... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
matis357 napísal:Ahoj Devil666,neviem ci si uz poriesil kupu auta,ale ak ti smiem poradit tak nad DE znackami ani nespekuluj.
Dôvody:
-na prihlasenie vozidla musis mat nahlaseny pobyt,ktory nedostanes od nikoho cudzieho bez pracovnej zmluvy
-tu v DE sa plati dan za motorove vozidlo(ziadna cestna dan ani nic podobne) ako dan za nehnutelnost ktora sa odvija od obsahu motora,druhu paliva a samozrejme aj od euro normy
- vyska poistky je strasidelne vysoka
- omeskanie zaplatenia poistnej sumy za PZP ma nasledok vyradenie vozidla z evidencie
-nezaplatenie alebo omeskanie zaplatenie dane za KFZ ma nasledok oznacenia vozidla danovim uradom a odhlasenia vozidla z evidencie
Tu mas moj pripad:
- som zamestnany v DE takze problem z kupou a prihlasenim mojej X3 nebol ziaden problem,vsetko vybavil predajca
- vyska dane za motorove vozidlo kedze je to nafta a EURO 3 je 307€ rocne
- poistka je prvy rok najvyssia,ja som platil za 1995cm3 1100€ rocne(potom to uz klesa ale stale je to vela)
- TUV cize STK a EK stoji od 100€ do 120€ ak nahodou netrafis akciu za 80€,a to este stale nemas vyhrate lebo aku tu robia STK som nechapal(musel som pre to menit predne sklo)
- dalej to ze rakusania posielaju pokuty do nemecka,takze platit musis ak nie zakaz vstupu
miso_525d napísal:kokos...drsne. jeblo by ma.
Dogg88 napísal:uz len to ze v Nemecku mas minimalnu mzdu 1200€ a na Slovensku je 330€ je dost rozdiel
v tom pripade je cena poistky uplne v pohode aj cena stk
msakac33 napísal:
preco? pohodkarataj s tym, ze v DE su ine platy ako u nas, vynimajuc slovakov co tam makaju na stavbe za 1200 Eur
miso_525d napísal:nejde o platy, ale zda sa mi to este narocnejsia administrativa ako u nas a to je co povedat.
dethXtreme napísal:inak v CR planuju zaviest podobnu dan ako je u nas...respektive sa idu snazit znizit pocet starych aut (myslim ze rovnaky zamer ako u nas s tou "skvelou" danou) takze rychlo rychlo poprihlasovat! :)
banned napísal:Moje odporucanie je take, ked je niekto zebrak a nema na prihlasenie auta, nech si ho nekupuje, bez ohlad na vek, objem a podobne... Jednoduche riesenie.