Piatok, 21. Decembra 2012, 13:59
Ja mozem velmi odporucit sadu naradia Hitachi z Hornbachu. Kupoval som tu mensiu s 1/4" racnou a dlhymi orechmi + bity, torxy a tak. Stala nejakych 20 EUR, ale zatial si pocina velmi dobre. Male 1/4" vratidlo dokonca prezilo povolovanie srobu na prevodovke, kedy som to mini vratidlo nadstavil metrovou trubkou (velke vratidlo sa nezmestilo)...bez problemov vydrzalo, ani sa neohlo, nic. Bezne lacne sady su makke, vratidla sa ohybaju, orechy sa hned vyzuvaju, popraska chrom...najradsej mam bud take tie strieborne matne orechy, alebo uplne top su matne cierne orechy do razoveho utahovaku, ale tie su dost drahe. Ked kupujem samotne orechy alebo racne, trhaky a tak, tak beriem znacku toptul z intercars, pripadne este sonic.
Co sa tyka rozsypanych racni, zaklad je nepouzivat racnu na povolovanie srobov, len na demontaz. Na samotne povolenie treba pouzit vratidlo alebo trhak, az ked srob povoli, potom nastupi racna. Momentovy kluc sa takisto pouziva az na precizne dotiahnutie, nie ze sa s nim zasrobuje kompletne cely srob napravnice. O povolovani momentovym klucom uz ani nehovorim. Kto si nedava pozor, tak racnu za chvilu znici, pretoze pri povolovani zakusnutych srobov vacsinou nevyvijate silu presne v osi racne, ale vselijako ju skrivite a potom sa vyloga cely ten mechanizmus.
BMW -Bayerische Motoren Wergel
Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex
pribehe36 316i Compact '97 -ex
pribeh