... všetko o BMW ...
banned napísal:Chlapci, tu kupujete auta po 2000e, ja viem, ze ste na to setrili cely zivot a zo 400 eurovej vyplaty sa tazko auto kupuje, ale natacat si podpisovanie zmluvy na telefon, co mate na splatky??? Fetovat prestat nechcete?
pyranes napísal:radi by sme sa dozvedeli, my nevedomí ako sa daju tak peniaze otacat, noze nam porad nech sme bohatsi vsetci :)
Panak666 napísal:neda mi trosku zareagovat na tvoj koment...
na zaciatok len, predal som 7aut nikdy mi nik nevolal ze je daco s autom, vzdy jednam narovinu ferovo vsetko o com viem ze je zle vravim, nestranim sa obhliadkam v autorizakoch na zdvihaku cez PC proste nic...
1. hocaka vsuvka v zmluve o vrateni auta co i len do 24h je nepristupna : nevidim dovod preco by si kupujuci auto nemal dostatocne pozret pred kupou, umoznim mu vsetky dostupne moznosti na obhliadku pred kupou moze si to popzerat ako len chce, kde chce v servisoch zdvihakoch vlastnych s vlstnymi mechanykmi a pod.
-- aku mam ja zaruku ako predavajuci : ze ty si neni spekulant nekupis auto po kupe vymenis 6 CR vstrekov po 350€ za zle, zoberes funkcne turbo nahradis ho dajakym pred smrtou, prekopes funkcny automat za dajaku vrazdu a pod... proste ak raz podpises zmluvu a das peniaze auto je uz tvoje v stave v akom sa nachadza.. s takouto kupnou zmluvou "ala poskusam par dni ak nie vratim" by ta vysmial aj autorizak nie este sukromnik.
-- ako mozem rucit napr na hydromenic v autoamte kt stoji s pracou okolo 800€ ked nie je novy ?? ano vozim sa vsetko OK a zrazu predam a tebe za 5 dni klakne / bud si zle s nim zaobchadzal,bud si ho vymenil umyslene za zly, alebo naozaj blba nahoda --mam ti vracat peniaze alebo kompenzovat opravu? nevidim dovod /
2. treba platit po prepise auta na kupujuceho ako som pisal hore, mas istotu ze nie je v patrani, ze nieje zaexekuovane a pod. ak ti ho aj po prepise zhabu chyba bola na policii, kazdopadne najmensie mozne riziko
3. pripomienka o podpise pri zmluve ze bola prebrata hotovost je velmi [b]mudra ![/b] , vklad na ucet je najbezpecnejsi pre predavajuceho koli pravosti bankoviek, inak staci napisat pri hotovosti prijmovy a vydavkovy doklad..
4. povezme si rovno ludia su hajzli boli aj budu, napisem kratky model ako by si si so svojou zmluvou postavenou jasne na stranu kupujuceho /a to som ju ani nevidel / mohol podkurit v krbe:
povedzme ze : podpiseme pri predaji tvoju zmluvu namierene vyslovene proti mne, odhlasime na teba , vlozis mi peniaze na ucet cca 10.000€ a vsetko je OK. prihlasis vozis sa a auto sa cele natotalku poserie za tyzden .napadnes ma ze chces naspat peniaze :
a/ prestanem komunikovat, mobil bol zakupeny iba na jednorazovy predaj tohoto auta tretou osobou v "tesko" mobajl na kredit
b/ pisomne ma vyzivas na adresu trvaleho pobytu z obcianskeho /neveim kolko krat tusim ma musis minimalne 2x a ja mam na to dajaku lehotu na odpoved / auto stoji nepojazdne, klesa na hodnote stratil si zatial dajme tomu mesiac -dva
c/ posta sa ti vracia ako neprebrata, pretoze na adrese trvaleho pobytu sa nezdrzujem byva tam iba moja stara mama a ja sa zdrzujem na neznamom mieste s neznamim tel cislom
d/ dajakym zazracnym sposobom sa dostavim na sud, ideme sa sudit : dokazne bremeno, ze ja som umyslene zatajil vady ktore viedli k tvojmu poskodeniu je na tvojej strane-ty musis dokazat ze to bol umysel cize platis expertizne prehliadky stracas cas a peniaze, kym sa to dostalo na sud presla riadna chvlika.. nech som naivny dajme tomu 4mesiace
e/ auto nesmies nesmies pouzivat je predmetom dokazovania mojej viny, je nepojazdne pyta si velke fin prostriedky, napriek tomu stale klesa jeho trhova hodnota, a ty mas zamrazenych 10 000€ v nepojazdnom aute
e/ po peripetiach a sudnych konanciach / s neistym vysledkom a dotovania pravnikov a sudneho systemu zatial z vlastneho/ dajme tomu ze sud po 2 rokoch vyhras- ci mas moznost vsetko dokazat a vyhrat je hooooodne otazne-pripominam ze auto stale stoji zavrete dakde v sope ma o 1/3 nizsiu cenu ako pri jeho kupe a peniaze si stale ziadne nevidel a platil si zatial iba expertizu a pravnikov zo svojho vrecka.
d/ dajme tomu ze si mal stastie a sud som prehral -- tvojich 10 000€ z auta som uz davno prehral v automatoch, som "bezdovomec" trvale bydlisko mam aj nemam,byvam dakde na podnajme kde mi chodi aj posta.. som bez zamestnania v hmotnej nudzi, alebo makam iba dakde na dohodu-prinajlepsom za minimalku..auto mi vratis v nepojazdnom stave a ja ti budem sudne trovy pravnikov a expertov spolu s autom splacat 20rokov po 35€ mesacne lebo viac nemam a nas pravny system mi viac nemoze nic zobrat. mam teda exekucie na krku ale makam popri tom na fuškach načierno a mam love.. , nic na mna nieje pisane ani ten dom kde byvam a tak mi nemaju co zobrat![]()
![]()
...ako by si vyriesil toto??
na zaver, nikdy som toto samozrejme nikomu neurobil,neurobim a nikomu to ani neprajem ! bavi ma svet okolo aut,toto su informacie ktore som behom par rokov vycital po nete zo sudnych kauz, ci uz so stocenymi km, lopatami alebo s pokusmi o vratenie penazi koli skrytym vadam...v 98,9% si majitel bucha hlavu co kupil vrak necha to opravit za svoje a znechuteny auto predava dalej alebo dufa ze to bola poslenda investicia... v tom lepsom pripade si ojebavaca pocka dakde a riadne mu aspon naloží pre lepsi pocit / pritom mu zasa hrozi sud za ublizenie na zdravy /
ludia kupa jazdenky je loteria, nespekulujte so zmluvami a nemyslite si ze kus papiera je vsetko, dbajte najma na predkupnu obhliadku a kalkulujte s investiciami po kupe auta..radsej zaplatte za riadnu obhliadku auta 50-100e ako potom nariekat pri oprave po kupe za tisice.
Panak666 napísal:Este raz si moj prispevok cely precitaj a ukaz mi kde obhajujem take jednanie ?!
Btw: ako bolo spomenute auto sa ma kupovat s rozumom a dostatocnym casom. Ak na mna predavajuci tlaci a nenecha auto pozret poriadne nekupim ho. Stale si stojim za svojim ze miesto zmluvy treba riadne pozerat auto.
Moja modelova situacia ako vysierat z luďmi je zial skusenost inych ludi tu na SR.