... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
MiňoZA
Auto: e36 325i qp
Kraj: Žilinský

Re: ako sa vyhrabat bez svoru?

Utorok, 7. Decembra 2010, 18:04

cretino napísal:
stary koberec ma vyhodu, ze ked sa pohnes, nemusis znova zastavovat aby si ho zobral, nechas ho jednoducho tam.. :oops:

A pomozes tak aj ostatnym co pojdu cez ten usek..nova sucast povinnej vybavy :)

dracik.bmw
Auto: non
Kraj: Nitriansky

Utorok, 7. Decembra 2010, 18:13

No podla mojho nazoru ti nepomoze ani svor...Bo ten ma iba 25% svornost co je dost malo...Cize ak bude jedno koleso na lade a druhe na asfalte napr.Tak bude hrabat to na lade bo to svor aj tak nezopne...Musim to ja poskusat vsetky situacie!Ci sa budu tocit obe kolesa :-k
Next ???
BMW E-36 328i Coupe..ex
BMW E-36 318i Sedan..ex
LADA 2105,1200,2103..ex
Presuvadlo: Renault Clio 1.2

bavorak30
Auto: E-30 318i M40
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 7. Decembra 2010, 18:14

dethXtreme napísal:
zdravim...dnes som celkom pekne zapadol, tak pri tej prilezitosti ma napadla otazka...ked nieje na aute svor, tak sa toci len koleso co je v zabere ak tomu dobre rozumiem...ked svor je, tak pri pretoceni kolesa ktore ma zaber,zacne tocit aj to druhe.spravne? ak je to aspon z casti pravda, tak moja otazka znie, akym sposobom donutim aj koleso ktore v zabere nieje, aby sa pohlo? (klasicky diff)

(modelova situacia: su vyjazdene neskutocne kolaje, pod tym je lad, a sneh je kasovity...vy sa chcete otocit, a zrazu to nejde :D pridavate plyn, ale toci sa len jedno koleso, pod ktorym je uz lad...to druhe koleso sa ani nepohne :) )

Az na to ze sa toci koleco ktore nieje v zabere. Toci sa odlahcene koleso, keby sa tocilo to co je v zabere tak sa vyhrabes!

dethXtreme
Autor témy
Auto: e36 323i

Utorok, 7. Decembra 2010, 18:23

jasne, uz som to pochopil...ale myslim ze by bolo lepsie keby sa tocilo prave to v zabere...ale asi to nieke take jednoduche :)
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

bavorak30
Auto: E-30 318i M40

Utorok, 7. Decembra 2010, 19:08

dethXtreme napísal:
jasne, uz som to pochopil...ale myslim ze by bolo lepsie keby sa tocilo prave to v zabere...ale asi to nieke take jednoduche :)

ano ale tak to nefunguje, ako si napisal vo svojom predposlednom prispevku, najlepsie mat lopatu, trochu piesku, aj to zatazi alebo auto hojdat aby sa striedala zataz na kolesa, samozrejme musite byt dvaja :mrgreen:

Bmw666
Auto: Tatra
Kraj: Trnavský

Utorok, 7. Decembra 2010, 20:43

http://www.e-pneumatiky.sk/Snehove-retaze/bmw okulare guci a zlate retazkyyy. .
Blbost je velký dar prírody. Robí človeka šťastným

Jannci
Auto: MB

Utorok, 7. Decembra 2010, 22:32

dracik.bmw napísal:
No podla mojho nazoru ti nepomoze ani svor...Bo ten ma iba 25% svornost co je dost malo...Cize ak bude jedno koleso na lade a druhe na asfalte napr.Tak bude hrabat to na lade bo to svor aj tak nezopne...Musim to ja poskusat vsetky situacie!Ci sa budu tocit obe kolesa :-k

drako, to je picovina. ked ti jedno kolo smyka na ceste, tak dure sa pomaly toci. resp. dalo by sa povedat, ze ked ti odlahcene kolo spravi otacku, tak zatazene kolo ti spravi 1/4otacky. preto so svorom je haluz prejazd cez zaveje, to ti zacne tancovat zadok presne kvoli tomuto

m4x
Auto: E60 545i
Kraj: Bratislavský

Utorok, 7. Decembra 2010, 23:04

nejake videjko ako je spraveny svor ? :-))
!!! Obrázok ???

peto1227
Kraj: Bratislavský

Utorok, 7. Decembra 2010, 23:06

ked ti auto lahne na brucho lebo pred tebou tam šiel iba traktor a kolaje majú tak 40cm tak ti nič nepomože :D len dať preč sneh spod auta už som to zažil :D

Mimo

Utorok, 7. Decembra 2010, 23:18

m4x napísal:
nejake videjko ako je spraveny svor ? :-))

čo som narýchlo našiel tu je obyč diff http://www.youtube.com/watch?v=K4JhruinbWc
tu nejaký svor :) http://www.youtube.com/watch?v=lZmsY2YvVsc

dracik.bmw
Auto: non

Streda, 8. Decembra 2010, 11:58

Jannci napísal:

drako, to je picovina. ked ti jedno kolo smyka na ceste, tak dure sa pomaly toci. resp. dalo by sa povedat, ze ked ti odlahcene kolo spravi otacku, tak zatazene kolo ti spravi 1/4otacky. preto so svorom je haluz prejazd cez zaveje, to ti zacne tancovat zadok presne kvoli tomuto

No stoho co si napisal som ta moc nepochopil :-k :lol: ...Ja co som videl video ako funguje svor na lade tak to koleso ktore bolo na suchu sa nepohlo a na lade to hrabalo..Bola to E39 M5 bo ma iba 25% svornost ked sla na lad M6 ktora ma elektronicky zapnutrelny svor na 100% tak to slo v pohode...Cize si myslim ze aj ja ked budem mat koleso na lade a na asfalte tak my svor kkt pomoze...
Next ???
BMW E-36 328i Coupe..ex
BMW E-36 318i Sedan..ex
LADA 2105,1200,2103..ex
Presuvadlo: Renault Clio 1.2

Majo
Auto: e36 328iA LPG

Streda, 8. Decembra 2010, 12:04

samosvor v zime narobi viac skody ako osohu, pretoze to pri prejazde zakrut na klzkom povrchu bude driftovat, takze aby to bolo ovladatelne musis ist pomalsie ako bez svoru.
A keby to bol aj 75 percentny samosvor tak niekde v zaveji by bol uplne nanic, ked totiz jedno koleso presmykuje tak to druhe sa ani nepohne. To by musela byt 100percentna uzavierka.

TomNR
Auto: BMW 318ti

Streda, 8. Decembra 2010, 12:12

tak s openom je to v zime tiez dost nanic, lebo raz svori, raz nie a je to nevypocitatelne... totalne zalezi od povrchu...
je jasne, ze 25% spera nepremoze 1 koleso na asfalte a 1 koleso na lade, ale vzdy lepsie trapit sa v snehu so sperou ako bez...
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

Majo
Auto: e36 328iA LPG

Streda, 8. Decembra 2010, 12:17

No to asi ano, ale ked som porovnaval dve rovnake Lady Nivy v snehu, jedna mala vzadu 75%svor a druha 100percentu uzavierku tak to bolo pomerne jednoznacne. Ta so svorom skoncila takmer uplne tam kde ta bez neho/ta so svorom presla mozno o 2 metre viac a to sa este sofer hral s rucnou/, avsak po zapnuti uzavierky na tej druhej sla dalej akoby nic...

Mr.S
Kraj: Košický

Streda, 8. Decembra 2010, 12:37

Majo napísal:
samosvor v zime narobi viac skody ako osohu, pretoze to pri prejazde zakrut na klzkom povrchu bude driftovat, takze aby to bolo ovladatelne musis ist pomalsie ako bez svoru.
A keby to bol aj 75 percentny samosvor tak niekde v zaveji by bol uplne nanic, ked totiz jedno koleso presmykuje tak to druhe sa ani nepohne. To by musela byt 100percentna uzavierka.

LSD v zime ma ovela vacsie vyhody ako open diff, predsa ked ides do zakruty, tak s LSD si stale drzis lepsie stopu.
Open v zakrute nema/ma minimalny grip a do zvodidiel ta posle rychlejsie, nez by si chcel.
To iste pri pohynani a zrychlovani na snehu... bez LSD stojis a s LSD mas aspon nejaku nadej.
Auto s LSD je ovela stabilnejsie a ovladatelnejsie aj na mokrom resp. klzkom povrchu.
ex E46 316ti M-paket
ex E46 325ci M-paket
ex E46 M3 Competition
ex E46 M3 Coupe
ex E46 M3 Convertible
ex E92 330xd A-Paket
ex E91 335d M-paket
ex E90 M3
ex E92 M3 Competition
ex E92 M3 DCT AM
+ dalsich 500 koni

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 230 neregistrovaných