Pondelok, 13. Februára 2012, 10:05
Vseobecne, ked sa bavime o 4 vs 6-valcoch. Tie 4-valce su najlacnejsie, tym padom si ich casto kupuju chlapciska, co chcu mat super auto za malo penazi. Neviem, ci si uz v BMW sedel, ale v BMW sa rozhodne pomaly nejazdi, to auto svojim duchom laka na vylet do vysokych otacok, za co sa Ti odvdaci krasnym zvukom. Tym, ze tie 4-valce su dostupne deckam, co prave dostali vodicak, velmi casto im slapu na krk a jedine stastie je, ze to je BMW, inak by to tie motorceky asi nevydrzali...
Mal som e36 Compact 1.6 (M43) z r.v.97, bola to taka raritka so samosvorom a webastom. To auto bolo vyborne, skvele ovladatelne, taka mala motokara to bola. Kupoval som ho od kamarata ked malo 238tis na tachometri (ci realnych, to neviem), povodne bolo tusim z Nemecka, potom preslo do Rakuska a nakoniec sa objavilo u nas, tak neviem, kolko mal majitelov. Kazdopadne, predo mnou ho mali 2 mladi chalani (ktorych poznam), ktori sa on nestarali a len sa vozili, kym nieco neodpadavalo, tak to menit netrebalo...aspon ze olej bol pravidelne meneny. Nasypal som don asi 3000EUR (len na dieloch, vsetko som robil sam, takze za prace som neplatil), kym bolo v poriadku, vacsina isla do podvozku, brzd a tak. Jedine, co bolo v poriadku, bol samotny blok motora, oleja nezozral ani kvapku napriklad. Ked som ho predaval, mal 270tis na tachometri a motor slapal ako hodinky. Takze ono je to naozaj individualne, mozes chytit dobry motor ako ja, ale v nizkych cenovych kategoriach je vyssia sanca, ze kupis vydojenu picovinu, z ktorej bude pojazdna pokladnicka...
e46 pred faceliftom mala problem s podvozkom, vytrhavali sa silentbloky zadnej napravy z kasne, nic prijemne, takze hladaj nieco po facelifte. Dalsia vec, ako tu uz niekto pisal, hladaj auto s takou vybavou, aku v nom chces mat. Vsetko sa sice da dorobit, ale niektora vybava vychadza dost draho, ked ju mas dorabat...
BMW -Bayerische Motoren Wergel
Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex
pribehe36 316i Compact '97 -ex
pribeh