... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

auto111
Kraj: Trnavský

Re: Ako sa nas chysta dodrbat vlada novymi danami a poplatka

Štvrtok, 20. Septembra 2012, 08:56

Zakon o tych spravnych poplatkoch (registracne poplatky za auta) DEFINITIVNE nadobuda platnost 1.10.2012 !!

Zakon je totiz schvaleny a da sa najst na http://www.nrsr.sk / Zakony / Schvalene zakony - zakon bol schvaleny 11.9.2012

Link na zakon: http://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid ... terID=4103

Užívateľov profilový obrázok
cigi44
Auto: e46 330ci
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 20. Septembra 2012, 11:12

bruno75 napísal:
Ako tu uz odznelo, podstatne je, co vyjde v Zbierke zakonov, to je podstatne (mimochodom, pomohlo by, ak by mal niekto znamosti v tlacialni, kde sa tlaci Zbierka; paragrafovane znenie dodam... :mrgreen: )3
pokial viem, bol podany pozmenovaci navrh na posun ucinnosti k 01.11., ale parlament tento navrh neschvalil, takze plati povodny termin, t.j. 01.10. - ale mozem sa mylit, pockajme si na text v Zbierke
inak, vsetky informacie cerpam zo stranky http://www.nrsr.sk, kde sa da vysledovat schvalovanie akehokolvek zakona

Ak to sledujes, budem rad ak tu pastnes nejake horuce novinky.
...pekný máš vozík, zachovalý...
first: renault clio 1.1 43kW
second: bmw e36 320i 110kW
actual: bmw e46 330ci 170kW
daily: citroen berlingo 1.6 hdi 55kW

Obrázok

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6
Kraj: Bratislavský

Piatok, 21. Septembra 2012, 07:17

Vo stvrtok som prisiel s autom zo zahranicia, KO je uz spravene, STK myslim, ze netreba lebo auto ma iba 2 roky a v podstate treba iba prihlasit. Lenze znamy co mi to vybavuje (vybavoval aj Mko pred rokom, a vseobecne robi servis na autach v rodine) volal so svojim chalanom, co isiel tiez tento tyzden prihlasit auto a ten mu povedal, ze policajti proste uz neprihlasuju auta!?!?!
Ze vraj bolo vela ludi co si na poslednu chvilu kupili auta, a teraz som sice nepochopil, ze ci iba nestihaju, alebo ze proste niekto rozhodol, ze uz sa nebudu prihlasovat aby ludia nemohli "obist" ale kazdopadne mi to pride ako ultra kokotina. Dalsi chalan, ktory robi s prihlasovanim aut v podstate denno-denne zase povedal, ze prezident ten zakon ani nepodpisal, a ze vlastne este nieje ani jasne odkedy to bude platit a uz vobec nie, kto to bude vyberat etc.

Mate niekto nejake informacie/skusenosti ako to momentalne je? Pripadne kludne napiste do PM, vdaka.
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

SmartBastard

Piatok, 21. Septembra 2012, 07:20

gusto napísal:

V podstate ti to nemoze byt uplne jedno, lebo udajne je rozhodujuci datum vydania TP, nie datum podania. Kedze OU Dopravy v BA a vsetkych ludnatejsich okresoch maju roboty nad hlavu a zo zakona na to maju 30 dni... takze ak to nemas dohodnute, tak to nemusis stihnut, ja to tiez riesim.. uz som vsak viackrat pocul, ze je to posunute na 1.11. ale Topky.sk nie su velmi doveryhodny zdroj a pravnik mi povedal, ze kym to nevyjde v zbierke zakonov, tak nikto presne nevie ako to bude.

Ah dik, mal som asi najskor precitat stare prispevky predtym ako postnem nove. Toto zjavne bude to co spominali tomu mojemu znamemu. Uvidim ako so to vyvinie, ale kedze predpokladam, ze vsetci pushuju svoje auta aby boli co najskor prihlasene, tak to nebude jednoduche.
www.RoyalGarage.sk

ptz
Auto: E60 540i man

Piatok, 21. Septembra 2012, 07:41

nie je to posunute na 1.11.

SmartBastard

Piatok, 21. Septembra 2012, 12:46

Uz to je podpisane prezidentom:
"Od októbra tohto roka sa zvýšia poplatky za registráciu vybraných áut a motoriek. Zdraženie sa podľa novely zákona o správnych poplatkoch, ktorú podpísal prezident SR Ivan Gašparovič ..."
http://ekonomika.sme.sk/c/6541142/prezi ... abaku.html (nizsie v tomto clanku)
www.RoyalGarage.sk

rebel
Kraj: Zahraničie

Piatok, 21. Septembra 2012, 16:10

Takze take v poho baworaciky si vyjdu na registracny cca 2000 eur, co v podstate asi zdvihne cenu aut.
Krása sveta je vždy úmerná kráse Ducha, ktorý ho vníma

Solty
Auto: mhd

Piatok, 21. Septembra 2012, 16:30

Nie v podstate, ale každý kto bude predávať prihlásané na svoje meno už so zaplateným poplatkom, bude to predávať drahšie. Mno to sa pravý kšeftári teraz ukážu :D

SmartBastard napísal:
Vo stvrtok som prisiel s autom zo zahranicia, KO je uz spravene, STK myslim, ze netreba lebo auto ma iba 2 roky a v podstate treba iba prihlasit. Lenze znamy co mi to vybavuje (vybavoval aj Mko pred rokom, a vseobecne robi servis na autach v rodine) volal so svojim chalanom, co isiel tiez tento tyzden prihlasit auto a ten mu povedal, ze policajti proste uz neprihlasuju auta!?!?!
Ze vraj bolo vela ludi co si na poslednu chvilu kupili auta, a teraz som sice nepochopil, ze ci iba nestihaju, alebo ze proste niekto rozhodol, ze uz sa nebudu prihlasovat aby ludia nemohli "obist" ale kazdopadne mi to pride ako ultra kokotina. Dalsi chalan, ktory robi s prihlasovanim aut v podstate denno-denne zase povedal, ze prezident ten zakon ani nepodpisal, a ze vlastne este nieje ani jasne odkedy to bude platit a uz vobec nie, kto to bude vyberat etc.

Mate niekto nejake informacie/skusenosti ako to momentalne je? Pripadne kludne napiste do PM, vdaka.

tomuto nerozumiem ani ja, prečo to nechcú prihlásiť socík :D

SmartBastard

Piatok, 21. Septembra 2012, 17:14

Solty napísal:
tomuto nerozumiem ani ja, prečo to nechcú prihlásiť socík :D

gusto napísal:
... udajne je rozhodujuci datum vydania TP, nie datum podania. Kedze OU Dopravy v BA a vsetkych ludnatejsich okresoch maju roboty nad hlavu a zo zakona na to maju 30 dni... takze ak to nemas dohodnute, tak to nemusis stihnut...
www.RoyalGarage.sk

maros.x5
Auto: E70 3.0sd
Kraj: Prešovský

Piatok, 21. Septembra 2012, 17:21

SmartBastard nevešaj hlavu, ešte máš síce jeden týždeň, ale budeš to musieť riešiť cez nejakú tlačenku, lebo za ten posledný týždeň toho budú mať určite extrémne veľa, a určite budú čakať nejaké všimné. A čo si si pridelil ?
BMW X5 E70 3.0sd, M paket, 21" 128, - 40 mm, H&R podložky, ku LOGIC7 sub JL Audio 13w7, GZPA16000d, GZBP12.3500, TV tuner, DVD menič, LCD monitor, Eisenmann, LUX H8 v3, ... príbeh
BMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i

SmartBastard

Piatok, 21. Septembra 2012, 17:55

maros.x5 napísal:
SmartBastard nevešaj hlavu, ešte máš síce jeden týždeň, ale budeš to musieť riešiť cez nejakú tlačenku, lebo za ten posledný týždeň toho budú mať určite extrémne veľa, a určite budú čakať nejaké všimné. A čo si si pridelil ?

Nakoniec som kupil 2 rocnu X6 z BMW v Belgicku (1000km tam + spat ma skoro zabilo), 60tkm, 2011 model s tymi vynovenejsimi motormi a hlavne 8 stupnovou prevodokou.

Vybava nic moc, ale pri X6 je celkom vela standart, pre mna boli najdolezitejsie ta nova navigacia profesional a vyhrievane sedadla ... potom veci ako Hifi sustava, elektricky kufor, lichtpaket a podobne veci su prijemne. Jedina vec co mi naozaj chyba je vyhrievany volant, ktory som si povodne myslel, ze sa da dorobit, ale teraz som zistil opak. Takze tam dam asi performance volant, ten je aspon prijemnejsi na dotyk. Ale inak som velmi spokojny a naozaj prekvapeny hlavne tym ako to jazdi. Nechcem prehanat ale mam M Coupe a ta X6 je v zatackach uplne ujebana. Su tam 275 vpredu a 315 vzadu gumy, ale najvacsi rozdiel robi ten dynamicky system (ani neviem ako sa to vola), ktory vie ovladat kazde jedno koleso osobitne. Ak ides naozaj agresivne do zatacky, dokonca zabrzdi vnutorne zadne koleso aby ta to pootocilo, bez toho aby si sa len dotkol brzdy ... no uz sa nejako moc rozpisujem ... :D
www.RoyalGarage.sk

maros.x5
Auto: E70 3.0sd
Kraj: Prešovský

Piatok, 21. Septembra 2012, 18:22

Gratulujem k novému BMW, nech slúži k Tvojej spokojnosti. Hlavne aby si to čo najskôr prihlásil. Šupni nejaké foto kým nahodíš príbeh.
BMW X5 E70 3.0sd, M paket, 21" 128, - 40 mm, H&R podložky, ku LOGIC7 sub JL Audio 13w7, GZPA16000d, GZBP12.3500, TV tuner, DVD menič, LCD monitor, Eisenmann, LUX H8 v3, ... príbeh
BMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i

cigi44
Auto: e46 330ci
Kraj: Žilinský

Piatok, 21. Septembra 2012, 18:33

U nas v MT uz na urade neberu ziadosti, maju tam toho nadhlavy. Bez kontaktov sa tam uz nikto so ziadostou nedostane.
Len tak tak ma tam pretlacili, pci...to bude zase flias a bonbonier :D

Buduci tyzden sa caka na DI masker.
...pekný máš vozík, zachovalý...
first: renault clio 1.1 43kW
second: bmw e36 320i 110kW
actual: bmw e46 330ci 170kW
daily: citroen berlingo 1.6 hdi 55kW

Obrázok

rebel
Kraj: Zahraničie

Sobota, 22. Septembra 2012, 00:51

eeej sa tusim vraciame do sociku, flasky, bonboniery, dlhe rady :) zajtra kupim banany :)
Krása sveta je vždy úmerná kráse Ducha, ktorý ho vníma

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 203 neregistrovaných