sa ťa pravdepodobne podľa mna pýtalo či nechceš aktualizovať na iCloud drive, to ale neznamená že máš iCloud vypnutý. Ak môžeš hod sem screen nastavenia iCloudu či máš naozaj všetko vypnuté, lebo vymazať len tak fotky je naozaj neštandartné.

Ja som niekde písal, že mi niekto niekde vymazal fotky?
Obrázok

//MPower

Streda, 27. Septembra 2017, 22:57

Moja chyba beriem späť, som si zamenil slovíčko a bol som v omyle potom :) V každom prípade som teraz nepochopil (čo som si v omyle myslel že som pochopil) čo tam máš za problém. Uvolnil ti miesto tým že ti vygeneroval fotky, tomu nerozumiem ...

mexican

Streda, 27. Septembra 2017, 23:22

V prehliadači obrázkov je jedna sekcia zvaná "memories", kde mi ipad generuje nejaké kolekcie fotiek. Ja tam do tej sekcie nechodím, je to pre mňa zbytočnosť. Fotky si triedim sám a keď ich chcem mať v tablete, tak ich mám zorganizované do albumov. No a jednoho krásneho dňa sa mi zobrazí notifikácia, že mi ten zmrd zasraný vygeneroval nejakú kolekciu fotiek, pričom od neho nikto nič takého nechcel. Ako pre mňa za mňa nech si tie kolekcie generuje, keď sa inak nedá, ale aspoň nech s tým nikoho neotravuje. Mne to pripadá ako keď sa vegán chce niekomu pochváliť, že je vegán, tak rovnako sa ipad potreboval pochválť, že vygeneroval nejakú zbytočnú kolekciu fotiek o ktorú nikto nestojí.

Ako je fajn, že si môžem fotky pozrieť zotriedené podľa času, podľa miesta kde boli nafotené, ale vytvoriť novú kolekciu fotiek z dvoch existujúcich albumov, a ešte sa tým pochváliť mi príde viac než zbytočné.

Teraz keď si odmyslím všetky tie flamewars ohľadom výkonu a tak, tam mne čím ďalej tým viac prekáža že si apple vymýšla všelijaké prijebané funkcie a ideálne ich automaticky pozapínať, lebo užívateľ je zrejme kokot ktorý nevie čo má robiť, tak mu to musí nejaká bukvica z Cupertina nanútiť aby nerobil veci po svojom ale nejako inak.

Ale hneď to využijem a popičujem si aj na iné systémy.

Vo Windowse 10 mi vadí že vždy po update sa mi zrušia asociácie súborov. Čiže na JPG je defaulte nastavená nejaká kokotina a vždy po update si to musím ručne prestaviť na Photo Viewer, či ako sa to volá. A druhá vec, ktorá sa pravidelne stávala je tá, že mám nastavené prihlasovanie sa lokálnym účtom a nie cez LiveID a už neviem koľkorazy sa mi stalo že po update sa mi to preplo na LiveID, pretože v Redmonde si myslia, že to je tá jediná správna cesta.

Na Samsungu S8 ma neskutočne serie aký vlezlý je ten ich asistent Bixby. Dnes večer mi ten kokot zobrazil notifikáciu, že chýba hodina do typického času kedy chodievam spať, takže šup šup do postele, alebo niečo v takom zmysle. Samozrejme nikdy som si nič také explicitne nezapínal že chcem dostávať takýto typ notifikácie. Takže som všetky tieto veci musel pracne vypínať.

Svet smeruje do riadnych sračiek. Stará dobrá Nokia 3210. Možno ju ešte niekde nájdem zapadnutú prachom.
Obrázok

bruno75

Štvrtok, 28. Septembra 2017, 07:04

Velky (oranzovy) brat spoza velkej mlaky nas chce vsetkych sledovat... :lol:
a tiez urcovat co je pre nas najlepsie... lebo sami to evidentne nevieme...

voMacK
Auto: G31 540i

Štvrtok, 28. Septembra 2017, 12:19

.
Prílohy
22046010_1979340918978401_4028961569071047117_n.jpg
22046010_1979340918978401_4028961569071047117_n.jpg (86.66 KiB) 477 zobrazení
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

//MPower

Štvrtok, 28. Septembra 2017, 21:31

Na tom nie je nič otravne, nie je to žiadna appka je to len zložka v aplikácii fotky ako aj ostatne, napr ľudia, livepohoto atd.. Keď nechceš vôbec ju nemusíš otvárať, všetky fotky máš pokope ako si zvyknutý. Je to za mna príjemná vlastnosť systému ktorá ti potriedi fotky a o nič sa nemusíš starať a zároveň nijako neobťažuje. Neviem prečo by mi to malo vadiť. Na iOS sa mi páči to že má nejaké strojové učenie a keď napíšem do fotiek pes ukáže mi s psom, pláž atd.. Za mna je to len užitočné. Ono sa treba zmieriť že doba 3310 je dávno preč. Ľudia sú čoraz náročnejší, majú veľké očakávania a chcú aby nič nemuseli robiť... Preto ako iOS aj Android bude každým rokom viac a viac komplexnejší a dokáže robiť viac a viac veci na pozadí aby mohol robiť veci ešte skôr ako ich začneme. Telefóny len na SMS a volania už dávno vykapali.. Dnes sa telefóny na iné veci používajú.. je moderna doba.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 238 neregistrovaných