... všetko o BMW ...
pablohablo napísal:akurat sme zabudli ze to plati vpodstate len pre europu.. v usa trebars je M340i mozna aj ako zadokolka.. takze rozhodne to tam neni nutne, kvoli vykonu urcite nie, lebo s dnesnou elektronikou s prstom v nose odjazdis 400 koni so zadokolkou. ale msport podvozok + brzdy rozhodne treba..Je to tu nariekania, ja vozim v g20 sedane od 0km psa vzadu s takou speci plachtou cez sedacky, auto ma sluzit majitelovi a jeho potrebam, nie naopak, ako vsetken majetok. Aj tak to po 200000km predas za 5000 dakemu tuzerovi co sa na tom vyblazni. Je to ako nesukat frajerku aby ostala uzka pre toho po tebe. Velka skoda ze 6 benzin valcov v G20 sa ponuka len v m340xi, ale na druhej strane musim priznat ze minimalne seriovy podvozok tlaci ta 30i na hranu pri nejakej dynamickej jazde i ked niekto to vola “hravost”Uplne rozumiem ze 40i davaju len s xdrive a len s m-podvozkom, neviem si to predstavit v nejakej g20 zadokolke bez M podvozku, to by ESP svietilo asi nonstop. Viem ze nukat 4 valce namiesto 6 je ako randit s lentilkami ked byvala mala riadne didky ale odporucal by som sa povozit aj v g20/g21 30i so sport automatom v “sport plus”, ono to naozaj taha a vrci ovela lepsie ako by clovek cakal.
ceco232 napísal:tu G30 si treba odskusat, lebo sice to neni take mrstne a zive jak G20, ale je to na mile vzdialene F10.. ta bola extremne tazkopadna, G30 dostala opat lahkost, to auto neposobi ze je take velke ked v nom jazdis.. ale inac dobra logika, tak nejak by si s tym zabil dve muchy :-) a hlavne za 2 roky uz by mala byt nova generacia 5ky, takze mozno presadnes rovno do nej, ked sa ti 5ka zapaci :-)Možno to nakoniec spravím tak, že kúpim aktuálne g30 540ix za 35 a nechám si ju cca 2 roky a potom kúpim m340ix keď už budú v lepšej cene. A možno prídem na chuť veľkej pohodlnej päťke a nechám si ju aj dlhšie.
ceco232 napísal:trosku mimo temy, ale spytam sa - v com ta mazda sklamala? Bolo to hlavne tym motorom sky-X, alebo tak nejak celkovo? Alebo hlavne v porovnani s bmw?V minulosti som mal 3 roky e91 330iA M-Packet 2006 so 6-valcovým motorom N52 s výkonom 258 koní so zadným náhonom a čo sa týka jazdných vlastností, tak to bolo veľmi dobré auto. Považoval som to auto za ideálne športové rodinné auto na každý deň. Nakoľko však už bolo dosť staré, tak som sa rozhodol ho predať. Následne som kúpil novú mazdu 3 sedan Skyactiv-X 180 koní, ktorú mám dodnes. Bohužial Mazda nesplnila moje očakávania a tak som sa rozhodol, že sa vrátim späť ku BMW.