... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
PAN BAAAAAca
Autor témy
Kraj: Zahraničie

ventilovane sedacky - dorabka

Sobota, 21. Júna 2014, 21:15

Cauko,

uz dlhsie sa pohravam s myslienkou dorabky ventilovanych sedaciek. Mam v plane vymenit komplet interier, ale zaujimalo by ma ci mate skusenosti ako je to s kabelazou? Je uz predpripravena a stacia teda sedadla a panel kde je tlacidlo vymenit?

DIkes ;)
bmw e60 550i indivindi '07
bmw e63 650i '07
EX bmw e66 750li indivindi '07
EX bmw e60 545i '04
EX vw passat 3,2 '06
EX bmw e60 520i '03
EX bmw e46 323i '99

PAN BAAAAAca
Autor témy

Re: ventilovane sedacky - dorabka

Sobota, 21. Júna 2014, 21:16

btw. interier pre e60 a e61 je rovnaky? :X
bmw e63 650i '07
EX bmw e60 545i '04
EX vw passat 3,2 '06
EX bmw e60 520i '03
EX bmw e46 323i '99

lubomt
Kraj: Žilinský

Pondelok, 30. Júna 2014, 11:11

neviem ako u bmw, ale u audi to kamarat riesil na novej A6 a po pociatocnej radosti z kupy sedaciek a interieru (bol to dost velky problem kupit ventilovane a masazne sedacky) prisla hlava v smutku. Tie sedacky maju vlastne riadiace jednotky. Klimatizaciu tieto sedacky pozadovali nie 2-zonovu ako mal ale 4-zonovu. Takze musel kupit novy panel - klimatronik (jazdeny radsej nekupoval kvôli vzdy nejasnemu pôvodu) a takisto musel zohnat druhu 4-zonovu klimu. Plus kopa dorabiek kablovaciek. Takze radsej si prezisti dopredu, co vsetko Ti treba, aby si sa nepopalil. V BMW Ti nepomozem, elektriku okolo komfortu tu az tak nepoznam. Ale je to v lete super vec, nepoti sa chrbat a zadok :thumbup: :D

locarno
Auto: Non BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 2. Júla 2014, 22:27

Ja som si tiez dorábal komfortné sedačky vo svojom aute, mal som tam obyčajné lavice. Co sa týka riad. jednotiek, tak tie maju sedačky vo vnútri takže stym by nemal byt problém, pokial to vsak predtým niekto odtial nevybral. Na allegro sa tieto rj veselo predávajú. čo sa kablovačiek týka robil mi to autoelektrikár čo robí s modrými vrtulami. Co sa však masazi a chladenia týka to tam nemám stym ti neporadím.
Jano

PAN BAAAAAca
Autor témy

Štvrtok, 3. Júla 2014, 07:53

presne nejakym takymto problemom by som sa chcel vyhnut :D dikes obom ;)
bmw e63 650i '07
EX bmw e60 545i '04
EX vw passat 3,2 '06
EX bmw e60 520i '03
EX bmw e46 323i '99

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 3. Júla 2014, 09:06

Len na okraj, ja sa sice k technickej stranke tejto "operacie" neviem vyjadrit, ale neodpustim si skusenost uzivatela.
Netajim, ze mam rad vsetky nove vychatavky v autach a v zasade u mna plati, cim viac funkcii a vybavy auto ma, tym lepsie... :thumbup: .... s vynimkou masaze a ventilacie sedaciek... :mrgreen:
Mam to v aute od vyroby a ani jednu z tychto funkcii nepovazujem velmi vydarenu... :?
1) "masazne sedadlo" je v E60 silne eufemisticky nazov - ono su to vlastne 2 vaky, ktore su pod sedakom a ktore sa striedavo naplnaju a vypustaju, takze sa sedadlo "melie pod prdelou", cize striedavo dviha a spusta polovicu sedaka. Ked sa velmi nudim na dlhej ceste, tak si to obcas zapnem, ale vzdy ma to do 5 minut prestane bavit... mam pocit, ze mojej chrbtici to skor skodi, nez pomaha... :( Masaz vyzera podla mna dooost inak...
2) ventilacia sedaciek - mozno to povodne nebol zly napad, ale realizaciu sa akosi nepodarili dotiahnut. Uznavam, ze je prijemne zapnut to a schladit rozpaleny povrch kozenej sedacky, ale mne nevyhovuje, ze po kratkej chvili z toho zacne ist velmi studeny vzduch, ktory je az neprijemny (mne nie je velmi prijemne, ked mi ladovy vzduch fuka na zadok a spodnu cast chrbta), takze to tiez vacsinou do 5-10 minut vypinam

Do noveho auta by som si to v ziadnom pripade neobjednaval a ked uz to v aute mam, tak sa s tym da zit, ale v ziadnom priade sa IMHO neoplati robit si vrasky s prerabkou a komplikovanym kablovanim... [-(
Tolko moj nazor...

lubomt
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 3. Júla 2014, 10:04

Ano, s tym chladenim mas pravdu, asi po 1min to treba vypnut, lebo je koza uz potom moc studena

PAN BAAAAAca
Autor témy

Štvrtok, 3. Júla 2014, 19:57

ja co som skusal chladenie, tak len dobre dojmy som mal :D ale asi mate pravdu, necham to tak a pripadne vymenim auto :D predsalen 550 laka.. :]
bmw e63 650i '07
EX bmw e60 545i '04
EX vw passat 3,2 '06
EX bmw e60 520i '03
EX bmw e46 323i '99

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Štvrtok, 3. Júla 2014, 21:37

Az tak rychlo to nevzdavaj :wink: .
Ja zapinam ventilaciu sedaciek na SK iba niekolkokrat do roka, vacsinou staci zapnuta klima ale mozno koli tomu ze koza je na ventilovanych sedackach perforovana. Maximum je vhodne na rychle schladenie ale ventilatory dost hucia a po chvili to chladi ale s najnizsim stupnom sa da prijemne jazdit desiatky hodin bud so zapnutym vyhrievanim alebo ked je vonku teplota nad 30.
Takze moj nazor je, ze ventilacia je v nasich klimatickych podmienkach malo vyuzitelna ale neviem posudit ci nejako nefunguje aj samotna perforovana koza bez zapnutych ventilatorov - komforty bez ventilacie maju neperforovanu kozu a to moze byt ine.
Myslim ze nikto nespochybni ze lepsie sedacky ako komforty sa do E60 nedavali, takze ci uz s ventilaciou alebo bez, myslim ze ich montaz neolutujes.

zollo
Auto: E60 535d
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 4. Júla 2014, 07:49

Laco19 napísal:
Myslim ze nikto nespochybni ze lepsie sedacky ako komforty sa do E60 nedavali, takze ci uz s ventilaciou alebo bez, myslim ze ich montaz neolutujes

plny suhlas, tie sport. kozene v ciernej farbe je podla mna uplna tragedia, spotenu mam rit + chrbat permanentne, to uz hadam radsej mat tie klasicke, latkove lavice ](*,)

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Piatok, 4. Júla 2014, 07:58

zollo napísal:
plny suhlas, tie sport. kozene v ciernej farbe je podla mna uplna tragedia, spotenu mam rit + chrbat permanentne, to uz hadam radsej mat tie klasicke, latkove lavice ](*,)

som vdacny za svoje latkove sporty :D

bruno75

Piatok, 4. Júla 2014, 09:33

Pozor, ja som sa vyjadroval len k masazi a ventilacii, pricom netvrdim, ze ventilacia je uplne na naprd, ale zial nefunguje tak, ako by som si predstavoval.
Na komfortne sedacky nedam dopustit, bez nich by som auto uz nechcel...
Inak, neviem ci (ako tu uz odznelo) za to moze perforovana koza, ktoru mam alebo jej svetly odtien (LEDER NASCA BEIGE), ale mne sa sedadla az tak mimoriadne nerozpalia, aj ked silne svieti slnko. Alebo za to moze to klimakomfortne sklo... :mrgreen:

voMacK
Auto: G31 540i

Piatok, 4. Júla 2014, 10:02

bruno75 napísal:
Pozor, ja som sa vyjadroval len k masazi a ventilacii, pricom netvrdim, ze ventilacia je uplne na naprd, ale zial nefunguje tak, ako by som si predstavoval.
Inak, neviem ci (ako tu uz odznelo) za to moze perforovana koza, ktoru mam alebo jej svetly odtien (LEDER NASCA BEIGE), ale mne sa sedadla az tak mimoriadne nerozpalia, aj ked silne svieti slnko. Alebo za to moze to klimakomfortne sklo... :mrgreen:

Mal by si si zalozit pribeh a dat nadpis: "....najnalozenejsia E60 530xD na klube" :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Piatok, 4. Júla 2014, 10:38

bruno75 napísal:

Cierne sedacky sa cez obycajne skla rozpalia teda poriadne - mala by byt moznost spustat ventilaciu sedaciek pri urcitej teplote okamzite pri odomknuti. Sice by stacilo spustit dialkovo ventilaciu ale kto by koli tomu nosil v lete dialkove od webasta a pol km od auta myslel na vetranie :wink: .
Tie atermicke skla zavidim, mal som celne na predoslom aute a je to neskutocne dobra vec. S obycajnymi je to akoby clovek sedel v chladnicke a do tvare si svietil infraziaricom, priemerna teplota je sice OK ale niekde je prilis vysoka a niekde to chladi az velmi. Mam na celnom za spatakom malu prasklinu, chcel som ze ked praskne tak dam atermicke (v kombinacii s HUD to bude riadna cena :( ) ale uz 2 roky cakam a sklo drzi.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Piatok, 4. Júla 2014, 11:25

Laco19 napísal:
Cierne sedacky sa cez obycajne skla rozpalia teda poriadne - mala by byt moznost spustat ventilaciu sedaciek pri urcitej teplote okamzite pri odomknuti. Sice by stacilo spustit dialkovo ventilaciu ale kto by koli tomu nosil v lete dialkove od webasta a pol km od auta myslel na vetranie :wink: .
Tie atermicke skla zavidim, mal som celne na predoslom aute a je to neskutocne dobra vec. S obycajnymi je to akoby clovek sedel v chladnicke a do tvare si svietil infraziaricom, priemerna teplota je sice OK ale niekde je prilis vysoka a niekde to chladi az velmi. Mam na celnom za spatakom malu prasklinu, chcel som ze ked praskne tak dam atermicke (v kombinacii s HUD to bude riadna cena :( ) ale uz 2 roky cakam a sklo drzi.

to sklo bude 650e a bude bez horneho zatmamovacieho pasiku, s nim sa v tejto kombinacii nerobii

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných