... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Schneider
Auto: BMW 320D,Touring,04
Kraj: Žilinský

Re: E46 instalacia LED angel eyes

Pondelok, 21. Januára 2013, 20:55

Jozef napísal:
mal už niekto s diódami problémy? myslím nejaké pokuty za to že to nemôže byť alebo že to nemá certifikát.... stretol sa niekto s niečím?

Možno záleží na akého policajta naďabíš, ale z mojej skúsenosti za posledných 18 mesiacov:
- 10 nudiacich sa policajných kontrol ma ani nezastavilo,...
- 5 krát ma síce zastavili, prelustrovali, fúkal som, nič na mňa nemali, no do krúžkov ani nezabrdli....
- a čerešnička: technik od STK mi nastavoval sklon reflektorov, krúžky svietili do reflektorov, origo parkovačky pod kapotou, a ani slovko....
Možno som mal pár krát šťastie, ale skôr im to asi nevadí...

dymone
Auto: G31 530dX
Kraj: Košický

Utorok, 22. Januára 2013, 09:40

ice.blade napísal:
preco vsetci robia schemy cez reladka... co takto nemechanicky spinat tranzistormi?

No prislo mi to ako najjednoduchsie a najrychlejsie riesenie. Taktiez ma napadlo riesit to cez trandiky, ale niesom az tak zdatny v elektrike a nechcelo sa mi do toho pustat, tak som len narychlo zosmolil to s relatkom a zjistoval, ci to vobec takto fungovat moze.
Diky velmi pekne za napad aj schemu .. to som presne potreboval, pomoct stym zapojenim od niekoho, kto ma v elektrike lepsie know-how :)

Jeidne co mi pride zbytocne, je to zapaj cez parkovacky a stretavacky zvlast. Podla mna by stacilo zopnut to stlmenie uz pri parkovackach a tym padom by to bolo stlmene aj pri stretavackach, kedze parkovacky svietia aj pri aktivovanych stretavackach.

Bol by si ochotny mi spravit schemu s tym ze, napajanie ide zo spinacky (=AE svietia naplno stale/denne svietenie) a tlmenie pre AE je aktivovane uz parkovackami? A este keby si bol ochotny mi vysvetlit vyznam toho 100k odporu pls :)

Vdaka
M52TUB28 + M54B30 intake manifold + EU2 | H&R Cup Kit | H&R Stabilisators kit | SS headers | M3 front brakes | Meyle HD RSM's + Z3 r.p. | M3 RTAB's + limiters | Subframe: reinforcement & Powerflex | Eonon D5150 | 18" VMR VB3

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Utorok, 22. Januára 2013, 10:03

dymone napísal:
Jeidne co mi pride zbytocne, je to zapaj cez parkovacky a stretavacky zvlast. Podla mna by stacilo zopnut to stlmenie uz pri parkovackach a tym padom by to bolo stlmene aj pri stretavackach, kedze parkovacky svietia aj pri aktivovanych stretavackach.

Bol by si ochotny mi spravit schemu s tym ze, napajanie ide zo spinacky (=AE svietia naplno stale/denne svietenie) a tlmenie pre AE je aktivovane uz parkovackami? A este keby si bol ochotny mi vysvetlit vyznam toho 100k odporu pls :)
ani ja niesom elektricky zdatny :D praveze 99% ludi ktori si pripajaju AE ich pripajaju namiesto parkovaciek a netahaju extra kabelaz... inak ta schema je univerzalna ale ak chces tak pozri si este raz tu schemu post837357.html#p837357 a zapoj to nasledovne podla najjednoduchsej logiky toho obvodu:

battery = priamo + kontakt baterie
parkovacky = kabel zo spinacky, tzn ak zapnes zapalovanie automaticky sa ti rozsvietia AE
stretavacky = kabep z parkovaciek, tzn ak zapnes parkovacky (vsetky polohy vypinaca svetiel okrem 0) sa ti kruzky stlmia

potom som upravil schemu... ten vstupny 120k odpor som otocil opacne nech nikoho nenapadne pajkovat odpor na kabel

Obrázok

100k odpor a 100uF kondik je RC clen... sluzi len na to aby si mal plynule prechody tzn aby ti nestmavovalo kruzky skokovo, aby sa predislo zbytocnemu preblikavaniu kruzkov pri zmenach napatia... inak tento RC clen tak isto nemusis pouzit ale je to lepsie... inak vsetko by si si mohol odskusat keby si klikol na ten odkaz a spustil by si si simulaciu obvodu

inak mam ulozenu v PC niekde tak premakanu schemu ze kruzky su na kazdej strane regulovane zvlast ale nereguluju sa zapnutim parkovaciek/stretavaciek ale reguluju sa intenzitou vonkajsieho osvetlenia a tak isto intenzitou reflektoru, ak by sa zotmelo kruzky automaticky idu jasom dole ale keby na mna niekto zasvietil svetlami alebo ja by som zasvietil dialkovymi tak sa kruzky zas pekne rozziaria... jednoduche elektronicke obvody :)

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw

Utorok, 22. Januára 2013, 21:46

ahoj ice...pocuj..ked sa tak divam na tu schemu....
ked zapnes stretavacky +...ide prud cez 120k odpor a potom cez tranzistor na 55K odpor....
a nechapem tomu ako sa prud dostane k EA...
lebo ked zapnes parkovacky tak pekne vidiet ako sa EA rozsvietia....ale pri stretavackach mi to nejako nesedi...ci?
ja sa priznam ze schemu vytvorit neviem...citat v nej trosicku viem....aspon si myslim...
a ak by som ta poprosil...vedel by si tam dorobt aj jeden tranzistor na vnutorne osvetlenie?

a ak sa budes fest nudit...pohladaj niekde v pc tu premakanu schemu....
dik igor

ice.blade

Utorok, 22. Januára 2013, 22:09

ono prud na AE ide z baterie, prud z parkovaciek, stretavaciek alebo spinacky sluzi len na spinanie tranzistorov... ale ak by niekto chcel napajat AE z parkovaciek schema sa da lahko upravit

ako si predstavujes funkciu toho interieroveho osvetlenia? ak chces aby sa ti automaticky zapinali AE interierovym svetlom tak zapoj kablik z parkovaciek cez diodu a na to iste miesto zapoj kabel z interieroveho osvetlenia tak isto cez diodu... (diodu nemyslim LED ale klasicku prechodovu diodu)

acryll

Utorok, 22. Januára 2013, 22:30

nechcem rypat,ale nepaci sa mi, ze sa zataz (AE) zapajas do emitora NPN tranzistora... zataz by si mal davat do kolektora, alebo ked to chces mat ako spinane + tak pouzi PNP tranzistor... (mimochodom 100K odpor je zbytocny, nemusis ho pouzivat - lebo prud ti spotrebuvavaju tie AE)

ice.blade

Utorok, 22. Januára 2013, 22:36

v pohode :) niesom povolanim elektrikar skor to beriem ako hobby... ak mozes tak tu schemu v tom softe prekresli, vyexportuj link a posli mi ho do pm :thumbup:

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw

Streda, 23. Januára 2013, 07:41

aaa..pockaj...uz tej schceme asi rozumiem.... :thumbup:

acryll

Streda, 23. Januára 2013, 08:56

ake parametre maju tie AE? myslim napatie a prud :bmwball:

ice.blade

Streda, 23. Januára 2013, 09:13

mas v kruzku 60 led diod (v novsich mozno aj viac), kazde 3 diody maju svoj predradny odpor... su tam ledky bud 3528 (datasheet) alebo 5050 (datasheet)

inak stale rozmyslam ako by som upravil schemu keby som dal zataz cez kolektor tranzistora a emitor na zem... ono spinat sa to da ale ako ten obvod regulovat :-/
Naposledy upravil/-a ice.blade v Streda, 23. Januára 2013, 09:25, upravené celkom 1 krát.

acryll

Streda, 23. Januára 2013, 09:19

ice.blade napísal:
kazde 3 diody maju svoj predradny odpor.

vieme jeho hodnotu?

eazydaz

Štvrtok, 21. Februára 2013, 13:52

neviete niekto ci bmw v linku ma led alebo ccfl kruzky??chcem si to nahodit,ale chcem take ako ma to bmw v linku,videl som uz aj ine bmw s angel eyes kruzkami,ale tie svietili ovela silnejsie az sa to javilo tak rozmazane..

http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=4005314

dymone
Auto: G31 530dX

Štvrtok, 21. Februára 2013, 16:26

to su LED AE :wink:
M52TUB28 + M54B30 intake manifold + EU2 | H&R Cup Kit | H&R Stabilisators kit | SS headers | M3 front brakes | Meyle HD RSM's + Z3 r.p. | M3 RTAB's + limiters | Subframe: reinforcement & Powerflex | Eonon D5150 | 18" VMR VB3

eazydaz

Štvrtok, 21. Februára 2013, 17:30

ktore su take ziarivejsie? ja chcem aby tie kruzky boli pekne vidno,aby to nejavilo dojem ze su take extra ziarive az na oko rozmazane

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných