... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
ROKI49
Auto: G20 330i
Kraj: Bratislavský

Re: Kúpa BMW e46

Utorok, 22. Októbra 2013, 14:09

voMacK napísal:
150e mesacny prijem a ides kupovat BMW?? :shock: :shock:
To akoze, ked budes potrebovat nove pneu, tak das do nich 4 cele vyplaty?

Neda, bude jazdit bez dezenu a raz mu ustreli rit. Aj ked ja som ten posledny co by mal o gumach hovorit :D . Vela ludi gumy podcenuje a neuvazuje nad tym.

Ak chces mat bawo na urovni, tak treba byt pripraveny, ze mimo phm, do toho treba dat mesacne tych 300e. Samozrejme toto cislo je priemer a treba ho brat s rezervou, lebo vacsinou to byva tak, ze 3 mesiace nic a potom 500 za podvozok, dalej 2 mesiace nic a 500 na brzdy, olej, filtre.....snad chapes....
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 22. Októbra 2013, 14:22

keď ti vyhovuje taký život, že budeš mať vždy prázdno vo vreckách, a na takú výmenu oleja a iných bežných vecí budeš musieť šetriť x mesiacov ale hlavne že sa vozíš na bavoráku, tak smelo do toho, a či už zoberieš 320d alebo M3 to bude jedno, ani jedno ani druhé sa nebude dať za toľko normálne udržiavať, servisovať, tankovať
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

msakac33

Utorok, 22. Októbra 2013, 14:28

Pistiques napísal:
lenže ja mám príjem 150e a z toho môžem šupnut napr 100 abo aj 120 do auta proste šetrit budem neboj ja to mám už vymyslené :) to mám len výkendovky a ked si vezmeš že cez prázdniny pravdepodobne do švajcu de máš hned 2000-3000 tisícky tak myslím že nebudem mat any problem :) ..

naramne som sa pobavil, kolko mas rokov, 16 ??? :mrgreen:
tie 3 tisicky vo Svajci dostava kazdy Slovak hned na hraniciach, povies ako dlho sa zdrzis a podla mesiacov ti daju keš v kasse :lol:
do mesta je najlepsi benzin 6 valec s 200 konikmi a este k tomu plyn ( jedinecna kombinacia kokotizmu )
na prebratie zo sna by sa ti zislo asi toto:
http://vinescope.com/ultimate-smack-cam-661.html

korado
Auto: len V12 a len long

Utorok, 22. Októbra 2013, 18:19

chalani ti dobre radia, s takým "príjmom" sa na BMW zvysoka vykašli, to bude prúser tankovať nieto ešte servisovať...
150e mesačne na auto je :arrow: NIČ!

trochu som pozeral svoju "servisnú knižku" a ku dnešnému dňu mám auto 1034 dní
za ten čas ma stálo 20.594e (je v tom všetko, od kúpy cez palivo, poistky, diaľničné známky, opravy, údržbu a doplnky)
to je priemerne takmer 20e denne :-k čo keď teraz spätne pozerám mi je až zle :mrgreen:

dobre si to zváž
INSTAGRAM: korado_korado

TheCarista
Auto: 540i G31

Utorok, 22. Októbra 2013, 18:39

mesacne 150e? a chces auto? to nemyslis vazne ](*,) ](*,) ](*,)

MensahService
Auto: Oltcit Club
Kraj: Zahraničie

Utorok, 22. Októbra 2013, 18:46

Pistiques napísal:
Otec je mechanik a do auta sa rozumie už len tým že ked te nmotor počuje tak vie či to auto ešte nabehá veľa alebo už to odchádza.

TheCarista

Utorok, 22. Októbra 2013, 18:50

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
MensahService napísal:

Pistiques
Autor témy
Kraj: Žilinský

Utorok, 22. Októbra 2013, 19:04

chalani .. ako myslel som o vás že ste fakt ako v pohode ... ale ten terasjší prístup ... preber sa zo sna a tak ... fakt ako dakujem. Vravím že nad tým rozmýšla. vravím že to nieje čisto namne. Píšem sem o radu a nie zato (kokotizmus a nevem čo ako ludia čo vy tu vravíte) chcel som počut názory a podobné veci. A áno otec je zdatný mechanik a čo? ... Niektorý z vás čo to tu vravia ete ani auto nevedeli ked sa on špáral v tom.. ako nechcem vás tu urážat ale čakal som tu ludí na inej úrovni. tie prvé odpovede mi prišli fajne. ale to čo sa tu potom udialo ... a to mi chcete akože povedat že človek čo zarába dajme tomu 600e čo je na slovensku uplne normálne tak ked má takéto auto tak tam musí mesačne nechat pol výplaty nájom a nemá čo žrat ? .. ja neviem kto sa tu má prebat kks. a nevravím že to musí musííí ! byt toto auto ale je to sen a preto sa tu o všetkom informujem. dakujem tým čo ma pochopili normálne.

korado
Auto: len V12 a len long

Utorok, 22. Októbra 2013, 19:13

Pochop že nikto ti tu nechce zle. Ani jeden z nás ti nepraje nič zlé ani ti tú starú E46-tku nebude závidieť. Asi si ešte žiadne auto nemal a neprevádzkoval (lebo je rozdiel vlastniť a iba si sem tam požičať a dať na benzín). Píšeš, že máš mesačný príjem cca 150e a z toho na auto dáš asi stovku. To je plná nádrž jedna, voda do ostrekovačov a voňavý stromček. Čo budeš robiť keď ti niečo odíde? Keď bude treba pneu, brzdy, nápravy, oleje a nehovoriac o tom niečo drahšie? Odstavíš to na dva mesiace? Keby som mal príjem taký ako ty, tak to je aj električenka luxus nie to BMW. Neber to ako útok, len si to ešte raz celé prečítaj a trochu sa zamysli. Pozri si, čo stojí každodenné jazdenie na staršom BMW (môj príspevok vyššie). Ani jeden z tých, čo sem písali ti neradia zle (vrátane mňa). Je to tvoj sen? E46 v nafte? V živote sú aj dôležitejšie veci, ale to pochopíš neskôr, tiež som si tým prešiel, musel som mať auto za každú cenu a neuvedomoval som si, že to nie je podstatné. Vytriezveš z toho! Mier s tebou =;
Naposledy upravil/-a korado v Utorok, 22. Októbra 2013, 19:15, upravené celkom 1 krát.
INSTAGRAM: korado_korado

msakac33

Utorok, 22. Októbra 2013, 19:14

Pistiques napísal:
A áno otec je zdatný mechanik a čo? ... Niektorý z vás čo to tu vravia ete ani auto nevedeli ked sa on špáral v tom.. ako nechcem vás tu urážat

tak potom naco si tu zalozil tuto temu??? mas doma fotra super mechanika tak konzultuj nakup auta s nim!!!! :twisted:

jkk
Auto: E91 330xd

Utorok, 22. Októbra 2013, 19:17

Pistiques napísal:
a to mi chcete akože povedat že človek čo zarába dajme tomu 600e čo je na slovensku uplne normálne tak ked má takéto auto tak tam musí mesačne nechat pol výplaty nájom a nemá čo žrat ?

nie...takyto clovek si kupi fabiu alebo nieco podobne - bez akekolvek urazky :wink: ked si odmyslis primitivne vyjadrovacie schopnosti niektorych jednotlivcov tak pointa ostava, na BMW si este pockaj, zober si trebarz nejakeho starsieho golfa alebo pezota a uzivaj si svoje prve auto...malo kto zacinal hned s BMW a su nato aj objektivne dovody...

kazda minca ma dve strany, len treba vediet mincu otocit a nevidet len tu jednu stranu...naozaj sa nespoliehaj ze chytis auto bez investicii...prial by som ti to ale bolo by to nefer ti tvrdit ze z 150,- eurami uzivis bawo...pockaj si par rokov kym budes zarobkovo cinny a potom si spln sen a vrelo ta tu privitame :wink:

pevne nervy zelam a stastnu ruku nech uz vyberies cokolvek...

p.s. robota byva vacsinu ta lacnejsia polozka (napriklad u mna predne ramena 330,- EUR vs. vymena v servise 17 EUR jedna strana)
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Pistiques
Autor témy
Kraj: Žilinský

Utorok, 22. Októbra 2013, 19:22

ved ako ja viem takéto niečo som chcel počut :) ... pýtal som sa aby som vedel aj či si to vôbec môžem dovolit :) dakujem

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 22. Októbra 2013, 19:34

ocko môže byť najlepší mechanik na svete, ale predsa, zo zvuku poznať také veci? napr. vodná pumpa nevydáva žiaden zvuk a zrazu bác a odíde, a necháš celomesačný zárobok za novú+remeň+nemrzku a drobnosti okolo
alebo jeden motor má na chlp taký istý chod ako druhý, na jednom korekcie vstrekov na 1A a na druhom môžu tie vstreky odísť v blízkej dobe
atď. atď. . . .
keď za mesiac dáš len 1000km, čo je docela málo, tak dáš cez 80€ len do nafty, zo zvyšných 70 sa veľmi nedá vyskakovať, hocičo odíde a auto bude mesiac-dva stáť
môže sa stať, že najazdíš 20-30tis. km od kúpy s tým že tam len vymeníš olej a budeš tankovať, môže sa stať že po 2mesiacoch tam budeš musieť dať pár stovák € na opravy
fakt to nemyslím v zlom, ale ber aj tieto veci do úvahy,
alebo keď to auto chceš silou mocou, tak si nechaj 1000ku na účte, možno to nebudeš potrebovať, ale keď to auto budeš používať, a tým pádom meniť spotrebné veci na ňom, tak si to ani nevšimneš a tie prachy budú fuč
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

TheCarista

Utorok, 22. Októbra 2013, 19:37

ViktorDDD napísal:
ocko môže byť najlepší mechanik na svete, ale predsa, zo zvuku poznať také veci? napr. vodná pumpa nevydáva žiaden zvuk a zrazu bác a odíde, a necháš celomesačný zárobok za novú+remeň+nemrzku a drobnosti okolo
alebo jeden motor má na chlp taký istý chod ako druhý, na jednom korekcie vstrekov na 1A a na druhom môžu tie vstreky odísť v blízkej dobe
atď. atď. . . .
keď za mesiac dáš len 1000km, čo je docela málo, tak dáš cez 80€ len do nafty, zo zvyšných 70 sa veľmi nedá vyskakovať, hocičo odíde a auto bude mesiac-dva stáť
môže sa stať, že najazdíš 20-30tis. km od kúpy s tým že tam len vymeníš olej a budeš tankovať, môže sa stať že po 2mesiacoch tam budeš musieť dať pár stovák € na opravy
fakt to nemyslím v zlom, ale ber aj tieto veci do úvahy,
alebo keď to auto chceš silou mocou, tak si nechaj 1000ku na účte, možno to nebudeš potrebovať, ale keď to auto budeš používať, a tým pádom meniť spotrebné veci na ňom, tak si to ani nevšimneš a tie prachy budú fuč

ten navhr s tou tisickou na ucte pre istotu... :thumbup: :thumbup:
ak do toho ozaj pojdes, tak to takto sprav

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 22. Októbra 2013, 20:30

Vsetci ti chceme zle a zavidime ti.
Nikto z nas tu nema ziadne skusenosti so servisovanim BMW.
Ked je tvoj mesacny prijem vo vyske hodnoty paliva na jeden a pol nadrze, tak asi problem nebude na nasom prijimaci nemyslis?
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 24 neregistrovaných