... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
banned
Kraj: Bratislavský

Re: Kupna zmluva

Štvrtok, 1. Mája 2014, 13:35

Chlapci, tu kupujete auta po 2000e, ja viem, ze ste na to setrili cely zivot a zo 400 eurovej vyplaty sa tazko auto kupuje, ale natacat si podpisovanie zmluvy na telefon, co mate na splatky??? Fetovat prestat nechcete?
banned... ...connecting people :)

chrobu
Auto: nove
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 2. Mája 2014, 09:38

Mily banned,

ty vyzeras byt presne ten typ, co vie velke hovno ale tvari sa ako keby zozral vsetku mudrost sveta. Neviem ci tu vyplatu posudzujes podla seba ale tolko zarabaju v mojej firme brigadnici co robia popri skole u nas. Podla zjavneho poskodenia tvojho mozgu tipujem, ze fetujes ty a to uz od utleho veku. Riesi sa tu pravna ochrana pri kupe auta a podla tvojho prispevku predpokladam, ze tvoje pravne povedomie je na urovni Fera z krcmy niekde v Kamenici nad Cirochou za Humennym. Je obmedzene na preberanie sekov na podporu a ich vyplacanie na poste, pripadne este ustnu dohodu.

Neviem co tu ma kazdy s autom na splatky. To je take retardovane slovenske zmyslanie. Ano predstav si auto mam na splatky. Vies preco? Pretoze penieze ktore mi nestoja v aute dokazem investovat a zarobit 10 nasobne viac ako su uroky za leasing/uver. Ale to tazko pochopis pri cvakackach vo fabrike a cakani na vyplatu kazdy mesiac. Auto je pre mna spotrebna vec a najhorsia mozna investicia.
Ale nie som si isty ci vobec si schopny pochopit vyznam slova investovat.

Poznam pripad ked sa stalo, ze kupca sa vykrutil zo zmluvy (nebolo to pri aute ale princip je rovnaky) nakolko tvrdil, ze ku kupe pristupil na zaklade natlaku a nie dobrovolne.

Samozrejme ja si nikoho pri kupe alebo predaji nenatacam ale bavili sme sa tu o uplnej istote, ze je pravne vsetko nenapadnutelne. A vzhladom na hore spomenute je tu moznost, ze kupca/predajca to moze zahrat na natlak. Ak by si mal video tak tazko by nieco take spravil!

Prajem ti vsetko dobre do tvojeho smutneho zivota. Smutneho preto, ze zit s takouto vadou ako mas ty, musi byt osemetna zalezitost. Ale nezufaj, vzdy sa da prehodnotit postoj k zivotu a aj hodnoty a mozno ta zacnu mat potom ludia radi. :thumbup:

banned napísal:
Chlapci, tu kupujete auta po 2000e, ja viem, ze ste na to setrili cely zivot a zo 400 eurovej vyplaty sa tazko auto kupuje, ale natacat si podpisovanie zmluvy na telefon, co mate na splatky??? Fetovat prestat nechcete?
Leon FR
EX: BMW e46 330dT, 150kW, 6q manual - chip by Donuzo
EX: BMW e39 540i, 6q manual, M-packet
EX: BMW e39 540iA
EX: BMW e46 330i
EX: BMW e46 323 Ci

banned

Piatok, 2. Mája 2014, 11:01

Chrobak, necital som to do konca, prestal som po prvej vete, skus to zhrnut do dvoch viet, nech viem o com pises. Dik
banned... ...connecting people :)

pyranes
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 2. Mája 2014, 12:24

radi by sme sa dozvedeli, my nevedomí ako sa daju tak peniaze otacat, noze nam porad nech sme bohatsi vsetci :)

voMacK
Auto: G31 540i

Piatok, 2. Mája 2014, 13:19

pyranes napísal:
radi by sme sa dozvedeli, my nevedomí ako sa daju tak peniaze otacat, noze nam porad nech sme bohatsi vsetci :)

Tak svoje tazko nadobudnute know-how ti tu nikto davat nebude. Ale stotoznujem sa presne s tym, co chrobu napisal - auto je kokotina a treba do neho davat co najmenej. A tiez som nemusel auto brat na leasing, ale spravil som to, pretoze to co stratim na urokoch mnohonasobne ziskam na tom, co z tych penazi vytlcem ked mi nestoja v aute. :-" O:)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Pežot

Piatok, 2. Mája 2014, 17:53

Ak som správne pochopil, tak banned skôr narážal na to, že ľudia, ktorí kupujú auto za dva litre tak si to majú natáčať na telefón, ktorý majú na splátky.

Ako popravde, ak chceš byť právne ochránený, kúp auto nové a nerieš :mrgreen: :mrgreen:

Mishroom
Auto: e39 ze Stupavy

Pondelok, 5. Mája 2014, 21:45

Chalani ja som ako pravnik toho nazoru ze auto sa ma kupovat urcite na zmluvu. Netreba overovat podpis dolezite je aby ju podpisal majitel v technicaku a aby ste videli jeho obcianku ci ie to ozaj on. V zmluvach z netu su rozne klauzulky, ktore vas s uplatnenim roznych vad poslu do prdele: napr. Kupujuci predmet kupuje v stave v akom sa nachadza ku dnu predaja tzn. stav k tomu dnu je nepreukazatelny. Zmluva sa da postavit na principe ochrany kupujuceho - ak predavajuci ktory sa rozumie bude zdrahat podpisat to, tak auto nebude uplne ok. Samozrejme nie je mozne tlacit predavajuceho do absolutnej zodpovednosti pri 10 rocnom aute. Ja som 3er aj X3 kupoval na dost agresivny typ zmluv (do 10 dni previerka auta a ak nou neprejde tak moznost odstupit pricom je potrebne vymedzit co sa kontroluje a co sa povazuje za chybne vadne a v akom rozsahu) predavajuci mi ju mailom odsuhlasili a aj po prevereni aut som zistil ze nemali co skryvat. A napriklad postavit zmluvu tak aby sa nedalo uplatnit vobec nic tiez nie je problem - to je fajn ked predavate absolut serbel. Pozor na obmedzenie hotovostnych platieb medzi prav. osobami aj medzi fyz. osobami. Najlepsia moznost je priamym vkladom na ucet co uz nie je taky problem nakolko su vsade obch. centra do 21:00. Ale ak hotovost tak v zmluve musi byt uvedene ze predavajuci svojim podpisom potvrdzuje prevzatie kupjej ceny.

Co sa tyka problemov ohladom nemajetnosti predavajuceho, tak aj pri fyz osobe aj pravnickej sa da overit ci maju nejake nehnutelnosti vo vlastnictve cez katasterportal a tam je vidno aj pripadne exekucne zalozne prava. Takisto aj dlh na stranke soc poistovne.
Hawk
Cafte

Panak666
Auto: e46 M3

Pondelok, 5. Mája 2014, 23:14

neda mi trosku zareagovat na tvoj koment...
na zaciatok len, predal som 7aut nikdy mi nik nevolal ze je daco s autom, vzdy jednam narovinu ferovo vsetko o com viem ze je zle vravim, nestranim sa obhliadkam v autorizakoch na zdvihaku cez PC proste nic...
1. hocaka vsuvka v zmluve o vrateni auta co i len do 24h je nepristupna : nevidim dovod preco by si kupujuci auto nemal dostatocne pozret pred kupou, umoznim mu vsetky dostupne moznosti na obhliadku pred kupou moze si to popzerat ako len chce, kde chce v servisoch zdvihakoch vlastnych s vlstnymi mechanykmi a pod.
-- aku mam ja zaruku ako predavajuci : ze ty si neni spekulant nekupis auto po kupe vymenis 6 CR vstrekov po 350€ za zle, zoberes funkcne turbo nahradis ho dajakym pred smrtou, prekopes funkcny automat za dajaku vrazdu a pod... proste ak raz podpises zmluvu a das peniaze auto je uz tvoje v stave v akom sa nachadza.. s takouto kupnou zmluvou "ala poskusam par dni ak nie vratim" by ta vysmial aj autorizak nie este sukromnik.
-- ako mozem rucit napr na hydromenic v autoamte kt stoji s pracou okolo 800€ ked nie je novy ?? ano vozim sa vsetko OK a zrazu predam a tebe za 5 dni klakne / bud si zle s nim zaobchadzal,bud si ho vymenil umyslene za zly, alebo naozaj blba nahoda --mam ti vracat peniaze alebo kompenzovat opravu? nevidim dovod /

2. treba platit po prepise auta na kupujuceho ako som pisal hore, mas istotu ze nie je v patrani, ze nieje zaexekuovane a pod. ak ti ho aj po prepise zhabu chyba bola na policii, kazdopadne najmensie mozne riziko

3. pripomienka o podpise pri zmluve ze bola prebrata hotovost je velmi [b]mudra ![/b] , vklad na ucet je najbezpecnejsi pre predavajuceho koli pravosti bankoviek, inak staci napisat pri hotovosti prijmovy a vydavkovy doklad..

4. povezme si rovno ludia su hajzli boli aj budu, napisem kratky model ako by si si so svojou zmluvou postavenou jasne na stranu kupujuceho /a to som ju ani nevidel / mohol podkurit v krbe:

povedzme ze : podpiseme pri predaji tvoju zmluvu namierene vyslovene proti mne, odhlasime na teba , vlozis mi peniaze na ucet cca 10.000€ a vsetko je OK. prihlasis vozis sa a auto sa cele natotalku poserie za tyzden .napadnes ma ze chces naspat peniaze :

a/ prestanem komunikovat, mobil bol zakupeny iba na jednorazovy predaj tohoto auta tretou osobou v "tesko" mobajl na kredit
b/ pisomne ma vyzivas na adresu trvaleho pobytu z obcianskeho /neveim kolko krat tusim ma musis minimalne 2x a ja mam na to dajaku lehotu na odpoved / auto stoji nepojazdne, klesa na hodnote stratil si zatial dajme tomu mesiac -dva
c/ posta sa ti vracia ako neprebrata, pretoze na adrese trvaleho pobytu sa nezdrzujem byva tam iba moja stara mama a ja sa zdrzujem na neznamom mieste s neznamim tel cislom
d/ dajakym zazracnym sposobom sa dostavim na sud, ideme sa sudit : dokazne bremeno, ze ja som umyslene zatajil vady ktore viedli k tvojmu poskodeniu je na tvojej strane-ty musis dokazat ze to bol umysel cize platis expertizne prehliadky stracas cas a peniaze, kym sa to dostalo na sud presla riadna chvlika.. nech som naivny dajme tomu 4mesiace
e/ auto nesmies nesmies pouzivat je predmetom dokazovania mojej viny, je nepojazdne pyta si velke fin prostriedky, napriek tomu stale klesa jeho trhova hodnota, a ty mas zamrazenych 10 000€ v nepojazdnom aute
e/ po peripetiach a sudnych konanciach / s neistym vysledkom a dotovania pravnikov a sudneho systemu zatial z vlastneho/ dajme tomu ze sud po 2 rokoch vyhras- ci mas moznost vsetko dokazat a vyhrat je hooooodne otazne-pripominam ze auto stale stoji zavrete dakde v sope ma o 1/3 nizsiu cenu ako pri jeho kupe a peniaze si stale ziadne nevidel a platil si zatial iba expertizu a pravnikov zo svojho vrecka.
d/ dajme tomu ze si mal stastie a sud som prehral -- tvojich 10 000€ z auta som uz davno prehral v automatoch, som "bezdovomec" trvale bydlisko mam aj nemam,byvam dakde na podnajme kde mi chodi aj posta.. som bez zamestnania v hmotnej nudzi, alebo makam iba dakde na dohodu-prinajlepsom za minimalku..auto mi vratis v nepojazdnom stave a ja ti budem sudne trovy pravnikov a expertov spolu s autom splacat 20rokov po 35€ mesacne lebo viac nemam a nas pravny system mi viac nemoze nic zobrat. mam teda exekucie na krku ale makam popri tom na fuškach načierno a mam love.. , nic na mna nieje pisane ani ten dom kde byvam a tak mi nemaju co zobrat :^o :^o :mrgreen: ...ako by si vyriesil toto??

na zaver, nikdy som toto samozrejme nikomu neurobil,neurobim a nikomu to ani neprajem ! bavi ma svet okolo aut,toto su informacie ktore som behom par rokov vycital po nete zo sudnych kauz, ci uz so stocenymi km, lopatami alebo s pokusmi o vratenie penazi koli skrytym vadam...v 98,9% si majitel bucha hlavu co kupil vrak necha to opravit za svoje a znechuteny auto predava dalej alebo dufa ze to bola poslenda investicia... v tom lepsom pripade si ojebavaca pocka dakde a riadne mu aspon naloží pre lepsi pocit / pritom mu zasa hrozi sud za ublizenie na zdravy /

ludia kupa jazdenky je loteria, nespekulujte so zmluvami a nemyslite si ze kus papiera je vsetko, dbajte najma na predkupnu obhliadku a kalkulujte s investiciami po kupe auta..radsej zaplatte za riadnu obhliadku auta 50-100e ako potom nariekat pri oprave po kupe za tisice.
ex : e30coupe IS mt2, e30 coupe m20, e30 sedan m20, e30 coupe IS mt2, e30 cabrio , e30 m10 sedan, e30 m10turbo, e24 630cs coupe, e34 tour, e46 tour,e36 323 mpacket, e61 525i, e39 525d tour, e53 160kw,
akt : e46 M3 + e30coupe

Bedro
Auto: E61+ nebavoraky

Utorok, 6. Mája 2014, 00:48

Posledne dva prispevky :thumbup: uplne suhlasim aj s jednym aj s druhym a zaver by som videl v tom ze nad nejaku zmluvu je viac zohnat si cloveka co sa vyzna a radsej mu zaplatit za odborne prehliadky auta aj ked by sa to javilo ako vyhodene peniaze a behat po slovensku ci ostatnej europe dni tyzdne mozno aj mesiace. Nikto nie je vseved a minimalizuje sa tym sanca buducich nutnych investicii do vozidla. Kupovat auto emociami a rychlo rychlo moze byt epic fail. Ja sam som sa tym nie vzdy riadil ale bol som si toho vedomy a nikomu som potom nechodil vyplakavat. Prajem vsetkym uspesne kupy.
E61 525d
A6 3.0 V6 tdi quattro
MX3 2.5 V6
Rozmýšľam prakticky, riadia ma emócie.
,,nezabudni odkiaľ si,,

Mishroom

Utorok, 6. Mája 2014, 07:57

Panak666 napísal:
neda mi trosku zareagovat na tvoj koment...
na zaciatok len, predal som 7aut nikdy mi nik nevolal ze je daco s autom, vzdy jednam narovinu ferovo vsetko o com viem ze je zle vravim, nestranim sa obhliadkam v autorizakoch na zdvihaku cez PC proste nic...
1. hocaka vsuvka v zmluve o vrateni auta co i len do 24h je nepristupna : nevidim dovod preco by si kupujuci auto nemal dostatocne pozret pred kupou, umoznim mu vsetky dostupne moznosti na obhliadku pred kupou moze si to popzerat ako len chce, kde chce v servisoch zdvihakoch vlastnych s vlstnymi mechanykmi a pod.
-- aku mam ja zaruku ako predavajuci : ze ty si neni spekulant nekupis auto po kupe vymenis 6 CR vstrekov po 350€ za zle, zoberes funkcne turbo nahradis ho dajakym pred smrtou, prekopes funkcny automat za dajaku vrazdu a pod... proste ak raz podpises zmluvu a das peniaze auto je uz tvoje v stave v akom sa nachadza.. s takouto kupnou zmluvou "ala poskusam par dni ak nie vratim" by ta vysmial aj autorizak nie este sukromnik.
-- ako mozem rucit napr na hydromenic v autoamte kt stoji s pracou okolo 800€ ked nie je novy ?? ano vozim sa vsetko OK a zrazu predam a tebe za 5 dni klakne / bud si zle s nim zaobchadzal,bud si ho vymenil umyslene za zly, alebo naozaj blba nahoda --mam ti vracat peniaze alebo kompenzovat opravu? nevidim dovod /

2. treba platit po prepise auta na kupujuceho ako som pisal hore, mas istotu ze nie je v patrani, ze nieje zaexekuovane a pod. ak ti ho aj po prepise zhabu chyba bola na policii, kazdopadne najmensie mozne riziko

3. pripomienka o podpise pri zmluve ze bola prebrata hotovost je velmi [b]mudra ![/b] , vklad na ucet je najbezpecnejsi pre predavajuceho koli pravosti bankoviek, inak staci napisat pri hotovosti prijmovy a vydavkovy doklad..

4. povezme si rovno ludia su hajzli boli aj budu, napisem kratky model ako by si si so svojou zmluvou postavenou jasne na stranu kupujuceho /a to som ju ani nevidel / mohol podkurit v krbe:

povedzme ze : podpiseme pri predaji tvoju zmluvu namierene vyslovene proti mne, odhlasime na teba , vlozis mi peniaze na ucet cca 10.000€ a vsetko je OK. prihlasis vozis sa a auto sa cele natotalku poserie za tyzden .napadnes ma ze chces naspat peniaze :

a/ prestanem komunikovat, mobil bol zakupeny iba na jednorazovy predaj tohoto auta tretou osobou v "tesko" mobajl na kredit
b/ pisomne ma vyzivas na adresu trvaleho pobytu z obcianskeho /neveim kolko krat tusim ma musis minimalne 2x a ja mam na to dajaku lehotu na odpoved / auto stoji nepojazdne, klesa na hodnote stratil si zatial dajme tomu mesiac -dva
c/ posta sa ti vracia ako neprebrata, pretoze na adrese trvaleho pobytu sa nezdrzujem byva tam iba moja stara mama a ja sa zdrzujem na neznamom mieste s neznamim tel cislom
d/ dajakym zazracnym sposobom sa dostavim na sud, ideme sa sudit : dokazne bremeno, ze ja som umyslene zatajil vady ktore viedli k tvojmu poskodeniu je na tvojej strane-ty musis dokazat ze to bol umysel cize platis expertizne prehliadky stracas cas a peniaze, kym sa to dostalo na sud presla riadna chvlika.. nech som naivny dajme tomu 4mesiace
e/ auto nesmies nesmies pouzivat je predmetom dokazovania mojej viny, je nepojazdne pyta si velke fin prostriedky, napriek tomu stale klesa jeho trhova hodnota, a ty mas zamrazenych 10 000€ v nepojazdnom aute
e/ po peripetiach a sudnych konanciach / s neistym vysledkom a dotovania pravnikov a sudneho systemu zatial z vlastneho/ dajme tomu ze sud po 2 rokoch vyhras- ci mas moznost vsetko dokazat a vyhrat je hooooodne otazne-pripominam ze auto stale stoji zavrete dakde v sope ma o 1/3 nizsiu cenu ako pri jeho kupe a peniaze si stale ziadne nevidel a platil si zatial iba expertizu a pravnikov zo svojho vrecka.
d/ dajme tomu ze si mal stastie a sud som prehral -- tvojich 10 000€ z auta som uz davno prehral v automatoch, som "bezdovomec" trvale bydlisko mam aj nemam,byvam dakde na podnajme kde mi chodi aj posta.. som bez zamestnania v hmotnej nudzi, alebo makam iba dakde na dohodu-prinajlepsom za minimalku..auto mi vratis v nepojazdnom stave a ja ti budem sudne trovy pravnikov a expertov spolu s autom splacat 20rokov po 35€ mesacne lebo viac nemam a nas pravny system mi viac nemoze nic zobrat. mam teda exekucie na krku ale makam popri tom na fuškach načierno a mam love.. , nic na mna nieje pisane ani ten dom kde byvam a tak mi nemaju co zobrat :^o :^o :mrgreen: ...ako by si vyriesil toto??

na zaver, nikdy som toto samozrejme nikomu neurobil,neurobim a nikomu to ani neprajem ! bavi ma svet okolo aut,toto su informacie ktore som behom par rokov vycital po nete zo sudnych kauz, ci uz so stocenymi km, lopatami alebo s pokusmi o vratenie penazi koli skrytym vadam...v 98,9% si majitel bucha hlavu co kupil vrak necha to opravit za svoje a znechuteny auto predava dalej alebo dufa ze to bola poslenda investicia... v tom lepsom pripade si ojebavaca pocka dakde a riadne mu aspon naloží pre lepsi pocit / pritom mu zasa hrozi sud za ublizenie na zdravy /

ludia kupa jazdenky je loteria, nespekulujte so zmluvami a nemyslite si ze kus papiera je vsetko, dbajte najma na predkupnu obhliadku a kalkulujte s investiciami po kupe auta..radsej zaplatte za riadnu obhliadku auta 50-100e ako potom nariekat pri oprave po kupe za tisice.

Všetko sa dá ja som opísal ako sa dajú vylúčiť rôzne riziká - ale určitý čas na prehliadku auta musí byť ak sú obe strany zaneprázdnené (ako to bolo aj v mojom prípade) nedokážeš si niekedy zabezpečiť celý deň, servis a fachmana na prehliadku - hlavne ak záujem predávajúceho je čo najskôr predať - teda ak nezoberieš nebude tvoje. Ja som po konzultáciách nemal problém s určitou lehotou ani u jedného predávajúceho a to jeden bol spoločnosť, ktorá sa zaoberá dovozom áut z BA a druhý súkromná osoba. Vieš ono s tým tvojím strašne odrbávacím plánom to nie je až tak jednoduché existujú: predbežné opatrenia, neplatnosť právnych úkonov ak sa priečia dobrým mravom atď. To sem nejdem pliesť lebo je to zbytočné riešiť. Napísal som sem stručne pár možností, ktorými sa dajú obmedziť riziká a vyvarovať sa najzákladnejším chybám. A chytrákom, ktorý riešia zbavenie sa majetku po uplatnení nejakých nárokov odkazujem - treba pozrieť trestnú sadzbu za trestný čin poškodzovania veriteľa a s tým spojené občianskoprávne dôsledky. Nieje všetko tak jednoduché jak sa zdá, ale ako som už napísal to je na dlho a nejaké úplne iné miesto ako auto fórum. A čo sa týka nejakej obavy predávajúceho pred praktikami kupujúceho - preto sa zmluva konzultuje medzi dvoma stranami - kupujúci sa zaviaže, že počas skúšobnej doby nevykoná žiadne zmeny na aute a ak by došlo k vráteniu máš takú istú možnosť skontrolovať si auto akú mal kupujúci pred tým ako auto kupoval. (Samozrejme všetky spomínané dojednania nejde napísať jednou vetou)

A btw. praktika kedy kupujúci vyberá diely z auta sa mi zdá nejaká nepravdepodobná. Pár krát som to začul od pár predajcov ale nikdy som sa s tým nestretol, stretol som sa len s tým, že ľudia kúpili vydojené šerble, stočeniny a nagitované zhrdzavené diery vypchaté pur penou.
Cafte

Mishroom

Utorok, 6. Mája 2014, 08:01

A hlavnou pointou bolo, že nieje možné vrátiť bezdôvodne ale iba za vopred určených a dôkladne špecifikovaných podmienok. Teda žiadne právo na vrátenie pri bežnom opotrebení a bežných vadách, ktoré sa môžu vyskytnúť. Ale pri veciach, ktoré by sa určite nemali vyskytovať.
Cafte

auto111
Kraj: Trnavský

Utorok, 6. Mája 2014, 08:23

Panak666: to co obhajujes, dufam ze iba v teoretickej rovine, je cisty hnus.

A na kazdeho sa najde paka ci uz velmi dobry pravnik a kvalitna K+P zmluva, pripadne aj natlakove metody na hrane zakona.

Panak666

Utorok, 6. Mája 2014, 09:08

Este raz si moj prispevok cely precitaj a ukaz mi kde obhajujem take jednanie ?!

Btw: ako bolo spomenute auto sa ma kupovat s rozumom a dostatocnym casom. Ak na mna predavajuci tlaci a nenecha auto pozret poriadne nekupim ho. Stale si stojim za svojim ze miesto zmluvy treba riadne pozerat auto.

Moja modelova situacia ako vysierat z luďmi je zial skusenost inych ludi tu na SR.
ex : e30coupe IS mt2, e30 coupe m20, e30 sedan m20, e30 coupe IS mt2, e30 cabrio , e30 m10 sedan, e30 m10turbo, e24 630cs coupe, e34 tour, e46 tour,e36 323 mpacket, e61 525i, e39 525d tour, e53 160kw,

auto111
Kraj: Trnavský

Utorok, 6. Mája 2014, 09:40

Panak666 napísal:
Este raz si moj prispevok cely precitaj a ukaz mi kde obhajujem take jednanie ?!

Btw: ako bolo spomenute auto sa ma kupovat s rozumom a dostatocnym casom. Ak na mna predavajuci tlaci a nenecha auto pozret poriadne nekupim ho. Stale si stojim za svojim ze miesto zmluvy treba riadne pozerat auto.

Moja modelova situacia ako vysierat z luďmi je zial skusenost inych ludi tu na SR.

Napr.: "... alebo naozaj blba nahoda --mam ti vracat peniaze alebo kompenzovat opravu? nevidim dovod "

Panak666

Utorok, 6. Mája 2014, 10:04

](*,)

Cela ta konverzacia bola smerovana ako dialog medzi dvoma osobami : ja a mishroom. Jednoduchsie sa mi pise v mojej osobe. Mozno mishroom by vedel ako postupovat v pripade vychcalka (podla mna s neistym vysledkom ) ale taketo veci sa stavaju beznym laikom, mladym rodinam a pod ktory do auta davaju svoje uspori..

Preto opat a uz naposled, dbajte na veci pred kupou nie potom po kupe behat s kuskom papiera.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných