... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
cretino napísal:stary koberec ma vyhodu, ze ked sa pohnes, nemusis znova zastavovat aby si ho zobral, nechas ho jednoducho tam..

dethXtreme napísal:zdravim...dnes som celkom pekne zapadol, tak pri tej prilezitosti ma napadla otazka...ked nieje na aute svor, tak sa toci len koleso co je v zabere ak tomu dobre rozumiem...ked svor je, tak pri pretoceni kolesa ktore ma zaber,zacne tocit aj to druhe.spravne? ak je to aspon z casti pravda, tak moja otazka znie, akym sposobom donutim aj koleso ktore v zabere nieje, aby sa pohlo? (klasicky diff)
(modelova situacia: su vyjazdene neskutocne kolaje, pod tym je lad, a sneh je kasovity...vy sa chcete otocit, a zrazu to nejdepridavate plyn, ale toci sa len jedno koleso, pod ktorym je uz lad...to druhe koleso sa ani nepohne :) )

dethXtreme napísal:jasne, uz som to pochopil...ale myslim ze by bolo lepsie keby sa tocilo prave to v zabere...ale asi to nieke take jednoduche :)

dracik.bmw napísal:No podla mojho nazoru ti nepomoze ani svor...Bo ten ma iba 25% svornost co je dost malo...Cize ak bude jedno koleso na lade a druhe na asfalte napr.Tak bude hrabat to na lade bo to svor aj tak nezopne...Musim to ja poskusat vsetky situacie!Ci sa budu tocit obe kolesa
 len dať preč sneh spod auta už som to zažil
  len dať preč sneh spod auta už som to zažil 
m4x napísal:nejake videjko ako je spraveny svor ? :-))

Jannci napísal:
drako, to je picovina. ked ti jedno kolo smyka na ceste, tak dure sa pomaly toci. resp. dalo by sa povedat, ze ked ti odlahcene kolo spravi otacku, tak zatazene kolo ti spravi 1/4otacky. preto so svorom je haluz prejazd cez zaveje, to ti zacne tancovat zadok presne kvoli tomuto

...Ja co som videl video ako funguje svor na lade tak to koleso ktore bolo na suchu sa nepohlo a na lade to hrabalo..Bola to E39 M5 bo ma iba 25% svornost ked sla na lad M6 ktora ma elektronicky zapnutrelny svor na 100% tak to slo v pohode...Cize si myslim ze aj ja ked budem mat koleso na lade a na asfalte tak my svor kkt pomoze...
 ...Ja co som videl video ako funguje svor na lade tak to koleso ktore bolo na suchu sa nepohlo a na lade to hrabalo..Bola to E39 M5 bo ma iba 25% svornost ked sla na lad M6 ktora ma elektronicky zapnutrelny svor na 100% tak to slo v pohode...Cize si myslim ze aj ja ked budem mat koleso na lade a na asfalte tak my svor kkt pomoze...
Majo napísal:samosvor v zime narobi viac skody ako osohu, pretoze to pri prejazde zakrut na klzkom povrchu bude driftovat, takze aby to bolo ovladatelne musis ist pomalsie ako bez svoru.
A keby to bol aj 75 percentny samosvor tak niekde v zaveji by bol uplne nanic, ked totiz jedno koleso presmykuje tak to druhe sa ani nepohne. To by musela byt 100percentna uzavierka.