... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

bmwtt.sk

Grfo BMW 5
Autor témy
Kraj: Trnavský

Re: Kupa BMW ano,alebo nie?

Streda, 12. Augusta 2009, 10:27

Asi sa na to vykaslem,myslim na to 4x4.Kupim si zadokolku,ja si tiez myslim,ze mi bude stacit zadokolka.
Su lacnejsie,je ich viacej na vyber a hovorite,ze aj o dost viacej zeru......

alfi666

Štvrtok, 13. Augusta 2009, 21:29

ked chces chodit v zime do hor, tak kup Xdrive.... ked behas len po normalnych cestach, tak 4x4 je uplna zbytocnost ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Užívateľov profilový obrázok
zmätkar
Auto: e46 320i 110kW
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 13. Augusta 2009, 22:33

Aj zo zadokolkov sa da jazdit do hor ja som este nikdy nemal problem ci sneh ci lad.Troska sa zadok smika ale da sa to. :-"

Elcapitano658
Auto: E36 325 tds, E30 38i
Kraj: Bratislavský

Piatok, 14. Augusta 2009, 09:19

myslím že 530d je dobrá volba určite lepšia ako dieslový ford mam dvoch kamaratov jeden ma mondeo2006 a druhý focus, mondeo ma vymenené žhaviče a všetky trisky lebo mu postupne odchádzali a auto ma niečo nad 100t a focus tam odišli iba tie trisky a počet km je zhruba rovnaký.
BMW E36 325 TDS
BMW E30 318 i

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Streda, 30. Septembra 2009, 21:09

Zas ani to mondeo nie je zla auto neodsudzuje ho hned, aj ked 5 je ina liga, a urcite by som isiel na tvojom mieste do 530d je to ina liga ako modeo

a urcite zadokolku - koli spotrebe a ak naozaj nemas zalubu v totalne sportovej jazde stylu wrc alebo off road alebo vystupovat na mout everest tak ti bude x na dve veci, dnes elektronika dokaze divy uz to davno nie je ako byvalo pred 5 rokmi ze sa nedalo spolahnut uplne (ak nerobis naozaj k***tiny tak nemaj strach :wink: - viem co hovorim)

a urcite diesel (aj ked ja mam vrodeny odpor k takymto motorom) je predsa len lepsia volba pre rodinu pretoze bude treba kazdy cent pre dieta a zenu :wink: (sam som povedal - ked bude rodina kupim si 110d aby to jazdilo uplne zadarmo :D :wink: , ale dovtedy - benzin rulez :lol: )

a hlavne si nedavaj radit odbornikmi - sused, kamarad co doteraz jazdi na skode 120, novy cas ......atd

dodoIPD
Auto: BMW

Streda, 30. Septembra 2009, 23:04

Grfo BMW 5 napísal:
Jak vidim,nie nadarmo sa vravi,ze sto ludi sa rovna sto chuti.
No neviem na zaciatku som bol rozhodnuty 100 percentne pre diesel,ale teraz....Vazne neviem...
A co si myslite o tej stvorkolke,podla mna je to ovela lepsie ako so zadnym nahonom.
Vela ludi mi povedalo,ze pri vyssich rychlostiach ten zadok plava a v zime treba tlacit.No neviem ci je to naozaj pravda,ale skor si myslim,ze ano tak preto pozeram iba stvorkolky.
Co vy nato????

to hovori ten co vzivote nesedel v nicom inom ako vo fabii , ked som siel zo zvolena 230 do zakruty na e36 328 so samosvornym diferencialom .. a nedostal som smyk tak co sa ty bojis o nejakom plavajucom zadku pri 90tke... su to hovadiny .

a vzime neviem co chces tlacit , x drive - problemy a spotreba naviac , do mesta zbytocne .

Hower
Auto: [E84] BMW X1 xDrive

Sobota, 19. Januára 2013, 03:01

MatoE90 napísal:
Ja mam permanentny pohon 4x4 (x-drive) a vziadnom pripade to nezere o 2-3 litre viacej, pisal som to uz hore ale zopakujem spotrebu, ale je to 3-kova rada 330d 231PS, 500 Nm Automat

Mesto : 9,0 - 10,0 l/100km
Mimo mesto : 6,5 - 7,5 l/100 km
Dialnica tempomat 140km/h : cca 7,0 l/100 km

naozaj v ziadnom pripade nie o 2-3 litre to by muselo X1 1.8d bez xDrive mat spotrebu 7.1l/100km - 3l/100km = 4.1l/100km pri 160km/h a to neuverim. Udaju 7.1l/100km pri 160 km/h neveril som kym som to neodfotil.

K tej rodine som musel nieco napisat, a ty precitat (dlhe citanie) v aute sa zrazu zacne spat, papat, kakat aj otacky tvojej zeny budu rast... :wink:
post835230.html#p835230
Prílohy
130820124020.jpg
Ex: BMW 318i sedan E30 dolphin grey
In: BMW X1 xDrive 1.8d white pribeh

lulu991
Auto: BMW 330xd
Kraj: Prešovský

Sobota, 19. Januára 2013, 11:32

takisto mam 330xd a urcite xdrive nepridava 2 litre k spotrebe, ani v meste...teraz mam dlhodobu spotrebu 7,8 v zime (za poslednych cca 4000km), kazdy den cca 2x5km cez ba v meste do roboty a spat plus raz za take tri tyzdne 2x400km. cesta PP-BA cez donovaly som presiel za 5.9 a to myslim na 3liter je slusna spotreba (rychlost predpisova + 10kmh, ale nie v zime)... tie 2-3 litre si asi strelil len tak z boku predpokladam...a k tej vyuzitelnosti xdrive v meste o tom by som tiez porozmyslal, ked som tento tyzden len na nasom parkovisku tlacil 2 auta zo snehu (passat, 320d-ktore sa nemohlo vyhrabat z nie velmi hlbokeho snehu,az to bolo smiesne) a 2 auta (octavie) este boli zapadnute a ja ziaden problem doslova, zaparkoval som tam kde sa ani neodhrnalo a auto ani naznak ze by sa hybat nechcelo. Rano zhrniem sneh z auta, nastartujem a idem, nemusim rozmyslat kolko cm za noc zase napadlo a nedajboze este odhrnat sneh s lopatou za autom aby som sa do roboty dostal :) . Je pravda ze sa to vyuzije tak 2,3 tyzdne do roka ale vtedy stoji za to ten pohlad na vsetkych, ktori sa nevedia pohnut v 10 cm snehu a ty s usmevom prejdes "vsade" :) Aj ked vacsinou jazdim v BA, urcite by som znova zvolil xdrive.
EDIT: Vcera som si nainstaloval aplikaciu, ktora meria 0-100 a podarilo sa mi len velmi velmi jebne prehrabnut kolesa aj v takejto kose. O "pretekoch" na semaforoch (a za semaformi vacsinou klzky namalovany prechod) v tomto pocasi s predokolkami ani nehovorim, xdrive vystreli ako strela zatial co predokolky si hrabkaju na mieste - true story, vcera ruzomberok :)

Darkness
Auto: X5 3.0D

Nedeľa, 20. Januára 2013, 03:42

ked citam tie komenty az sa mi chce plakat [-o< na bmw fore sa pytas ci bmw alebo ford ??? no co ti asi poradia??? sam musis vediet ci das za auto 20tis alebo 10tis a ci sa chces vozit v bmw alebo forde (cenu som strelil)

k tomu Xku jasne ze tu ma vela ludi len zadny nahon tak ti budu pisat ze zadny staci aj keby v tomto pocasi kazde rano vytahovali auto z parkoviska a vecer hodinu kruzili okolo bytovky aby si nasli nejake miesto kam sa aj dostanu :D

jasne ze Xko je lepsie a hlavne bezpecnejsie, to ze ti tu niekto napise ze ho vyuzijes len na hory je tiez kravina, teda ak to berem podla seba lebo ja to xko vyuzijem aj ked je vonku mokro a to tu prsi urcite viac ako 2x do roka

dalsia vec je to ze servis bude o troska drahsi ... na tie reci o spotrebe sa tiez vyser.Rozdiel 2l ??? to si sa kde docital ??? ako si to porovnaval??? na nete som nasiel: vyrobca udava spotrebu na e46330i komb. 9.1l na e46330xi komb.9,9l ja mam v T.P. kombinovanu 9,6l .... neviem ako ostatny ale ja tam rozdiel 1-2l nevidim
mam auta aj s prednym nahonom aj zadnym sice nie osobaka :D a viem ze okrem 4kolky uz ine nechcem ... a je mi jedno ze bude servis o nejake drobne drahsi, ale zas nemusim tak casto menit zadne gumy ... mimochodom par stoji cca 300eur :D takze v mojom pripade to Xko je lacnejsie lebo keby som mal len zadok urcite by som stale isiel bokom, ako sa poznam :D
EX e-46 330xi
pribeh
post1064004.html#p1064004

martin022

Piatok, 25. Januára 2013, 12:43

ford urcite nie, v servise sme mali volvo v50 cca 2006, napravu to ma z ford focus a ked som povoloval sroby tak som zakazdym odtrhol jeden silentblok (na zadnej naprave dokopy 4 len pri jednom kolese) a ked som chcel z jedneho vytlct srob lebo nesiel von nijako tak som ohol napravnicu :D s kladivom a rukou....

som si vsimol ze nemci su asi najlepsi... auta sa perfektne skladaju, su celkom setrne na penazenku atd...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 16 neregistrovaných