... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
ptz
Auto: E60 540i man
Kraj: Bratislavský

Re: Z4M,mozna kupa

Sobota, 24. Mája 2014, 20:18

mikusk napísal:
3jkova e9x by urcite nebola zla volba,ale to auto je take nevyrazne preto som to nechcel,vela ludi ma tie bawa,alebo aj e46ka m3ka by bola v pohode co sa vykonu tyka ale co sa tyka dizajnu tak ma to proste neoslovuje,chcel som nieco co nevidis kazdy den. (samozrejme ze m3 je vynimocne auto ale od radovej 46ky ktoru vidis na kazdom kroku sa vzhladom skoro vobec neodlysuje)

Jak to vypada tak do tejto z4 asi nejdem,kedze majitel je doslova kok*t a kseftuje s autami,radsej sa usetrim starosti navyse,aj ten leasing sa mi prestava lubit.Moze sa stat ze to ma nejaky chytak a to ja fakt nepotrebujem.

za ten peniaz, (okolo 15k) sa da kupit aj M3, napr. v autopalace jednu maju:
http://bmw-m3.autobazar.eu/32-id4776183.html

mne osobne sa tiez e46 m3 moc nepaci. a cena plus vyssia spotreba o 5 l/100 km (napr oproti 3.0l) zase o tolko vacsiu zabavu neprinesu.

Z4 je ovela stylovejsie auto a jeho celkova vaha (1360 kg pri 3.0l), rozmiestnenie vahy, posed ako v motokare pre zadnou napravou, je nieco ine. Z4 ma velmi prijemne prekvapila, jazdi sa na tom ako na motokare ale s vybavou a spracovanim a la bmw. je pravda, ze sem tam nejaky tvrdy plast vrzgne ale tie jazdne vlastnosti a uskrn na tvary to zdaleka zatienia :-({|=

ak ju chces, hladaj dalej, sem tam sa da najst pekny kus za dobry peniaz.

germancars

Sobota, 24. Mája 2014, 20:32

ptz napísal:
mne osobne sa tiez e46 m3 moc nepaci. a cena plus vyssia spotreba o 5 l/100 km (napr oproti 3.0l) zase o tolko vacsiu zabavu neprinesu.

to si nemyslel vazne vsak, ze 3.0i zerie o 5 litrov menej ako M3 motor? :D

ice.blade

Sobota, 24. Mája 2014, 20:35

mne zere M3 - 11 litrov pri beznej kombinovanej jazde a to nechodim ako dochodca... jeden klubak mal mimo mesta pod 9 ze som ani verit nechcel... oproti 330ne tak 2 litre maximalne rozdiel :) je sice pravda ze M3 je motkara ale podvozok sa da vzdy vymenit za taky ktory bude vyhovovat poziadavkam majtela

btw S54 motor sa da jazdit aj denne ale doprial by som mu vymenu oleja kazdych 7tis maximalne... okrem cien kotucov a platniciek je to na udrzbu +- ako kazde ine bmw

keby som mal M3 porovnavaz so Zkom asi by som isiel do Zka... alebo ani do jedneho a kupil by som si nieco ovela mladsie :D

mikusk
Autor témy
Auto: e92 m3
Kraj: Nitriansky

Sobota, 24. Mája 2014, 20:44

runder napísal:
v poriadku german, ja beriem úplne tvoj názor a nejdem ťa ani o ňom presviedčať, 100 ľudí 100 chutí ale nedá mi nevyjadriť sa, v dobrom samozrejme :mrgreen:

chalan písal že dá 15 litrov za auto, kľudne má aj na viac ale nevidí v tom zmysel, bavíme sa teda o človeku ktorý si kupuje auto ako hračku a bude s ňou dávať križovatky bokom, gumovačky z križovatky, okruhy a všetky tie blbosti ktoré k tomu patria a vďaka ktorým si tie autá kupujeme :) Nato je zetko určite lepšie lebo dostupnosť dielov, tuningových vecí a podobného, sa nemôže so z4 rovnať a myslím že aj ty mi nato prikývneš :)

Ak sa bavíme o hodnote tohto auta, dovoľ mi ti oponovať. Tú z4m, sledujem už dlhšiu dobu, chalan začínal s cenovkou 22 tuším, potom mal dlhú dobu 20 a teraz 15. Takéto autá sa predávajú ešte dlhšie ako zetka, tento trh mám dokonale naštudovaný takže si dovolím nesúhlasiť, hádam sa neurazíš :) Mkovica je vražda z tej stránky, že ak tam niečo treba meniť, tak sa to nedá absolútne rovnať s japoncami a to so mnou hádam tiež súhlasiš. Nehovorím že z4m nemá svoje čaro, určite má, pamätám keď sme ju boli s ocom skúšať a oco do nej sadol, bol to síce kabriolet a vyzeral tam ako v lavore, pritom otec není nejaký extremne vysoký 183cm? o výbave ani nehovorím, kúpiť dobre vybavenú z4 je problém kúpiť, aspoň takú aby si o zetku hovoril že to je plast :)

A dovolím si tvrdiť že aj v 350 motore je potenciál, je to tiež atmosféra a ťahá slušne :) je to čisto len môj názor, prešlo mi už rukou dosť športiakov, vozil som sa v nich a skúšal a dovolím si tvrdiť že v tejto cenovej relácii je zetko fantastická voľba :)

Obrázok

pravda pravda,ta z4ka isla dole s cenou a uz ju predava dlhsie,mozno s tym fakt nieco bude

ptz
Auto: E60 540i man

Sobota, 24. Mája 2014, 20:54

germancars napísal:

to si nemyslel vazne vsak, ze 3.0i zerie o 5 litrov menej ako M3 motor? :D

dobre, aspon papierovo v meste - 18 vs 13 l :mrgreen:

je mozne, ze kombinovana spotreba rovnakeho jazdca by bola max 3 l rozdiel

mikusk
Autor témy
Auto: e92 m3
Kraj: Nitriansky

Sobota, 24. Mája 2014, 21:00

ptz: inac ano,o tej e46ke viem aj som rozmyslal nad nou,ale ako som povedal,nevyrazne auto

germancars

Nedeľa, 25. Mája 2014, 07:33

ptz napísal:

dobre, aspon papierovo v meste - 18 vs 13 l :mrgreen:

je mozne, ze kombinovana spotreba rovnakeho jazdca by bola max 3 l rozdiel

M3 a obycajna 3.0i zerie plus minus takisto. Maximalne ak je 1l rozdiel v spotrebe. S M3kou v pohode jazdis do 10 litrov kludnym tempom aj po okreskach. Uz len logika to nepusti ako moze 3.0 zrat o 5 litrov menej ako 3.2. :o Ked vyuzivas potencial motoru tak jasne, ze si potiahne M3ka kusok viac (z niecoho ten vykon musi vyrobit) ale za normalnych podmienok tie motory maju takmer identicku spotrebu.

miso_525d
Auto: SOBI 20

Pondelok, 26. Mája 2014, 08:16

to sa mi asi sniva, ze chlapci sa bavia pri autach ako Z4M, M3, Z4 3,0 o spotrebe .....

cim je to dolezite, spotreba u Z4M, s ktorou cez vikend urobis max 150-200 km a potom dva tyzdne nic?

a kolko vam to zere, chlapci? :mrgreen: mne moja 4,4 V8 zere 16,874412569871 litra na sto, ale snazim sa to tlacit dole kludnou jazdou po okreskach :mrgreen: :mrgreen:

germancars napísal:

M3 a obycajna 3.0i zerie plus minus takisto. Maximalne ak je 1l rozdiel v spotrebe. S M3kou v pohode jazdis do 10 litrov kludnym tempom aj po okreskach. Uz len logika to nepusti ako moze 3.0 zrat o 5 litrov menej ako 3.2. :o Ked vyuzivas potencial motoru tak jasne, ze si potiahne M3ka kusok viac (z niecoho ten vykon musi vyrobit) ale za normalnych podmienok tie motory maju takmer identicku spotrebu.

ice.blade

Pondelok, 26. Mája 2014, 08:30

co je na tom ze sa bavia ludia o silnych autach a o spotrebe? chalan pisal ze to auto chce na denne vozenie spojene s obcasnym "okruhom" nie na vikendove prdkanie! ja som si napriklad kupil M3 len koli spotrebe, nahradila 318i a som spokojny ;)

miso_525d

Pondelok, 26. Mája 2014, 08:33

pri autach typu Z4M je spotreba nepodstatna, kupujes si take auto asi kvoli niecomu inemu, ako nizka spotreba.

ice.blade napísal:
co je na tom ze sa bavia ludia o silnych autach a o spotrebe? chalan pisal ze to auto chce na denne vozenie spojene s obcasnym "okruhom" nie na vikendove prdkanie! ja som si napriklad kupil M3 len koli spotrebe, nahradila 318i a som spokojny ;)

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Pondelok, 26. Mája 2014, 09:13

miso_525d napísal:
to sa mi asi sniva, ze chlapci sa bavia pri autach ako Z4M, M3, Z4 3,0 o spotrebe .....

hlavne ze ty si doteraz riesil to ze je to tvrde a nizke
rovnaka blbost pri takomto aute ako riesit spotrebu
Klub tvoria ľudia, nie autá...

miso_525d

Pondelok, 26. Mája 2014, 10:25

no pozor pozor, ja som daval moju skusenost s pouzitim sportoveho auta na kazdy den. reagoval som tak na to, co pisal mikusk.

podla tvojej logiky nema pri sportovom aute vyznam sa bavit vobec o nicom, pretoze kazdy predsa vie, ze sportove auto je sportove auto 8)

Dogg88 napísal:
hlavne ze ty si doteraz riesil to ze je to tvrde a nizke
rovnaka blbost pri takomto aute ako riesit spotrebu

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Pondelok, 26. Mája 2014, 11:06

ano, prave sportove auto je neprakticke, drahe (diely + spotreba), hlucne, tvrde a vyrazne
sportove auta sa nekupuju z logického hladiska :wink:

poviem ti skusenost môjho kamarata ktory siel cca 300km na Ferrari F430 (odniest na zameranie do jednej firmy)
prve pocity: popici auto, motor reve, parada...
po X kilometroch - motor reve stale, priamo za chrbtom, az mu to bolo neprijemne, auto tvrde, sedacky maju minimum tlmiaceho materialu, zaparkovat je tazke pretoze je nizke a skoro vsade chytis naraznik, je z toho nachuja vyhlad, kdekolvek auto zaparkujes hned puta pozornost, ludia si ho fotia, chodia okolo a tak...

potom za rovnakym ucelom siel na Bentley Continental GT a hovoril ze to auto je presny opak...este aj ked ho zaparkujes tak sa len malokto zastavi aby si ho obzrel...
Klub tvoria ľudia, nie autá...

M3driver

Pondelok, 26. Mája 2014, 12:29

Z4 a este v M-ku je na kazdodenne jazdenie kktina a tym moze debata skoncit. Naco riesit dalej spotrebu, komfort, servis... :mrgreen: 8)
M3 -> Ducati

miso_525d

Pondelok, 26. Mája 2014, 13:56

mam podobnu skusenost ako tvoj kamarat, mal som na par dni pozicane Ferrari 458 Italia, co mi najviac vadilo, bol prehnany zaujem okolia o auto. z tohto dovodou som nakoniec kupil nieco ine, aj ked mozno nie tak extremne.

poviem ti skusenost môjho kamarata ktory siel cca 300km na Ferrari F430 (odniest na zameranie do jednej firmy)
prve pocity: popici auto, motor reve, parada...
po X kilometroch - motor reve stale, priamo za chrbtom, az mu to bolo neprijemne, auto tvrde, sedacky maju minimum tlmiaceho materialu, zaparkovat je tazke pretoze je nizke a skoro vsade chytis naraznik, je z toho nachuja vyhlad, kdekolvek auto zaparkujes hned puta pozornost, ludia si ho fotia, chodia okolo a tak...

potom za rovnakym ucelom siel na Bentley Continental GT a hovoril ze to auto je presny opak...este aj ked ho zaparkujes tak sa len malokto zastavi aby si ho obzrel...[/quote]

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných