Streda, 17. Júla 2013, 17:40
cavte ludkovia. neukrizujte ma, ak tu na fore uz podobna tema existuje (ak ano poprosim pridat sem link) nic take som tu nenasiel. Silno uvazujem nad kupou E46 a po precitani mnozstva clankov, tem, recenzii, ale aj pribehov a problemov tu na fore sa okruh volby motora zuzil na tieto 3. Samozrejme, ze pri vybere budu nemalu ulohu zohravat aj ostatne faktory, ako su servisna historia, stav a povod auta, vybava atd.... Ale cisto hypoteticky - keby ste mali pred sebou 3 auta v rovnakom stave s rovnakym rokom vyroby, rovnakym poctom km a v rovnakej vybave ktory motor by ste si vybrali a preco?? Nejde mi pri vybere ani o maximalny pocet koni ani o najlacnejsie PZP. Skor chcem najst nejaky kompromis medzi vykonom spotrebou a nakladmi na udrzbu pri beznom pouzivani (ziadne palenie gum, drifty, ani performance tuning) Preto by som poprosil niekoho fundovaneho, kto mal moznost dlhodobejsie jazdit na viacerych z uvedenych motorov, aby sa podelil o svoje postrehy a dojmy z toho ktoreho motoru, co sa mu na konkretnom type pacilo a nepacilo a ake su vyhody jednotlivych typov.
konkretne ma zaujima:
- kedze B25 a BTU28 su vykonovo (podla tabuliek) takmer totozne, oplati sa uprednostnit koli tym par Nm navyse prave BTU28 aj ked je to v podstate o jednu generaciu starsi motor oproti B25? ktory je narocnejsi na udrzbu?
- oplati sa medzi B25 a B30 vybrat prave B30 aj za cenu vyssieho PZP a spotreby?
(opakujem, nejde mi o max. vykon, tych 141kW by bohate stacilo)
- ktory z tychto motorov ponuka najvhodnejsi zaklad pre prestavbu na LPG?
dakujem za konstruktivne odpovede.
Naposledy upravil/-a
lawbreaker v Streda, 17. Júla 2013, 20:12, upravené celkom 1 krát.