... všetko o BMW ...
drroman napísal:Ahoj,dneska jsem si vsiml,ze kdyz zapnu klimu,nebo preradim ve volnobehu pri stani na d nebo r tak se zmeni zvuk motoru zacne se ozyvat takove klepani.na volnobeh je zvuk motoru pekne tichy,nikdy bych nerekl,ze je to diesel,ale po zatizeni na volnobeh se ten zvuk zmeni a je poznat takovy ten dieselovy klapot.je to normalni,nebo ja nejsem normalni? :)jo a je to e61 525d
drroman napísal:Asi to bude normalni,jen jsem asi trochu precitlivelydiky za uklidneni.
coWon napísal:toto je presne ono taky mam pocit jako by klepala tryskatoto iste robi aj mne.... mam ale manual... ked mam neutral, tak len pocut sepotanie kladiek, ale akonahle zapnem klimu tak sa vyrazne rozklepoce...
alebo ked zmagnem spojku, tak sa zvysia otacky, proste si pridá, ako keby sa pripravil na rozbeh
mam jednu trisku v péčku... na neutrale vykazuje plusove alebo minusove hodnoty uz som zabudol... (ale stale v norme), ked pridam otacky, tak hodnoty dorovná...
Myslim, ze prave tato chybna triska roby tento HRNCOVÝ klepotavy efekt len pri rozbiehani, alebo pri malom pridani "plynu" ....... uz pri vacsich otackach sa tento klepotavy efekt strati...
chcel by som vazne vediet ci toto moze robit prave triska... kompetentny, prosim vas, vyjadrite sa
a ty by si si mohol urobit diagnostiku ci nemas vychýlené hodnoty nejakej trisky, pre potvrdenie tohto hrncoveho efektu
dakujem ((:
Laco19 napísal:O mna to bude zrejme bud kompresor alebo nieco okolo pohonu (spojka?). Nie je to nic neobvykle, na webe je toho plno, je k tomu aj SIB od BMW.
drroman napísal:nevite nekdo kdo by to nacetl pobliz ostravy?
coWon napísal:... a spojka neklepoce ale zotrvak ...
Laco19 napísal:prepac, zle som to precitalSpojka klimakompresora.
Laco19 napísal:a tomuto akosik nerozumiemNo v nej urcite nebude problem lebo ked je vypnuta tak je ticho ale potesil by som sa ak by som sa mylil - je to jednoduchsie ako vymena klimakompresora.