... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
cornetto
Autor témy
Auto: E39 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: E39 M5

Streda, 8. Decembra 2010, 21:17

Už nazačiatku som písal, že je to skôr taký môj sen, láska k M5 asi ako u veľa ľudí, no ja si ju asi ani môcť dovoliť nebudem. Chcel by som všetko v jednom, ale to nepôjde.. E39 M5 to je dokonalé auto, predstihlo svoju dobu..
Ešte si to rozmyslím, peniaze už mám poriešené, a nieje to toľko, ako som si myslel, budem rátať s max. hodnotou 13 000 eur a aj to budem žrať mesiac suché rožky :lol:

clinteastwood
Auto: E39 M5
Kraj: Nitriansky

Streda, 8. Decembra 2010, 21:53

Skus sa poobzerat aspon po pofaceliftovych modeloch a teda po roku a mesiaci vyroby 9/2000. Maju novsie vanosy, pridavne olejove cerpadlo, motor bol lepsie pretesneny (viac na M5board.com).

Vieš mi hodiť link z o tých olejových čerpadlách.O tom som nevedel,vlastne ja som to vedel tak že motor S62 má od začiatku okrem štandardného čerpadla ešte jedno pre dostatočné mazanie pri prudkých manévroch.O pretesnení som vedel doteraz len to že kvoli vyššej spotrebe oleja sa začali dávať iné piestne krúžky a odporúčaný olej zmenili z 10W60 na 5W30.

http://www.usautoparts.net/bmw/engines/s62.htm
Naposledy upravil/-a clinteastwood v Štvrtok, 9. Decembra 2010, 13:00, upravené celkom 2 krát.

patres
Auto: qupé
Kraj: Bratislavský

Streda, 8. Decembra 2010, 22:24

blesk to je pravda ze m5 je inde aki m3 a za cenu 12k euro sa budes ako dlho tesit z vozenia na m5, kdezto dovolim si tvrdit ze za 12k euro ked kupis m3 tak sadnes prides domov , urobis zakladny servis a jazdis bez problemov

dodoIPD
Auto: BMW

Streda, 8. Decembra 2010, 22:50

cornetto napísal:
to je sice pravda, ale sú tam autá lacnejšie a v odosť lepšiom stave ako tu.. tam keď sa im niečo pokazí, niečo nefunguje, nejebú sa stým kôli peniazom ale hneď to menia.. ale ja toľko penazí nemám, a šetrenie nieje moja dobrá stránka :D

Kamos ty chces M5 ale nemas "tolko" penazi ? :)
Pozri si ceny beznych ND na M5.

Naco si kupujes kona ked ho nemas cim krmit...

Ja nechcem hrat nejakeho geroja , tiez mam M3 , tiez nemam nato tolko penazi kolko by som chcel, lenze to auto je podstatne ale podstatne lacnejsie na udrzbu ako M5, a poviem ti ze aj ta M3 je na moje pomery studenta ale k**evsky draha.

A lacnejsie auta v lepsom stave v nemecku? to mas odkial prosim ta? :)
Z for autabazar.eu?

PS: Aby si nezral suche rozky a nejazdil na MHD :-k

Prosim , nehladaj v mojich prispevkoch nic v zlom. Tiez som mlady , tiez som uz vystriedal dost aut a uz som sa z toho celkom poucil aj ked zatial az na kupu asi 2 nic nelutujem.

Inac este som fakt zvedavy jak to chces zivit tu M5 co sa tyka paliva :)
98 a 16-18/100km v meste ak ide pedantne.

To mas cca 22.5 eura na 100km , to musis fakt dobre zarabat.

Co sa este tyka M5, najprv si ju vyskusaj aby si nebol sklamany. Je to paradne auto, silne , pohodlne , stale dobre vyzera, ale je to limuzina , neni to motokara prikovana k zemi ale skor taky Titanik :)

cornetto
Autor témy

Štvrtok, 9. Decembra 2010, 09:06

Viem, že mi chcete pomôcť, ale už je neskoro, už som sa zaľúbil do M5 :D
Toto mi odpísal chalanisko z BA na tento inzerát : http://bmw-m5.autobazar.eu/550-e39-id1924011.html

Zdravim,odpoved na otazku co bolo menene predna naprava komplet ramena
spojovacka riadenia predne zadne kotuce platnicky

boli menene v maji tohto roka.Pred 30000km boli vymenene obidve vanosove
jednotky+obidva prietokomery vzduchu.

Technicky stav vozidla co sa tyka hnacieho ustrojenstva je vyborny
nakolko radenie je tuhe a presne ziadne zvuky z

kardana a rozvodovky.Cez leto som dal vymenit zadne tlmice vyfuku nem.
znacky bastuck .Co sa tyka spolahlivosti

pre priklad 4 mesiace ked neratam servis oleja som na vozidle nemusel
nic investovat.Mam original servisnu knizku

a servis mojho vozidla bol vykonavany v autorizovanom servise kde sa da
pozriet servisna historia co bolo vsetko menene.

Presne takto nejak som si to predstavoval, Vanosi sú takmer nové, všetko dôležité pomenené, zdokladované v autorizovanom servise aj so sevisnou knihou. A spraví aj dobrú cenu, zajtra ho pôjdem pozrieť aj s kamarátom čo má E60 M5.

spec
Auto: E39 540i 6speed
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 9. Decembra 2010, 09:31

Ako tu tak piišeš o tvojich financnych možnostiach M5 by som sa vyhol kade lahšie,Ja som mal našetrene podstatne viac ale na M5 som sa aj tak neodvažil.Podla mna aj ked kupiš najsamlepsi kus čo pochybujem pri financiach ktore maš,to auto ta na spotrebe a veciach ktore proste potrebuje bude strašit.

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Štvrtok, 9. Decembra 2010, 09:40

cornetto napísal:
Viem, že mi chcete pomôcť, ale už je neskoro, už som sa zaľúbil do M5 :D
Toto mi odpísal chalanisko z BA na tento inzerát : http://bmw-m5.autobazar.eu/550-e39-id1924011.html

Zdravim,odpoved na otazku co bolo menene predna naprava komplet ramena
spojovacka riadenia predne zadne kotuce platnicky

boli menene v maji tohto roka.Pred 30000km boli vymenene obidve vanosove
jednotky+obidva prietokomery vzduchu.

Technicky stav vozidla co sa tyka hnacieho ustrojenstva je vyborny
nakolko radenie je tuhe a presne ziadne zvuky z

kardana a rozvodovky.Cez leto som dal vymenit zadne tlmice vyfuku nem.
znacky bastuck .Co sa tyka spolahlivosti

pre priklad 4 mesiace ked neratam servis oleja som na vozidle nemusel
nic investovat.Mam original servisnu knizku

a servis mojho vozidla bol vykonavany v autorizovanom servise kde sa da
pozriet servisna historia co bolo vsetko menene.

Presne takto nejak som si to predstavoval, Vanosi sú takmer nové, všetko dôležité pomenené, zdokladované v autorizovanom servise aj so sevisnou knihou. A spraví aj dobrú cenu, zajtra ho pôjdem pozrieť aj s kamarátom čo má E60 M5.

od zaciatku som ti pisal ze ak nejake tak najskor toto. Ty si potom zacal snivat o nemeckom sne (skveli, bohati, dobroprajni, puntickarski nemci:-)
ak je z 70% pravda co o tom aute zatial vies utekaj cim skor kedze si dobre viem predstavit co je to zamilovat sa do auta ako je M5:-) Financne to nebudes mat lahke kedze nemas rezervu na servis. ale snad dokazes dost dlho jest suche rohliky a nemas manzelku a deti:-) Nadsencovi drzim palce. Ale triezvo, dobre aj tak zobrat skuseneho mechanika alebo auto - napr do VaV auto (Trnavka) tam ti to budu vediet preverit, resp. BMW servis kde chodilo (tam je ale riziko ze je tam sucastny majitel s nimi viac ako za dobre a nepovedia ti uplne vsetko otvorene)
Naposledy upravil/-a blesk v Štvrtok, 9. Decembra 2010, 09:48, upravené celkom 1 krát.

BMWpositiv

Štvrtok, 9. Decembra 2010, 09:44

...nevyzera veru najhorsie tato cierna M5, ale aj napriek tomu, ze to ma servisku, by som si vyziadal nejake doklady o tom ci tam bolo vsetko menene tak ako tvrdi majitel a ak sa ti bude po technickej aj vizualnej stranke toto auto pozdavat, ale v konecnom dosledku by som urcite obetoval par evri aj na diagnostiku... :wink:

...a btw, spec aj ostatni maju urcite pravdu o financnych nakladoch co sa tyka servisu a prevadzky M5, ja osobne keby som nemal bokom cca 4-5tis. evri, tak na M5 zvysoka prdim aj ked sa musim priznat, ze to auto je tiez moj sen aspon raz vlastnit ho, ale nie za taku cenu, aby som nemal co do huby... [-(

cornetto
Autor témy

Štvrtok, 9. Decembra 2010, 09:50

tak tak máte pravdu, táto čierna vyzerá najlepšie, pôjdem ju pozrieť hneď ako sa dohodnem s majiteľom, zavolám do autorizovaného servsiu, či sedí všetko podľa servisnej knihy a určite to dám aj na diagnostiku, ak je pravda všetko čo majiteľ hovoril, tak by to nebolo vôbec zlé, spravil by mi ešte aj cenu, čiže by mi ešte nejakých 2000 eur ostalo, čo by v tomto prípade aj mohlo stačiť zatiaľ na prípadný servis..

depressman
Auto: BMW E39 530i
Kraj: Košický

Štvrtok, 9. Decembra 2010, 09:55

Jaj... k Nemcom mozem povedat len jednú vec: To isté ako u nás, podľa mňa ešte horšie, ale vačší výber áut: a kto si myslí že nemci sú pedantný na údržbu tak sa sakramentsky sekol: NEMCI KUPUJÚ AUTÁ AKO SPOTREBÁK na LEASING 3-5rokov a hned ako sa auto zacne jedkat tak je na mobile.de alebo autoscout.de Maloktorý nemec sa vzorovo stará o svoje auto.
BMW E39 530i, 5/2001 M-Packet

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Štvrtok, 9. Decembra 2010, 09:57

cornetto napísal:
tak tak máte pravdu, táto čierna vyzerá najlepšie, pôjdem ju pozrieť hneď ako sa dohodnem s majiteľom, zavolám do autorizovaného servsiu, či sedí všetko podľa servisnej knihy a určite to dám aj na diagnostiku, ak je pravda všetko čo majiteľ hovoril, tak by to nebolo vôbec zlé, spravil by mi ešte aj cenu, čiže by mi ešte nejakých 2000 eur ostalo, čo by v tomto prípade aj mohlo stačiť zatiaľ na prípadný servis..

ak ti ju da za 11tis tak je bud blazon podla toho co pise alebo mu tecie poriadne do bot, alebo nieco ostalo utajene

cornetto
Autor témy

Štvrtok, 9. Decembra 2010, 10:16

Uvidíme, ojebať sa nenechám, niesom malý olijanko aj keď som do toho auta zaľúbený, hlavu budem mať pri kúpe stále chladnú.. overím si všetko, aj keď to možno bude vyzerať ako by som chcel niečo silou mocou nájsť, možno aj hej, ale ide o moje peniaze.. tým pádom aj moja starosť.. ak natom aute nájdem niečo nahovno, čo mi nebude vyhovovať, vyjebem sa na celé M5 a kúpim niečo úplne iné..

dodoIPD
Auto: BMW

Štvrtok, 9. Decembra 2010, 10:26

cornetto napísal:
hlavu budem mať pri kúpe stále chladnú..

:D

Tomu sam neveris, toto sa snad este nikomu nepodarilo :)

cornetto
Autor témy

Štvrtok, 9. Decembra 2010, 10:33

Uvidíme, posnažím sa :D
viem, že mám aj iné varianty, čiže sa do toho moc tlačiť nebudem, ale ak bude všetko sedieť ako hovorí predajca, tak si myslím, že budem ďalší štastlivec hneď po mojom kamarátovi čo somnou slúži, ktorý kúpil M5ku 99 ročník za 10 500 eur v podobnom stave ako je táto tu M5ka, zatiaľ nanej prešiel cez 19 000 km a bez problémov. A odvtedy čo som sa nanej viezol, som sa do M5 zaľúbil :D

lukas76
Auto: e39 525tds, e90 318d
Kraj: Košický

Štvrtok, 9. Decembra 2010, 12:12

byt na tvojom mieste vyhliadnem si v DE nejaku fakt peknu 540i... je ich tam dost, netvrdim, ze su lepsie ako na Slovensku, ale vyber je ovela vacsi... M5 je asi snom kazdeho kto ma nejaku e39... ale silou mocou sa do toho pchat, tak to urcite nie... radsej poriadnu 540i a mat peniazky na slusny servis, na tankovanie a hlavne aj na nieco k tomu rozku :mrgreen: , ako si za kazdu cenu kupit nejaku vydojenu M5, do ktorej bude iba na servis treba davat viacej penazi ako dokazes zarobit...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných